-
Καλησπέρα σε όλους.
Παρατήρησα ότι στο σασί του αυτοκινήτου υπάρχουν σκουριές. Θεωρώ, έτσι όπως το βλέπω, ότι πρόκειται για επιφανειακές.
Το επόμενο βήμα που θα κάνω είναι ένα καλό πλύσιμο από κάτω για να μπορώ να έχω (και ο μάστορας) μια σαφή εικόνα και στη συνέχεια, ο μάστορας από το συνεργείο μου, μου πρότεινε κέρωμα....
Έχω διαβάσει διάφορα, για πίσα, πέρασμα με αστάρι...κλπ...
Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία, βάσει των φωτογραφιών, πιστεύετε ότι είναι σοβαρό το πρόβλημα;
-
Μπα, πιο σημαντικό πρόβλημα έχουν τα λάστιχά σου, άλλαξέ τα το συντομότερο.
-
@georgemit said in Σκουριά στο σασί:
Μπα, πιο σημαντικό πρόβλημα έχουν τα λάστιχά σου, άλλαξέ τα το συντομότερο.
έχεις δίκιο, τα λάστιχα είναι στο πρόγραμμα να αλλαχτούν, ΑΜΕΣΑ....
έλεγα να κοιτάξω κ το θέμα της σκουριάς για να μη προχωρήσει κι άλλο...
έχεις υπόψιν κάποια εκτίμηση για κόστος....καθάρισμα/ξύσιμο σκουριάς και πέρασμα προστασίας; -
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να προβείς σε κάποια ενέργεια, μου φαίνεται πολύ επιφανειακό.
-
Γιατί αυτοκίνητο μιλάμε και για πόσο υπολογίζεις να το έχεις;
-
Όντως τα λάστιχά σου θέλουν άλλαγμα. Και απ' ότι βλέπω είναι διαφορετικά μοντέλα ανά τροχό.
-
@alexandros-s said in Σκουριά στο σασί:
Και απ' ότι βλέπω είναι διαφορετικά μοντέλα ανά τροχό.
Αυτό είναι το πρόβλημα που βλέπω κι εγώ. Την φθορά απορώ πως την είδαν οι φίλοι...
-
Δεν έχει τίποτα απολύτως, πλυνε το καλά με πιεστικό,πρόσεχε μην διαλύσεις πλαστικές τσιμουχες, και μετά ή με πινέλο ή σε ένα μπουκάλι από αζαξ βάλε μετατροπέα σκουριάς και ριξε είτε παντού ή τοπικά. Η σκούρια σε 10 λεπτά θα ζει γίνει μαύρη και με ένα στρώμα σαν βερνίκι . Μην μπλέξεις και μην δώσεις ούτε ευρώ σε πίσσες και κεριά. Φαντάζομαι δεν πας σε μέρος με αλάτι οπότε το ξανακοιτας σε 5-10 χρόνια.
-
@w202-amg said in Σκουριά στο σασί:
Δεν έχει τίποτα απολύτως, πλυνε το καλά με πιεστικό,πρόσεχε μην διαλύσεις πλαστικές τσιμουχες, και μετά ή με πινέλο ή σε ένα μπουκάλι από αζαξ βάλε μετατροπέα σκουριάς και ριξε είτε παντού ή τοπικά. Η σκούρια σε 10 λεπτά θα ζει γίνει μαύρη και με ένα στρώμα σαν βερνίκι . Μην μπλέξεις και μην δώσεις ούτε ευρώ σε πίσσες και κεριά. Φαντάζομαι δεν πας σε μέρος με αλάτι οπότε το ξανακοιτας σε 5-10 χρόνια.
το πλύσιμο θα γίνει σε κάποιο πλυντήριο οπότε ότι κάνουν αυτοί, ελπίζω ν ξέρουν
αυτό που λες, τον μετατροπέα σκουριάς, δεν το έχω ξανακούσει....έχεις ν προτείνεις κάτι; ή το ψάχνω στο google.....απ'ότι διάβασα, γίνεται ένα σώμα με το μέταλλο.....οπότε λες να μην ασχοληθώ περαιτέρω με καθάρισμα/κερί...κλπ....;;;
Απλά το μόνο πρόβλημα που έχω είναι πως να σηκωθεί το αμάξι, αλλιώς το έκανα κ μόνος μου, δεν έχω πρόβλημα
Σε μέρη με αλάτι, πολύ σπάνια πηγαίνω -
@panos2171 said in Σκουριά στο σασί:
Κάνα ιαπωνικό πρέπει να είναι που να βγαίνει και σε awd
-
Λένε πως τα καινούρια αμαξώματα είναι γαλβανισμένα και η όποια σκουριά είναι επιφανειακή και δεν επεκτείνεται, τώρα κατα πόσο ισχύει θα δείξει στο μέλλον.
-
Πάντως ωραίο παιχνίδι. Να βρίσκουμε τα αυτοκίνητα με φωτογραφίες από κάτω.
-
@lap said in Σκουριά στο σασί:
@panos2171 said in Σκουριά στο σασί:
Κάνα ιαπωνικό πρέπει να είναι που να βγαίνει και σε awd
-
Στο 11:08 το σηκώνει απο κάτω και ... welcome to the rust zone!
Σικάγο είναι το αμάξι και ο μηχανικός λεει οτι είναι επιφανειακή σκουριά δεν τρέχει μια ...κάνε αυτό που σου είπε ο w202-amg...
-
@monman2 said in Σκουριά στο σασί:
Σικάγο είναι το αμάξι και ο μηχανικός λεει οτι είναι επιφανειακή σκουριά δεν τρέχει μια ...κάνε αυτό που σου είπε ο w202-amg...
Άκυρο αλλά καλή φάση η χρήση της μεταλλικής προστασίας των δίσκων για ψύξη.Δεν ξέρω αν κόβει αρκετά το τιμόνι όμως.
-
Άκυρο αλλά καλή φάση η χρήση της μεταλλικής προστασίας των δίσκων για ψύξη.Δεν ξέρω αν κόβει αρκετά το τιμόνι όμως.
δεν αλλαζει κατι στο ποσο κοβει το τιμονι....
-
@athanas25 said in Σκουριά στο σασί:
δεν αλλαζει κατι στο ποσο κοβει το τιμονι....
Οπτικά φαίνεται ότι μετά από ένα σημείο θα πέσει πάνω στο ψαλίδι.
-
Αυτο το προστατευτικο ταψι , απο την μεσα μερια σε καποια δισκοφρενα , για ψυξη ειναι?Νομιζα ειναι για να τον προστατευει απο χτυπηματα
-
@alexandros-k said in Σκουριά στο σασί:
Αυτο το προστατευτικο ταψι , απο την μεσα μερια σε καποια δισκοφρενα , για ψυξη ειναι?Νομιζα ειναι για να τον προστατευει απο χτυπηματα
Εξαρτάται , κύρια χρήση είναι να μην γίνουν όλα χάλια από τα φρένα και η ζέστη τους να μην ψήσει τα πάντα. Επί την ευκαιρία πολλοί τα χρησιμοποιούν για ψύξη. Στο βίντεο φαίνεται να τραβάει απευθείας αέρα.Στη w202 κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο και έχει αεραγωγούς από προφυλακτήρα προς πλαστικό θολό με τέτοια γωνία ώστε να ψύχει το αμορτισέρ και το εσωτερικό όλης της ζάντας. Σε μένα απλά η διαμόρφωση αυτής της προστασίας είναι να διαχειριστεί τον αέρα που ρίχνεις πάνω,ενώ στο βίντεο τραβάει η ίδια. Πάντως κάνουν δουλειά, είχα μεγάλη διαφορά στη φθορά στο ίδιο σετ τακάκια όταν μια περίοδο δεν είχα τον αεραγωγό στη μία πλευρά και στα έντονα φρενάρισματα όδευε προς το να τραντάζει.
-
Για να μην ανοίγω κι εγώ ξεχωριστό θέμα, κάτι τέτοια παρόμοια έχω κι εγώ στο L200.
Πως μπορώ να προστατέψω το σασί και βασικά αν - που είναι βέβαιο στο μέλλον - χειροτερέψει πως επιδιορθώνεται?
Σκουριά στο σασί