-
Καλημέρα και συγχαρητηρια για το forum . Ξέρω οτι ειναι κακή στιγμή για αγορα αυτοκινήτου αλλα όσο περιμένω να εξομαλυνθεί η κατάσταση τόσο χειροτερεύει και περνάει ο καιρός. Αυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος ενός Citroen C1 το οποίο για την πόλη ειναι μια χαρά αλλα είναι ανεπαρκές για την 4μελή οικογένεια μου και τις μικρές εκδρομούλες που θέλω να πηγαίνουμε . Κοιτάω κυρίως σε μεταχειρισμένα καθώς τα καινούργια που μου αρέσουν (Toyota Yaris cross, Peugeot 2008) έγιναν πολύ ακριβά είτε έχουν τεράστια καθυστέρηση στην παράδοση, Έτσι έχω καταλήξει να κοιτάω κάποια μεταχειρισμένα και ήθελα τη γνώμη σας για την καλύτερη επιλογή
- Renault Captur του 2015 ,1500κ.ε. diesel αυτοματο με καλό εξοπλισμό αλλα πολλά χιλιόμετρα 224000 στα 11500 ευρω
- Suzuki vitara του 16 με 164000 χλμ , Diesel 1600κε στα 14500 ευρω
- Nissan Qashqai 1200 κ.ε. 115 ps με 80000χλμ, του 2014 με πλούσιο εξοπλισμό στα 16000 ευρώ
- Mazda CX3 του 2016 1500κ.ε diesel με 172000 χλμ και πάλι πλούσιο εξοπλισμό .
Όλα ειναι εισαγωγής εκτός το Nissan που ειναι ελληνικό .
Οι diesel με τόσα πολλά χιλιόμετρα έχουν χρόνο ζωής ακόμα η θα έχω προβλήματα; Γενικά όλα ειναι αξιόπιστα αυτόκίνητα αλλα με πολλά χιλιόμετρα και ακριβά φυσικά λόγω της τρέχουσας κατάστασης αλλα δεν ξέρω τι να κάνω.
Οι επιλογές σε καινούργιο ειναι Kia Stonic άντε και το Hyundai Bayon αλλα με τον εξοπλισμό που τα θέλω πάνε +5000 ευρω
Αυτά που με ενδιαφέρουν ειναι τα συστήματα ασφαλείας (ADAS) κυρίως τα συστήματα αυτόνομης πέδησης που το θεωρώ απαραίτητο . Τα Nissan , mazda τα έχουν όπως και το Bayon , ενω στο Stonic πρεπει να πάω σε καλή έκδοση .
Τι προτείνετε εσείς; Ξέχασα να πώ οτι είμαι σε νησί (Λέσβος) και οι επιλογές που σας στέλνω ειναι αυτοκίνητα που είναι εδώ . Προσωπική μου επιλογή είναι το Nissan καθώς έχει την πιο ωραία θέση οδήγησης και επίπεδο ανέσεων και χώρων αλλα δεν ξέρω πως τα πάει ο κινητήρας του σε καταλώση και προβλήματα.
-
@warden said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:
Καλημέρα και συγχαρητηρια για το forum . Ξέρω οτι ειναι κακή στιγμή για αγορα αυτοκινήτου αλλα όσο περιμένω να εξομαλυνθεί η κατάσταση τόσο χειροτερεύει και περνάει ο καιρός. Αυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος ενός Citroen C1 το οποίο για την πόλη ειναι μια χαρά αλλα είναι ανεπαρκές για την 4μελή οικογένεια μου και τις μικρές εκδρομούλες που θέλω να πηγαίνουμε . Κοιτάω κυρίως σε μεταχειρισμένα καθώς τα καινούργια που μου αρέσουν (Toyota Yaris cross, Peugeot 2008) έγιναν πολύ ακριβά είτε έχουν τεράστια καθυστέρηση στην παράδοση, Έτσι έχω καταλήξει να κοιτάω κάποια μεταχειρισμένα και ήθελα τη γνώμη σας για την καλύτερη επιλογή
- Renault Captur του 2015 ,1500κ.ε. diesel αυτοματο με καλό εξοπλισμό αλλα πολλά χιλιόμετρα 224000 στα 11500 ευρω
- Suzuki vitara του 16 με 164000 χλμ , Diesel 1600κε στα 14500 ευρω
- Nissan Qashqai 1200 κ.ε. 115 ps με 80000χλμ, του 2014 με πλούσιο εξοπλισμό στα 16000 ευρώ
- Mazda CX3 του 2016 1500κ.ε diesel με 172000 χλμ και πάλι πλούσιο εξοπλισμό .
Όλα ειναι εισαγωγής εκτός το Nissan που ειναι ελληνικό .
Οι diesel με τόσα πολλά χιλιόμετρα έχουν χρόνο ζωής ακόμα η θα έχω προβλήματα; Γενικά όλα ειναι αξιόπιστα αυτόκίνητα αλλα με πολλά χιλιόμετρα και ακριβά φυσικά λόγω της τρέχουσας κατάστασης αλλα δεν ξέρω τι να κάνω.
Οι επιλογές σε καινούργιο ειναι Kia Stonic άντε και το Hyundai Bayon αλλα με τον εξοπλισμό που τα θέλω πάνε +5000 ευρω
Αυτά που με ενδιαφέρουν ειναι τα συστήματα ασφαλείας (ADAS) κυρίως τα συστήματα αυτόνομης πέδησης που το θεωρώ απαραίτητο . Τα Nissan , mazda τα έχουν όπως και το Bayon , ενω στο Stonic πρεπει να πάω σε καλή έκδοση .
Τι προτείνετε εσείς; Ξέχασα να πώ οτι είμαι σε νησί (Λέσβος) και οι επιλογές που σας στέλνω ειναι αυτοκίνητα που είναι εδώ . Προσωπική μου επιλογή είναι το Nissan καθώς έχει την πιο ωραία θέση οδήγησης και επίπεδο ανέσεων και χώρων αλλα δεν ξέρω πως τα πάει ο κινητήρας του σε καταλώση και προβλήματα.
Αδερφέ καλησπέρα,
συμφωνα με το ερώτημα σου και με πολύ περιόρισμένες επιλογές που έχεις πάνω στο νησι η απόψη μου είναι πολύ απλή
Το πιο καλό είναι το καλύτερα συντηρημένο
οπότε θα τα πήγαινα όλα στον μάστορα μου και θα επέλεγα το πιο καλά και σωστά συντηρημένο. Αυτός θα ήταν ο καταλυτικός παραγοντας μου σε μια τέτοια πολύ περιορισμένη σύγκριση με μόνο 4 συγκεκριμένα αυτοκίνητα και οχι μοντέλα. (σε μοντέλα μπορείς να δεις πολλά διαφορετικά με διαφορετικές συντηρήσεις εσύ αναφέρεσαι σε 4 συγκεκριμένα αυτοκίνητα μόνο)
Αν μπορείς να δεις αυτοκίνητα μεταχειρισμένα και σε Αθηνα ή αλλού θα έγραφα άλλα πράγματα. Αλλά απάντησα με βάση αυτά που έθεσες
-
Dacia sandero stepway LPG καινούργιο.
-
Πάρε το Bayon 2η έκδοση στα 19.000...καινουργιο αυτοκίνητο με μεγάλη εγγύηση, σύγχρονο και θα ευχαριστηθείς το τελευταίο σου θερμικό.
Τόσο πολύ μεταχειρισμένο όπως κοιτάς, σε 3 χρόνια πάλι να το αλλάξεις θα θες, και οικογενειακό ηλεκτρικό δύσκολα να έχουν φτάσει στα 19.000 του Bayon σε βάθος 5-6 ετών.. οπότε πάρε ένα και καινούργιο Bayon 19.000 να το κρατήσεις άνετα καμία δεκαριά χρόνια, και βλέπουμε τι θα έχει γίνει από ηλεκτρικά τότε και αν είμαστε καλά και τα λοιπά..
Επίσης το QQ που σου αρέσει, θα καεί πολύ, και σε λίγο θα είναι αυτοκίνητο δεκαετίας, με ότι συνεπάγεται αυτό..
-
Diesel σε νησί είναι κάπως ριψοκίνδυνο.
-
με βαση το νησι που θελει μια παραπανω ευελιξια και αντοχη με τους ταλαιπωρημενους δρομους και το ασπαστο του φιατ και του αμαξωματος φυσικα #mono_vitara . ειδικα αν ειναι allgrip. που με αυτη τη τιμη χλωμο.... παντως ντηζελοβτιταρα με 300-400-500 χιλιαδες πλεον υπαρχουν πολλα και χωρις γενικα θεματα.
adas προφανως σε ολα, μα σε ολα, ειναι μια γενια πισω, ακομη και στο παλιο βιταρα που αλλαξαν στο f/l.
δες για ιμαντες σε ολα, κοστιζουν και ειναι στο οριο. ακριβοτεροι των νισσανορενω και του ματσουντα θυμαμαι 700 σε μη εξουσιοδοτημενο για ρενω με oem, στο βιταρα βρικεις με εργασια στα 300. -
Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις σας. Ξεκινάω ότι το Bayon όντως καλύπτει όλα όσα θέλω εκτός το οτι δεν το θεωρώ όμορφο . Για το Nissan αν όντως καίει αρκετά δεν θα το προτιμήσω . Τώρα το νησί της Λέσβου είναι αρκετά μεγάλο και έχει μεγάλες διαδρομές 1μισης ώρας και 105 χλμ η μέγιστη και γενικά τα Diesel τα προτιμούν πολλοί εδώ στο νησί. Οσο για αυτό που λέει ο gatos εχω ακούσει πάρα πολλά καλα για την αξιοπιστία των Vitara, εξωτερικά μου αρέσει, το εσωτερικό του μόνο μου φαίνεται παλιό και οτι δεν έχει καθόλου adas
Συγκεκριμένα ειναι αυτά τα αυτοκίνητα
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/312817911-suzuki-vitara
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323298376-renault-captur
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/323246070-mazda-cx-3
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316081358-nissan-qashqai -
@dublin said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:
Πάρε το Bayon 2η έκδοση στα 19.000...καινουργιο αυτοκίνητο με μεγάλη εγγύηση, σύγχρονο και θα ευχαριστηθείς το τελευταίο σου θερμικό.
Μπα που να φας τη γλώσσα σου....
Νηματοθετη,
Τι adas να θέλεις στο νησί πέρα από το βασικό αυτόματο φρενάρισμα;
Δεν έχετε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ούτε την κίνηση της Αθήνας.
Πάρε sandero lpg stepway με 20 εκ απόσταση από το έδαφος να κάνεις τα μπανάκια σου στις παραλίες. 18000 ευρώ μαζί με έξτρα περιφερειακούς αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα και blindspot monitor. Αυτόματο φραπεναρισμα το έχει standard.
Φθηνά ανταλακτικα, χώροι, αξιοπιστία, φθηνή μετακίνηση, και καινούργιο σε ζελατίνα -
Τι adas να θέλεις στο νησί πέρα από το βασικό αυτόματο φρενάρισμα;
Δεν έχετε μεγάλους αυτοκινητόδρομους ούτε την κίνηση της Αθήνας
Σωστό αυτό . Όντως απο adas το αυτοματα φρεναρισμα θέλω μονο.
Πάρε sandero lpg stepway με 20 εκ απόσταση από το έδαφος να κάνεις τα μπανάκια σου στις παραλίες. 18000 ευρώ μαζί με έξτρα περιφερειακούς αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα και blindspot monitor. Αυτόματο φραπεναρισμα το έχει standard.
Φθηνά ανταλακτικα, χώροι, αξιοπιστία, φθηνή μετακίνηση, και καινούργιο σε ζελατίναΤο βάζω στα υποψήφια και μάλιστα είναι αρκετά όμορφο εξωτερικά
-
το βιτ ειναι δικινητο gl+
εχει αυτοματο φρεναρισμα. δεν νομιζω να επαιζε καποια μυστηρια εκδοση εξω.
τα ιδια εχουν ολα της εποχης εκεινης. το καπτιρ ειναι ενα παλιο κλιο ψηλωμενο. το κασκαι ειναι πιο εξοπλισμενο. εχει αναγνωριση λωριδας. που και ειναι αχρηστη στο νησι. και οχι μονο.
η τετρακινηση οχι. ειναι χρησιμη. βιταρα χωρις τετρα ειναι μισιακο.
το εσωτερικο ειναι απλο μεν αλλα πολυ λειτουργικο και ευχαριστο και δεν καταλαβαινει τπτ απο χοντρη ταλαιπωρια.
απο αυτα που εχεις βαλει μονο το cx-3 ειναι της ιδιας αντοχης.
μην ξεγελιεσαι απο τα γυαλισματα... -
To mazda , επειδή το κοίταξα πρόσφατα , αν σε απασχολούν οι χώροι (εμένα για το σκοπό που το θέλω δεν....) , προσωπικά μου φάνηκε το πιο στεναχωρο από όλα όσα έβαλες. Μπορεί να είναι και η ιδέα μου βέβαια.
Επίσης σα mazda που "σέβεται" τον ευατό του , λόγο ποιοτικής κατασκευής , "κρύβει" πολύ εύκολα τυχόν γυρισμένα χιλιόμετρα.
-
@civil357 said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:
To mazda , επειδή το κοίταξα πρόσφατα , αν σε απασχολούν οι χώροι (εμένα για το σκοπό που το θέλω δεν....) , προσωπικά μου φάνηκε το πιο στεναχωρο από όλα όσα έβαλες. Μπορεί να είναι και η ιδέα μου βέβαια.
Δεν είναι καθόλου η ιδέα σου . Ειδικά πίσω ειναι σχεδόν κλειστοφοβικό με μικρά παράθυρα παντού και φοβάμαι δεν θα αρέσει στα παιδιά μου. Και οι χώροι του ειναι μικροί όντως . Στην οδήγηση μου άρεσε πάρα πολύ ,μαζί με το Qashqai με πολύ άνετη θέση οδήγησης
-
Στο νησί τι αντιπροσωπείες και εξουσιοδοτημενα έχει?
-
Καλησπέρα.
Επειδή στις μέρες που διανύουμε πληρώνονται υπεραξίες, οι οποίες θα εξατμιστούν μόλις στρώσει η αγορά, προσωπικά θα σου πρότεινα είτε να πας σε καινούριο είτε μεταξύ των επιλογών σου να μείνεις στο πλέον φθηνό δηλαδή το captur (γενικά και όχι απαραίτητα το συγκεκριμένο που έχει αρκετά χιλιόμετρα και είναι και αυτόματο).
Εάν είναι να φτάσεις στα 16.000€+μεταβίβαση+μαζέματα καλύτερα πήγαινε σε αυτοκίνητο κούτα.
Και φυσικά 16 για Qashqai 8ετιας είναι πολλά.
Επίσης, μακριά από τον 1.2 της Renault-Nissan.
Και +1 για Sandero lpg. Άνετα.
Αυτά από εμένα που επίσης είμαι στο ψάξιμο για μεταχειρισμένο από τις αρχές του χρόνου... -
@n-k-9 said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:
Εάν είναι να φτάσεις στα 16.000€+μεταβίβαση+μαζέματα καλύτερα πήγαινε σε αυτοκίνητο κούτα.
Συμφωνω
Ο 1,2 της Ρενω , τι προβληματα βγαζει?
-
@alexandros-k said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:
@n-k-9 said in Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV:
Συμφωνω
Ο 1,2 της Ρενω , τι προβληματα βγαζει?
Σπασμένο ελατήριο εμβόλου.
-
Έψαξα να δω μη λέω καμία μπούρδα, οντως έχει αυτόματο φρενάρισμα στην πόλη και μάλιστα καλό τουλάχιστον στις εργαστηριακές δοκιμές.
-
-
-
Αχαουχα!!!
Της τρελής γίνεται εδώ πέρα.Καμαρωστε τη Γκόλφω....να ρίχνει κουτουλιδια
Το καλύτερο που είδα είναι φυσικά του yaris το οποίο φρενάρει απίστευτα ομαλά και προοδευτικά....
Youtube VideoΚαι αμέσως μετά το δεύτερο καλύτερο του ταπεινού.....dacia!
Σορρυ για τα μακροσκελή ποστς αλλά το βάζω εδώ μιας και ενδιαφέρει τον νηματοθετη το σύστημα aeb στο νέο του αυτοκίνητο.
Υ.γ Ξέρω τι εύχεστε από μέσα σας.... Αφου έχω μαντικές ικανότητες....θέλετε να δειτε δοκιμές aeb με το.....ami!
Αγορά μεταχειρισμενου ή καινούργιου SUV