-
Καλησπέρα.
Εχω ρετάρισμα στο αμάξι πάρα πολύ έντονο, Σε φάση δουλεύει σαν 3κύλινδρο! σε όλο το φάσμα των στροφών,
Εχω αλλάξει τα εξής:
Αντλία καυσίμου, Πολλαπλασιαστή, Φίλτρο καυσίμου.
Τα σφάλματα που παίρνω ειναι 'P0300: Engine Misfire Detected
Πολλές φορές είναι μαζί με p0301 (cylinder 1 misfire detected) Η P0302, Η p0303 η p0304 κτλ
Εχω κάνει διάφορους ελέγχους και δέν μπορώ να βρώ τι φταίει.
Στο obd2 είδα τυχαία οτι βγάζει τον καταλύτη ''Incomplete'' Υπάρχει περίπτωση ολα αυτα να τα προκαλεί ο καταλύτης?
Δεν θα εβγαζε κάποιο σφάλμα ο Λάμδα η ο καταλύτης?
Να πώ και κάτι τελευταίο το αμάξι εχει υγραέριο αλλά εχω πολύ καιρό να του βάλω και το δουλευω στην βενζίνη, πρίν κάμποσο καιρό θυμάμαι εκανε το ίδιο ακριβός πρόβλημα αλλά μόνο στο υγραέριο επειτα το ψιλοάφησα και δεν ασχολήθηκα μιάς και δούλευε στην βενζίνη, τωρα ομμος εχει ενα μεγάλο διάστημα που το κάνει και στην βενζίνη!
Απλά το αμάξι δεν το δουλευω σχεδόν καθόλου γιαυτό το εχω ψιλοπαρατήσει.
Λέω τώρα να ασχοληθώ να δω τι θα το κάνω,
Καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει ??
Ολα αυτα δικαιολογούνται απο εναν χαλασμένο καταλύτη?
Το αμάξι ειναι Opel corsa c 1.4 twinport 2004 -
@giannis_007 said in Καταλύτης η κάτι άλλο?:
Καλησπέρα.
Εχω ρετάρισμα στο αμάξι πάρα πολύ έντονο, Σε φάση δουλεύει σαν 3κύλινδρο! σε όλο το φάσμα των στροφών,
Εχω αλλάξει τα εξής:
Αντλία καυσίμου, Πολλαπλασιαστή, Φίλτρο καυσίμου.
Τα σφάλματα που παίρνω ειναι 'P0300: Engine Misfire Detected
Πολλές φορές είναι μαζί με p0301 (cylinder 1 misfire detected) Η P0302, Η p0303 η p0304 κτλ
Εχω κάνει διάφορους ελέγχους και δέν μπορώ να βρώ τι φταίει.
Στο obd2 είδα τυχαία οτι βγάζει τον καταλύτη ''Incomplete'' Υπάρχει περίπτωση ολα αυτα να τα προκαλεί ο καταλύτης?
Δεν θα εβγαζε κάποιο σφάλμα ο Λάμδα η ο καταλύτης?
Να πώ και κάτι τελευταίο το αμάξι εχει υγραέριο αλλά εχω πολύ καιρό να του βάλω και το δουλευω στην βενζίνη, πρίν κάμποσο καιρό θυμάμαι εκανε το ίδιο ακριβός πρόβλημα αλλά μόνο στο υγραέριο επειτα το ψιλοάφησα και δεν ασχολήθηκα μιάς και δούλευε στην βενζίνη, τωρα ομμος εχει ενα μεγάλο διάστημα που το κάνει και στην βενζίνη!
Απλά το αμάξι δεν το δουλευω σχεδόν καθόλου γιαυτό το εχω ψιλοπαρατήσει.
Λέω τώρα να ασχοληθώ να δω τι θα το κάνω,
Καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει ??
Ολα αυτα δικαιολογούνται απο εναν χαλασμένο καταλύτη?
Το αμάξι ειναι Opel corsa c 1.4 twinport 2004Πήγαινε σε πρώτη φάση να κάνεις μια μέτρηση συμπίεσης, να υπάρχει μια ένδειξη για το πως ανοιγοκλείνουν οι βαλβίδες. Αν δεν δείξει κάτι και εφόσον άλλαξες πολ/στή, κοιτάς κατά σειρά μπεκ, λ και καταλύτη.
Έχεις βάλει βέβαια και υγραέριο και είναι θέμα το πως αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, κάνει την κατάσταση πιο πολύπλοκη.
Τα misfires είναι δύσκολη βλάβη, μπορεί να προκαλούνται από πολλά. Δεν μπορείς όμως να αφήσεις το αυτοκίνητο να δουλεύει έτσι, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες φθορές και βλάβες. -
Τα μπουζοκαλώδια;
-
@andya3 said in Καταλύτης η κάτι άλλο?:
@giannis_007 said in Καταλύτης η κάτι άλλο?:
Καλησπέρα.
Εχω ρετάρισμα στο αμάξι πάρα πολύ έντονο, Σε φάση δουλεύει σαν 3κύλινδρο! σε όλο το φάσμα των στροφών,Το αμάξι ειναι Opel corsa c 1.4 twinport 2004
Πήγαινε σε πρώτη φάση να κάνεις μια μέτρηση συμπίεσης...
ΤΟ ΠΡΩΤΟ που έπρεπε να κάνεις και να μην αλλάξεις τίποτα απολύτως πριν!
Καταλύτης η κάτι άλλο?