-
Γεια και χαρά,
Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα 2 αυτοκινητα. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτόματο αλλά με αυτά που διαβάζω μάλλον σε αυτόματο θα πάω. Στο πορτοφόλι μου ταιριάζουν και στις δυο περιπτώσεις (Audi και Vw)οι δεύτερες εκδόσεις και των δυο αυτοκινήτων (όχι οι πιο ακριβές, ούτε οι πιο φθηνές), μιας που θα μπει και το αυτόματο κιβώτιο και θα ανάβει η τιμή, δεν είμαστε για περισσότερα έξτρα. Άντε να προσθέσω κι ένα μεταλλικό χρωμα και είμαι έτοιμος.
Να επισημάνω επίσης πως δεν έχω κάνει σε κανένα από τα 2 τεστ ντραιβ.
Σαν ομορφιά μου αρέσουν αμφότερα αλλά σαν σηματάκι και φημολογούμενη ποιότητα (λέω φημολογούμενη γιατί δεν έχω μπει ποτέ σε αουντι), κλίνω προς Audi. Προσοχή! ΔΕΝ με ενδιαφέρει να κάνω μούρη στην γειτονιά, ούτε θέλω αυτοκίνητο για το «κύρος». Ίσα, ίσα θα έλεγα πως προβληματίζομαι να πάω σε αουντι για να μην με γλωσσοφανε.
Θα ήθελα την άποψη σας για το ποιο θα επιλέγατε και γιατί. Οι τιμές των αυτοκινήτων διαφέρουν ελάχιστα.
ΥΓ: Δεν θέλω προτάσεις για αλλά αυτοκινητα.
ΥΓ2: Απαντηστε ξεχνώντας τις κακίες που πιθανότατα έχετε κατά νου για το group (πιθανότατα να ισχύουν αλλά δεν με ενδιαφέρει). -
ΥΓ3: Μην μου προτείνετε αλλά αυτοκινητα.
-
Audi RS3.
-
Όποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό στα λιγότερα χρήματα, εφόσον μιλάμε για ίδιες εκδόσεις κινητήρα/κιβωτίου. Αλλιώς το πιο δυνατό.
-
Φαντάζομαι ότι ο κινητήρας είναι ο 1.5 150;
Εγω θα πήγαινα σε golf 1.5 130 ή 150 manual και μάλιστα έκδοση life με μόνο extra ίσως τα iq led.
Αν το dsg είναι υγρού τύπου όπως στο 1.5 cupra ίσως το σκεφτόμουν. -
Δεν μας είπε κινητήρα, για αυτό εγώ λέω RS3.
-
Βρέθηκα στο ίδιο δίλημμα πριν κάποια χρόνια και κατέληξα στο Α3. Κυρίως για λόγους εμφάνισης, οδηγικής συμπεριφοράς και ποιότητας/ομορφιάς εσωτερικού. Aργότερα οδηγούσα Golf φίλων και δεν μετάνιωσα ποτέ για τα παραπάνω λεφτά που έδωσα.
Πάρτα και τα 2 test drive. Αν μπορείς πήγαινε π.χ. στην Αττική Οδό, στην περιφερειακή Υμηττού που έχει στροφές και πάτα τα και τα 2, μην τα λυπηθείς. Θα καταλάβεις τι εννοώ. Το Α3 πάει σαν τρένο, δεν το λέω για να κάνεις αγώνες, για να καταλάβεις το υπέρτατο αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει στον οδηγό και την οικογένειά του.
Από κει και πέρα παίζεις στις λεπτομέρειες. Έχει λίγο καλύτερη ηχομόνωση το Α3, ξεχωριστά κουμπιά για κλιματισμό, πιο ψηλά τους αεραγωγούς για να μη σε χτυπάει ο αέρας στο στήθος, καλύτερο infotainment γενικά.
Αν ξεφύγεις σε εξοπλισμό στο Α3, ανεβαίνει υπέρογκα η τιμή του και γίνεται ασύμφορο. Θέλει προσοχή στη διαμόρφωση. Σου δίνει όμως τη δυνατότητα η επίσημη αντιπροσωπεία να προσθέσεις πολλές λειτουργίες μετά (acc, σύνδεση με κινητό κα). Από τη άλλη αν προτιμάς περισσότερο εξοπλισμό για τα λεφτά σου πας σε Golf.
Ότι και να διαλέξεις, είναι εξαιρετικές επιλογές και τα 2 αυτοκίνητα. Εν κατακλείδι προτείνω το Α3, αν μπορείς να το διαμορφώσεις με εξοπλισμό που να σε ικανοποιεί για τα λεφτά σου, χωρίς να ξεφύγεις οικονομικά και να γίνει ασύμφορο το αυτοκίνητο. Κάποια παραπάνω λεφτά από το Golf π.χ. 2-3K αξίζει να τα δώσεις, για μεγαλύτερη διαφορά υποχωρείς και πας σε Golf. -
οποιο σου αρέσει εμφανισιακά περισσότερο από τα 2.
μεταξυ των 2 σε εμφάνιση θα επέλεγα audi
-
Αν και κάτοχος vw.Να σας ενημερώσω ότι τα Audi ότι έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής και διαφορετική χαρτογράφηση στον εγκέφαλο. Ωστόσο κοστίζουν αρκετά παραπάνω. Ήμουν ανάμεσα στο να πάρω το Volkswagen troc Και το Q2. Νομίζω το Audi είναι πολύ καλύτερο απλώς έβγαινε 25 χιλιάρικα χωρίς να έχει μέσα τίποτα ενώ το άλλο έβγαινε στα 22 φουλ έξτρα με ψηφιακό πίνακα οργάνων και τα λοιπά. Αν είχα την δυνατότητα θα πήγαινα σε Audi.
-
Ιστορίες από την κρύπτη...
-
Ποιοτικα μεταξύ τους δεν υπάρχει καμια διαφορά μην τρελαθούμε κιόλας, ακόμα και στις πόρτες σκληρά πλαστικά έχει πίσω το A3 (καμια σχέση δηλαδη με τα αλλα premium που θέλει να συγκινείται σειρά 1, A Class).
Οδηγικα το τελευταίο Α3 εχει φτιάξει αρκετά γιατι τα προηγούμενα Α3 ήταν χειρότερα από το Golf σε αίσθηση τιμονιου.
Σε ανάρτηση υπερτερεί το Α3(πρόσφερε πάντα καλύτερη ανεση) σε σχέση με το Golf.Οποιο σου αρέσει περισσότερο μέσα έξω παρε, αν η διαφορά είναι πάνω από 3000€ μεταξύ τους δεν αξίζει να πας στο Α3.
-
Καλά ο ίδιος κινητήρας μεταξύ διαφορετικών μοντέλων της ίδιας εταιρίας μπορεί να έχει διαφορετική χαρτογράφηση, δεν λέει κάτι αυτό.
-
@super-t said in A3 vs Golf:
Καλά ο ίδιος κινητήρας μεταξύ διαφορετικών μοντέλων της ίδιας εταιρίας μπορεί να έχει διαφορετική χαρτογράφηση, δεν λέει κάτι αυτό.
Οι διαφορές είναι μικρές έως αμελητέες! Παίζουν ρόλο μόνο αν αργότερα αποφασίσεις να κάνεις επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου για περισσότερα άλογα, δηλαδή να ανεβάσεις σε safe το ποσοστό της πίεσης στο turbo.
A3 vs Golf