-
Καλησπέρα!
Οδηγάω 2 χρόνια και ήρθε η ώρα να πάρω δικό μου αυτοκίνητο. Είμαι ανάμεσα σε Slk 200 (2ης γενιάς) και σε Astra OPC H.Όσον αφορά το slk είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο στην ηλικία που είμαι πιστεύω θα το χαρώ στο μέγιστο, μιας και δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις. Είναι ωραίο, κυριλέ και παρόλο που δεν είναι για "πολλά πολλά", έχει σχετικά καλό γκάζι και είναι ότι πρέπει για τον σκοπό που το θέλω (ανέμελες βόλτες να ξεχνιέμαι).
Τώρα το astra opc είναι ένα τελείως διαφορετικό αμάξι. Από μικρός μου άρεσε πάρα πολύ, και για μένα είναι από τα πιο όμορφα hot hatch. Επίσης είναι ένα αμάξι που δεν το βλέπεις κάθε μέρα στο δρόμο. Το μόνο θέμα είναι τα 2000cc και το σήμα που πρέπει να πληρώσεις, όμως σκοπεύω να το κρατήσω μανισιο (τα 240 άλογα μου φτάνουν) οπότε όλα τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω για το αυτοκίνητο θα πάνε στην συντήρηση του και όχι σε μετατροπές. Βέβαια, υπάρχουν περιορισμένες αγγελίες και δεν ξέρω αν θα βρω ένα χωρίς να του έχουν πιει το αίμα.
Με 10-11k βρίσκω κάτι αξιόλογο ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές; Να φανταστείτε τα χρήματα τα μαζεύω πριν καν πάρω το δίπλωμα και επειδή δεν έχω καμία ιδιαίτερη υποχρέωση σε αυτήν την ηλικία (είμαι 22) κατάφερα και έβαλα στην άκρη αυτά.
-
θα συμβούλευα λιγότερα άλογα στην ηλικία σου και άρα και την εμπειρία σου. κανενα από τα 2. Θα έδινα περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια από το πόσο γρήγορο είναι.
Παίρνεις ΚΑΛΟ αυτοκίνητο με πολλή ασφαλεια τελευταίας 5ετίας-7ετίας με αυτά τα χρήματα και να έχει και 125-150 άλογα το πολύ να είναι σπορ δηλαδή που θες. (που είναι ΥΠΕΡ αρκετα για την εμπειρία σου)
Θα έχει καλύτερη κατανάλωση, καλύτερη ασφάλεια και θα έχει και μεταπώληση σε σχέση με αυτά που κοιτάς.
-
@gidr said in Mercedes Slk 200 ή Opel Astra Opc H;:
Καλησπέρα!
Οδηγάω 2 χρόνια και ήρθε η ώρα να πάρω δικό μου αυτοκίνητο. Είμαι ανάμεσα σε Slk 200 (2ης γενιάς) και σε Astra OPC H.Όσον αφορά το slk είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο στην ηλικία που είμαι πιστεύω θα το χαρώ στο μέγιστο, μιας και δεν έχω οικογενειακές υποχρεώσεις. Είναι ωραίο, κυριλέ και παρόλο που δεν είναι για "πολλά πολλά", έχει σχετικά καλό γκάζι και είναι ότι πρέπει για τον σκοπό που το θέλω (ανέμελες βόλτες να ξεχνιέμαι).
Τώρα το astra opc είναι ένα τελείως διαφορετικό αμάξι. Από μικρός μου άρεσε πάρα πολύ, και για μένα είναι από τα πιο όμορφα hot hatch. Επίσης είναι ένα αμάξι που δεν το βλέπεις κάθε μέρα στο δρόμο. Το μόνο θέμα είναι τα 2000cc και το σήμα που πρέπει να πληρώσεις, όμως σκοπεύω να το κρατήσω μανισιο (τα 240 άλογα μου φτάνουν) οπότε όλα τα χρήματα που σκοπεύω να διαθέσω για το αυτοκίνητο θα πάνε στην συντήρηση του και όχι σε μετατροπές. Βέβαια, υπάρχουν περιορισμένες αγγελίες και δεν ξέρω αν θα βρω ένα χωρίς να του έχουν πιει το αίμα.
Με 10-11k βρίσκω κάτι αξιόλογο ανάμεσα σε αυτές τις δύο επιλογές; Να φανταστείτε τα χρήματα τα μαζεύω πριν καν πάρω το δίπλωμα και επειδή δεν έχω καμία ιδιαίτερη υποχρέωση σε αυτήν την ηλικία (είμαι 22) κατάφερα και έβαλα στην άκρη αυτά.
Αν μπορείς να το συντηρήσεις πάρε την slk και κάνε την πλάκα σου.
-
Είδα τώρα μια αγγελεία με slk -υγραέριο και καινούρια δεξαμενή . Άντε καλοτάξιδη
-
Ωραίο το SLK , μουρατο , θα ανοίγεις και την οροφή ενίοτε , ταιριάζει στην ηλικία σου , θα το ευχαριστηθείς να βολταρεις μαζί του .
Παρόλαυτα όμως είναι ένα mercedes με ότι σημαίνει αυτό σε κόστος συντήρησης , και συνήθως έχουν περάσει αρκετά χέρια από πάνω τους , τα αγοράζουν για 2-3 χρόνια κάνουν την πλάκα τους και τα ξαναπουλανε οι περισσότεροι , θέλει πολύ προσοχή.
Από την άλλη το το gtc astra h είναι ένα αυτοκινητάκι που ακόμη και σήμερα είχαν αρκετά όμορφο σχεδιαστικά , all-rounder , θα μπορείς να βάλεις και ένα δύο φίλους παραπάνω για βόλτα , με καλό χώρο αποσκευών, καλή ποιότητα υλικών .
Στη θέση σου δεν θα κοιτούσα το OPC αλλά το 1.6 turbo που βγαίνει φθηνότερα και σε αγορά και σε κόστος χρήσης , μια χαρά είναι και τα 180 άλογα που βγάζει και δεν έχουν ακουστεί ιδιαίτερα προβλήματα .
Ότι πάρεις , οπωσδήποτε επένδυσε σε μια κορυφαία τετράδα ελαστικών , έλεγξε αμέσως αναρτήσεις και φρένα για αντικατάσταση τους και να είσαι πολύ προσεκτικός τους πρώτους μήνες με το γκάζι και τις ταχύτητες με τις οποίες προσεγγίσεις τις στροφές . Η SLK έχει μια περίεργη νωχελικοτητα με βαρύ τιμόνι και ευαίσθητο πίσω μέρος υπό πίεση σε γλιστερο ή βρεγμένο οδόστρωμα ακόμη και υπό αδράνεια , το astra από την άλλη είναι εντελώς ανιωθο σε τιμονι με κακή πληροφόρηση που μπορεί να σε μπερδέψει υπό πίεση και οδηγήσει εύκολα στο λάθος.
Δώσε αρκετό χρόνο στον εαυτό σου να γνωρίσεις το αυτοκίνητο καλά και να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες σου.
180 άλογα και σίγουρα τα παραπάνω του OPC με τη ροπή του μπορούν πολύ εύκολα να σε φέρουν σε δυσκολη κατάσταση από στροφή σε στροφή. -
Άντε να το αναφέρω εγώ πρώτος , εγώ θα κοίταζα mx 5 , το οποίο θα σε κάνει να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο την οδήγηση, από τη στιγμή που ήδη μπορεί να έχεις το "μικρόβιο".
Σε κάθε περίπτωση και εγώ το SLK ,ανάμεσα στα δύο. Μια φορά είμαστε νέοι , θα βαρεθείς στη ζωή σου να οδηγάς μπροσθοκίνητα hatchback και τώρα που τα άλογα έχουν γίνει στραγάλια, δε θα σου κάνει αίσθηση η ιπποδύναμη.
Σε κάθε περίπτωση , σύνεση στο γκάζι και μυαλό στην οδήγηση, όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι , με καλή διάθεση τα λένε.... -
Πραγματικα πιστευετε οτι αν τον συμβουλεψετε να ειναι προσεκτικος,συνετος κτλ κτλ , θα το κανει ? Θα εχει στο χερι το μελι και δεν θα το γλύψει ? Τι το θελει το OPC , για να πηγαινει "συνετα"??
Απο μενα ειναι οχι , μην παρεις τωρα τετοιο αμαξι , θα το φας το κεφαλι σου αργα ή γρηγορα -
To Mερσεντέ από μένα.
-
Λεφτά για να πάρεις ένα από τα 2 έχεις μαζέψει. Λεφτά για όλα τα υπόλοιπα που θα έρθουν από την χρήση του αμαξιού, έχεις στην άκρη;
-
έρωτας
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τον χρόνο σας!
Η αλήθεια είναι πως έχω βάλει αυτά τα δύο αμάξια στο μάτι εδώ και πάρα πολύ καιρό, όμως εννοείτε πως λαμβάνω υπόψη κάθε γνώμη και συμβουλή. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βιαστώ να αποφασίσω και σίγουρα χρειάζεται περαιτέρω σκέψη πριν αγοράσω οτιδήποτε -
@super-t said in Mercedes Slk 200 ή Opel Astra Opc H;:
Λεφτά για να πάρεις ένα από τα 2 έχεις μαζέψει. Λεφτά για όλα τα υπόλοιπα που θα έρθουν από την χρήση του αμαξιού, έχεις στην άκρη;
Όπως είπα και πιο πάνω τα λεφτά που θα βγάζω θα πηγαίνουν στην συντήρηση του αμαξιού. Δεν σκοπεύω να αλλάξω τίποτα στο αμάξι σε θέμα μετατροπής η σε κάποιο αισθητικό κομμάτι. Ότι πρόσθετο διαθέσω για το αμάξι θα πάει καθαρά στην συντήρηση.
-
Θα βάζεις όλο το εισόδημά σου από τον μισθό σου στην συντήρηση του αυτοκίνητου;
-
@lap said in Mercedes Slk 200 ή Opel Astra Opc H;:
Θα βάζεις όλο το εισόδημά σου από τον μισθό σου στην συντήρηση του αυτοκίνητου;
Το περισσότερο ναι. Αν ήμουν σε άλλη φάση της ζωής μου και είχα άλλες υποχρεώσεις προφανώς και όχι, όμως τώρα έχω αυτήν την δυνατότητα.
-
Εσύ ξέρεις. Εγώ θα έκανα ωραία ταξιδακια εδώ και στο εξωτερικό με το πρόσωπο για να χαρώ τα νιάτα μου και ας είχα πιο ταπεινό αυτοκίνητο.
Εύχομαι τα καλύτερα... -
Mercedes και άλλαζε γυναίκα κάθε 3 μήνες.
Θα πας ταξιδάκια με τη γυναίκα σου όταν θα έχεις χορτάσει.
Στη φάση που είσαι τριημερακια με το Mercedes και καινούριο κάθε φορά πρόσωπο. -
Τι του λες και εσύ του παιδιού;... Δογκανοι....
Να αγαπήσεις παιδί μου. Να ζήσεις τον έρωτα. Να πάτε σε ωραία μέρη στο εξωτερικό. Να σε θυμούνται οι γυναίκες στα Άντα τους ως κιμπαρη και όχι ως κουμπαρά που μαζεύει ευρώ-ευρω για το ετήσιο σέρβις της Μερσεντές
-
Μην δίνετε συμβουλές ζωής σε ανθρώπους δεν γνωρίζετε καν. Ο Λαπ είναι της οικογένειας κλπ. Δικαίωμά του. Δεν σημαίνει ότι αυτό είναι σωστό για όλους όμως. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του επιθυμίες.
-
Παρεξήγηση.Η ένσταση μου έχει να κάνει με το εισόδημα του και το αυτοκίνητο και πως με το να κάνει ταξίδια, δραστήριοτητες που ίσως κοστίζουν και ειναι κατάλληλα για την ηλικία του και ισως με την σύντροφό του. Να μην γίνει όμηρος μιας λαμαρίνας.
Που κακά τα ψέματα λίγοι είναι πραγματικοί πετρολχεντς και συνειδητά αγοράζουν κάποιο ιδιαίτερο αυτοκίνητο.Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει στη ζωή του δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι οικογένεια ούτε να κάνουν νωρίς, σαφέστατα! Δεν λέω αυτό. Λέω να βρει την ουσία των πραγμάτων και όχι το φαίνεσθαι φτάνοντας στα όρια των εισοδημάτων του.
Τεσπά παιδί μου (sic)..... Πάρε ότι θέλεις, και σου δίνει ευχαρίστηση.
Αυτά, σόρρυ για το οφφτοπικ.... και καλές αγορές.
-
Lap vs georgemit
Ή αλλιώς Λατρεία
Vs Δογκανος
Πάρε το slk και γράψε χλμ,
Ναι στον γάμο αλλά το παιδί είναι 22, έχει μια 10ετια μπροστά του να δώσει πόνο μέχρι να παντρευτεί.
Mercedes Slk 200 ή Opel Astra Opc H;