-
Καλησπέρα, έχω ένα yaris του 2001 1.300 κυβικά .
Έχω ένα θέμα με το ρελαντί του. Πιο συγκεκριμένα όταν για παράδειγμα θα βγω εθνική και θα πηγαίνω με πέμπτη μόλις για τον οποιοδήποτε λόγο σταματήσω(διόδια κλπ.) ή βάλω νεκρά θα μου κρατάει ρελαντί στις 2.000-2.300 στροφές . Αυτό σταματάει όταν πατήσω μια ξερογκαζιά ή αν περιμένω για περίπου μισό λεπτό . Πήγα στον μηχανικό μου του είπα τι γίνεται και καθαρίσαμε την πεταλούδα αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται . Επίσης κάποιες φορές όταν θα κινούμαι μέσα στην πόλη και σταματήσω σε κανά φανάρι και βάλω νεκρά το ρελαντί μου θα ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 1.000 και 2.000 στροφών. Θα ήθελα τα φώτα σας αν μπορεί και ξέρει κάποιος που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
@giorgospts said in Θέμα με ρελαντί σε Yaris 1.3 2001:
Καλησπέρα, έχω ένα yaris του 2001 1.300 κυβικά .
Έχω ένα θέμα με το ρελαντί του. Πιο συγκεκριμένα όταν για παράδειγμα θα βγω εθνική και θα πηγαίνω με πέμπτη μόλις για τον οποιοδήποτε λόγο σταματήσω(διόδια κλπ.) ή βάλω νεκρά θα μου κρατάει ρελαντί στις 2.000-2.300 στροφές . Αυτό σταματάει όταν πατήσω μια ξερογκαζιά ή αν περιμένω για περίπου μισό λεπτό . Πήγα στον μηχανικό μου του είπα τι γίνεται και καθαρίσαμε την πεταλούδα αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται . Επίσης κάποιες φορές όταν θα κινούμαι μέσα στην πόλη και σταματήσω σε κανά φανάρι και βάλω νεκρά το ρελαντί μου θα ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 1.000 και 2.000 στροφών. Θα ήθελα τα φώτα σας αν μπορεί και ξέρει κάποιος που μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.Φίλε μου δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση γι' αυτή τη συμπεριφορά και το ανεβοκατέβασμα στροφών στο ρελαντί. Μπορεί να είναι από βαλβίδα ρελαντί μέχρι και μπεκ ή αντλία βενζίνης. Φοβάμαι πως θα πρέπει να συνεχίσεις το ψάξιμο στα συνεργεία. Δυστυχώς όταν παλιώνει το αυτοκίνητο αρχίζουν τα παρατράγουδα, δεν ξυπνάς μια μέρα και σταματάει να δουλεύει, κι είναι και δύσκολο να τα αντιμετωπίσεις.
-
Μήπως φρακαρει καμιά ντιζα; Με τα χρόνια ίσως έχει φαγωθεί και μαγκωνεται κανένα συρματάκι...
-
@portomarko said in Θέμα με ρελαντί σε Yaris 1.3 2001:
Μήπως φρακαρει καμιά ντιζα; Με τα χρόνια ίσως έχει φαγωθεί και μαγκωνεται κανένα συρματάκι...
Δες μήπως η μοκέτα ψιλοακουμπάει το γκάζι και το πατάει ελάχιστα. Όταν συμπλεκτάρεις μήπως σποραδικά ανεβαίνουν αφύσικα οι στροφές; Αν ναι πέσε από κάτω από το τιμόνι και ακολούθησε την ντίζα του γκαζιού. Εκεί που στηρίζεται (στο άκρο) έχει ένα λάστιχο που μπορεί να έχει βγει και την κρατάει λίγο πατημένη... Επίσης καλό θα είναι να μπει και λίγο σπρέι στην ντίζα εκεί στις αρχές μήπως έχει βρωμιά και κολλάει... Εάν είναι τσαλακωμένη - φθαρμένη τότε αλλαγή.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά...δυστυχώς κόλλησα κορονοϊό και δεν μπορώ να ασχοληθώ τώρα με το αυτοκίνητο....πάντως μόλις βγω από καραντίνα θα κοιτάξω αυτά που μου είπατε....ευχαριστώ πολύ και πάλι και καλή χρονιά να έχετε.
Θέμα με ρελαντί σε Yaris 1.3 2001