-
Διαβαζω διαφορα ποστ οπου κατοχοι αναφερουν τις εντυπωσεις τους απο τα αυτοκινητα τους, και εχει πεσει στην αντιληψη μου αντικροουμενες αποψεις ειδικα στο θεμα του θορυβου, οπου και με ενδιαφερει.
Κατα την γνωμη σας ποιο ειναι το πιο αθορυβο αυτοκινητο που εχετε οδηγησει συνολικα, και σαν δευτερο στο θορυβο που προερχετε απο τα λαστιχα .
Ξερω οτι ειναι λιγο δυσκολη ερωτηση αλλα υπαρχουν χρηστες που εχουν κανει μαζεμενα τεστ ντραιβ και πιστευω εχουν καποια αποψη. Για να δουμε
Να σημειωσω αν γινετε για κατηγοριες αυτοκινητων εως 35000 περιπου ευρω. -
@a-ctive said in Ποιο αθορυβο αυτοκινητο:
Κατα την γνωμη σας ποιο ειναι το πιο αθορυβο αυτοκινητο που εχετε οδηγησει συνολικα, και σαν δευτερο στο θορυβο που προερχετε απο τα λαστιχα .
Για τα λάστιχα δεν μπορώ να πω. Αλλά το πιο αθόρυβο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει είναι το Mustang Mach-E και το Tesla Model 3 και από θερμικά BMW σειρά 7.
-
Από όσα έχω οδηγήσει, το Tesla Model 3. Τα ηλεκτρικά κλέβουν εκκλησίες εδώ...
-
Για μένα ήταν το Mazda6 που κυκλοφορεί τώρα, έχω οδηγήσει πολλά αλλά όχι ακριβά αυτοκίνητα. Απ' τα λάστιχα ήταν ο μόνος ουσιαστικός θόρυβος που περνούσε στη καμπίνα.
-
Εκανα μια προσθηκη στο αρχικο ποστ για κατηγορια τιμης εως περι 35000 ευρω.
-
Νομίζω το Πρίους ΜΚ2 που έχω.
-
Όσον αφορά τον θόρυβο μήπως να διευκρινίσουμε αυτόν του κινητήρα, της κύλισης και τους αεροδυναμικούς;
Γιατί σαφώς στα ηλεκτρικά δεν υπάρχει θόρυβος κινητήρα αλλά απ΄οτι διαβάζω παιδεύονται και κάνουν πατέντες στα tesla για να καλύψουν του αεροδυναμικούς θορύβους.
Στα της κύλισης μεγάλο ρόλο παίζει το ελαστικό και ακόμα περισσότερο η άσφαλτος και οι ταχύτητες που κινείται κάποιος.
Στους αεροδυναμικούς κυρίως οι ταχύτητες παρ όλα αυτά μια ήσυχη καμπίνα την καταλαβαίνεις και εν στάση μέσα στην πόλη με το να ακούς ή όχι τη βαβούρα της κίνησης.
Το πιο ήσυχο που έχω οδηγήσει είναι το Focus MK4 και το Volvo V40
-
Στα ηλεκτρικά επικεντρώνεται η ακοή σε κάποιους αεροδυναμικούς θορύβους,γιατί εκλείπει παντελώς ο θόρυβος του κινητήρα που στις περισσότερες περιπτώσεις στα θερμικά επισκιάζει τους υπόλοιπους (αεροδυναμικούς,κύλισης).
Την διαφορά αυτή την καταλαβαίνεις όταν οδηγήσεις ένα full hybrid ή phev που συνυπάρχουν κι οι δύο ταυτόγχρονα.Και καταλαβαίνεις τη διαφορά όταν δουλεύει μονο ο ένας ή ο άλλος. -
Εγώ έβαλα milltek εξάτμιση πάλι γιατι ήθελα περισσότερο βρουμ βρουμ στο sport mode
-
Στο πούμα;
Αμάν ρε συ...μια περιουσία έχεις δώσει. Με έχεις αγχωσει. Πάρε και κάνα playstation 5 -
@lap said in Πιο αθορυβο αυτοκινητο:
Στο πούμα;
Αμάν ρε συ...μια περιουσία έχεις δώσει. Με έχεις αγχωσει. Πάρε και κάνα playstation 5τέλιωσα lap με τις μόντες, το μοτερ μένει μαμά, αν χρειαστώ άλλο τίποτα θα σου ζητήσω χαρτζιλίκι ή να μου δανείσεις για λίγο το swift να κάνω οικονομία
-
Εάν μπορώ να πω για παλιο μοντέλο ενα Volvo S60 2.0t με το πεντακύλινδρο μοτέρ, αθόρυβο αεροδυναμικά και στην κύλιση (205/55/16 ζαντολάστιχα) ακόμα και υπο πίεση ο λίγος ήχος που πέρναγε απο το μοτερ ήταν ήχος οχι θόρυβος...
-
@cirus said in Πιο αθορυβο αυτοκινητο:
Στο πούμα;
Αμάν ρε συ...μια περιουσία έχεις δώσει. Με έχεις αγχωσει. Πάρε και κάνα playstation 5τέλιωσα lap με τις μόντες, το μοτερ μένει μαμά, αν χρειαστώ άλλο τίποτα θα σου ζητήσω χαρτζιλίκι ή να μου δανείσεις για λίγο το swift να κάνω οικονομία
Σκατζάρουμε το ερκρος όποτε θες οικονομία κι άνεση αυτόματου, αρκεί να μη καπνίζεις και να μη τρως τυροπιτες μέσα
-
@piliourits said in Πιο αθορυβο αυτοκινητο:
Στο πούμα;
Σκατζάρουμε το ερκρος όποτε θες οικονομία κι άνεση αυτόματου, αρκεί να μη καπνίζεις και να μη τρως τυροπιτες μέσα
θα το εχω υπόψιν, ευχαριστώ.
-
Στο πούμα;
αααα , στα καινούρια δεν τρώμε τίποτα μέσα εε? Στα παλιά ψήναμε και μπριζόλες on the go
-
@yem said in Πιο αθορυβο αυτοκινητο:
αααα , στα καινούρια δεν τρώμε τίποτα μέσα εε? Στα παλιά ψήναμε και μπριζόλες on the go
Εγώ καινούργιο/παλιό, τρώω και πίνω κανονικά! Δεν έχω τέτοια θέματα....για αυτό υπάρχουν τα πλυντήρια αυτοκινήτων!
-
@fanis75 said in Πιο αθορυβο αυτοκινητο:
Εγώ καινούργιο/παλιό, τρώω και πίνω κανονικά! Δεν έχω τέτοια θέματα....για αυτό υπάρχουν τα πλυντήρια αυτοκινήτων!
Στο φοκους τα παιδιά πίσω έτρωγαν και ψαρόσουπα χααχχ τώρα στο καπτούρ όυτε ανάσα χαχαχχ
-
Στο φοκους τα παιδιά πίσω έτρωγαν και ψαρόσουπα χααχχ τώρα στο καπτούρ όυτε ανάσα χαχαχχ
Aχαχαχα....εμένα ο γιός μου τρώει ό,τι θέλει!! Φαγητά, χυμούς...τα πάντα όλα, δεν έχω τέτοια κολλήματα πια.
-
Στα παλιά κάναμε κι άλλα πράγματα στο αμάξι, ωραία και βρώμικα. Τώρα γεράσαμε και φυλαγόμαστε απ τους ιούς...
Όχι ρε, εγώ το πλένω συμβολικά που και που, ένα καφεδάκι ή ένα σνακ αν τύχει θα φάμε. Καμία σχέση με τη ψυχαναγκαστική καθαριότητα. Για πλάκα το έγραψα
-
Στα παλιά κάναμε κι άλλα πράγματα στο αμάξι, ωραία και βρώμικα. Τώρα γεράσαμε και φυλαγόμαστε απ τους ιούς...
Όχι ρε, εγώ το πλένω συμβολικά που και που, ένα καφεδάκι ή ένα σνακ αν τύχει θα φάμε. Καμία σχέση με τη ψυχαναγκαστική καθαριότητα. Για πλάκα το έγραψα
Το κατάλαβα. Και γω αν μου το δώσεις θα τρώω μέσα κανονικά
Πιο αθορυβο αυτοκινητο