-
Υποθετικό αν και όχι και τόσο σενάριο. Παρήγγειλα ένα αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία με τιμή 22.000 ευρώ. Έκανα και τα χαρτιά μου για τη δανειοδότηση και έδωσα προκαταβολή 2.000 ευρώ για να συνεχίσει η παραγγελία. Παρατήρησα πως η τιμή του αυτοκινήτου στην ιστοσελίδα της ρενό έχει ανέβει. Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν και αυτήν την διαφορά ή ισχύει η τιμή την οποία συμφώνησα. Λόγω κορωνοϊου παρατηρούνται καθυστερήσεις στις παραλαβες. Σημειώνω πως το δάνειο πήρε έγκριση αλλά δεν πληρώνω ακόμα δόσεις μέχρι να πάρω το αυτοκίνητο.
-
Μιλάς με την αντιπροσωπεία και σου λένε αυτοί αν έχει αλλάξει η τιμή του δικού σου ή οχι.
Αν δεν έχει αλλάξει, απλά περιμένεις να εκτελωνιστεί και να "κλειδώσει" η τιμή.
Αν έχει αλλάξει, τότε δικαιούσαι να πεις ότι δεν δεχεσαι την αυξηση αυτή και μπορείς να ζητήσεις την προκαταβολή πίσω.Γενικά μίλα με τη Ρενο πρώτα, πριν αγχωθεις για το αν άλλαξε ή όχι.
-
Στο ερώτημα αυτό που απηύθυνα κι εγώ στην Peugeot η απάντηση που πήρα ήταν ότι η τιμή κλειδώνει τη στιγμή της παραγγελίας. Μοναδική εξαίρεση σ αυτό είπαν μόνο αν υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ ή των ΤΤ.
-
Ρωτάς από τώρα αν η τιμή είναι ανοιχτή ή όχι και πράττεις ανάλογος , αν και η Renault κλειδώνει την τιμή .
Το θέμα είναι να παραλάβεις αυτοκίνητο με τον ίδιο εξοπλισμό που έκλεισες και όχι με λιγότερα extras, εκεί θέλει πολύ ψάξιμο !
Η προέγκριση δανείου είναι αυτή που έκανες και διαρκεί για 1 μήνα , όταν με το καλό θα έρθει το αυτοκίνητο θα κάνεις το τελικό συμβόλαιο . -
Για Peugeot που είχα ρωτήσει η τιμή μου είχαν πει πως κλειδώνει με το κλείσιμο. Σε άλλες αντιπροσωπείες (όχι Peugeot) μου έχουν πει και για ανοικτή τιμή, κλείνεις δηλαδή το αυτοκίνητο και όχι την τιμή η οποία μπορεί να αλλάξει.
-
Εξαρτάται απο την πολιτική της κάθε αντιπροσωπείας. Η Τοyota μου είπε ότι η χρέωση θα γίνει με τον τιμοκατάλογο που θα ισχύει οταν θα γίνει η εισαγωγή, και για αυτο το λογο ζητάνε μόνο 500 ευρώ προκαταβολή για την παραγγελία, τα οποία επιστρέφουν αν δεν προχωρήσεις στην αγορά. Είναι απο τις πιο έντιμες συμπεριφορές εταιριών γενικώς
-
@dimgeo said in Τι γίνεται αν αλλαξει η τιμη στο αυτοκίνητο που παρήγγειλες;:
Εξαρτάται απο την πολιτική της κάθε αντιπροσωπείας. Η Τοyota μου είπε ότι η χρέωση θα γίνει με τον τιμοκατάλογο που θα ισχύει οταν θα γίνει η εισαγωγή, και για αυτο το λογο ζητάνε μόνο 500 ευρώ προκαταβολή για την παραγγελία, τα οποία επιστρέφουν αν δεν προχωρήσεις στην αγορά. Είναι απο τις πιο έντιμες συμπεριφορές εταιριών γενικώς
Εμένα μου είχαν πει ακριβώς το ανάποδο στην Τογιότα! Οτι δηλαδή με την παραγγελία και την προακαταβολή "κλειδώνω" την τιμή και αυτό ίσχυσε τελικά, παρόλες τις αυξήσεις πλήρωσα την τιμή που έλεγε η παραγγελία. Για ακύρωση παραγγελίας το ίδιο μου είπαν, ακυρώνω όποτε θέλω χωρίς πρόβλημα με επιστροφή προκαταβολής.
-
Τελικά ρώτησα τον αντιπρόσωπο και αυτό που μου είπε είναι πως έχουμε κλειδώσει την τιμή.
Τι γίνεται αν αλλαξει η τιμη στο αυτοκίνητο που παρήγγειλες;