-
Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να κάνω μια κουβέντα με κάποιον που ίσως έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα είτε είναι μηχανικός και θέλει να μου δώσει κάποια ιδέα. Όπως λέει και ο τίτλος, έχω πάρει ένα αυτοκίνητο (Yaris T-Sport 2004 1.5l 105hp) εξ αρχής μου φαινόταν ότι το αυτοκίνητο υστερεί σε σχέση με άλλα ίδια αυτοκίνητα αλλά λέω μπάά θα είναι η ιδέα μου.. Σε αυτό το σημείο να πω ότι στο αυτοκίνητο μου φροντίζω να βάζω ότι καλύτερο και δεν λυπάμαι τα λεφτα σε αναλώσιμα επίσης έχουν αλλαχτεί τα πάντα και έχουν τσεκαριστεί τα πάντα ΕΚΤΟΣ από σασμάν διότι έγινε έγινε σέρβις κατά την παραλαβή και αλλάχτηκε δίσκο πλατό οπότε δεν το έχω ξανά κατεβάσει εγώ, επίσης δεν έχω τσεκάρει τα μπέκ. Απο προβλήματα δεν έχω κανένα εκτός απο λίγο ήχο στο δυναμό. Πίσω στο θέμα μας, οδήγησα ένα ολόιδιο αυτοκίνητο και η διαφορά στην ροπή είναι τεράστια!! Έχουμε τα ίδια χιλιόμετρα στις ίδιες στροφές αλλά η ροπή μας είναι πολύ διαφορετική για να σας δώσω ένα παράδειγμα αίσθησης σκεφτείτε τα δύο ίδια αυτοκίνητα δίπλα δίπλα το ένα είναι σαν να ανεβαίνει μια μικρή ανηφόρα και το άλλο μια ευθεία παρόλα αυτά και τα δύο πάνε καλά απλά έχουν διαφορά στο νεύρο στην ροπή. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Ξανά λέω έχω μετρήσει συμπίεση έχω ελέγξει τα πάντα και είναι ολόιδια και εργοστασιακά και τα δύο! Καμία ιδέα?
-
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε καινούργιο; Αν όχι με πόσα χιλιόμετρα και αν ήταν από ιδιώτη ή έμπορο.
Η ίδια ερώτηση ισχύει και για το άλλο αυτοκίνητο της δοκιμής.
-
Πολλά θα μπορούσαν να είναι...βουλωμένος καταλύτης ή τρόμπα βενζίνης θα έλεγα εγώ
-
Το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο από μαντρά και έχει 130χχλμ εισαγωγή από Ιταλία με το χαρτι του εκτελωνισμού να γράφει τα ίδια χιλιόμετρα. Δεν μου κάνει κάτι περίεργο για να είναι τρόμπα επίσης εχω ελεύθερο καταλύτηα. Το άλλο αυτοκίνητο έχει 300χχλμ και έχει αλλάξει πολλά χέρια.
-
Μπεκ και φίλτρο καυσίμου θα πρόσθετα εγώ.
-
@s1ckmel0dy said in Το άλλο αυτοκίνητο έχει 300χχλμ και έχει αλλάξει πολλά χέρια.
Μήπως κάποιο από αυτά τα «χέρια» είχε ανοίξει το μοτέρ;
-
Έχει γίνει το πείραμα και με άλλα ίδια αυτοκίνητα σε όλα υπάρχει η ίδια διαφορά. Και εγώ είμαι ανάμεσα στα δύο τελευταία που είπατε μπεκ και φίλτρο καυσίμου και έχω και μια υπόνοια για το δίσκο πλατό βολάν που έχει τοποθετηθεί... αύριο θα πάω για καθαρισμό μπεκ και συνεχίζουμε την έρευνα.
Ίδια αυτοκίνητα διαφορετική ροπή