-
Καλησπέρα στην παρέα πρώτη φορά ποσταρω οπότε είμαι νεουδι.Θελω να αγοράσω αυτοκίνητο για την γυναίκα μου η οποία τώρα ξεκίνησε να οδηγάει κ ουσιαστικά είναι τ πρώτο αμάξι της(το καημένο) επομένως σκέφτομαι κάτι με όχι πολλά λεφτά 3-4Κ και να είναι σκληροτραχιλο για ευνόητους λόγους.Μου γυαλίσε το 206 το παλιό υπάρχει κάποιος κάτοχος να μου πει εντυπώσεις ή κάποιος να προτείνει κάτι άλλο κάθε γνώμη δέκτη.Ευχαριστω.
-
Την σκέψη αυτή του 206 την έκανα και εγώ πριν ένα χρόνο περίπου και πήγα και αγόρασα ένα 206/1.100 του 2002 με 132000χλμ. Έδωσα 2000euro (Autovalue). Το κράτησα ακριβώς 9 μήνες.
Χωρίς υδραυλικό τιμόνι, τα έφτυσε και το AC, έβγαλε και προβλήματα (λόγω παλαιότητας), είχε και κάτι κουσούρια, ήθελε συνεργείο κάθε τρεις και λίγο. Ακριβά και δυσεύρετα ανταλλακτικά, μεγάλο θέμα.Δεν το προτείνω. Προτίμησε κάποιο Panda. Πολύ ποιο απλό αυτοκίνητο, φτηνό σε ανταλλακτικά, σέρβις κλπ... ανταλλακτικά παντού, μια χαρά αυτοκινητάκι.
Εγώ έδωσα το 2017 ένα Panda του 2011 4500euro με μόλις 40000χλμ... Άριστο το αυτοκινητάκι, ιδανικό για πόλη.
-
Κοιτα κανα swift του ΄08, είχα βάλει στοιχημα με το πατέρα μου για το πότε θα το ξεπαστρέψει η μάνα μου και ακόμα ζει!! Πέρα από ενα δίσκο-πλατώ που διέλυσε, έχει αντέξει μηχανικά και είναι για μένα ότι πρέπει για αρχάριους (που μαρσάρουν,το ζορίζουν κτλ) ή για ατζαμήδες (βλ. μάνα μου).
BTW, το στοίχημα το κέρδισα γιατί είχα πει πάνω από 10ετία! -
@οsikabala said in Peugeot 206 ή ότι άλλο:
Καλησπέρα στην παρέα πρώτη φορά ποσταρω οπότε είμαι νεουδι.Θελω να αγοράσω αυτοκίνητο για την γυναίκα μου η οποία τώρα ξεκίνησε να οδηγάει κ ουσιαστικά είναι τ πρώτο αμάξι της(το καημένο) επομένως σκέφτομαι κάτι με όχι πολλά λεφτά 3-4Κ και να είναι σκληροτραχιλο για ευνόητους λόγους.Μου γυαλίσε το 206 το παλιό υπάρχει κάποιος κάτοχος να μου πει εντυπώσεις ή κάποιος να προτείνει κάτι άλλο κάθε γνώμη δέκτη.Ευχαριστω.
Φίλε μου εγώ αγόρασα πρίν 4 χρόνια Hyundai atos 2001 στα 1500 ευρώ, έμαθε πάνω σε αυτό το έσκισε Στην κυριολεξία, δεν έκανε κιχ και δεν μου ζήτησε ούτε ένα ευρώ, Και το πούλησα πρίν λίγες μέρες στα 1900 ευρώ μέσα σε 2ωρες στο car, Και αγοράσαμε το i10 μεταχειρισμένο.Γενικα να ξέρεις τα Hyundai- Kia είναι αθραυστα με φτηνά ανταλλακτικά Και σέρβις , κοίτα Και για micra, και Mitsubishi colt ,απέφυγε τα swift αρκετά βγάζανε σασμαν.Γενικα ο κανόνας λέει όταν πας σε αμάξι πέρα της δεκαετίας μόνο εξ Ανατολής.
-
για φτηνό μικρό που να αντέχει σε ατζαμήδες και κακουχίες χωρις να κάνει κιχ και μικρή τιμη κοίτα για HYUINDAI . ATOS , GETZ κτλ αναλογα πόσα θες να δώσεις. το 206 δυσκολο να βρεις σε καλή κατασταση και θα τρέχεις σε συνεργεια με κακή χρήση, κρίμα ειναι.
-
Και εγώ λέω βουρ για panda κυρίως. Σε Peugeot καλύτερα 207, πιο ποιοτικό και όχι με TU μοτέρ. Και corsa d βέβαια αν βρεθεί.
Τα βάζω ξεχωριστά από τους επίσης καλοδεχούμενους Ιάπωνες που αναφερθηκαν (swift,colt) επειδή τον τελευταίο καιρό όπως έχω διαπιστώσει οι τιμές τέτοιων οχημάτων (μικρά, 10+ετών) έχουν τραβήξει την ανηφόρα και ο ιαπωνεζικος μύθος (με ή χωρίς εισαγωγικά) το χειροτερεύει το πράγμα...
Οι κορεάτες δεν απορρίπτονται για Α--->Β. Ίσως καλύτερα όμως ένα Picanto από το αντίστοιχο Atos. Λιγότερο περίπτερο και καααπως πιο φαρδυ.
Πάντως το 4Κ ως όριο τα ζοριζει τα πράγματα και σε φέρνει πιο κοντά στα πολύ μικρά (Panda κτλ) παρά στα Corsoειδη, εφόσον μιλάμε για αυτοκίνητα 2007-2010 και με όσο το δυνατόν πιο λίγα km. Πιο πίσω μιλάμε είτε για ειδικές περιπτώσεις (γνωστός όπου ξέρεις τι και πώς) είτε επιζώντες destruction derby όπου κινούνται όμως αλλά δε σε νοιάζει το έξω.
-
@οsikabala said in Peugeot 206 ή ότι άλλο:
Καλησπέρα στην παρέα πρώτη φορά ποσταρω οπότε είμαι νεουδι.Θελω να αγοράσω αυτοκίνητο για την γυναίκα μου η οποία τώρα ξεκίνησε να οδηγάει κ ουσιαστικά είναι τ πρώτο αμάξι της(το καημένο) επομένως σκέφτομαι κάτι με όχι πολλά λεφτά 3-4Κ και να είναι σκληροτραχιλο για ευνόητους λόγους.Μου γυαλίσε το 206
Αυτά που λές δεν πάνε μαζί! Για την χρήση που θες μονόδρομος Fiat Panda ή Hyundai Getz. Ααα και Yaris 1ης γενιάς, κατά προτίμηση το Ιαπωνικό.
Peugeot 206 ή ότι άλλο