-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
A den ekanes plaka....nice.όχι, δεν έκανα μα εσύ βλέπω ότι κάνεις.
Απάντηση ακόμα δεν έχω λάβει. Δεν υποχρεούστε να δώσετε, αλλά το σωστό είναι πρώτα η σοβαρότητα και μετά η πλάκα.
-
Απαντήσεις σου δωθήκανε φίλε.
Αν δεν τίς κατάλαβες ακόμα,τότε δικαιούνται να σου κάνουνε πλάκα.Πόσων ετών είσαι;
-
πού είναι η απάντηση;
ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΔΙΑ;
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ισως γιατί στο 99% των περιπτώσεων ΕΙΝΑΙ νερά μήπως ?και για να απαντήσω σε αυτό με το στυλ που με ρωτάνε οι άλλοι... στο 99% είναι νερά... στο 1% όμως... ;
-
Με την ίδια λογική με 'συμφέρει' να υπολογίζω πως στην τυφλή αριστερή μπροστά μου, ένα έβο κάνει κόντρες με ένα impreza και το προσπερνάει πάνω στην στροφή με 150...
-
Επίσης δεν με συμφέρει...
να υποθέσω ότι το κρύο που έχει σήμερα θα ξεκινήσει παγετώνα όμοιο με αυτόν της προιστορικής εποχής, παρ'όλα αυτά δεν θα κρύψω τον δεινόσαυρό μου μέσα στο σπίτι και στα καλοριφέρ. 99% θα είναι ένα απλό χειμωνιάτικο κρυάκι! Αν όμως είναι το 1%, δεν θα απορώ μετά 'μα πώς δεν καταλάβαμε ότι θα ξεκινούσε νέα εποχή παγετώνων;'.
-
Δε νομίζω ότι είναι το ίδιο. Μάλιστα, δε νομίζω πως μοιάζουν οι δύο υποθέσεις στο ελάχιστο. Δεν μιλάμε για μια 'απίθανη περίπτωση' μα για ένα λεκέ (ή πολλούς) που βλέπεις στο δρόμο μπροστά σου και δεν είσαι σίγουρος τι είναι.
Αμα σου σκάσει το evo στη μάπα πάντως (και μετά το impreza) δε σε σώζει καμία παθητική ασφάλεια. Ακόμα και τα παιδιά στο τανκ θα την ακούσουν.
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
Ισως γιατί στο 99% των περιπτώσεων ΕΙΝΑΙ νερά μήπως ?
και για να απαντήσω σε αυτό με το στυλ που με ρωτάνε οι άλλοι... στο 99% είναι νερά... στο 1% όμως... ;
Δεδομένου πως ούτε το πέρασμα πάνω από νερά είναι πάντοτε απλή υπόθεση (ανάλογα με τις συνθήκες), προετοιμάζεσαι για την απλή και πιθανότερη υπόθεση (νερά) αλλά πάντοτε αφήνεις περιθώρια ασφαλείας για τη χειρότερη (λάδια). Δεν καταλαβαίνω τι περισσότερο μπορείς να κάνεις.
Αλοίμονο αν όλες οι αποφάσεις στη ζωή μας παίρνονται πάντοτε με βάση την εξαίρεση. Τις αποφάσεις τις λαμβάνεις με βάση το πιθανότερο ενδεχόμενο και για τις εξαιρέσεις καταρτίζεις σχέδιο ασφάλειας ('plan B' που λένε).
Δεν κατάλαβα όμως: εγώ όταν βλέπω κάτι να γυαλίζει στο δρόμο λέω 'ΜΑΛΛΟΝ νερά θα είναι' οπότε κόβω ταχύτητα, τελειώνω έγκαιρα τυχόν φρενάρισμα και όσο μπορώ ισιώνω το τιμόνι.
Εσύ τι κάνεις δηλαδή ?
-
ε, πάνω-κάτω, αυτό
ίσως το κάνω πιό έντονα από σένα, ίσως λιγότερο, αυτό εξ'άλλου είναι ανα περίπτωση. Η ουσία όπως είπες είναι στο ότι 'προετοιμάζομαι για τα χειρότερα', το οποίο δεν το είδα να αποσαφηνίζεται στα προηγούμενα λεγόμενά σας (και συγκεκριμένα με ενοχλεί η περιπαιχτική ειρωνία που μου κάνει το αίμα να βράζει... είδικά αυτό το 'πόσων χρονών είσαι' μου άναψε το λαμπάκι για τα λάδια. 26 είμαι ρε! και πριν μιά βδομάδα έκανα το safetrack μου!:rant: )
-
Aπορρύπανση του οδοστρώματος.
Πέρα από την πλάκα, έχει γίνει βαρετή η καραμέλα της ενεργητικής ασφάλειας έναντι της παθητικής. Φυσικά και θέλω το αμάξι μου να μπορεί να υπακούσει σε εμένα όταν θέλω να αποφύγω κάτι, αλλά κάποια πράγματα δεν προβλέπονται και δεν αποφεύγονται. Και τότε προτιμώ την Αγία Παθητική Ασφάλεια, παρά το Χερουβίμ του Καταρρέοντως Αμαξώματος.
-
εμενα δε μου απαντησες ομως.
ειπες οτι δε σου χρειαζονται τα αστερια γιατι φροντιζεις να μη σου χρειαστουν (αρα δε σου χρειαζεται η παθητικη ασφαλεια).
και ερωτω: ΠΑΝΤΑ; δηλαδη μπορεις να προβλεψεις τα ΠΑΝΤΑ και τους ΠΑΝΤΕΣ; και τον μεθυσμενο που εσυ θα πηγαινεις κανονικα και θα περασει με 70 το κοκκινο φαναρι που δεν ειδε; και το φορτηγο μπροστα σου που θα του πεσουν λαδια; τον πυροβολημενο κοντρακια που θα κανει σφηνα με 120 και θα πεσει πανω σου; κατι εκτακτο που μπορει να γινει στο δικο σου αυτοκινητο (μηχανικη βλαβη, να σε πιασει ξαφνικα ζαλαδα κ.α.) ;αν η απαντηση σε ολα αυτα και χιλιαδες αλλα ειναι θετικη (δηλαδη μπορεις να τα προβλεψεις), τοτε παρατα το φορουμ και πηγαινε φτιαξε κανα safetrack. ομως, ακομα και αν η απαντηση ειναι θετικη (που θα μου επιτρεψεις να μην το δεχομαι ετσι ευκολα, πιστευεις οτι και εμεις οι υπολοιποι ανθρωποι μπορουμε να τα προβλεψουμε ολα;
οσον αφορα τα νερα. ειναι οντως μερικα σημεια που πονηρευεσαι και λες οτι μπορει να εχει λαδια. ειναι ομως και αλλα που δεν τη φανταζεσαι με καμια οτι θα μπορουσαν να'ναι λαδια, δεν προλαβαινεις καν να τα αντιληφθεις -
+1 για τον Ντίνο
gtsiro άμα όλοι θεωρούσαμε ότι όλοι οι δρόμοι έχουν λάδια όταν είναι νερό, θα έπρεπε να πηγαίνουμε με 50 στην Ε.Ο. και ίσως πολλά λέω.
Σε όλες τις περιπτώσεις τεχνικών έργων (από την φραπεδιέρα μέχρι το διαστημικό λεωφορείο) δέχεσαι ότι ένα σύστημα θα λειτουργήσει σε ένα συγκεκριμένο (ή στο περίπου τουλάχιστον) ποσοστό περιπτώσεων. Το να φτιάξεις ένα σύστημα που θα λειτουργεί παντού και πάντα είναι είτε ανέφικτο, είτε πανάκριβο, είτε με μεγάλες επιπτώσεις σε άλλους τομείς.
Επίσης 26 χρονών στην οδήγηση, όπως νομίζω σου έχω ήδη πει, είναι ακόμα παιδική ηλικία όσον αφορά την οδήγηση και είναι περίπου 3 φορές πιο πιθανόν να εμπλακείς σε σοβαρό ατύχημα από έναν 45άρη (δεν τα λέω τυχαία τα νούμερα, είναι από έρευνες στο εξωτερικό)
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Επίσης 26 χρονών στην οδήγηση, όπως νομίζω σου έχω ήδη πει, είναι ακόμα παιδική ηλικία όσον αφορά την οδήγηση και είναι περίπου 3 φορές πιο πιθανόν να εμπλακείς σε σοβαρό ατύχημα από έναν 45άρη (δεν τα λέω τυχαία τα νούμερα, είναι από έρευνες στο εξωτερικό)Σωστά τα έγραψες όλα πριν (και στον skye +1) όμως εδώ θα διαφωνήσω. Μπορεί η ηλικία να παίζει ρόλο στη στατιστική, αλλά κάθε άτομο έχει διαφορετικές βάσεις για να συμμετάσχει ή όχι σε ένα ατύχημα. Μπορεί δηλαδή ο gTsiros να ήταν 18 μόλις και όμως να είχε τέτοια συμπεριφορά, που πολλοί 45ρηδες να μην μπορούσαν καν να φανταστούν. Αυτό φυσικά μόνο για την εξέταση ενός συγκεκριμένου ατόμου.
-
Ναι αλλά όπως λέει πάλι η φίλη μας η στατιστική οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ μικρές!!!!!
Προφανώς επίσης ένας 25άρης οδηγός είναι πολύ πιθανό είναι να είναι πιο γρήγορος στην πίστα από έναν 45άρη. Όμως ο 45άρης έχει την σύνεση (ή απλά βαρέθηκε) και δεν τρέχει.
Και κακά τα ψέματα όπου είσαι πιο γρήγορος από το μέσο όρο αυτόματα είσαι επικίνδυνος. Οι δρόμοι σχεδιάζονται για την θεωρητική ταχύτητα κάτω από την οποία κινείται το 85% των οδηγών, οπότε όταν ανήκεις στο υπόλοιπο 15% ο δρόμος δεν θα λειτουργεί βέλτιστα από άποψη πρόσφυσης (εδώ υπάρχουν μεγάλες καβάντζες) και κυρίως ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ. Μπορεί να παίρνουμε μία στροφή πάνω από το θεωρητικό της όριο πρόσφυσης με άνεση, αλλά αν χρειαστεί να φρενάρουμε επειδή είδαμε κάτι στο δρόμο, απλά θα πέσουμε πάνω του, επειδή όταν το δούμε θα είναι αργά.
Ακριβώς αυτό που εννοώ φαίνεται σε αυτήν την έξυπνη γαλλική διαφήμιση:
μεταφράζοντας στο περίπου (γιατί δεν έχω και κανένα δίπλωμα!!!) λέει:
πρώτη υπότιτλος:
«εκείνη τη μέρα, έτρεχε πολύ γρήγορα (εννοώντας το όριο ταχύτητας)»δεύτερος υπότιτλος:
«και εκείνος έτρεχε λίγο πιο γρήγορα (εννοώντας το όριο ταχύτητας)» -
Τί να πω;
skye, γιά τις περιπτώσεις που περιέγραψες δε σε γλυτώνει καμία παθητική ασφάλεια, κανένας αερόσακος.
Ένα πράμα θέλω να πω ρε πούστη μου και όλοι πέφτουν πάνω μου... μην υποτιμάτε το τι μπορεί να προβλέψει κανείς όταν οδηγάει. Το 'ενεργητική ασφάλεια' δεν είναι 'πιπίλα'. Πιπίλα έχουν γίνει τα αστεράκια. Τεστ και τεστ και τεστ και τεστ και και και και... Στο δρόμο γιατί το μόνο που βλέπω είναι ζώα; Τί προσπάθεια γίνεται να μάθουν να οδηγούν οι άνθρωποι και να μην είναι επιβάτες με τιμόνι στο χέρι; ε;
travelman, σχετικά με το διαστημικό λεωφορείο, το τι πατάτα είναι, το ανέλυσε κάποιος καλύτερα από μένα: http://www.fotuva.org/feynman/challenger-appendix.html
Σκοπός μου εμένα είναι να οδηγώ όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε το αμάξι να είναι εκεί σα συμπλήρωμα και όχι για να με ξελασπώσει από την εκάστοτε μαλακία μου. Το έχω πει πολλές φορές και ακούω σαν αντιπαράθεση 'να σου πέσει κομήτης' 'λάδια στην εθνική' (που μόνο εσύ θα πατήσεις και τα αμάξια μπροστά σου όχι...)... ε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν την γλυτώνεις όπως και να'χει.Όσο για τις στατιστικές, σύμφωνα με αυτές... θα έπρεπε να βλέπω λαμπίρη, να πάω το πάσχα στην εκκλησία, να καπνίζω και και και και. Αλλά δεν είναι έτσι.
γαμώ τα ηλεκτρονικά μου.
-
Αν νομίζεις πως οι πιθανότητες να την σκαπουλάρεις από αυτά που είπε ο skye είναι μηδενικές και ίσες για όλα τα αυτοκίνητα, i rest my case.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν νομίζεις πως οι πιθανότητες να την σκαπουλάρεις από αυτά που είπε ο skye είναι μηδενικές και ίσες για όλα τα αυτοκίνητα, i rest my case.+1..
δεν στην πεφτουμε ρε συ μην το βλεπεις ετσι..
αλλα πες μου κατι..
ιδια παθητικη ασφαλεια εχει αυτομε αυτο;
δηλαδη δε μπορω να καταλαβω που ειμαι παραλογος.
ναι η ενεργητικη ασφαλεια ειναι πολυ σημαντικη.
ομως αφου ολοι συμφωνουμε οτι υπαρχουν απροβλεπτες καταστασεις (εστω, αφου ειμαστε αλανθαστοι, απροβλεπτες καταστασεις που δημιουργουν αλλοι), δε μπορω να καταλαβω πως λες οτι η παθητικη ασφαλεια δεν εχει καμια σημασια -
Ρε...
...
εστω, αφου ειμαστε αλανθαστοι,
Στην οδήγηση ο τέλειος χειρισμός του αυτοκινήτου είναι αυτονόητος για μένα! Αν δεν ξέρεις να το κάνεις να χορεύει, δε θα έπρεπε να οδηγάς! (δε μιλάω να οδηγάς έτσι. Δίνω ένα μέτρο του πόσο καλά πρέπει να ξέρει κανείς το αμάξι του) Ήμουν στο φανάρι και από πίσω ερχόταν ένα μικρό με 4 χαζές μέσα, πότε έβλεπα το αριστερό του μέρος πότε το δεξί. Αν είναι δυνατόν! Το κοίταγα από τον καθρέφτη και σιχτίριζα καθώς έκανα μανούβρα να μη σκάσει πάνω μου! Μέσα είχα κ 2 επιβάτες...
απροβλεπτες καταστασεις που δημιουργουν αλλοι
Όπως αυτή με τις χαζές; Το απρόβλεπτο για σένα μπορεί να είναι προβλέψιμο για κάποιον άλλο. Δεν έχει να κάνει με τις οδηγικές ικανότητες του κάθε ένα μα και με τον τρόπο οδήγησής του. Έχω μπει σε αμάξι ανθρώπων που διατυμπάνιζαν πόσο χεράδες είναι και ξέρω και οδηγώ από τη κοιλιά της μάνας μου, έπιανα τον ομφάλιο λόρο και έκανα σκοινάκι μα όταν μπήκα μέσα στο αμάξι έφριξα φρίκη φρικαλέα. Στη γούναρη με 60 στο κοντέρ; μουαχχαχαχαχα.
Τί άλλο έχεις να κάνεις όταν οδηγάς εκτός από το να βλέπεις το χώρο γύρω σου και να φροντίζεις να μπορείς να αποφύγεις ότι είναι ανθρώπινα δυνατό να αποφύγεις; Τα υπόλοιπα που είναι αδύνατο να τα προβλέψεις, το πιθανότερο (αν όχι βέβαιο...) είναι πως δε θα τη γλύτωνες ούτε σε merc s class.
ξέρω μία που έσκασε με παλιά (παλια) 316 σε δέντρο και δεν έπαθε τίποτα αλλά το αμάξι έγινε σα πατημένο σπιρτόκουτο. Πόσα αστεράκια είχε το αμάξι; -2?
Τα τεστ που κάνουν εξ'άλλου είναι σε κλινικές συνθήκες με ταχύτητες μετρημένες στο χιλιοστό (κυριολεκτικά.). Τί να το κάνω εγώ αν βγαίνεις ζωντανός με μετωπικές ~53kph ; (τώρα τελευταία λένε να το ανεβάσουν στα 56, άκουσα; ) να το χέσω εγω... πότε θα γίνει μετωπική με 50kph ;;; Να το χέσω αυτό! Αν είναι να κάνουν τεστ μετωπικής ας την κάνουν με αθροιστικά ταχύτητα >150kph όπως και συμβαίνει σε πραγματικές περιπτώσεις, που την μετωπική δεν την προλαβαίνεις (εθνική με 80+80 το ΕΛΑΧΙΣΤΟ, γιατί νομίζετε ότι τα 80 είναι καλό όριο για εθνική, ε; αλλά αυτό ας το αφήσω για άλλη φορά)... εκεί να τη δω την s class ... αν δε γίνουν οι δύο προφυλακτήρες, ένας, εγώ θα γίνω ο πίκατσου. Μετωπική με ~50 σημαίνει είτε ότι πας και σκας σε τοίχο είτε σκάει αμάξι σε αμάξι με το κάθε ένα να πηγαίνει με 25... εμένα η lancia μου το κοντέρ και ακίνητος να είμαι δείχνει 25... καταλαβαίνεις τώρα γιατί δε μου λέει τίποτα η φωτογραφία που έβαλες, skye;;;
Όποιος θέλει να με δει να οδηγάω, ευπρόσδεκτος και ευπρόσδεκτο οποιοδήποτε σχόλιο. Αν κάνω σε κάτι λάθος, θα μάθω το σωστό και αυτό προσδοκώ!!!
-
το κοίταξα. η μετωπική γίνεται με 64 σε παραμορφώσιμο εμπόδιο. Τρέχα γύρευε.
Το γράφω εδώ για να μη δωθεί η εντύπωση σε κανέναν ότι γράφω ό,τι να'ναι και μετά το κάνω edit στα μουλοχτά
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
το κοίταξα. η μετωπική γίνεται με 64 σε παραμορφώσιμο εμπόδιο. Τρέχα γύρευε.Γιατί τρέχα γύρευε ;
Δεν τα έχουν επιλέξει τυχαία αυτά τα νούμερα.
Αντι να διαβάζεις μόνο τα νούμερα γιατί δεν διαβάζεις ολόκληρη την μέλετη για τα τέστ που έχουν επιλέξει ; -
φιλε ή εισαι καλλιτεχνης και μιλας αλληγορικα ή εισαι σουηδος..
πραγματικα δεν εχω την παραμικρη ιδεα τι θες να πεις με το ποστ σου.
εγω σε ρωταω κατι απλο: ενα φιατ seicento εχει ιδια παθητικη ασφαλεια με μια Ε κλας;
FIAT Seicento και EuroNCAP crash test