-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ελληνικό τραγούδι έ;
(σοβαρό το θέμα )
Αν και 'στερούμαι καλλιτεχνικώς' θα πώ τήν γνώμη μου.
Τα τραγούδια ώς επι το πλείστον,είναι μέσον ψυχαγωγίας και διασκέδασης.
Κατα τήν γνώμη μου,είναι αυτό που λέμε 'για τα πανηγύρια'
Ουδέποτε θα είχα τήν απαίτηση να υπάρχουνε καλά-και-σώνει μόνο ποιοτικά τραγούδια΄
Οποιος γουστάρει τσιφτετέλια και σκυλάδικο για να χορέψει,καλά κάνει και το ζητάει.Οποιος γουστάρει 'έντεχνο' πάλι θα βρει άμα θα ψάξει.Γεια στο στόμα σου ρε Αντρέα!
Με έχει κουράσει αυτή η μυξογκρίνια των 'δήθεν' έντεχνων καλλιτεχνών σχετικά με την Ελληνική μουσική 'σαβούρα'
Μωρέ σοβαρά;
Το κάθε τραγούδι έχει τη στιγμή του.
Και Πυξ Λαξ και Κατσιμιχαίους θα ακούσω και Πλούταρχο και Δημητρίου θα ακούσω όποτε και όταν γουστάρω.
-
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:
Αγωγή της ψυχής δηλαδή, με τον σουπερ ντούπερ κονσερβοστιχοκλεψωμπιταπο80ς Ελληνικό τραγούδι αυτο ακριβώς πετυχαίνουμε ε;Ω! καιροι! Ω! Ηθη!
-
Ο χρήστης pentraks έγραψε:
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:
Αγωγή της ψυχής δηλαδή, με τον σουπερ ντούπερ κονσερβοστιχοκλεψωμπιταπο80ς Ελληνικό τραγούδι αυτο ακριβώς πετυχαίνουμε ε;Ω! καιροι! Ω! Ηθη!
Εσύ με τι ψυχαγωγείσαι;
Με Μπετόβεν; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:
Εσύ με τι ψυχαγωγείσαι;
Με Μπετόβεν;ΧΑΑΧα
Τι πάμε να συγκρίνουμε τώρα ιδιοφυίες με αργόσχολους του ψευτοχίτ? -
Μια αλλη ενδιαφερουσα παραμετρος ειναι οτι οι μεταναστες στην χωρα μας ακουνε Καζαντζίδη κτλ, δηλαδη τους εκφραζουν αυτά τα τραγούδια ενώ εμάς στην πλειοψηφία όχι πια.Ειμαστε βολεμενοι και ασχολουμαστε περισσοτερο με ευκαιριακες καψούρες και όχι με με τον πόνο της ξενιτιάς
-
Δήλαδή δεν υπάρχει αδικία, ανεργία, πείνα, φτώχεια, ανισότητα, ναρκωτικά, βία, πόλεμος, αρρώστιες κοκ σήμερα?
Ολα καλα και ώραια ας καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης και πέρα βρέχει...
-
Δήλαδή δεν υπάρχει αδικία, ανεργία, πείνα, φτώχεια, ανισότητα, ναρκωτικά, βία, πόλεμος, αρρώστιες κοκ σήμερα?Ολα καλα και ώραια ας καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης και πέρα βρέχει...
Υπάρχουν αλλά δεν μας ακουμπάνε πλέον. Όλοι έχουμε τουλάχιστον 1 αυτοκίνητο, Η/Υ, κινητό τηλέφωνο κλπ. Το ότι όλα αυτά είναι δανεικά δεν το σκεφτόμαστε. Καλά να περνάμε..
-
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ:
Εσύ με τι ψυχαγωγείσαι;
Με Μπετόβεν;ΧΑΑΧα
Τι πάμε να συγκρίνουμε τώρα ιδιοφυίες με αργόσχολους του ψευτοχίτ?Όταν
- Οι ιδιοφυίες πεθαίνουν στην ψάθα και θησαυρίζουν, δεκαετίες μετά, κάποιοι έξυπνοι
- Οι 'αργόσχολοι του ψευτοχίτ' είναι χάι και in και VIP και βαθύπλουτοι κι αναγνωρίσιμοι κι εμείς, απλά, 'κοινό'
τι να συγκρίνουμε; Τα ασύγκριτα;
-
ililia το αν πέθαναν στην ψάθα όμως έχει σχέση με το πόσο καλός έμπορος ήταν ο κάθε καλλιτέχνης και όχι με το καλλιτεχνικό έργο που προσέφερε ο καθένας..
-
Σωστα ομως και στις 2 περιπτώσεις θησαυριζουν οι ΙΔΙΟΙ.
Η προσφορα των παλιών κρατα δεκάδες χρόνια όμως και είναι αναγνωρίσιμη διαχρονική αξία.
Τα ψευτοχίτ των σημερινών ΕΜΠΟΡΩΝ πεθαίνουν πριν της ώρας τους -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ililia το αν πέθαναν στην ψάθα όμως έχει σχέση με το πόσο καλός έμπορος ήταν ο κάθε καλλιτέχνης και όχι με το καλλιτεχνικό έργο που προσέφερε ο καθένας..Ο καλλιτέχνης ποτέ δεν είναι έμπορος. Η πραγματική ιδιοφυία έχει και δόσεις σχιζοφρένειας.
Σωστα ομως και στις 2 περιπτώσεις θησαυριζουν οι ΙΔΙΟΙ.
Αυτό λέω κι εγώ!
Η προσφορα των παλιών κρατα δεκάδες χρόνια όμως και είναι αναγνωρίσιμη διαχρονική αξία.
Αναγνωρίσιμη από ποιούς;
Τα ψευτοχίτ των σημερινών ΕΜΠΟΡΩΝ πεθαίνουν πριν της ώρας τους
Ναι, αλλά αφού έχουν κάνει τη δουλειά τους...
-
Δήλαδή δεν υπάρχει αδικία, ανεργία, πείνα, φτώχεια, ανισότητα, ναρκωτικά, βία, πόλεμος, αρρώστιες κοκ σήμερα?Ολα καλα και ώραια ας καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης και πέρα βρέχει...
Αδικία,ανισότητα,πείνα,φτώχεια έχουν περιοριστεί παρα πολύ στην χώρα μας σε σχεση με παλαιότερες εποχές,δεν εχουμε ουτε χούντα,ούτε αμιγώς δεξιά διακυβέρνηση κ.ο.κ.
Πόλεμος και αρρώστιες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πια.
Γιατι να ακουγεται περιεργο,περνάμε πολύ καλά για καντε μια συγκριση με τα παλια ή με αλλες βαλκανικες χώρες...το μονο περιεργο ειναι πως τα καταφερνουμε χωρίς να παραγουμε σχεδόν τίποτα -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αναγνωρίσιμη από ποιούς;
Τα ψευτοχίτ των σημερινών ΕΜΠΟΡΩΝ πεθαίνουν πριν της ώρας τους
Ναι, αλλά αφού έχουν κάνει τη δουλειά τους...
Για το πρώτο:
Δηλαδή υπαρχει κόσμος που αμφισβητεί την αξία της κλασσικής μουσικής (στην περιπτωση μας)Για το δεύτερο:
Δηλαδή η δουλεια τους ειναι της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη ενα πραγμα έ? τα ΄'παιρνουν' (τα λ7) και φευγουν καθε τρεις και λίγο, και εμεις καθόμαστε και λέμε και ευχαριστώ....Βασικά τα ίδια λέμε απο άλλη σκοπιά
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Η ελληνική μουσική είναι τελειωμένη, σε δέκα χρόνια απο τώρα θα θεωρούν ποιοτικό τον Ρόκο και τον Χαριτοδιπλωμένο.Όχι φίλε, διαφωνώ...
Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικά αξιόλογοι καλλιτέχνες που πραγματικά παράγουν μουσική και τέχνη.Μερικοί από αυτούς που μου έρχονται στο μυαλό :
-Σωκράτης Μαλαμας
-Θανάσης Παπακωνσταντίνου
-Γιάννης Αγγελάκας
-Λιζέτα Καλημέρη
-Ορφέας Περίδης
-Active Member
-Αλκίνοος Ιωαννίδης
-Νίκος Κηπουργός
-Μανώλης Λιδάκης
-Μήτσης (δεν θυμάμαι όνομα)
-Φοίβος Δεληβοριάς
-Σαββίνα Γιαννάτου
-Νίκος Παπάζωγλου
-Μανώλης Ρασούλης
-Γιάννης Μαρκόπουλος
-Χειμερινοί κολυμβητές
-Γεράσιμος ΑνδρεάτοςΌλοι τους πλασιώνονται από εξαιρετικά καλούς μουσικούς.
Επίσης υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με μεράκι και γνώση, οι οποίοι συντηρούν και προωθούν την παραδοσιακή μουσική (δημοτικά, ηπειρώτικα, ποντιακά, νησιώτικα, θρακιώτικα κ.τ.λ.)
Μην τα ισοπεδώνουμε και όλα...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ο καλλιτέχνης ποτέ δεν είναι έμπορος. Η πραγματική ιδιοφυία έχει και δόσεις σχιζοφρένειας.Πάνω σε αυτό είχε πει μια φορά ένας μαέστρος (κλασικής μουσικής) σε μια συνέντευξη στην Ε.
Είπε (με δικά μου λόγια) : Όποιος δεν κάνει τέχνη για τον εαυτό του δεν είναι καλλιτέχνης.Σήμερα πάντως είμαστε μάρτυρες της παντοκρατορίας της τηλεόρασης. Κοινωνικοπολιτικοί λόγοι της έδωσαν απόλυτη εξουσία.
Επομένως, ό,τι προβάλλεται μέσω αυτής, υπάρχει. Ο,τιδήποτε άλλο δεν υπάρχει. Έτσι απλά.
Αφού προβάλλεται η σαβούρα και η απελπιστική βλακεία, μόνο αυτή υπάρχει για εμάς τους ιθαγενείς.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αφού μετράμε την αξία κάποιου πράγματος με το πόσο συχνά προβάλλεται στην TV... -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
...Μερικοί από αυτούς που μου έρχονται στο μυαλό :...Βάλε κι άλλους δυο (δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά μου αρέσουν), τον Νίκο Ξυδάκη και τον Λουδοβίκο (των Ανωγείων)...
-
Μην αποστειρώνεστε βρε παιδιά!!
Μην καταδικάζετε και μην στέλνετε στην κόλαση τους πάντες και τα πάντα.
Δυστυχώς, τραγούδι πλέον θεωρείται αυτό που 'βλέπουμε' και όχι αυτό που ακούμε. Κύριος αίτιος η τηλεόραση.
'Τι να σου κάνουν ο Μάρκος κι ο Τσιτσάνης, αφου δεν έχουν ούτε ένα βιντεοκλίπ' είπε κάποτε ο Τζιμάκος...
Έτσι πρέπει πλέον να είσαι και κορμάρα για να μπορέσουν να σε 'ακούσουν'. Και ο συνθέτης στη συνέχεια γράφει κάτι που θα αναδείξει το... κορμί, και όχι το λαρύγγι (εκτός αν είναι βαθύ)...
Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν συνθέτες, μουσικοί, και ερμηνευτές στην Ελλάδα σήμερα. Σε όλα τα είδη μουσικής. Κάποιους τους γνωρίζουμε, και κάποιους δε θα τους μάθουμε ποτέ.
Ασχολούμαι με τη μουσική (ως μουσικός, όχι ακροατής) από τα 5 μου χρόνια.
Όταν γεννήθηκα ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας λαϊκός τραγουδιστής.
Ο νονός μου ήταν ένας από τους μεγάλους και πιο γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές.
Θα μου κόψετε την καλημέρα; -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Η ελληνική μουσική είναι τελειωμένη, σε δέκα χρόνια απο τώρα θα θεωρούν ποιοτικό τον Ρόκο και τον Χαριτοδιπλωμένο.
Όχι φίλε, διαφωνώ...
Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικά αξιόλογοι καλλιτέχνες που πραγματικά παράγουν μουσική και τέχνη.Μερικοί από αυτούς που μου έρχονται στο μυαλό :
-Σωκράτης Μαλαμας
-Θανάσης Παπακωνσταντίνου
-Γιάννης Αγγελάκας
-Λιζέτα Καλημέρη
-Ορφέας Περίδης
-Active Member
-Αλκίνοος Ιωαννίδης
-Νίκος Κηπουργός
-Μανώλης Λιδάκης
-Μήτσης (δεν θυμάμαι όνομα)
-Φοίβος Δεληβοριάς
-Σαββίνα Γιαννάτου
-Νίκος Παπάζωγλου
-Μανώλης Ρασούλης
-Γιάννης Μαρκόπουλος
-Χειμερινοί κολυμβητές
-Γεράσιμος ΑνδρεάτοςΝΑΙ υπάρχουν, κάνουν κάποιες κινήσεις ΒΓΑΖΟΥΝ κάποια καλά κομμάτια αλλα και αυτοι αντιγράφουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, αναλώνονται με την ίδια θεματολογία και ορισμένοι με στίχους που πρέπει να έχει κολλητό τον Μπαμπινιώτη για να καταλάβεις τι λέει η τι ηθελε να πει ο ποιητής, χάρην εντυπωσιασμού.
Δεν καταδικάζουμε κανένα εδώ ούτε κάνουμε αφορισμούς ουτε κόβουμε την καλημέρα, απλα καταθετουμε τον προβληματισμό μας...
Be well!!!
Καλημέρα -
Οπως μας 'ανεβάζει' η κατανάλωση.... φαγητού, ηλεκτρικών ειδών, αυτοκινήτων, gadgets, χλιδάτων ρούχων, αξεσουάρ έτσι μας 'αρέσει' και η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ πρόχειρης, βιομηχανικής και κονσερβοποιημένης μουσικής(?)...
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Οπως μας 'ανεβάζει' η κατανάλωση.... φαγητού, ηλεκτρικών ειδών, αυτοκινήτων, gadgets, χλιδάτων ρούχων, αξεσουάρ έτσι μας 'αρέσει' και η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ πρόχειρης, βιομηχανικής και κονσερβοποιημένης μουσικής(?)...Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω! Εμένα αυτού του είδους η μουσική, μου φαίνεται απλά... ΘΟΡΥΒΟΣ!
To ελληνικο τραγούδι σήμερα