-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Oliver Jamie!
Πριν από κανα μήνα μου στείλαν με e-mail ένα word αρχείο 120+ σελίδων που υποτίθεται οτι είναι το (ακυκλοφόρητο) βιβλίο του Ολιβερ. Μπορεί να είναι και μούφα η υπόθεση και να είναι απλώς... συνταγές πάντως όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα pm για να του το στείλω
Ήδη κυκλοφορούν δύο βιβλία του στην Ελλάδα.
'Ο γυμνός σέφ' και 'Η επιστροφή του γυμνού σεφ', από τις εκδόσεις 'Ερμείας' αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Oliver Jamie!
Πριν από κανα μήνα μου στείλαν με e-mail ένα word αρχείο 120+ σελίδων που υποτίθεται οτι είναι το (ακυκλοφόρητο) βιβλίο του Ολιβερ. Μπορεί να είναι και μούφα η υπόθεση και να είναι απλώς... συνταγές πάντως όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ένα pm για να του το στείλω
'Ο γυμνός σέφ' και 'Η επιστροφή του γυμνού σεφ', από τις εκδόσεις 'Ερμείας' αν θυμάμαι καλά.
Αυτό που έχω εγώ λέγεται 'The naked Chef 2'
Ειπαμε, όποιος θέλει... pm -
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Γενικότερα, μεγαλύτερο ΘΕΟ απ' αυτόν δεν έχω δει:
Keith Floyd! Ο τύπος γυρνούσε όλο τον κόσμο και μαγείρευε τοπικές συνταγές στο ύπαιθρο. Απίστευτο χιούμορ και στυλ και στο τέλος κάθε εκπομπής κατάληγε (μισο)μεθυσμένος!Τον έδειχνε η ΝΕΤ πριν μερικά χρόνια...
Μαζί σου 1000000%
Μακράν ο καλύτερος 'τηλεποπτικός μάγειρας' !!
ΦΟβερό χιούμορ .... εκπληκτικές συνταγές και ΤΕΡΑΣΤΙΑ κατανάλωση κρασιου ... κατα τη διάρκεια της εκπομπής .... και όντως στιο τέλος κάθε εκπομπής ήταν .... ημιτύφλα !!!Μαζί σας και εγώ
Μιλάμε ο τύπος είναι Α' Εθνική και όλες οι Βέφες, Μαμαλάκηδες, σαλονικιοί ροκάδες και σκουτεράκηδες εγγλέζοι είναι περιφεριακό Πειραιά και κάτω.
Φανταστείτε τον έβλεπα μανιωδώς ενώ δεν βρίσκω κανένα απολύτως ενδιαφέρον στη μαγειρική και οι ικανότητες μου στην κουζίνα περιορίζονται στο... βραστό νερό
Φανταστικές ήταν και οι εκπομπές του για κρασιά (πάντα με τα απαραίτητα μεζεδάκια) μαζί με έναν άλλο βαρεμένο 'ειδικό' (ξέρετε φρουτώδης γεύση και τέτοια). Γύριζαν τη Γαλλία δοκιμάζοντας Beaujolais, Languedoc και λοιπά σαν το 'Sideways' (όχι δεν πήγαινε με τίς πάντες το Range του-αναφέρομαι στην ταινία του Αλεξάντερ Πέιν ).
Εκεί ήταν πιώμα ήδη απο τους τίτλους αρχής -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Oliver Jamie!
Αυτό που έχω εγώ λέγεται 'The naked Chef 2'
Ειπαμε, όποιος θέλει... pmτι πμ και αηδίες , άρχισε να σπαμάρεις τον κόσμο!
θα σου στείλω και κανά δύο mail απο φίλες που δεν ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ απο μαγειρικήJamie Oliver για εμένα καθώς και μια άλλη που είχα παλιότερα σε κάποιο κανάλι κρατικής που και αυτή ταξίδευε και έφτιαχνε κέηκ (σλουρπ) με διάφορα ντόπια υλικά
-
Ο χρήστης Antonio1 έγραψε:
Αντιπαθώ τον Μαμαλάκη σφόδρα! Ο τύπος είναι ένας απαίσιος, παλιοχοντρός που ήταν κάποτε δοκιμαστής φαγητών (πιο chic, γευσιγνώστης, μη χέσω) και έγινε ξαφνικά gourmet... Εκτός του ότι είναι απαράδεκτος αισθητικά και σου κόβει τη διάθεση για φαγητό, είναι και αφόρητα γελοίος και γλοιώδης!
Επειδή η μαγειρική μου αρέσει πάρα πολύ, έχω παρακολουθήσει ορισμένες εκπομπές. Ο Άγγλος Όλιβερ είναι μακράν απ' τα καλύτερα δείγματα εκπομπών μαγειρικής! Πνευματώδης, χαριτωμένος και με ενδιαφέροντα πιάτα!
Δεν μπορώ να καταλάβω τι βρήκαν στον Μαμαλάκη!
Βέβαια, στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει, μπροστά στην επιεικώς απαράδεκτη Βέφα, η οποία έχει στυλ που αρμόζει ΜΟΝΟ σε νοικοκυρές της κακιάς ώρας και ποιότητα ανάλογη των καταβολών της, ο Μαμαλάκης είναι θεός! Θα τολμούσα να πω ότι η Βέφα αποτελεί ένα απ' τα πλέον μολυσματικά στοιχεία της ελληνικής τηλεόρασης, δεν το λέω όμως, γιατί είναι τόσα πολλά πια, που πραγματικά δεν ξέρεις που να πρωτοφτύσεις και να ελπίζεις να σου μείνει δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και αλλού το σάλιο σου!!!
ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ και ξανά ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ!!!
Μεγάλε άμα δείς το βιογραφικό της ΒΕΦΑΣ για το τι έχει κάνει στη ζωή της....και τι γνώσεις έχει ,θα τα πάρεις πίσω τα λόγια σου.
Μπράβο στο Μαμαλάκη για αυτήν την επιτυχία...πάντα τέτοια.Μα τι να το κάνω εγώ το βιογραφικό της Βέφας και της κάθε Βέφας φίλε μου, όταν αυτό που -δεν θέλω να- βλέπω είναι για τα μπάζα; Δηλαδή τι να βλέπω; Τα απαίσια χέρια της; Την φρικτή φωνή της; Το μ@μώ-το-σπίτι-της παρουσιαστικό της; Εγώ άμα την πετύχω ποτέ, τη βλέπω για να μου κοπεί η όρεξη να φάω και να κάνω λίγη δίαιτα. Το ίδιο κ ο Μαμαλάκης! Έτσι όπως είναι χοντρός και ιδρώνει πάνω απ' τα πιάτα, δίνει την εντύπωση ότι όλες οι εκκρίσεις του σώματός του θα είναι μέσα την ώρα που θα τρώω...
Αν θέλει να αξιοποιήσει το βιογραφικό της η κα Αλεξιάδου, ας μείνει στα μαγαζιά της και στα βιβλία της (που δεν θα αγόραζα έτσι κι αλλιώς), αν και πολύ αμφιβάλλω αν το βιογραφικό της θα αρκούσε για να τα φτιάξει όλα αυτά, αν δεν την είχαν πιάσει τα κανάλια. Ξέρεις πόσους ανθρώπου με βιογραφικό με @@ ξέρω, που δεν κάνουν τίποτα; Τι επιχείρημα ήταν αυτό τώρά;;;
-
Νομιζω οτι μας εχει ξεφυγει καπως η ουσια του ολου θεματος. Εκπομπες και Celebrity Chefs υπαρχουν παρα πολυ. Το θεμα δεν ειναι τοσο αν μας αρεσει ή οχι ο Μαμαλακης και αν εχει γνωσεις. Το θεμα ειναι οτι με το βραβειο αυτο αναγνωριζεται η Ελληνικη κουζινα που ειναι αρκετα υποβαθμισμενη στα ματια του υπολοιπου κοσμου.
-
Εγώ μπορεί να μην έχω την παραμικρή σχέση με τη μαγειρική, αλλά γουστάρω πολύ το στυλ του Μαμαλάκη, που γυρίζει την Ελλάδα και δείχνει τοπικές κουζίνες, όχι όμως με 'κυριλέ-παραδοσιακό' στυλ. Τις εκπομπές του τις βλέπω με αρκετή ευχαρίστηση, κι ας μην υπάρχει ποτέ περίπτωση να μαγειρέψω κάτι τέτοιο.
-
ποτέ δε χώνεψα τις εκπομπές στην tv με μαγειρική, παρολο που δε χαλιέμαι και τόσο να μαγειρέψω. προτιμώ βιβλία ή να μου λένε άλλοι τί να κάνω.
το μόνο που αξίζει απ'αυτά είναι παλιά στο sport fm που κοροϊδευανε τη Βεφα και τη βάζανε live στο σταθμό το πρωί
πολύ γέλιο
επίσης έχω πετύχει αυτόν τον ξανθότριχο άγγλο και μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής
κατα τ'αλλα mamalakis k ta myala sta bleder
mamalakis: δε τσόισ οφ ε νιου τζενερέισον
mamalakis= κατάλληλος για μάγειρας στα τοπικά ΜcDonalds με εισόδημα 0,55 euros το λεπτό
mamalakis= το παιδί της διπλανής πόρτας -
Πάρα πολύ καλή η εκπομπή του Μαμαλάκη. Γιατί;
Γιατί πήρε ένα γνωστό κόνσεπτ (μαγειρική) και του πρόσθεσε διάφορα στοιχεία (λαογραφικά, ταξιδιωτικά, ιστορικά κλπ) σε σωστές δόσεις και με καλή μεταχείρηση του θέματος. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο. Αναμένονται μιμητές την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.
Γιατί είναι πολύ τηλεοπτική εκπομπή, με λόγια μελετημένα και επί της ουσίας. Φαίνεται ότι οι εκπομπές είναι ψαγμένες, έχει κάνει το homework του ο άνθρωπος πριν βγει στο χαζοκούτι και δεν κάνει προχειροδουλειές.
Γιατί είναι ολοφάνερο ότι το επίπεδο του Μαμαλάκη δεν έχει καμία σχέση με αυτό των περισσότερων ανθρώπων της τηλεόρασης. Πέρα από το γεγονός ότι ο παρουσιαστής εκπέμπει τηλεοπτική γοητεία, δηλαδή έχει αυτό το κάτι που κάνει κάποιους παρουσιαστές να θέλεις να τους δεις κι άλλους όχι.
Γιατί έχει καλή φωτογραφία, με ωραία πλάνα με εικονολήπτες και τεχνικούς που φαίνεται ότι το κατέχουν το άθλημα. Γενικά δείχνει να δουλεύει αρκετός κόσμος με μεράκι πίσω από τις κάμερες.
Γιατί είναι από τις λίγες εκπομπές που δεν βιάζεται ο παρουσιαστής να παρουσιάσει το θέμα του, να πει περισσότερα σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Επίσης δείχνει να έχει αυτοπεποίθηση – δείχνει τις ικανότητές του χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα. Δεν λέει «κοιτάξτε τι θα σας μαγειρέψω», αλλά «κοιτάξτε πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η μαγειρική».
Κι αυτός ο Floyd που αναφέρεται παραπάνω, πολύ καλός και διασκεδαστικός.
Jacob – Aces High
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μα τι να το κάνω εγώ το βιογραφικό της Βέφας και της κάθε Βέφας φίλε μου, όταν αυτό που -δεν θέλω να- βλέπω είναι για τα μπάζα; Δηλαδή τι να βλέπω; Τα απαίσια χέρια της; Την φρικτή φωνή της; Το μ@μώ-το-σπίτι-της παρουσιαστικό της; Εγώ άμα την πετύχω ποτέ, τη βλέπω για να μου κοπεί η όρεξη να φάω και να κάνω λίγη δίαιτα. Το ίδιο κ ο Μαμαλάκης! Έτσι όπως είναι χοντρός και ιδρώνει πάνω απ' τα πιάτα, δίνει την εντύπωση ότι όλες οι εκκρίσεις του σώματός του θα είναι μέσα την ώρα που θα τρώω...
Αν θέλει να αξιοποιήσει το βιογραφικό της η κα Αλεξιάδου, ας μείνει στα μαγαζιά της και στα βιβλία της (που δεν θα αγόραζα έτσι κι αλλιώς), αν και πολύ αμφιβάλλω αν το βιογραφικό της θα αρκούσε για να τα φτιάξει όλα αυτά, αν δεν την είχαν πιάσει τα κανάλια. Ξέρεις πόσους ανθρώπου με βιογραφικό με @@ ξέρω, που δεν κάνουν τίποτα; Τι επιχείρημα ήταν αυτό τώρά;;;
ω θεε μου...νασε με διαφορα η πιο αηδιαστικη φραση του μηνα!
για τη βεφα συμφωνω αν και τα βιβλια της ειναι ακομα τυφλοσουρτης για πολλες νεες και αδαεις νοικοκυρες (και νοικοκυρηδες)...
-
Και ο μαμαλάκης και η βέφα κάνουν καλά τη δουλειά τους....η οποία δεν είναι το MODELING.......
-
Mαμαλάκης RULEZ
Respect... στον Τρισμέγιστο Μαμαλάκη!Ο άνθρωπος μόνο που μιλάει για φαγητό σε κάνει και πεινάς!!!! Μετά αναρωτιούνται μερικοί πώς ψηφίστηκε η καλύτερη εκπομπή στον κόσμο;
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Mαμαλάκης RULEZ
Respect... στον Τρισμέγιστο Μαμαλάκη!Ο άνθρωπος μόνο που μιλάει για φαγητό σε κάνει και πεινάς!!!! Μετά αναρωτιούνται μερικοί πώς ψηφίστηκε η καλύτερη εκπομπή στον κόσμο;
Και έτσι όπως ζουμάρει ο camerman τα πιάτα!!!!!
Παιδιά αφού διάβασα όλο το τόπικ για τον ΜΑΜΑΛΑΚΗ, πάω
να φάω!! -
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Πάρα πολύ καλή η εκπομπή του Μαμαλάκη. Γιατί;Γιατί πήρε ένα γνωστό κόνσεπτ (μαγειρική) και του πρόσθεσε διάφορα στοιχεία (λαογραφικά, ταξιδιωτικά, ιστορικά κλπ) σε σωστές δόσεις και με καλή μεταχείρηση του θέματος. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο. Αναμένονται μιμητές την επόμενη τηλεοπτική περίοδο.
Γιατί είναι πολύ τηλεοπτική εκπομπή, με λόγια μελετημένα και επί της ουσίας. Φαίνεται ότι οι εκπομπές είναι ψαγμένες, έχει κάνει το homework του ο άνθρωπος πριν βγει στο χαζοκούτι και δεν κάνει προχειροδουλειές.
Γιατί είναι ολοφάνερο ότι το επίπεδο του Μαμαλάκη δεν έχει καμία σχέση με αυτό των περισσότερων ανθρώπων της τηλεόρασης. Πέρα από το γεγονός ότι ο παρουσιαστής εκπέμπει τηλεοπτική γοητεία, δηλαδή έχει αυτό το κάτι που κάνει κάποιους παρουσιαστές να θέλεις να τους δεις κι άλλους όχι.
Γιατί έχει καλή φωτογραφία, με ωραία πλάνα με εικονολήπτες και τεχνικούς που φαίνεται ότι το κατέχουν το άθλημα. Γενικά δείχνει να δουλεύει αρκετός κόσμος με μεράκι πίσω από τις κάμερες.
Γιατί είναι από τις λίγες εκπομπές που δεν βιάζεται ο παρουσιαστής να παρουσιάσει το θέμα του, να πει περισσότερα σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Επίσης δείχνει να έχει αυτοπεποίθηση – δείχνει τις ικανότητές του χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα. Δεν λέει «κοιτάξτε τι θα σας μαγειρέψω», αλλά «κοιτάξτε πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η μαγειρική».
Κι αυτός ο Floyd που αναφέρεται παραπάνω, πολύ καλός και διασκεδαστικός.
Jacob – Aces High
Συμφωνω απολυτα. Αν και η ιδεα ειναι απο Γαλλικη(νομιζω) τηλεοραση,θεωρω οτι ειναι η καλυτερη εκπομπη της ιδιωτικης τηλεορασης με διαφορα.
-
Δε συμπαθώ τις εκπομπές μαγειρικής, γιατί δεν προλαβαίνεις να σημειώνεις. Πιο καλά το'χω να πάρω ένα βιβλίο και να πειραματιστώ με την άνεσή μου.
-
Έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο του εδώ και καιρό!!
-
θα ήθελα να δόσω και τα εύσημα και στον σκηνοθέτη όπως και στον οπερατέρ της εκπομπής του Ηλία Μαμαλάκη. Είναι προφανές πως η εκπομπή δεν ασχολείται μόνο με το φαγητό αλλά και με την περιοχή που το περιβάλλει. Συμφωνώ πως είναι πολύ καλή εκπομπή.
Και το νηστικό αρκούδι (ΕΤ3) είναι καλή. Είναι βέβαια πιό... παραδοσιακή.
Όσο για τον Jamie Oliver, τι να πούν και οι Άγγλοι... Πάντος μπράβο για την προσπάθειά του να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες των Αγγλικών σχολείων. Αναρωτιέμαι όμως έαν έμειναν στην προσπάθεια...
Mamalakis the best!!!