-
Aφιερωμενο εξαιρετικα στην Αλεκα Παπαρηγα και στον Pai Mei.
Ο πατερουλης
Η Γκαμα της ZIS 110 (μετεπειτα ZIL) βασισμενη στη Packard180 (1938)Τη δεκαετια του 50.(Παρατηρειστε το... νοσοκομειακο στη δευτερη σειρα καθως και το μεγεθος του αυτοκινητου σε σχεση με τους περαστικους στη φωτο του αυτοκινητου (ταξι) στη πλατεια.Το καμπριο κατω δεξια (τελευταια φωτο) ειχε κινητηρα Jet )
Μια ΖΙΜ (παρακλαδι της Gaz) του 1955
Mια GAZ 13 Chaika της δεκαετιας του 60
-
Επιτέλους να κι ένα φόρουμ που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.
Εύγε 'Pai Mei' . Νέε μου, αυτόματα γίνεσαι 'γενικός γραμματέας' του συγκεκριμένου φόρουμ.
-
KRIEZA ειλικρινά με συγκίνησες.
Τα δαχτυλά μου γλιστράνε στο πληκτρολόγιο, αδυνατώ να συγκρατήσω τα δακρυά μου.
Σε ευχαριστώ που παρέθεσες αυτές τις σπάνιες φωτογραφές από τον αρχειακό θησαυρό της GAZ, ειδικά αυτή με τον Πατερούλη ξυπνά μνήμες από την επανάσταση, το Λένινγκραντ, τους στρατηγούς Ζούκωφ και Βασιλιεύσκι, τον σχεδόν μυθικό Ζάιτσεφ, που έφαγε 226 Ναζί, τα αλήστου μνήμης Γκουλάνγκ, αχ, αχ...Για να συγκινούνται οι παλιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι, και να σκάνε από το κακό τους οι 'αντικειμενικοί'.
Εύγε Γιώργο.
-
Τώρα διάβασα αυτό το θρεντ.
Ως νεαρός και αμαθής προσκυνώ...
-
Τι λέτε ρε αντικειμενικάριοι χαρτογιακάδες; Ποταποί και ανίεροι υποστηρικτές (αφού η λέξη 'οπαδός' είναι ιερή) του καθωσπρεπεισμού και του poltically correct (που λένε και οι δυτικοί); Νεκροθάφτες των ονείρων μας; Μονόφθαλμοι που μόνο οριζόντια μπορείτε να κοιτάξετε;
Ε, βέβαια! Με τα χρέπια με τα οποία μας φλομώσατε όλες αυτές τις μέρες, που σας βάλανε οι χαρτογιακάδες του καθεστώτος να μας τα πλασάρετε και να μας ευνουχίσετε τα όνειρα, τι να περιμένει κανεις;
Είναι αυτοκίνητα αυτα; Μάλλον για φορτιγίδες μου κάνουνε...
Λοιπόν! Η μάρκα είναι μόνο μία και όποιος το αμφισβητεί είναι αντικειμενικάριος και μακρυά από την 'αλήθεια'...
Wartburg!!!!
Το τετράροχο αυτό μηχανολογικό απαύγαυσμα, η μετουσίωση των πιο ονειρεμένων σκέψεων, από το πιο φωτισμένα μηχανολογικά μυαλά, ήρθε, ως άλλος Μεσίας, να μας βάλει στον σωστό δρόμο της 'αλήθειας'.
Οι σχεδόν ηδονικές, εκστατικές γραμμές του σε συνδυασμό με τον ήχο και την εν γένει λειτουργία του πολυθρύλητου δίχρονου μοτέρ, συνεπικουρούμενο και από την σπορτίφ και (κακή για τους χαρτογιακάδες) απόλυτη οδική συμπεριφορά του, προσφέρουν ένα τόσο εκρηκτικό όσο και εξαίσιο οδηγικό σύνολο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην μεγαλειώδη υπέρβαση του οδηγού - υπερανθρώπου (κατά τα πρότυπα του συντρόφου Νίτσε, αφού ήταν και άθεος).
Και για να μην μας πούνε τίποτα οι αντικειμανικάριοι χαρτογιακάδες, τα ταπεινά υποκείμενα που συμπαθούν την χρηστικότητα, θα πω και κάτι ακόμα.
Αυτό το καμάρι της αυτοκίνησης, αυτό το απάνθισμα της μηχανολογίας, αυτό το αυτοκινούμενο καλλιτέχνημα, έχει τεράστιους χώρους, μιας και είναι και δύο όγκων (station wagon που λένε και οι δυτικοί).Ορίστε χαρτογιακάδες, αντικειμενικάριοι, πέστε να με φάτε! Όσο θα ξεσκίζετε με το άσβεστο μίσος σας για την 'αλήθεια' τις σάρκες μου, θα φωνάζω, με όση ψυχή θα μου έχει απομείνει : Η Wartburg ZEI!!!
Εξάλλου οι κήρυκες της αλήθειας αντιμετωπίζουν πάντα τον χλευασμό των υπολοίπων. Είμαι έτοιμος να έχω την ατνιμετώπιση που είχε και ο Σωκράτης στην αρχαία Αθήνα. -
Ολόκληρη η τελευταία σελίδα πρέπει να πάει στα funniest!
Από την αναγόρευση του Pai Mei σε Γ.Γ. του forum, μέχρι το μανιφέστο του Δημήτριου εναντίον των αντικειμενάριων...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
μέχρι το μανιφέστο του Δημήτριου εναντίον των αντικειμενάριων...Είσαι στον σωστό δρόμο της 'αλήθειας' παιδί μου...
-
κι ένα Trabant για αυτοκίνητο πόλης
-
-
Πλάκα πλάκα, τα συγκεκριμένα Volga μου φαίνονται αξιόλογες προσπάθειες...
http://www.ural-lada.com/hotrods/_volga-3.jpg
http://www.ural-lada.com/hotrods/_volga-5.jpg -
Το πρώτο ψιλοφέρνει σε Lancia Kappa, το δεύτερο σε Lybra...
Και τα δύο με δόσεις αμερικανικής αισθητικής!Τώρα θα με φάνε οι γνωστοί χρονιάρες μέρες!
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Πλάκα πλάκα, τα συγκεκριμένα Volga μου φαίνονται αξιόλογες προσπάθειες...http://www.ural-lada.com/hotrods/_volga-3.jpg
http://www.ural-lada.com/hotrods/_volga-5.jpgΤι εννοείς 'πλάκα πλάκα'.
Εδώ μιλάμε (η πιο σωστά γράφουμε) σοβαρά, αν θέλεις να κάνεις πλάκα υπάρχουν άλλα θέματα.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Σε ευχαριστώ που παρέθεσες αυτές τις σπάνιες φωτογραφές από τον αρχειακό θησαυρό της GAZ, ειδικά αυτή με τον Πατερούλη ξυπνά μνήμες από την επανάσταση, το Λένινγκραντ, τους στρατηγούς Ζούκωφ και Βασιλιεύσκι, τον σχεδόν μυθικό Ζάιτσεφ, που έφαγε 226 Ναζί, τα αλήστου μνήμης Γκουλάνγκ, αχ, αχ...Για να συγκινούνται οι παλιότεροι, να μαθαίνουν οι νεότεροι, και να σκάνε από το κακό τους οι 'αντικειμενικοί'.
Εύγε Γιώργο.
Δυστυχώς όμως η ιστορία έχει διαστρευλωθεί και οι πιο πολλοί αγνοούν ότι ο Στάλιν δεν ήταν καλύτερος απο τον Χίτλερ...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εύγε Γιώργο.
Δυστυχώς όμως η ιστορία έχει διαστρευλωθεί και οι πιο πολλοί αγνοούν ότι ο Στάλιν δεν ήταν καλύτερος απο τον Χίτλερ...
Ο Ιωσήφ Ατσαλένιος ήταν ένα δισεκατομμύριο φορές καλύτερος από αυτό το φασιστοειδές μίασμα σύντροφε.
Προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς την κολεκτιβοποίηση, δολοφόνησε τους αχρείους του κόμματος, που υπονόμευαν την προσπάθειά του για την θεμελίωση του κράτους και συν τοις άλλοις επωφθαλμιούσαν τη θέση του, ανέπτυξε την προπαγάνδα του για τον μετασχηματισμό του καθεστωτός σε αμιγώς προσωποπαγές, και, και, και...
Μην συγκρίνουμε τα ασύγκριτα.
Ο Χίτλερ ήταν ένας παράφρων, που είχε ως στόχο να γίνει κοσμοκράτορας.
Δεν σεβόταν ούτε τους ίδιους τους στρατηγούς του.
Διέταξε τον Πάουλους, διοικητή της 6ης στρατιάς, που περικυκλώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό στο Στάλινγκραντ, να αυτοκτονήσει και όχι να παραδοθεί.
Στο Βερολίνο λίγο πριν τη Σοβιετική Εισβολή, διέταξε να αυτοκτονήσουν όλοι, να μην μείνει ΟΥΤΕ ένας Γερμανός ζωντανός.Και μου τον συγκρίνεις με τον αλτρουιστή Στάλιν;
Τον δημοκράτη Γεωργιανό, που έμεινε στην ιστορία για την αγάπη του προς τον άνθρωπο;Τον άνθρωπο, που έδωσε νέα πνοή στα αριστουργήματα της VOLGA;
-
Πολύ σωστά τα λέει ο σύντροφος Pai Mei.
Για αυτό ενώ και οι 2 είχαν μουστάκι ο ένας έμεινε γνωστός στην ιστορία ώς 'Πατερούλης' και ο άλλος ως 'Ο τρελός με το μουστάκι'.
Говорить миража камрада ( σε απλά ελληνικά 'σύντροφος Mirage σπικινγκ' -
Εύγε Γιώργο.
Ο Ιωσήφ Ατσαλένιος ήταν ένα δισεκατομμύριο φορές καλύτερος από αυτό το φασιστοειδές μίασμα σύντροφε.
Προχώρησε με ταχύτατους ρυθμούς την κολεκτιβοποίηση, δολοφόνησε τους αχρείους του κόμματος, που υπονόμευαν την προσπάθειά του για την θεμελίωση του κράτους και συν τοις άλλοις επωφθαλμιούσαν τη θέση του, ανέπτυξε την προπαγάνδα του για τον μετασχηματισμό του καθεστωτός σε αμιγώς προσωποπαγές, και, και, και...
Μην συγκρίνουμε τα ασύγκριτα.
Ο Χίτλερ ήταν ένας παράφρων, που είχε ως στόχο να γίνει κοσμοκράτορας.
Δεν σεβόταν ούτε τους ίδιους τους στρατηγούς του.
Διέταξε τον Πάουλους, διοικητή της 6ης στρατιάς, που περικυκλώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό στο Στάλινγκραντ, να αυτοκτονήσει και όχι να παραδοθεί.
Στο Βερολίνο λίγο πριν τη Σοβιετική Εισβολή, διέταξε να αυτοκτονήσουν όλοι, να μην μείνει ΟΥΤΕ ένας Γερμανός ζωντανός.Και μου τον συγκρίνεις με τον αλτρουιστή Στάλιν;
Τον δημοκράτη Γεωργιανό, που έμεινε στην ιστορία για την αγάπη του προς τον άνθρωπο;Τον άνθρωπο, που έδωσε νέα πνοή στα αριστουργήματα της VOLGA;
O Στάλιν είχε κάνει μερικά πολύ σωστα πράγματα και πραγματι γνωρίζω ότι ο Χιτλερ είχε διετάξει να αυτοκτονήσουν όλοι οι Γερμανοί που ήταν στο Βερολίνο. Και ο Στάλιν όμως είχε σκοτώσει πολύ κόσμο έβαζε τις εφημερίδες να λένε ψέματα ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν η πιο πλούσια οικονομία στον κόσμο επιβάρεινε την Πολωνια και άλλες χώρες του ανατολικού μπλοκ να φτιάχνουν προιόντα για την Ρωσία χώρις καμία ιδιαίτερη ανταμοιβή και τα εργοστάσια δεν προχώρησαν καθόλου με αποτελεσμά την βαριά επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα το 90% των ποταμιών στην Πολωνία ήταν βαριά μωλησμένα. Τεσπα καταλαβαινω οτι δε μπορείς να συγκρίνεις τον Χίτλερ με τον Στάλιν αλλά και ο πατερούλης είχε διώξει/σκοτώσει διαφορους δήθεν εχθρούς του Κομματος καθώς επίσης η θρησκεια απαγορευόταν... Ενας τροτσκι θα ηταν καλύτερος. Παρολαυτα καλύτερα θα ήταν για την Ρωσία να παραμείνει κομμουνιστικη κατα την γνώμη μου.
-
Και μου τον συγκρίνεις με τον αλτρουιστή Στάλιν;
-
Volga-Gaz24 racing spec
http://www.supercars.net/Pics?vpf2=y&gID=1&fID=0&tID=67159&mID=1890729&l=a[/url] -
Από σύνθημα σε τοίχο:
τι είναι ο καπιταλισμος; η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο
κι ο κομμουνισμός; ακριβώς το αντίθετο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και μου τον συγκρίνεις με τον αλτρουιστή Στάλιν;
VOLGA-GAS forum