-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
jim01 χαίρομαι πραγματικά γιατί κατάλαβες ακριβώς αυτό που ήθελα να πω και ίσως το εξέφρασες και πιο λακωνικά από εμένα!Και απ'την άλλη, λυπάμαι πάρα πολύ που έχασες με αυτό τον τρόπο το ραλάκι σου !Κάπου κάποιος αναφέρει πως τη σημερινή εποχή παίρνεις type R, RX-8, Golf gti και έχεις αποκτήσει σπορ αυτοκίνητο.Κατά τη γνώμη μου, μας έκαναν να πιστεύουμε έτσι με την κατρακύλα που έχει πάρει η έννοια του όρου σπορ αυτοκίνητο.Σίγουρα τα παραπάνω μαζί με άλλα που ανήκουν σχετικά στην ίδια κατηγορία όπως cooper S κ.τ.λ. είναι μοντέρνα, ασφαλή και γρήγορα αυτοκίνητα αλλά δε νομίζω πως έχουν καμία σχέση με τη φιλοσοφία του ανόθευτου.Βρε παιδιά όλα αυτά αποτελούν αρκετά πιο γρήγορες εκδόσεις της '147'(και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...) καθώς μεταξύ των χεριών σου, του τιμονιού και των τροχών μεσολαβούν της Παναγίας τα μάτια!Στο αμάξι το γνήσια σπορ υπάρχεις εσύ, το πλαίσιο, η ανάρτηση και ο κινητήρας και σε κάθε στροφή στρίβεις εσύ και σε κάθε ευθεία κατευθύνεις εσύ!Κλείνοντας θα σας φέρω δύο παραδείγματα ανθρώπων.Ο ένας είχε ραλί 1.6 8ν και πήρε το θεωρούμενο αυτή τη στιγμή ως καλύτερο Gti, το renault clio sport και έχει πει πως σε αμεσότητα και αίσθηση οδήγησης είναι αρκετά μπροστά το ραλί και ο άλλος πούλησε ραλί πήρε type R, το πούλησε και ξαναπήρε ραλί!Προσοχή αυτά δεν τα λέω για να απονείμουμε δάφνες στο ραλί, αλλά για να ξέρετε πως άλλα μας πλασάρουν και άλλα είναι στην πραγματικότητα!Παρακατω αναφερω ενα τμημα απο post που εγραψα στο θεμα του fiesta st.
(Υποψιν οτι δεν εχω οδηγήσει το cooper s kai to clio sport - στα οποια αναφερομαι στο πρωτοτυπο κειμενο)
Το τελειωτικο χτυπημα ηρθε με το Golf Gti, με μη απενεργοποιησημα ηλεκτρονικα ευστάθειας, αυτο δεν ευσταθει! Αν η δικαιολογία ειναι πως τα αλογα ειναι πολλα, τοτε θα επρεπε να εχει λιγότερα αλογα με απενεργοποιησιμα ηλεκτρονικα. Αυτο δειχνει αυτο που λες για το τι θέλει ο καταναλωτής σημερα, ελα ομως που αυτος ο καταναλωτης δεν θελει Gti, νομίζει οτι θέλει Gti. Στην ψηφοφορία για το Gti της χρονιάς απο τους 4 τροχούς ποτε δεν θα ψήφιζα το golf ακριβώς για αυτο το λόγο, και ακομα και τωρα δεν έχω μπει στον κοπο να διαβάσω αναλυτικα τα διάφορα τεστ.
*Πάντως απο τις αυτοκιτητοβιομηχανιες αντιμετωπιζόμαστε λιγο σαν περίεργο ειδος προς εξαφάνιση, που έχουμε ακραιες οδηγικές απόψεις, και που αυτες οι απόψεις μας δεν ειναι οικονομικα επικερδεις για τις εταιρίες. Δεν γνωρίζω αν το θέμα των θανάτων ειναι τοσο σημαντικό. Αν στατιστικά ειναι οντως ενα πρόβλημα, τοτε προτεινω τa gti να γινουν πιο ακριβά για να τα αγοράζουνε μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο συνειδητοποιημένοι αγοραστες. (Ασχετο - καλο το cooper S αλλα πολύ κουκλιστικο, λες και πρέπει να ειμαι fashion victim για να το αγοράσω). **Και οσο αφορά το clio, καλο αλλα θυμίζω τι εγραψαν οι 4 τροχοι οδηγώντας το, μολις πρωτοβγήκε , μαζι με το 306 gti και κατι αλλα, στην ΕΟ και σε ορεινες διαδρομες. Ηδη απο τοτε ειχε αρχίσει αυτη η οδηγική αποστειρωση, καλώς ή κακώς. Τα ίδια και με το 206 rc. **
Αλλα τι να γίνει 'πρέπει' να σημερινα γρήγορα να ειναι πολύ καλα (αναφερόμαστε παντα στην οδηγική αισθηση και οχι μονο) και ετσι παρουσιάζονται απο τον ειδικό τυπο, και απο την τηλεοραση αλλωστε ο ειδικός τύπος δεν μπορει να κάνει και αλλιώς. Το σίγουρο ειναι πως οι σημερινοι πιστιρικάδες ολο και περισσότερο δεν θα ξέρουν το περιεχόμενο του ορου hot hatch, εκτος αν και αυτο το περιεχόμενο πρέπει να αλλάξει.*
-
Jim01, εξακολουθείς να είσαι σωστός φίλε μου!2/2 και να δούμε τι άλλο έχει συνέχεια
-
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
*Το τελειωτικο χτυπημα ηρθε με το Golf Gti, με μη απενεργοποιησημα ηλεκτρονικα ευστάθειας, αυτο δεν ευσταθει! *ειναι σιγουρο οτι δεν επενεργοποιειται το ESP??
γιατι κουμπακι υπαρχει..
Πώς καταντήσαμε έτσι???