-
Καλησπερα σας παιδες
Πριν απο λιγες ημερες πηρα ενα καινουριο honda civic 2018 5D
Καποιος με τρακαρε εκει που το ειχα παρκαρισμενο και απο μεσα δειχνει να εχει στραβωσει η τραβερσα και παραλληλα μου εχει εμφανιστει στο ταμπλο το παρακαλω μηνυμα. Δειτε φωτογραφια.
Δειτε λιγο το μηνυμα και πειτε μου αν γνωριζετε κατι περι αυτου.
-
Καλησπερα σας παιδες
Καποιος με τρακαρε εκει που το ειχα παρκαρισμενο και απο μεσα δειχνει να εχει στραβωσει η τραβερσα και παραλληλα μου εχει εμφανιστει στο ταμπλο το παρακαλω μηνυμα. Δειτε φωτογραφια.
-
Καλησπερα σας παιδες
-
Καντε αντιγραφη επικολληση στο συνδεσμο για να δειτε τη φωτογραφια.
-
Μηπως δειχνει οτι ειναι ανοιχτο το καπω ή το πορτμπαγκάζ?
Σε ποιο σημειο σε χτυπησαν? Μηπως λογω χτυπηματος δεν κλεινει καλα το καπω -
Και σε εμένα αυτο μου φαίνεται, είτε δείχνει ότι το καπό είναι ανοιχτό, είτε δείχνει ότι το σύστημα προστασίας πεζού έχει βλάβη (αν έχει κάτι τέτοιο) https://youtu.be/QGFa8C1sVW8
-
Το καπο κλεινει καλα. Με χτυπησαν εμπρος στο προφυλακτηρα. δε φαινεται κατι απο εξω. αλλα οταν το πηγα αντιπροσωπεια μου ειπαν ενα εξωφρενικο ποσο για αλλαγη τραβερσας που ειχε στραβωσει και αλλαγη αισθητηρα και αλλαγη βασης. Ξερετε μηπως μπορω να το αφαιρεσω αυτο απο την οθονη μου ανωδυνα καπως;
-
Τελικά το σηματάκι τι δείχνει; Ότι δεν έχει κλείσει το καπό; Αν είναι αυτό τότε λογικά θα έχει μπροστά ένα μπουτον το οποίο θα μπορούσε ένας ηλεκτρολόγος να γεφυρώσει μόνιμα. Τώρα αν μιλάμε για κάποιο σύστημα ασφαλείας δεν συνιστώ να το παρακάμψεις
Δυστυχώς στα καινούργια αυτοκίνητα χρειάζεται μικτή ασφάλεια ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις. Αν σου είχε ραγίσει και φανάρι υπολόγιζε μίνιμουμ ένα 500 έξτρα -
Βιβλιαράκι δεν υπάρχει που να εξηγεί τα λαμπάκια και τα σηματάκια;
-
Το σημα αυτο απο οτι διαβασα εχει να κανει με την ασφαλεια των πεζων. Και ενεργοποιειτα ακομα και υστερα απο ενα απλο χτυπημα. Απο τη αντιπροσωπεια μου ειπαν 2.500 ευρω για να μου το φτιαξουν. Ξερει κανεις αν το γεφυρωσω σε ηλεκτρολογο χανω την εγγυηση; Ειναι πολλα τα λεφτα παιδες και καθε φορα που θα με χτυπαει καποιος καταλαθως ενω ειμαι παρκαρισμενος θα εχω το ιδιο προβλημα; υπαρχει κανα ηλεκτρολογος εδω μεσα ή καποιος που να γνωριζει;
-
Άρα καλά το κατάλαβα. Δυστυχώς φίλε για να βγεί (αν βγαίνει δλδ) χρειάζεται κωδικοποίηση στον εγκέφαλο και απενεργοποίηση του συστήματος. Όπως δλδ και οι αερόσακοι, δεν είναι κάτι απλό. Θέλει διαγνωστικό, δεν μπορεί να το κάνει ένας απλός ηλεκτρολόγος. Πάντα με μια μικρή επιφύλαξη. Εγώ θα σε συμβούλευα να το φτιάξεις και μετά μικτή ασφάλεια
-
Δηλαδή δεν σκοπεύεις να φτιάξεις την τραβέρσα που στράβωσε από το τρακάρισμα?
Κρίμα καινούριο αμάξι.Επίσης απενεργοποίησε το watermark από τις φωτό (camera settings-->dual camera watermark)
-
Τα καινούργια αυτοκίνητα στο μπροστινό μέρος έχουν πανάκριβα ραντάρ και αισθητήρες , αποτέλεσμα των απαιτήσεων για ασφάλεια του Euro NCAP , αν θες 5άστερη ασφάλεια ,προστασία πεζών (αυτόματο φρενάρισμα), ενεργό cc κλπ είναι αναγκαίο κακό ,γιαυτό πάντα μικτή ασφάλεια , το έξοδο είναι αμελητέο μπροστά στον λογαριασμό που θα έρθει ακόμα και σε ενα μικρό κτύπημα.
Αυτό όμως που θα έπρεπε να εχουν κάνει οι ασφαλιστικές είναι να δίνουν γενναία έκπτωση στα ασφάλιστρα των καινούργιων αυτοκίνητων που εχουν ενσωματωμένες τις καινούργιες τεχνολογίες ασφαλείας αφου μακροπρόθεσμα θα δημιουργούν ελάχιστα σοβαρά ατυχήματα* και αρα οι απαιτήσεις των τρίτων για αποζημιώσεις θα είναι πολύ λιγότερες .
*τα 2,5 χιλιάδες € δεν είναι τίποτα μπροστά στην αποζημίωση ενός ατυχήματος με θύματα και όσο η χρήση των συστημάτων ασφαλείας επεκτείνεται οι τιμές των ανταλλακτικών θα πέφτουν.
-
Και το ωραιο δε σας το ειπα.
Δειτε το παρακαλω βιντεο να καταλαβετε.
Τωρα ξεκινησε να βγαζει κι αλλα σηματακια.
Μα ειναι δυνατον Honda του κουτιου να βγαζει τοσα warnings?
-
Κάποιοι αισθητήρες είναι κοινοί για διάφορα συστήματα, αν χαλάσει ένας βγαίνουν εκτός όλα. Εδώ σου βράσει το adaptive cruise control (μάλλον την έφαγε το ραντάρ μπροστά) το lane keeping assist (αυτό κανονικά χρησιμοποιεί κάμερα στο παρμπρίζ) τα αυτόματα φώτα (και αυτό καμερα η αισθητήρας φωτός)) το pedestrian protection στο καπό και το τελευταίο μου μοιάζει με το φίλτρο dog, αυτό wtf?
Honda Civic 2018 5D - προβλημα με ενδειξεις - ΒΟΗΘΕΙΑ