-
Καλησπέρα. Το αυτοκίνητο θα εξυπηρετεί ζευγάρι 30χρονων που ζεί στην επαρχία. Θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητό μας. Οι ανάγκες είναι μικρομετακινήσεις καθημερινές, ευκολοδήγητο από γυναίκα για μέσα στην πόλη, ταξίδια κοντινά και μακρινά, μέτριες εκτός δρόμου ικανότητες. Η κύρια χρήση του θα είναι εντός δρόμου, θα περιλαμβάνει όμως και αρκετά χιόνια, χωματόδρομους κλπ. Δηλαδή θέλουμε να έχει εκδρομικό χαρακτήρα, δεν ψάχνουμε για το απόλυτο off road όχημα. Από τη μια το panda μας αρέσει εμφανισιακά και είναι βολικό για να το οδηγεί η σύζυγος, από την άλλη το Duster προσφέρει χώρους και μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδια. Οι χώροι αν και ευπρόσδεκτοι δεν είναι προτεραιότητα.
Υ.Γ Η γυναίκα μου έχει κολλήσει με το cross και δεν θέλει καν να ακούσει για άλλο αμάξι. Μόλις μπήκε στο cross τρελάθηκε. Πήγαμε καπάκι να δούμε το duster, αλλά επειδή δεν είχε έρθει ακόμη το καινούργιο μπήκε να δει το παλιό πως της φαίνεται σαν όγκος και δεν ενθουσιάστηκε. -
Καλησπέρα. Το αυτοκίνητο θα εξυπηρετεί ζευγάρι 30χρονων που ζεί στην επαρχία. Θα είναι το μοναδικό αυτοκίνητό μας. Οι ανάγκες είναι μικρομετακινήσεις καθημερινές, ευκολοδήγητο από γυναίκα για μέσα στην πόλη, ταξίδια κοντινά και μακρινά, μέτριες εκτός δρόμου ικανότητες. Η κύρια χρήση του θα είναι εντός δρόμου, θα περιλαμβάνει όμως και αρκετά χιόνια, χωματόδρομους κλπ. Δηλαδή θέλουμε να έχει εκδρομικό χαρακτήρα, δεν ψάχνουμε για το απόλυτο off road όχημα. Από τη μια το panda μας αρέσει εμφανισιακά και είναι βολικό για να το οδηγεί η σύζυγος, από την άλλη το Duster προσφέρει χώρους και μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδια. Οι χώροι αν και ευπρόσδεκτοι δεν είναι προτεραιότητα.
Υ.Γ Η γυναίκα μου έχει κολλήσει με το cross και δεν θέλει καν να ακούσει για άλλο αμάξι. Μόλις μπήκε στο cross τρελάθηκε. Πήγαμε καπάκι να δούμε το duster, αλλά επειδή δεν είχε έρθει ακόμη το καινούργιο μπήκε να δει το παλιό πως της φαίνεται σαν όγκος και δεν ενθουσιάστηκε. -
Για να δούμε και σε αυτήν την περίπτωση πως θα πάρει κοινή απόφαση το ζευγάρι....
-
Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα συζητήσουμε ήρεμα και πολιτισμένα, θα αναπτύξει ο καθένας τα επιχειρήματά του και θα πάρουμε αυτό που θέλει εκείνη.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
:lol: Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις θα συζητήσουμε ήρεμα και πολιτισμένα, θα αναπτύξει ο καθένας τα επιχειρήματά του και θα πάρουμε αυτό που θέλει εκείνη.ακριβώς!!
οπότε μην το παιδεύεις πολύ...εκτός εάν βρείς τρόπο να θέλει το Duster.
-
To ευτυχές είναι ότι και τα δύο είναι καλά αυτοκίνητα, οπότε όποιο και να πάρετε δεν θα βγείτε ούτε χαμένοι, ούτε δυστυχισμένοι, είτε ο ένας, είτε ο άλλος, δηλαδή εσύ
Το Duster, πέρα από τους χώρους, δεν νομίζω ότι προσφέρει περισσότερη άνεση στα ταξίδια, δεν έχουν και τόσο μεγάλη διαφορά....
-
Το cross μου αρέσει κ μένα πάρα πολύ. Οι ενστάσεις μου έχουν να κάνουν με το μοτέρ - κιβώτιο. Το μοτέρ του Duster το ξέρω από clio III που έχουμε και είναι εξαιρετικό. Το panda μετά το τελευταίο f/l έπαψε να είναι αδύναμο (+15 hp), αλλά το κιβώτιο του παραμένει 5άρι και αρκετά κοντό. Ξέρει κανείς να μου πεί πόσες στροφές έχει π.χ. στα 130?
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
...ταξίδια κοντινά και μακρινά...Duster, λόγω όγκου, χώρων, άνεσης και ασφάλειας.
-
Αφού panda θα πάρει,τι το παιδεύουμε?
-
Ας πάρει ένα duster για το Panda
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ας πάρει ένα duster για το PandaΜου βγήκε ο καφές από τη μύτη
-
Αφού αρχίσατε το δούλεμα να σας πω και το άλλο. Κάθεται ο άνθρωπος να φτιάξει την προσφορά : χρώμα? λευκό εγώ πράσινο αυτή, ρεζέρβα ναι εγώ όχι αυτή κλπ, κίτ καπνιστού ( εγώ καπνίζω) ναι εγώ όχι αυτή. Κ της λέει ο άνθρωπος κάθισμα συνοδηγού να βάλουμε?
-
Αφού της αρέσει το πάντα , πήγαινε την να δει όλη την αγορά τα πάντα όλα . Ετσι θα μπερδευτεί και θα σου πει να αποφασίσεις εσύ .
-
Δεν υπάρχει σύγκριση..θα πας να δώσεις τα ίδια λεφτά να πάρεις το panda??? Έλεος δηλαδή... Η χρήση πόλης που λες είναι για τη Λιβαδειά; λες να χεις πρόβλημα με το duster όταν όλοι κυκλοφορούν με τα αγροτικά 5,5+ μέτρα; και δεν υπάρχει σύγκριση ούτε σε ταξίδι εννοείτε όταν το duster είναι μεγαλύτερης κατηγορίας όχημα και έχει και πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων!!! Για μοτέρ, χώρους, τετρακίνηση δεν το συζητάμε καν... Εγώ στη θέση σου θα έλεγα στη σύζυγο, αν θες το panda πλήρωσε το μόνη σου...
-
Προφανώς το Duster είναι ανώτερο αυτοκίνητο σχεδόν σε όλα αφού είναι δύο κατηγορίες μεγαλύτερο. Ο μόνος λόγος να διαλέξει κάποιος το Panda είναι αν κυκλοφορεί σχεδόν αποκλειστικά στην πόλη και θέλει τις πιο μικρές διαστάσεις.
-
αλλαξε σύζυγο...
-
Η σύγκριση των δυο οχημάτων είναι ότι πιο αστείο έχω δει τόσα χρόνια στο forum. Δεν υπάρχει τομέας που το duster πρακτικά να μειονεκτεί έστω και κατ' ελάχιστο σε σχέση με το panda. Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά και έχει να κάνει με τις διαστάσεις. Η Λιβαδειά πόλη όμορφη, πραγματικό στολίδι της περιοχής όμως παρά τις όποιες βελτιωτικές ενέργειες να ανακουφιστεί από το φόρτο των οχημάτων, ντόπιων και επισκεπτών, παραμένει μια πόλη που το παρκάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση. Εάν ο συμπατριώτης μου και η σύζυγος ζουν και κινούνται μέσα στην πόλη τον περισσότερο καιρό, το panda είναι πολύ καλή επιλογή. Εάν δεν έχουν πρόβλημα να παρκάρουν στα παρκινγκ που έχουν διαμορφωθεί πέριξ του κέντρου ενώ οι βόλτες στην περιοχή είναι συχνές συν πως το σπίτι τους βρίσκεται σε κάποιο από τα γύρω χωριά, τότε το duster είναι άριστη επιλογή. Απλά δεν κάνει για την πόλη. Όλα τα άλλα να έχουμε να λέμε.
-
μια χαρά παρκάρεις στη Λιβαδειά και πας όπου θες με τα πόδια το πολύ σε 10 λεπτά...σιγά το 'χωριό' και τις αποστάσεις που έχει μην τρελαθούμε...πιο πολύ θα ανησυχούσα μη με σηκώσει ο αέρας με το panda εκεί κοντά στη Θήβα..
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
μια χαρά παρκάρεις στη Λιβαδειά και πας όπου θες με τα πόδια το πολύ σε 10 λεπτά...σιγά το 'χωριό' και τις αποστάσεις που έχει μην τρελαθούμε...πιο πολύ θα ανησυχούσα μη με σηκώσει ο αέρας με το panda εκεί κοντά στη Θήβα..χαχαχαχα!!!!
Fiat panda cross vs Dacia duster dci