-
[quote='Salvation81']Ειναι αστειο να βλεπουμε μια Ισλανδια 6 χρονια μετα να μην εχει ορθοπωδησει απλα και μονο επειδη χρεωκοπησαν οι τραπεζες της,
δεν νομίζω οτι ούτε εχει πάθει κάτι το φοβερό η ισλανδια ούτε και οτι εχει καμία σχέση η περίπτωση τους με την δικιά μας.
-
Ο χρήστης seismic έγραψε:
Κρούγκμαν: Θα ψήφιζα «όχι» για δύο λόγους Ο νομπελίστας οικονομολόγος εξηγεί γιατί θα ψήφιζε αρνητικά στο δημοψήφισμα Πηγή: http://www.lifo.gr
Τους δύο λόγους για τους οποίους ο ίδιος θα ψήφιζε «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα εξηγεί ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σε νέο του άρθρο. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «ΟΚ, είναι πραγματικότητα: Οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν, τα capital controls επιβλήθηκαν. To Grexit δεν είναι πάρα πολύ μακριά από εδώ – η 'μητέρα' όλων των bank runs που πολλοί φοβούνταν έχει ήδη συμβεί, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάλυση κόστους-οφέλους που ξεκινά από εδώ και πέρα είναι πολύ πιο ευνοϊκή για την έξοδο από το ευρώ από ό,τι ήταν ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Σαφώς, όμως, ορισμένες αποφάσεις πρέπει να περιμένουν το δημοψήφισμα. Εγώ θα ψήφιζα «όχι», για δύο λόγους. Πρώτον, όσο και εάν η προοπτική εξόδου από το ευρώ τρομάζει τους πάντες -συμπεριλαμβανομένου και εμένα– η τρόικα ουσιαστικά απαιτεί τώρα συνεχιστεί επ' αόριστον το καθεστώς της πολιτικών των τελευταίων πέντε ετών. Πού είναι η ελπίδα σε αυτό; Ίσως, απλώς ίσως, η προθυμία για έξοδο θα εμπνεύσει την επανεξέταση του θέματος, αν και μάλλον όχι. Ακόμη και έτσι όμως, η υποτίμηση δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο χάος απ' αυτό που ήδη υπάρχει, και θα άνοιγε τον δρόμο για την επακόλουθη ανάκαμψη, όπως ακριβώς έγινε πολλές φορές σε πολλά μέρη. Η Ελλάδα δεν είναι διαφορετική. Δεύτερον, οι πολιτικές επιπτώσεις της ψήφου υπέρ του «ναι» θα ήταν βαθιά ανησυχητικές. Η τρόικα έκανε σαφώς έναν 'αντίστροφο Κορλεόνε' - έκανε μία προσφορά στον Τσίπρα που δεν μπορεί να δεχθεί και πιθανώς το έκανε αυτό ενσυνείδητα. Έτσι, το τελεσίγραφο ήταν ουσιαστικά μια κίνηση για αντικατάσταση της ελληνικής κυβέρνησης. Ακόμη και εάν δεν σου αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό πρέπει να είναι ενοχλητικό για οποιονδήποτε πιστεύει στα ευρωπαϊκά ιδεώδη.» Πηγή: http://www.lifo.grΚαι εγώ αν εμένα στην Αμερική, μάλλον υπερήφανο όχι θα πρότεινα στους Ελληνες
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Με λιγα λογια ο Κρουγκμαν μας λεει 'take one for the team' ωστε να παμε κοντρα στο καθεστως της Τροικας......Βεβαια λεει πως θα γινουν χειροτερα τα πραγματα αλλα οχι πολυ χειροτερα.....Δλδ ποσο πολυ χειροτερα να γινουν ? Βεβαια και εγω στην θεση ολων αυτων που λετε βγειτε απο την Ε.Ε (δεν μπορουμε ξερουμε την ατζεντα τους πραγματικα) που μενουν εξω και δεν ξερουν τι εχουν ισως να ελεγα τα ιδια ωστε να παω 'κοντρα' στο 'κακο' καπιταλιστικο 'καθεστως'.Δεν αντέχω να με κυβερνούν οι ξένοι. Δεν έχω μάθει να έχω αφεντικά να μου λένε τι να κάνω.
Δεν είμαι πρόβατο. Ψωμί και αλάτι και μόνος μου. Το να είσαι σκλάβος για πάντα δεν είναι λύση.
Κάποτε αν όχι τώρα θα χρειαστεί να απελευθερωθείς. Γιατί όχι τώρα.
Να μην τους δώσουμε ούτε ένα ευρώ. Να παράγουμε τα δικά μας προιόντα για να δουλεύουν τα παιδιά μας.
Αυτά να δώσουμε στους δανειστές. -
Εγώ πάντως θα προτιμούσα να το έγραφες έτσι:
'Δεν αντέχω να με κυβερνούν οι ξένοι. Δεν έχω μάθει να έχω αφεντικά να μου λένε τι να κάνω.
Δεν είμαι πρόβατο. Ψωμί και αλάτι και μόνος μου. Το να **είμαι **σκλάβος για πάντα δεν είναι λύση.
Κάποτε αν όχι τώρα θα χρειαστεί να απελευθερωθώ. Γιατί όχι τώρα.
Να μην τους **δώσω **ούτε ένα ευρώ. Να **παράγω **τα δικά μου προιόντα για να δουλεύουν τα παιδιά μου.
Αυτά θα **δώσω **στους δανειστές.'Το 1ο πληθυντικό αποτελεί προτροπή για το τι να κάνουν οι άλλοι.
Ας αφήσουμε ο καθένας να αποφασίσει όπως θέλει και ότι θέλει. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως θα προτιμούσα να το έγραφες έτσι:'Δεν αντέχω να με κυβερνούν οι ξένοι. Δεν έχω μάθει να έχω αφεντικά να μου λένε τι να κάνω.
Δεν είμαι πρόβατο. Ψωμί και αλάτι και μόνος μου. Το να **είμαι **σκλάβος για πάντα δεν είναι λύση.
Κάποτε αν όχι τώρα θα χρειαστεί να απελευθερωθώ. Γιατί όχι τώρα.
Να μην τους **δώσω **ούτε ένα ευρώ. Να **παράγω **τα δικά μου προιόντα για να δουλεύουν τα παιδιά μου.
Αυτά θα **δώσω **στους δανειστές.'Το 1ο πληθυντικό αποτελεί προτροπή για το τι να κάνουν οι άλλοι.
Ας αφήσουμε ο καθένας να αποφασίσει όπως θέλει και ότι θέλει.Συμφωνώ μιλάω για τον εαυτό μου.
-
ok.
-
Με λιγα λογια ο Κρουγκμαν μας λεει 'take one for the team' ωστε να παμε κοντρα στο καθεστως της Τροικας......Βεβαια λεει πως θα γινουν χειροτερα τα πραγματα αλλα οχι πολυ χειροτερα.....Δλδ ποσο πολυ χειροτερα να γινουν ? Βεβαια και εγω στην θεση ολων αυτων που λετε βγειτε απο την Ε.Ε (δεν μπορουμε ξερουμε την ατζεντα τους πραγματικα) που μενουν εξω και δεν ξερουν τι εχουν ισως να ελεγα τα ιδια ωστε να παω 'κοντρα' στο 'κακο' καπιταλιστικο 'καθεστως'.
Δεν αντέχω να με κυβερνούν οι ξένοι. Δεν έχω μάθει να έχω αφεντικά να μου λένε τι να κάνω.
Δεν είμαι πρόβατο. Ψωμί και αλάτι και μόνος μου. Το να είσαι σκλάβος για πάντα δεν είναι λύση.
Να μην τους δώσουμε ούτε ένα ευρώ. Να παράγουμε τα δικά μας προιόντα για να δουλεύουν τα παιδιά μας.
Αυτά να δώσουμε στους δανειστές.Δλδ αν δουλευες στην Siemens, Bosch, Pitsos και σε αλλες δεκαδες εταιρειες ξενων συμφερωντων στην Ελλαδα δεν θα σε 'κυβερνουσαν' οι ξενοι αφου απο εκεινους θα εβγαζες τα προς το ζην ? Σε τι ακριβως διαφερει αυτο οταν ενα ολοκληρο κρατος κυριολεκτικα λειτουργει με ξενα χρηματα εδω και κοντα 10 χρονια ? Η μηπως αν δουλευες σε καποια εταιρεια θα τους ελεγες θελω να με πληρωνετε και να καθομαι και αν δεν γουσταρετε εγω σηκωνομαι και φευγω ? Και αν το εκανες αυτο ποιος δεν θα σε επαιρνε με τις ντοματες ?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
γιατι ποτε δεν ειχαμε εμφυλιο? μια ζωη ο ενας τσακωνοταν με τον αλλον.
Όχι δεν ήταν ποτέ έτσι. Η Ελλάδα ενωμένη πάντα νικούσε. Διάφοροι προδότες της ιστορίας πάντα τους κρέμαγε.
ενωμενη?
χαχα
να σου θυμισω βενιζελος vs βασιλικους
εμφυλιο 46-49
φιλοχουντικοι vs κομμουνιστες
πασοκ vs νδ
φασιστες εναντιον αναρχικων
βαζελοι με γαυρους
γεροι vs νεοι
χριστιανοταλιμπαν vs αθεων
δαπ vs πασπθες κι αλλα? μπορω να γραφω μεχρι το δημοψηφισμα
Ναι κάτι σαν και εσένα τον διχασμό τον έχουν στο DNA τους!
-
Με λιγα λογια ο Κρουγκμαν μας λεει 'take one for the team' ωστε να παμε κοντρα στο καθεστως της Τροικας......Βεβαια λεει πως θα γινουν χειροτερα τα πραγματα αλλα οχι πολυ χειροτερα.....Δλδ ποσο πολυ χειροτερα να γινουν ? Βεβαια και εγω στην θεση ολων αυτων που λετε βγειτε απο την Ε.Ε (δεν μπορουμε ξερουμε την ατζεντα τους πραγματικα) που μενουν εξω και δεν ξερουν τι εχουν ισως να ελεγα τα ιδια ωστε να παω 'κοντρα' στο 'κακο' καπιταλιστικο 'καθεστως'.
Δεν αντέχω να με κυβερνούν οι ξένοι. Δεν έχω μάθει να έχω αφεντικά να μου λένε τι να κάνω.
Αυτά να δώσουμε στους δανειστές.Δλδ αν δουλευες στην Siemens,.... και σε αλλες δεκαδες εταιρειες ξενων συμφερωντων στην Ελλαδα δεν θα σε 'κυβερνουσαν' οι ξενοι αφου απο εκεινους θα εβγαζες τα προς το ζην ? Σε τι ακριβως διαφερει αυτο οταν ενα ολοκληρο κρατος κυριολεκτικα λειτουργει με ξενα χρηματα εδω και κοντα 10 χρονια ? Η μηπως αν δουλευες σε καποια εταιρεια θα τους ελεγες θελω να με πληρωνετε και να καθομαι και αν δεν γουσταρετε εγω σηκωνομαι και φευγω ? Και αν το εκανες αυτο ποιος δεν θα σε επαιρνε με τις ντοματες ?
Προσωπικά εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, παίρνω εργολαβίες και είμαι αφεντικό του εαυτού μου.
Άλλο όμως κατάλαβες εσύ. Εγώ δεν θέλω ο Γερμανός να μου κλείνει την Ιζόλα την Πίτσος την Πειραική Πατραική και άλλες Ελληνικές εταιρείες με βρόμικους τρόπους και μεθόδους για να μην έχουν ανταγωνισμό η Γερμανικές εταιρείες.
Δεν θέλω να μας επιβάλουν τόσους φόρους ώστε να μας εξοντώσουν.
Οι Γερμανοί μας κάνουν ότι και ο Χότζας στον Γάιδαρό του, που πάνω που τον έμαθε να μην τρώει, αυτός ο κερατάς ψόφησε. -
Βρωμικες μεθοδους ? Αγοραζουν μια εταιρεια και την κανουν οτι θελουν ως ειναι λογικο και Νομιμο. Εδω οι Ελληνικες εταιρειες εχουν παει Αλβανια και Βουλγαρια για φτηνα εργατικα χερια και εσενα σε ενοχλουν οι Γερμανοι ?
Και για τελευταια φορα, οι Γερμανοι ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τπτ. Οι Γερμανοι ετοιμαζουν drafts οπως και οι δικοι μας με ΛΥΣΕΙΣ στο πως μπορει η χωρα να αποπληρωσει το χρεος της. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ το πως θα γινει (πχ αυριο αν βρουμε ενα ορυχειο χρυσου και τους τα δωσουμε σε χρυσο την επομενη δεν θα πουν οχι), εκεινοι απλα θελουν ΕΦΙΚΤΕΣ λυσεις ωστε να παρουν τα χρηματα τους καποια στιγμη πισω. Οσο τα νουμερα που βγαινουν απο τις λυσεις των δικων μας ΔΕΝ καθιστουν ΕΦΙΚΤΗ την αποπληρωμη ειναι ΛΟΓΙΚΟ να εχουν θεμα με αυτο οι Γερμανοι και οχι μονο. -
Βρωμικες μεθοδους ? Αγοραζουν μια εταιρεια και την κανουν οτι θελουν ως ειναι λογικο και Νομιμο. Εδω οι Ελληνικες εταιρειες εχουν παει Αλβανια και Βουλγαρια για φτηνα εργατικα χερια και εσενα σε ενοχλουν οι Γερμανοι ?
Και για τελευταια φορα, οι Γερμανοι ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τπτ. Οι Γερμανοι ετοιμαζουν drafts οπως και οι δικοι μας με ΛΥΣΕΙΣ στο πως μπορει η χωρα να αποπληρωσει το χρεος της. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ το πως θα γινει (πχ αυριο αν βρουμε ενα ορυχειο χρυσου και τους τα δωσουμε σε χρυσο την επομενη δεν θα πουν οχι), εκεινοι απλα θελουν ΕΦΙΚΤΕΣ λυσεις ωστε να παρουν τα χρηματα τους καποια στιγμη πισω. Οσο τα νουμερα που βγαινουν απο τις λυσεις των δικων μας ΔΕΝ καθιστουν ΕΦΙΚΤΗ την αποπληρωμη ειναι ΛΟΓΙΚΟ να εχουν θεμα με αυτο οι Γερμανοι και οχι μονο.Γεωπολιτικά είναι τα παιχνίδια ξυπνήστε.
Αν είναι έτσι που λες γιατί μας δίνουν χρήματα ακόμα? -
Και για τελευταια φορα, οι Γερμανοι ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τπτ. Οι Γερμανοι ετοιμαζουν drafts οπως και οι δικοι μας με ΛΥΣΕΙΣ στο πως μπορει η χωρα να αποπληρωσει το χρεος της. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ το πως θα γινει (πχ αυριο αν βρουμε ενα ορυχειο χρυσου και τους τα δωσουμε σε χρυσο την επομενη δεν θα πουν οχι), εκεινοι απλα θελουν ΕΦΙΚΤΕΣ λυσεις ωστε να παρουν τα χρηματα τους καποια στιγμη πισω. Οσο τα νουμερα που βγαινουν απο τις λυσεις των δικων μας ΔΕΝ καθιστουν ΕΦΙΚΤΗ την αποπληρωμη ειναι ΛΟΓΙΚΟ να εχουν θεμα με αυτο οι Γερμανοι και οχι μονο.Γεωπολιτικά είναι τα παιχνίδια ξυπνήστε.
Αν είναι έτσι που λες γιατί μας δίνουν χρήματα ακόμα?Γιατι αν βγουμε απο την Ε.Ε θα παρει σβαρνα η κριση και αλλα κρατη μαζι με εμας (και φυσικα δεν θα παρουν τα χρηματα τους ποτε οι Ευρωπαιοι, εστω οχι οσα θα επαιρναν).
Βεβαια αυτο ο Ελληνας δεν το σκεφτεται γιατι κοιταει το τομαρι του (επι της ευκαιριας το να εισαι Υπερηφανος προσταζει να ζυγιζεις τις πραξεις σου ωστε να μην κανεις κακο σε αλλους) οποτε οτι και να λεμε ειναι αδειο. -
Και για τελευταια φορα, οι Γερμανοι ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τπτ. Οι Γερμανοι ετοιμαζουν drafts οπως και οι δικοι μας με ΛΥΣΕΙΣ στο πως μπορει η χωρα να αποπληρωσει το χρεος της. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ το πως θα γινει (πχ αυριο αν βρουμε ενα ορυχειο χρυσου και τους τα δωσουμε σε χρυσο την επομενη δεν θα πουν οχι), εκεινοι απλα θελουν ΕΦΙΚΤΕΣ λυσεις ωστε να παρουν τα χρηματα τους καποια στιγμη πισω. Οσο τα νουμερα που βγαινουν απο τις λυσεις των δικων μας ΔΕΝ καθιστουν ΕΦΙΚΤΗ την αποπληρωμη ειναι ΛΟΓΙΚΟ να εχουν θεμα με αυτο οι Γερμανοι και οχι μονο.Μαλλον δεν ξερεις τι εγινε το 84-86 που εντελως τυχαια απο το πασοκ περαστηκαν νομοσχεδια φωτογραφικα, τα οποια εκαναν αδυνατη την λειτουργια ολων των σοβαρων επιχειρησεων στην ελλαδα.
εκλεισαν ολες ξαφνικα μεσα σε 1-2 χρονια. -
Τι έγινε ρε πούστη μου, το πρώτο post του ninja που δεν ειναι ΓΤΠ.
-
Επιτέλους και ένας σύμμαχος στην άλλη άκρη του κόσμου.
Άντε τυχεράκιδες... Θα φάτε και ζωοτροφή...
Άραγε όταν λέει για ζωοτροφή εννοεί δίποδη ή τετράποδη;Μαδούρο προς Τσίπρα: Ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές αλλά διώξαμε το ΔΝΤ
Τη συμπαράστασή της στον ελληνικό λαό εξέφρασε η... Βενεζουέλα - «Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο» λέει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο
Θερμό μήνυμα αλληλεγγύης στον Ελληνα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, και μια μεγάλη αγκαλιά στον ελληνικό λαό στέλνει ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απευθυνόμενος τηλεοπτικά στους Ελληνες, εκφράζει την πεποίθησή του ότι, «θα νικήσουμε!», δείχνοντάς τους το δρόμο: «Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών».
Το τηλεοπτικό μήνυμα του προέδρου της Βενεζουέλας έχει ως εξής:
«Θα Νικήσουμε!
Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό.Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000, αυτό είναι η λέξη 'δημοκρατία'. Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει. Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θα μπορούσαμε να τραγουδήσουμε μαζί με τους Comunicalle (μουσικό συγκρότημα) και να τους πούμε πως εδώ είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε. Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές.
Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος...
Θαυμάζουμε αυτό που κάνει ο λαός της Ελλάδας! Ένας αγώνας δύσκολος, σύνθετος ενώ οι εκβιασμοί υψώνονται εναντίον του λαού της Ελλάδας, οι οικονομικοί εκβιασμοί. Είναι επίσης ένας πόλεμος με σκοπό ο λαός της Ελλάδας να μην κάνει ούτε ένα βήμα προς την ελευθερία και την ανεξαρτησία και η Ευρώπη γενικότερα να μην ξυπνήσει ποτέ από αυτό το λήθαργο, αυτή την κυριαρχία των 'Θεσμών' αυτών».
http://www.protothema.gr/politics/artic ... enezouela/
-
Ο τύπος στάνταρ παίρνει ναρκωτικά. Δεν εξηγείται διαφορετικά.
Να πει κάποιος ΟΧΙ για τις αμπελοφιλοσοφίες του.
Αντί να εξηγήσει και να καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για μετά το δημοψίφισμα γράφει άρες/μάρες κουκουνάρες.ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ
Βαρουφάκης: Γιατί να πείτε «Οχι» στο δημοψήφισμα -Τα έξι σημεία του υπουργούΜε έξι σημεία ο Γιάνης Βαρουφάκης αιτιολογεί γιατί προτείνει στους πολίτες να ψηφίσουν «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει επειδή οι πιστωτές στην Ελλάδα (α) αρνήθηκαν να μειώσουν το απλήρωτο δημόσιο χρέος μας και (β), επέμειναν ότι θα πρέπει να επιστραφούν «παραμετρικά» από τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους
Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, πολλές άλλες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, και οι περισσότεροι ανεξάρτητοι οικονομολόγοι πιστεύουν - μαζί μας - ότι το χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί.
Το Eurogroup είχε στο παρελθόν (Νοέμβριος 2012) παραδέχθηκε ότι το χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, αλλά αρνείται να δεσμευτεί σε μια αναδιάρθρωση αυτού
Μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έστειλαν σήματα πως είναι έτοιμοι να συζητήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτά τα σήματα δείχνουν ότι και αυτοί θα ψηφίσουν ΟΧΙ στην δική τους «τελική» προσφορά.
Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις σε τράπεζες στην Ελλάδα, είναι ασφαλείς. Οι πιστωτές έχουν επιλέξει τη στρατηγική του εκβιασμού, η οποία βασίζεται στο κλείσιμο των τραπεζών. Το σημερινό αδιέξοδο οφείλεται σε αυτήν την επιλογή από τους πιστωτές και όχι στην ελληνική κυβέρνηση και τη διακοπή των διαπραγματεύσεων ή οποιαδήποτε ελληνική σκέψη για Grexit και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Το μέλλον απαιτεί μια περήφανη Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτό το μέλλον εξαρτάται από ένα μεγάλο ΟΧΙ, την Κυριακή, ότι θα παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ, και ότι, με βάση την εξουσία του ΟΧΙ, θα επαναδιαπραγματευτούμε το δημόσιο χρέος, καθώς και την κατανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και μη.http://www.iefimerida.gr/news/214928/va ... z3efDNeGtR
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Και για τελευταια φορα, οι Γερμανοι ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ τπτ. Οι Γερμανοι ετοιμαζουν drafts οπως και οι δικοι μας με ΛΥΣΕΙΣ στο πως μπορει η χωρα να αποπληρωσει το χρεος της. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ το πως θα γινει (πχ αυριο αν βρουμε ενα ορυχειο χρυσου και τους τα δωσουμε σε χρυσο την επομενη δεν θα πουν οχι), εκεινοι απλα θελουν ΕΦΙΚΤΕΣ λυσεις ωστε να παρουν τα χρηματα τους καποια στιγμη πισω. Οσο τα νουμερα που βγαινουν απο τις λυσεις των δικων μας ΔΕΝ καθιστουν ΕΦΙΚΤΗ την αποπληρωμη ειναι ΛΟΓΙΚΟ να εχουν θεμα με αυτο οι Γερμανοι και οχι μονο.Μαλλον δεν ξερεις τι εγινε το 84-86 που εντελως τυχαια απο το πασοκ περαστηκαν νομοσχεδια φωτογραφικα, τα οποια εκαναν αδυνατη την λειτουργια ολων των σοβαρων επιχειρησεων στην ελλαδα.
εκλεισαν ολες ξαφνικα μεσα σε 1-2 χρονια.Αμφιβαλλω πολυ πως ζουσες τοτε οπως αμφιβαλλω πολυ για το οτι εισαι ανω των 25....Περα απο αυτην την παρενθεση εν μερει ναι εχεις δικιο αλλα αγνοεις πολυ βολικα πως την ιδια εποχη οι μισθοι στην Ελλαδα διπλασιαστηκαν και τριπλασιαστηκαν με αποτελεσμα ο Ελληνας να μπορει να αγορασει σπιτια, αυτοκινητα, εξοχικα, πισινες και πολλα αλλα (τα περισσοτερα αχρηστα αλλα πολυ πιθανον αν αυτο δεν γινοταν τωρα ακομα να ειχαμε 33.6 dial up modem και σιγουρα οχι φορα σαν αυτο για να γραφουμε). Και φυσικα αναμεσα σε ολους τους Ελληνες ηταν και οι γονεις σου που σε μεγαλωσαν οπως σε μεγαλωσαν (με τα δανεια τους που παραδεχτηκες και εσυ ο ιδιος τα οποια Δεν θα ηταν εφικτα χωρις αυτη την αλλαγη στους μισθους).
Οσο για τον Βαρουφακη αυτο το πλοιο επεσε στο παγοβουνο πριν μηνες γιαυτο και ο περισσοτερος κοσμος τον εχει ξεχασει.
-
Επεσες εξω και στις 2 υποθεσεις σου
Οι μισθοι διπλασιαστηκαν με αερα κοπανιστο, με τα δανεια που παιρνανε για να βολεψουν τους παντες.
Προφανως και αυτα δεν ηταν τυχαια, εδωσε εντολη η γερμανια να καταστρεψουν την εγχωρια βιομηχανικη παραγωγη ωστε να μην εχει ανταγωνισμο,οι πολιτικοι φυσικα δεχτηκαν γιατι ηταν τσιρακια τους (ειναι γνωστο οτι μητσοτακης και καραμανλης καναν χρυσες δουλειες επι κατοχης) και φυσικα οι πανυβλακες ψηφοφοροι τους δεν ειπαν τιποτα γιατι δεν τους ενοιαζε το αυριο, τους ενοιαζε να βγαλουν 5 φραγκα σημερα και αυριο βλεπουμε μωρε.
Τωρα καλουμαι εγω να πληρωσω τις απατεωνιες που εκανε αυτο το τριγωνο της μαλακιας και το χειροτερο ειναι οτι εχω τα απομειναρεια του τριγωνου (γερμανια,συγγενεις πολιτικων και ψηφοφορων τους) να μου λενε οτι πρεπει να ψηφισω ΝΑΙ για να συνεχισουν το εργο που ξεκινησαν πριν 40 χρονια.
οξω. -
Για να πω την αλήθεια ήμασταν,είμαστε και θα μείνουμε ΓΤΠ σαν λαός και μια χρεοκοπία μας αξίζει, αν όχι σαν λύση, σίγουρα σαν τιμωρία. Το μόνο που με στεναχωρεί ειναι οι στερήσεις, πιθανός και σε βασικά αγαθά, που θα ζήσουν τα παιδια μου και τα λεφτουδακια μου που δεν τα σκόρπισα σε μπουζούκια,πουτάνες και ακριβά αυτοκινητα αλλα τα μάζευα για κάποια επαγγελματική επένδυση/έξοδο και τώρα θα κάνουν φτερά.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Επεσες εξω και στις 2 υποθεσεις σου
Οι μισθοι διπλασιαστηκαν με αερα κοπανιστο, με τα δανεια που παιρνανε για να βολεψουν τους παντες.
Προφανως και αυτα δεν ηταν τυχαια, εδωσε εντολη η γερμανια να καταστρεψουν την εγχωρια βιομηχανικη παραγωγη ωστε να μην εχει ανταγωνισμο,οι πολιτικοι φυσικα δεχτηκαν γιατι ηταν τσιρακια τους (ειναι γνωστο οτι μητσοτακης και καραμανλης καναν χρυσες δουλειες επι κατοχης) και φυσικα οι πανυβλακες ψηφοφοροι τους δεν ειπαν τιποτα γιατι δεν τους ενοιαζε το αυριο, τους ενοιαζε να βγαλουν 5 φραγκα σημερα και αυριο βλεπουμε μωρε.
Τωρα καλουμαι εγω να πληρωσω τις απατεωνιες που εκανε αυτο το τριγωνο της μαλακιας και το χειροτερο ειναι οτι εχω τα απομειναρεια του τριγωνου (γερμανια,συγγενεις πολιτικων και ψηφοφορων τους) να μου λενε οτι πρεπει να ψηφισω ΝΑΙ για να συνεχισουν το εργο που ξεκινησαν πριν 40 χρονια.
οξω.Αν επεσα εξω οπως λες καλεισαι να πληρωσεις τα σπασμενα πολλα χρονια και οχι τωρα....Εκτος αν εισαι απο τους αιωνοβιους φοιτητες που πατησαν τα 30 χωρις να εχουν δουλεψει ποτε....Καποιοι που δουλευουμε απο τα 17 και πλεον εχουμε κλεισει σχεδον 18 χρονια δουλειας δεν 'πτοουμαστε' τοσο ευκολα.....
Απο εκει και περα και εσυ εφαγες απο τις εξτρα '5 δραχμες' οπως και εγω, και ΟΛΟΙ εδω μεσα και γενικα στην Ελλαδα γιατι οταν οι δικοι σου επαιρναν αυτα τα χρηματα ΚΑΠΟΙΑ πηγαιναν και σε σενα. Οποτε ΝΑΙ, πρεπει και εσυ να βοηθησεις στην αποπληρωμη οπως και εγω οπως ΟΛΟΙ μας. Ειναι το ιδιο με το να παρεις εσυ ενα Δανειο και να μας αφησεις πριν την ωρα σου. Νομιζεις θα διαγραφει η θα το πληρωσουν τα παιδια σου ? Το οτι οι δικοι σου εξοφλησαν τα δανεια τους δεν λεει τπτ, εγω αναφερομαι στο δανειο που πηρε η Ελλαδα ωστε να δωσει αυτες τις 5 δραχμες παραπανω σε ΟΛΟΥΣ.
Δημοψήφισμα...