-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Άλλο capital control και άλλο άτακτη χρεοκοπία.
Εγώ την Παρασκευή αγόρασα όσπρια απο το σουπερμάρκετ, ρεβύθια και φακές ήταν εισαγωγής. Δεν παράγουμε πλέον τίποτα ούτε τον καφέ για τις φραπεδουμπες μας και το κρέας για τα πιτογυρα μας. Αν πάμε δραχμή μέσα σε ενα μήνα η σύνταξη του χαμηλοσυνταξιούχου θα φτάνει για ενα γέμισμα βενζίνης μόνο με τον πληθωρισμό και την υποτίμηση που θα υπάρχει. Τι να λέμε τώρα.Τρομολαγνικό post που δεν στηρίζεται πουθενά εκτός από τον πανικό...
Δλδ κατα την γνώμη σου αν ψηφίσουμε όχι δεν θα χρεοκωπησουμε; Σε παρακαλώ εξήγησε μας τι θα γινει αν βγει όχι.
ΘΑ χρεωκοπήσουμε; ΘΑ;;;
Μακάρι να βγαίναμε από παντού (ΕΕ, Ευρωζώνη κλπ), αλλά δεν θα συμβεί δυστυχώς...
Ναι θα μας κρατάνε για να μας θαυμάζουν που είμαστε ωραίοι
1ον ΔΕΝ υπάρχει τρόπος να μας διώξουν. Μόνο αν θέλουμε εμείς βγαίνουμε από την Ευρωζώνη.
2ον ΔΕΝ θέλουν ούτε αυτοί να φύγουμε καθώς οι επιπτώσεις στην Ευρωζώνη θα είναι μεγάλες. Σκέψου μόνο ότι αύριο πιθανότατα δεν θα ανοίξουν τράπεζες και το χρηματιστήριο. Τα δικά τους χρηματιστήρια όμως θα ανοίξουν και καλή τους τύχη... -
Ο χρήστης seismic έγραψε:
ο καθενας εχει τους λογους του.
ηρθε ο καιρος να ξεφορτωθουμε τη σαπιλα της κοινωνιας.Ας αρχίσουμε από εσένα που μόλις βγήκες από τα @ρχίδι@ μας και λογοκρίνεις τους ανθρώπους του μόχθου.
οι ανθρωποι του μοχθου ποιοι ειναι? οι φοροφυγαδες?
-
1ον αν δεν μας δίνει λεφτά η ΕΚΤ αναγκαστικά θα θελουμε να φύγουμε.
2ον όχι όμως με κάθε κόστος, δηλαδή με τους όρους μας, αλλιώς θα είχαν υπογράψει το μνημόνιο του Τσίπρα. -
Ο ELA συνεχίζεται ανακοίνωσε ο Ντράγκι.
Θα φανεί αύριο τι θα γίνει στα δικά τους χρηματιστήρια... -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ηρθε ο καιρος να ξεφορτωθουμε τη σαπιλα της κοινωνιας.Ας αρχίσουμε από εσένα που μόλις βγήκες από τα @ρχίδι@ μας και λογοκρίνεις τους ανθρώπους του μόχθου.
Είναι αυτοί που σου έχουν ένα σπίτι να μείνεις, ένα πιάτο στο τραπέζι, και σου έχουν πάρει και ένα κομπιούτερ για να γράφεις τις π@π@ριές σου.
Αυτοί που τα έφαγαν δεν έχουν ανάγκη από σύνταξη. -
Συνεχίζεται μέχρι το δημοψήφισμα. Δεν είπα οτι θα χρεοκοπησουμε αύριο. Τι θα γινει αν ψηφίσουμε όχι είπα.
-
Έχουμε χρεοκοπήσει ανεπίσημα εδώ και χρόνια. Πρέπει να γίνει reset και πάμε πάλι από την αρχή.
-
Συνεχίζεται μέχρι το δημοψήφισμα. Δεν είπα οτι θα χρεοκοπησουμε αύριο. Τι θα γινει αν ψηφίσουμε όχι είπα.Θα σου πω τι θα γίνει.
Πάει ένας σε έναν ψυχολόγο και τον ρωτάει.
Χρωστώ πολλά χρήματα, ο δανειστής μου με πιέζει και έχω μεγάλο άγχος... πως μπορώ να το αποβάλω?
Ψυχολόγος.... πες στον δανειστή σου ότι δεν θα τον πληρώσεις, και το άγχος θα μεταφερθεί αυτόματα σε αυτόν. -
Αργία μιας εβδομάδας στις τράπεζες σύμφωνα με αναφορές στο διαδίκτυο...
-
Φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύσει και για το ΧΑ. Το πρόβλημα είναι η επιβίωση του λαού. Με όριο €100 την ημέρα από τα ΑΤΜ, δεν υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης. Οι επιχειρήσεις κλπ είναι άλλο θέμα. Αλλά το τελευταίο που πρέπει να μας νοιάζει τώρα είναι αυτό.
-
Υποθέτω ότι για τις επιχειρήσεις θα υπάρχει μεγαλύτερο όριο τουλάχιστον στις διατραπεζικές συναλλαγές.
Ένα το μεταξύ πληροφορίες λένε πως ο Βαρουφάκης δεν ήθελε να επιβληθούν capital controls αλλά διαφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες. -
Για διατραπεζικές συνδιαλλαγές (πληρωμές) μέσω web banking δεν θα υπάρχει θέμα, αρκεί να παραμένουν τα χρήματα εντός της χώρας.
-
Ο χρήστης seismic έγραψε:
Είναι αυτοί που σου έχουν ένα σπίτι να μείνεις, ένα πιάτο στο τραπέζι, και σου έχουν πάρει και ένα κομπιούτερ για να γράφεις τις π@π@ριές σου.
Αυτοί που τα έφαγαν δεν έχουν ανάγκη από σύνταξη.ειναι αυτοι που με τις μαλακιες που κανανε 40 χρονια αδυνατω να δουλεψω και να τα παρω απο μονος μου.
-
Ουτε 100ε δεν βλεπω να μπορει να παιρνει ο κοσμος απο τα ΑΤΜ.......
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχουμε χρεοκοπήσει ανεπίσημα εδώ και χρόνια. Πρέπει να γίνει reset και πάμε πάλι από την αρχή.Σεβαστή η άποψη σου μην λέμε όμως οτι δεν τρέχει κάστανο και θα καλοπερναμε όλοι μαζί με το reset αυτο. Το βιωτικο επίπεδο του έλληνα θα παει εκεί που ήταν μετα απο 10-20 χρόνια και αν.
-
Μαντης ειμαι ? 60ε Οριο καθημερινων αναληψεων.........Αρχισαν τα ωραια Συριζαιοι......
-
Έχουμε χρεοκοπήσει ανεπίσημα εδώ και χρόνια. Πρέπει να γίνει reset και πάμε πάλι από την αρχή.
Σεβαστή η άποψη σου μην λέμε όμως οτι δεν τρέχει κάστανο και θα καλοπερναμε όλοι μαζί με το reset αυτο. Το βιωτικο επίπεδο του έλληνα θα παει εκεί που ήταν μετα απο 10-20 χρόνια και αν.
Ούτε τώρα καλοπερνάμε. Δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα προς το δραματικότερο.
-
Προς γκρεμός και πίσω ρέμα η κατάσταση... Καλό το ΟΧΙ, αλλά θα τα καταφέρουν; Εμένα δεν μου εμπνέουν σιγουριά. Γι' αυτό ίσως και δε πήραν την ευθύνη πάνω τους και θέλουν να ρίξουν το μπαλάκι στο λαό. Μακάρι να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο...
-
Οτι μετα απο 10-20 χρόνια θα είμαστε καλύτερα (πιθανώς)απο το αν μείνουμε στα μνημόνια να το δεχθώ, αλλα οτι δεν θα γίνει τίποτα το δραματικό;
Κατέβα απο το σύννεφο σου (η τον Όλυμπο), θα γινει της πουτανας, θα ζήσουμε δραματικές στιγμές.[/quote]
Οπως προ είπα. -
Το ότι επαναλαμβάνεις μια αστήριχτη χαζομαρίτσα, δεν προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στα γραφόμενά σου.
Δημοψήφισμα...