-
Απλά εκεί που πριν 10 χρόνια καθίσματα και άρσεις έκαναν τα 2-3 top γομάρια σε ένα γυμναστήριο, τώρα βλέπω και κάτι παιδάκια που δεν έχουν προλάβει να σηκώσουν 10 κιλά στους δικέφαλους να ψάχνονται με μπάρες για κωλοκάθισμα.
Απορώ με κάτι τύπους που σηκώνουν κάτι τρελά κιλά σε άρσεις θανάτου πως δεν φοβούνται μην πάρουν τα αρχίδια τους επ ώμου.
-
Μην απορείς...Γίνεται κι αυτό!
Εχω γνωστό (τερατάκι) που ενώ αυτός σηκωνόταν απο το βαθύ κάθισμα, οι σπόνδυλοί του... έπεφταν προς τα κάτω ενας ένας (και τους άκουγε κιόλας). Φυσικά γέμισε κήλες και σταμάτησε σχεδόν οριστικά τη γυμναστική. -
eddie νομίζω ότι δεν έχεις δίκιο. Το squat ειδικά είναι μία τόσο φυσική κίνηση που δεν πρέπει να το σκέφτεσαι έτσι.
Αν κάνεις deadlift έτσι βέβαια http://youtu.be/P0ySblouCKs ... -
half squat ειναι μια χαρα ασκηση,τελειως κατω ομως ειναι τρελη επιβαρυνση για γονατα.
Τα deadlifts ειναι χρησιμα μεν αλλα το ρισκο δεν αξιζει τον κοπο -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
half squat ειναι μια χαρα ασκηση,τελειως κατω ομως ειναι τρελη επιβαρυνση για γονατα.
Τα deadlifts ειναι χρησιμα μεν αλλα το ρισκο δεν αξιζει τον κοποhack squat
-
τρελη επιβαρυνση για γονατα
Μα όταν σταματάς πριν φτάσεις κάτω, καταπονείς πολύ περισσότερο τα γόνατα
Ποιο ρίσκο έχουν τα dl; Κανένα απολύτως ρίσκο afaik
-
Το βίντεο το ανέβασε χρήστης από το theLab και απεικονίζει άσκηση crossfit(τι πάθανε όλοι με αυτό άραγε..) σε γυμναστήριο στη Θεσσαλονίκη
Ομολογουμένως εντυπωσιάστηκα από τη Μαριάννα -
-
Αρχικό ποστ μεθυσμένου
*Νιάου. Δυστυχώς έπρεπε να περάσω τουλάχ 40 φορές από το χωριό (οκ κωμόπολη) της Αρναίας και να τη βολτάρω μέσα. Πολλά, πάμπολλα σημεία για επίσκεψη / φωτογραφία με την εγγύτητα του Χολομώντα. Έπαθα την πλάκα μου σήμερα με τα ωραία που είδα. *
ΛΟΛΕΝ
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Νιάου. Δυστυχώς έπρεπε να περάσω τουλάχ 40 φορές από το χωριό (οκ κωμόπολη) της Αρναίας και να τη βολτάρω μέσα. Πολλά, πάμπολλα σημεία για επίσκεψη / φωτογραφία με την εγγύτητα του Χολομώντα. Έπαθα την πλάκα μου σήμερα με τα ωραία που είδα.Κι είπες να ρίξεις καμιά στροφή στο στάδιο και να το ποστάρεις εδώ
-
Πού να ανοίξω το μπουκάλι κρασί δηλαδή...
-
Μπορεί κάποιος να μου πει αν τηρείται το παρακάτω στα γυμναστήρια;
Και αν το έχετε πετύχει κάπου τι γιατρούς σας έχουν ζητήσει και τι εξετάσεις;
Και αν αυτό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο;- Για την εγγραφή εκγυμναζόμενου απαιτείται η τή−
ρηση ειδικής κάρτας, **στην οποία βεβαιώνεται από ιατρό
ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να εκγυμνάζεται ή να
αθλείται στο διδασκόμενο άθλημα. Η ίδια προϋπόθεση
απαιτείται και για την κατ’ έτος ανανέωση της εγγρα−
φής. **Οι υπεύθυνοι του γυμναστηρίου ή της αθλητικής
σχολής οφείλουν να επιδεικνύουν τις κάρτες εκγυμνα−
ζόμενων κατά τον έλεγχο που διενεργεί η επιτροπή του
άρθρου 9 του παρόντος.
Απόσπασμα από το: 'Περί καθορισμού των όρων και των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Γυμναστηρίων ή ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων. (ΦΕΚ Α' 221/13-10-2006)'
- Για την εγγραφή εκγυμναζόμενου απαιτείται η τή−
-
Σε ενα γυμναστηριο μου ειχαν ζητησει να παω στην γιατρο του 'σε προνομιακη τιμη',αυτο φυσικα δεν εγινε ποτε.
Εκτοτε σε κανενα δεν μου εχουν ζητησει τιποτα πλην καποιας φορμας οπου δηλωνω οτι ειμαι υγιης (kind of υπευθυνη δηλωση). -
Και σε μένα έτυχε το ίδιο μετά από αρκετά χρόνια στο ίδιο γυμναστήριο.
Ξαφνικά μου υπενθύμισαν να τους πάω χαρτιά εξέτασης από παθολόγο και καρδιολόγο, τα οποία χαρτιά μπορούσαν να τα δώσουν οι ίδιοι μέσω του γιατρού τους, σε 'προνομιακή τιμή'. Και αυτό έπρεπε λέει να γινόταν κάθε χρόνο και κακώς λέει που δεν το έκανα...
Διαφορετικά δεν μπορούν να ανανεώσουν την (ετήσια) συνδρομή.Δεν ανανέωσα. Απλά έφυγα και πήγα και γράφτηκα αλλού με 169euro το χρόνο και όλα ok.
Πάντως μου κάνει απίστευτη εντύπωση το τι εφευρίσκει ο καθένας για να βγάζει χρήματα...
-
Νομιζω οτι τυπικα αυτα λεει ο νομος,δεν φταινε αυτοι.
-
Για μονοζυγα που λεγατε πιο πριν (επειδη σκεφτομουν και γω να φτιαξω κατι μονος μου αλλα τελικα δεν αξιζει τη φασαρια) υπαρχουν αυτα:
http://www.amazon.co.uk/Denqbar-Pull-Up ... m_sbs_sg_3
http://www.amazon.co.uk/Gorilla-Sports- ... _sbs_sg_14
που μπαινουν σε οροφη (εγω εχω το 2ο στο μπαλκονι βιδωμενο στο μπετο του αποπανω μπαλκονιου με 8 μεταλλικα ουπα - ηταν στη συσκευασια - και δε μασαει μια). Μη ρισκαρετε με πορτες και τοιχους με τουβλα εκτος αν ειναι κατι τετοιο πχ:
http://www.amazon.co.uk/Mounted-solid-f ... m_sbs_sg_1
που λογω κατασκευης κατανεμει καλυτερα το βαρος.
Παιρνεις και ενα ζευγαρι κρικους, εγω πηρα αυτους:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B008 ... UTF8&psc=1
και καθαρισες απο εξοπλισμο.
Δεν υπαρχει ουτε μια ασκηση που να γινεται στο γυμναστηριο που να μην μπορεις να κανεις με τα δυο παραπανω απλα πραγματακια (ειτε βαρη, ειτε TRX, ειτε οτιδηποτε) στην ανεση του σπιτιου σου οποτε γουσταρεις και πολυ ασφαλεστερα και αποτελεσματικοτερα χρησιμοποιωντας το βαρος του σωματος σου για αντισταση.Επίσης, σε οτι αφορα διαδρομους, ποδηλατα (στατικα), κωπηλατικες και λοιπα αχρηστα μηχανακια, βγειτε ρε σεις εξω και τρεξτε και παρατηστε τις σκοτωστρες για τα γονατα.
Δεν υπαρχει υποκαταστατο ενος μονοπατιου ή χωματοδρομου με μια καλη ανηφορα σε ενα παρκο ή στην εξοχη για να ριξεις μια προπονηση με σπριντ. Σε 10'-15' (με μια διαλειμματικη ή 7-8 σπριντς στο 90-95%) εχεις κανει καλυτερη και αποτελεσματικοτερη προπονηση απο οποιονδηποτε κλεινεται σε ενα γυμναστηριο και ιδρωνει 2 ωρες πανω στο διαδρομο ή στο ποδηλατο. -
θα συμφωνήσω με τον kovathe, καθότι το γυμναστήριο μου φαίνεται και πολύ βαρετό, και περιέχει και σπατάλη χρόνου (να πας και να 'ρθεις).
Βέβαια, οκ πρέπει να 'χεις και κάποιο χώρο.
Για μονόζυγο, ακόμα καλύτερο είναι κάτι τέτοιο
κατά προτίμηση ιδιοκατασκευή, γιατί το συγκεκριμένο έχει...770 $!
Και στο σπίτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βάρη.Επίσης, σε κάποια πάρκα έχει μονόζυγο και μάλιστα σε διάφορα ύψη, π.χ Ν. Φιλαδέλφεια, Βριλήσσια.
Οπότε είσαι και μέσα στη φύση, τέλειο!Με τους κρίκους, τι κάνεις;
-
Για 'γυμναστήριο' στο σπίτι εκτός από χώρο χρειάζεται:
- Συναίνεση από ιδιοκτήτη αν είσαι σε ενοίκιο, για να βάλεις όλα αυτά τα 'μαραφέτια' στο σπίτι.
- Συναίνεση από μπαμπά ή μαμά για όποιον ακόμη μένει δίπλα στο υπνοδωμάτιο τους.
- Χώρο στον οποίο θα μπορείς να ανεβοκατεβάσεις τα 'μαραφέτια' αν χρειαστεί. Π.χ. έχω δει να ανεβάζουν διάδρομο με γερανό σε 5ο όροφο πολυκατοικίας και μετά έβγαλε σε αγγελία τον διάδρομο για να τον πουλήσει γιατί αυτός που έμενε από κάτω έκανε μήνυση για το θόρυβο που τους είχε πάρει το κεφάλι.
Φυσικά όποιος μένει επαρχία και έχει άπλετο χώρο μπορεί να φτιάξει σπέσιαλ γυμναστηριάκι και σε σημείο εκτός του σπιτιού (το καλύτερο γυμναστήριο) κάτω από σκέπαστρο... Φυσικά σε μία τέτοια περίπτωση διάδρομο δεν χρειάζεται γιατί απλά τρέχει στην εξοχή όπου γουστάρει... Το καλύτερο τρέξιμο. Αλίμονο σε εμάς που μένουμε μέσα στο 'μπουντρούμ'.
-
Ωραιο το κλουβι αλλα ειναι κυριως για βαρη ρε συ, μαλακια δεν ειναι να δωσεις ενα σωρο λεφτα για να μπορεις να κανεις και μονοζυγο αντι να παρεις ενα μονοζυγο?
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Με τους κρίκους, τι κάνεις;
Οτιδηποτε εχει σχεση με suspension training (trx που ειναι και της μοδας)+ελξεις, rows, dips, push-ups κλπ.
Ολες οι ασκησεις στους κρικους ειναι δυσκολοτερες λογω ασταθειας. -
Με το κλουβί, ήθελα να δώσω μια ιδέα για ιδιοκατασκευή, τι μπορεί να κάνει κανείς αν δεν θέλει να καρφώνει τοίχους κλπ και να μπορεί να το μεταφέρει σε όποια θέση θέλει. Επίσης, μπορεί και να το χρησιμοποιήσει και για βάρη φυσικά .
Κι αν το κάνει και συναρμολογούμενο (με βίδες π.χ) το ανεβάζει άνετα από σκάλες να το πάει όπου θέλει.
Γυμναστήρια και άλλα