-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Εχει κανεις εμπειρια απο ηλεκτρικη ψησταρια? Προσανατολιζομαι στην αγορα τις παρακατω,
καμια γνωμη
http://www.skroutz.gr/s/63872/Philips-HD4419.htmlΟσες εχω δει σε φιλους, ακριβες φτηνες, δεν ξερω, αργουν χαρακτηριστικα να ψησουν και δεν ψηνουν και καλα.
-
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
παντως την πιο νοστιμη μπριΤζολα την τρωω παντα οταν ειναι μαγειρεμενη στην παλια κλασικη στρογγυλη ψηστιερα,αυτη με τις αντιστασεις που ειναι σαν ελατηριο.Εχει και το ταψακι που μαζευει το ζουμακι απο το λιπος
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
παντως την πιο νοστιμη μπριΤζολα την τρωω παντα οταν ειναι μαγειρεμενη στην παλια κλασικη στρογγυλη ψηστιερα,αυτη με τις αντιστασεις που ειναι σαν ελατηριο.Εχει και το ταψακι που μαζευει το ζουμακι απο το λιποςΑν ξερεις (που εγω δεν ξερω ) σε αυτη την ψησταρια γινεται καλουτσικη η μπριΤΖολα. Βεβαια καμμια σχεση με καρβουνο.
Οτι πιο κοντα σε καρβουνο ειναι η γκριλιερα (απο ΙΚΕΑ πχ) στο ματι της κουζινας, αρκει να την αφησεις να ζεσταθει πολυ. -
Γκριλιέρα, τo τηγάνι με τις ρίγες εννοείς? Για μένα το πιο μπελαλίδικο σκεύος σε διαρκεια ψησίματος (μακρυά το saignant από μένα!) και καθάρισμα! Εχω ένα που κάθεται ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γκριλιέρα, τo τηγάνι με τις ρίγες εννοείς? Για μένα το πιο μπελαλίδικο σκεύος σε διαρκεια ψησίματος (μακρυά το saignant από μένα!) και καθάρισμα! Εχω ένα που κάθεται ...Αυτο εννοω.
Μου κανει εντυπωση που λες για το χρονο ψησιματος. Αν προθερμανθει καλα οτι και να ακουμπισεις πανω γινεται σε 10'. Εννοειται χωρις λαδι, βουτυρο κτλ. Μπορεις να χρησιμοποιησεις αλατι σαν αντικολλητικο.Το καθαρισμα ειναι λιγο μπελαλιδικο αλλα θελει και αυτο τον τροπο του: Μολις τελειωσεις το ψησιμο το τριβεις με ενα μισοκομμενο λεμονι, το αφηνεις να μουλιασει με ζεστο νερο μεχρι να φας και μετα με μια βουρτσα & απορρυπαντικο τριψιμο και εισαι οκ.
-
Θα το ξαναδοκιμάσω αν και 'φουρνάκιας' βολεύτηκα πολύ μ' αυτό για ψητά.
-
https://www.google.gr/search?q=π%C ... B300%3B181
-
http://www.electrostudio.gr/product/pca ... /catid/988
Εδω και πολλα χρονια, πανω απο 30, χρησιμοποιει αυτη ο φαδερ καιμψηνει ψαρια ή λαχανικα! Σκυλι μαυρο! -
επίσης άκουσα τελευταία ότι μπορείς να βάλεις μαγειρική σόδα με λίγο ζεστό νερό στο λερωμένο σκεύος για να ξεκολλήσουν πιο εύκολα τα κολλημένα πράματα (λίπη, καμμένα κλπ)
εμείς έχουμε μια τέτοια και σε 10' έχεις μπριζόλα νόστιμη και light
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
https://www.google.gr/search?q=παλαιού+τύπου+ψηστιέρες&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-beta&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=YL78UYSgOYKoO-7KgOgJ&biw=1440&bih=744&sei=Zr78UcbeFcPIPOrmgZAG#facrc=&imgdii=&imgrc=wcn6tZgsT_vtqM%3A%3BhsFjXro7UpEMNM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.electrostudio.gr%252Fdatafiles%252F1800.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.electrostudio.gr%252Fproduct%252Fpcatid%252F1800%252Fcatid%252F988%3B300%3B181ακριβως αυτη ειναι.Ψηνει αριστα και ψαρια,αλλα το ζουμακι απο μπριζολα ειναι ολα τα λεφτα.Ειδικα οταν το χυσεις πανω απο τις τηγανιτες πατατουλες.
-
Λες και διαβαζω telemarketing ειναι 'δω ρε αλανια !!
Αγαμηθειτε.... διαβασα και για πριζολες και μπηκα σε σκεψεις για το βραδυ -
Τέτοια ηλεκτρική κάζα είχε η γιαγιά μου μετά την κατοχή αλλά μετά με τις ηλεκτρικές κουζίνες την χρησιμοποιούσε μόνο καλοκαίρι στον παραθερισμό.
Ο γείτονας έδωσε (σε 2-3) από ένα Βουλγάρικο γκριλ που ψήνει πολύ καλά αλλά λερώνεται.
Δεν έχει αντίσταση και σχάρα από πάνω αλλά αντί σχάρα έχει χοντρές σωλήνες που ακουμπάει πάνω το κρέας και ψήνεται.
Άθλια κατασκευή αλλά ψήνει αμέσως χωρίς να το καίει και κάνει (εκεί) 10 ευρώ. -
Χρόνια έχω την απορία, καιρός να τη λύσω
Ποιο το βάρος που μπορούν να στηρίξουν τα κοινά βύσματα (ούπα);
Π.χ. 2 κοινά πλαστικά εξάρια ούπα τι βάρος σηκώνουν; Αντέχουν γύρω στα 16 κιλά άραγε;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
https://www.google.gr/search?q=παλαιού+τύπου+ψηστιέρες&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-beta&gws_rd=cr&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=YL78UYSgOYKoO-7KgOgJ&biw=1440&bih=744&sei=Zr78UcbeFcPIPOrmgZAG#facrc=&imgdii=&imgrc=wcn6tZgsT_vtqM%3A%3BhsFjXro7UpEMNM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.electrostudio.gr%252Fdatafiles%252F1800.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.electrostudio.gr%252Fproduct%252Fpcatid%252F1800%252Fcatid%252F988%3B300%3B181Μέσα δεκαετίας 80 είχαμε στο πατρικό μου μια inox τοστιέρα ελληνικής κατασκευής. Αν θυμάμαι καλά την έβγαζε ένα εργοστάσιο της βόρειας ελλάδας. Εξαιρετική στο ψήσιμο και στιβαρή κατασκευή. Εδώ και χρόνια ψάχνω στο εμπόριο παρόμοια κατασκευή και δυστυχώς μόνο σε επαγγελματικά βρίσκω, με πολλαπλάσιο κόστος (από 160 ευρώ και άνω).
Έχει κανείς υπόψη αν κυκλοφορούν τέτοιες ψηστιέρες σήμερα; Στο google δεν κατάφερα να βρω κάτι -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Χρόνια έχω την απορία, καιρός να τη λύσωΠοιο το βάρος που μπορούν να στηρίξουν τα κοινά βύσματα (ούπα);
Π.χ. 2 κοινά πλαστικά εξάρια ούπα τι βάρος σηκώνουν; Αντέχουν γύρω στα 16 κιλά άραγε;
Ναι το σηκωνουν, αρκει ο μοχλος στον οποιο ασκειται το βαρος να μην ειναι μεγαλος.
(Οσο πιο κοντα στο ουπα δηλαδη αυτο που θα κρεμασεις)Με 2 8άρια ή (9άρια νομιζω) ουπα εχω κρεμασμενο ντουλαπι στον τοιχο του μπανιου πανω απο το πλυντηριο.
Καμια 25αρια κιλα με ολα τα πραγματα του μεσα.Εαν η βιδα μπει σε ολο το μηκος του ουπα μεσα, το μονο ζητημα ειναι η αντοχη του τοιχου
-
Καλη η παραδοσιακη τις γιαγιας μου με τις σπειροειδεις αντιστάσεις αλλα εδω αρχισαμε τα ταξιδια στο φεγγαρι για επιβατικο κοινο
Το λοιπον, ο ronshon που προαναφερθηκε γιατι επιμενεται σε αυτο γυαλινο καπάκι τι εξυπηρετεί? -
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Χρόνια έχω την απορία, καιρός να τη λύσωΠοιο το βάρος που μπορούν να στηρίξουν τα κοινά βύσματα (ούπα);
Π.χ. 2 κοινά πλαστικά εξάρια ούπα τι βάρος σηκώνουν; Αντέχουν γύρω στα 16 κιλά άραγε;
Για αξιοπιστια διαλεξε τις παρακατω, απλα θα παθεις πλακα με της στηριξη!
https://www.google.gr/search?q=fisher+ουπα&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=n1b9UZqLCInJhAfgkIG4Aw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=638&sei=plb9UYDaHMzBPPXvgZgM#safe=off&tbm=isch&sa=1&q=fisher+βυσματα&oq=fisher+β&gs_l=img.1.0.0i24l2.3073.8460.4.10533.14.12.2.0.0.0.217.1420.5j5j2.12.0....0...1c.1.23.img..8.6.439.IZufQpfgZa0&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&bvm=bv.50165853%2Cd.ZWU%2Cpv.xjs.s.en_US.seW1cfrvSKg.O&fp=202910b6c2353bce&biw=1280&bih=675&facrc=&imgdii=&imgrc=y-0lRzFfysIUNM%3A%3B33_ft7YSiog9UM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.johnart.gr%252FCatalogue%252Fimages%252F201012%252F29422.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.johnart.gr%252FCatalogue%252Findex.php%253Fmain_page%253Dindex%2526cPath%253D6_195_196%3B337%3B258 -
Ευχαριστώ!
Μετά από ψάξιμο βρήκα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα βύσματα που προτείνει παραπάνω ο tractioner:
http://content.fischer.de/cbfiles/fisch ... _%23V1.pdfΚαι για τα κλασικά βύσματα εδώ:
http://content.fischer.de/cbfiles/fisch ... _%23V1.pdf -
Οι κλασσικές 'παλιές' ψηστιέρες, ψήνουν πράγματι πολύ καλά, θέλουν όμως απλά προσοχή και τακτικό καθάρισμα, γιατί έχει τύχει σε γνωστή μας να πάρουν φωτιά τα καμένα λάδια που είχαν κολλήσει στο εσωτερικό της συσκευής, λόγω χρήσης.
Με την ευκαιρία, θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
Βάφω το τελευταίο διάστημα (στον ελεύθερο χρόνο μου) τα σιδερένια κάγκελα του σπιτιού. Τα κάγκελα ήταν σε άθλια κατάσταση, οπότε τα έτριψα και τα πέρασα από πάνω μίνιο. Για να ταιριάζει με το χρώμα των υπόλοιπων διαμερισμάτων αγόρασα βαφή Vitex Heavy Metal Silicon (http://www.vitex.gr/metalic_surfaces_final_002.php), η οποία είναι κάτι αντίστοιχο του Hammerite. Έβαψα λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα το ένα μπαλκόνι, με δύο χέρια από την συγκεκριμένη μπογιά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που αναφέρει επάνω της.
Βγαίνοντας σήμερα στο μπαλκόνι για να κάνω κάποιες μικροδιορθώσεις, διαπίστωσα πως πιάνοντας την κουπαστή, η μπογιά έκανε ζάρες. Όσο σκέφτομαι τον κόπο που έχω κάνει για να τα τρίψω, και να τα βάψω, τόσο τρελαίνομαι!!! Αύριο θα προσπαθήσω να διορθώσω το σημείο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα θα παραμείνει.
Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Μπορώ να κάνω κάτι για να το αντιμετωπίσω, ή τζάμπα όλος ο κόπος μου;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]