-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
ε δεν το λες και δυνατό το μοτέρ του
Για το 13άρι: μια χαρά δυνατό είναι το μοτέρ, απλά του έχωσαν ένα θεόμακρο κιβώτιο.
Ο φίλος πάντως που άνοιξε το θέμα μιλάει για το 16άρι.
για το 16αρι δεν ξερω. μπορει λογω στησιματος να σωζεται η κατασταση. για ποιας χρονιας μοντελο μιλαμε?
-
Ο χρήστης geomj έγραψε:
χαχαχα gay friendly λεει.μαλλον για suzuki το κοβω...δικιο εχει ο ανθρωπος εδω που τα λεμε...
-
Το EsseEsse είναι διαολάκι...αλλά καίει. Το μικρό είναι απλά σβέλτο. Από την άλλη το Suzuki είναι εγγύηση και είναι 'πιο αυτοκίνητο' από το 500αράκι...
Για αυτοκίνητο που να μπορεί να ταξιδέψει και να βάλεις και 1-2-3 φίλους ή φίλες μέσα, δεν υπάρχει καν σύγκριση... -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Το EsseEsse είναι διαολάκι...αλλά καίει. Το μικρό είναι απλά σβέλτο. Από την άλλη το Suzuki είναι εγγύηση και είναι 'πιο αυτοκίνητο' από το 500αράκι...
Για αυτοκίνητο που να μπορεί να ταξιδέψει και να βάλεις και 1-2-3 φίλους ή φίλες μέσα, δεν υπάρχει καν σύγκριση...στο 500αρακι θα βαζεις μονο 'φιλους', σκεψου το
-
κανενα απο τα 2!
Παρε ενα 207 rallye με 6000 τοις μετρητοις και δωσε ενα χιλιαρικο ακομα για ρουλεμαν χρονισμου(προληπτικα), λαστιχα κλπ και εισαι αρχοντας.
Αν θες ιταλικο ντε και καλα, κοιτα για μιτο! -
Το Suzuki Swift Sport με τα 125hp , προσωπικά το ευχαριστήθηκα πολύ αλλά έχε 1-2 στοιχεία κατα νου :
-
σκληρό με τις 17άρες και θέλει ΠΟΛΥ προσοχή στους καρόδρομους.
Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο ανθεκτικές ζάντες έχει. -
σχετικά μικρό μέσα απο χώρους, αν βασίζεσαι σε αυτό.
-
Τα ταξιδάκια θα τα κάνεις με 120χλμ/4000 στροφές, τουτέστιν υψηλή κατανάλωση στην Εθνική.
Προσωπικά πήρα Fiesta Sport που ήταν ανταγωνιστικό μοντέλο γιατί τα μειονεκτήματα ήταν deal breaker για μένα.
Αλλά για σύντομες διαδρομές θα το ευχαριστηθείς , πολύ!ΥΓ Τo Fiat είναι σαφώς πιο ήπιο αμαξάκι, εκεί έχεις περισσότερο πολιτισμένη κατάσταση, χειρότερες επιδόσεις και
περισσότερη πρακτικότητα.ΥΓ 2 : περι αξιοπιστίας τσέκαρε και στο Suzuki forum που υπάρχει για Swift Sport συγκεκριμένα.
-
-
λοιπον επειδη διαβασα οσα γραψατε ξεχαστε swift 5 θυρο fiat abarth η fiat 1.3 ,rallye και ολα αυτα .
θελω το suzuki swift sport ΑΛΛΑ σκεφτομαι το κοστος συντηρησης/καταναλωση
θελω το fiat 500 1.4 ΑΛΛΑ σκεφτομαι τις βλαβες που σαν ιταλικο εχω ΑΚΟΥΣΕΙ οτι θα εχειμονο αυτα και τιποτα αλλο.εμφανισιακα μου αρεσουν και τα δυο το ιδιο,το φιατακι θα το παρω 600 ευρω περιπου πιο ακριβα απο το swift αλλα σε βαθος χρονου πιστευω οτι δεν παιζει ρολο.
θα μου πειτε τωρα τι σας ζαλιζω με τα δικα μου θεματα ,απλα κουβεντα να γινεται να ακουω και μια τριτη αποψη
ευχαριστω παντως! -
Φιλε τα δυο αμαξια που αναφερεις δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους σε κατηγορια (mini vs superman), χωρους, στησιμο κτλ. Στα εξοδα δεν τα βλεπω παντως μακρια.
Οποτε καλυτερα να αποφασισεις τι θελεις πρωτα. Πιο σπορ η πιο μουρατο; Αν θες πιο σπορ υπαρχουν καλυτερα. Αν θες πιο μουρατο μικρο το 500 ειναι ισως το καλυτερο που θα βρεις και με πιο ευκολη μεταπωληση.
-
οσον αφορα τα ''ζημιαρικα'' ιταλικα εχει καταντησει αηδια... αν ειναι να παρεις κουβα (σχεδιαστικα) για να ειναι αξιοπιστος σκεψου οτι μπορει να φας διπλη ηττα. Εγω τα φιατ τα φοβαμαι λιγοτερο απο ποτε αυτη τη χρονικη περιοδο.
-
Ο χρήστης geomj έγραψε:
θελω το fiat 500 1.4 ΑΛΛΑ σκεφτομαι τις βλαβες που σαν ιταλικο εχω ΑΚΟΥΣΕΙ οτι θα εχει

I moni ousiastiki vlavi pou mporei na emfanisei, einai o aisthitiras ropis tou timoniou kai tipota allo. Eidika me auto ton kinitira.
(sorry again for greeklish, alla de mporousa na kratithw)
-
Ρε συ geomj ανέβασε μία αν θέλεις τα αυτοκίνητα που έχεις βρει και σε ενδιαφέρουν, να τα δούμε κι εμείς και να σου πούμε την άποψη μας!!
Αν πάρεις 500αράκι πιστεύω πως το ιδανικό θα ήταν ένα Sport με ηλιοροφή ηλεκτρικά ανοιγόμενη. Λόγω του ''άνετου'' στυλ της όλης κατάστασης πιστεύω ταιριάζει απόλυτα και θα το ευχαριστηθείς σίγουρα!! Το θέμα είναι ότι τέτοιο αμάξι δεν βρίσκεις εύκολα...
Και προς Θεού, γιατί ζημιάρικο το 500?? Κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Panda στην Πολωνία και αμφότερα είναι πολύ ποιοτικά για την κατηγορία τους, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (από αυτά που σκέφτεται ένας ''αδαής'' όταν ακούει για Ιταλικό αυτοκίνητο). Κανα μηχανισμό ηλεκτρικού τιμονιού στην 7-10ετία, καναν μικροτριγμό και τίποτα ψιλολόγια μπορεί να βρείς, τίποτα το ιδιαίτερο όμως. Αν η αξιοπιστία είναι η μόνη σου αμφιβολία για το 500, προχώρα άφοβα!!Στο Swift θα ευχαριστηθείς την οδική του συμπεριφορά. Είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο θα το ευχαριστηθείς για τον τρόπο που στρίβει και όχι για το look και την άνεσή του όπως στο 500. Θα κάψει λίγο παραπάνω αλλά θα το πληρώσεις σε οδηγική ευχαρίστηση.
Γνώμη μου είναι να τα οδηγήσεις και τα δύο. Σε όποιο ''κουμπώσεις'' καλύτερα, αυτό να προτιμήσεις!!
-
Το 500ράκι το οδήγησα σε diesel και σε ταξίδι! Πολύ άνετο για 2 άτομα και καλή ποιότητα κατασκευής. Ενα πρόβλημα που έβγαλε σε γνωστό μου ειναι τα 2 ηλεκτρικά παράθυρα. Αλλά επισκευάστηκαν στην εγγύηση! Γενικά είναι ποιοτικό το εσωτερικό του.
-
Να οδηγήσεις αυτό που θα πάρεις και όχι σε ταξίδι που είναι δευτερεύον για τέτοιο αυτοκίνητο. Κυρίως στην πόλη δες το, σταμάτα ξεκίνα, παρκάρισμα, ορατότητα, νεύρο κλπ και μετά και λίγο εθνική.
-
Suzuki swift sport με κλειστά μάτια για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...Έχω το ίδιο από το 2008, το αμάξι δεν καταλαβαίνει απο σκησίματα κλπ...Το αρνητικό του είναι ότι έχει θεόκοντο 5άρι σαζμάν και θα σε δυσκολέψει στα ταξίδια με τον θορυβώδη του κινητήρα, να κοιτάξεις να πάρεις απο 2008 και μετά μοντέλο που είναι τα facelift και έχουν κόφτη στις 7000 στροφές και όχι στις 6800 όπως τα προ fl, για οποιαδήποτε σου απορία σχετικά με το αυτοκίνητο μην διστάσεις να ρωτήσεις.
-
Δεν έβγαζαν κάποιο πρόβλημα στο σασμάν;Θυμάμαι λάθος ;
-
Το 1,3 έβγαζε αυτό το πρόβλημα και αυτό στα πρώτα μοντέλα...Μετά διορθώθηκε και εκεί, το 1,6 sport δεν έχει βγάλει κανένα σημαντικό μηχανικό ή άλλο πρόβλημα και γενικά το μοτέρ του είναι σκυλί και σηκώνει πολλή πίεση...
-
Ο χρήστης giannoulis123 έγραψε:
Το 1,3 έβγαζε αυτό το πρόβλημα και αυτό στα πρώτα μοντέλα...Μετά διορθώθηκε και εκεί, το 1,6 sport δεν έχει βγάλει κανένα σημαντικό μηχανικό ή άλλο πρόβλημα και γενικά το μοτέρ του είναι σκυλί και σηκώνει πολλή πίεση...Οκ
-
πολυ πιο αυτοκινητο το swift αλλα με απαραδεκτη ποιοτητα κατασκευης......
σε ενα που ειχα μπει ετριζε ολοκληρο και απο παντου!!!ευχομαι να εχει βελτιωθει στα νεοτερα μοντελα -
Το swift sport είναι εντελώς άλλο αυτοκίνητο από το swift 1.3...
-
Ο χρήστης giannoulis123 έγραψε:
Το swift sport είναι εντελώς άλλο αυτοκίνητο από το swift 1.3...μακαρι αλλα επιφυλασομαι......
ενα βημα πριν την αγορα !! τελευταιες ερωτησεις