-
λοιπον θελω πληροφορηση λιγο από όσους ξέρουν πριν παω σε αντιπροσωπείες...
καταρχην η κεντρική τους σελίδα έχει ακόμα τις υψηλές τιμές τις παλιές που είχε το παντα πριν μισο χρονο +...
τι ισχυει τώρα?
ισχυει το 11840 για το απλο παντα σε ντιζελ?με την αποσυρση ειναι αυτο?)σιγα που δεν θα την δωσουν αν δεν εχεις)
το πισω καθισμα πεφτει μονοκομματα?ειναι στα στανταρ αυτο?το καθισμα του συνοδηγου πεφτει για μακροστενα αντικειμενα?ειναι στανταρακι?
τι σημαινει πληρως αναδιπλουμενο?υποθετω οτι βγαινουν τ ακαθισματα πισω καιγ ινεται ενα ενιαιο πραγμα με το γκαραζ σωστα?ποια διαφορα κανει με το αλλο ομως δνε καταλαβαινω...και αν ειναι λιγο υπερυψωμενο τι πειραζει?!!επισης βλεπω υπερβολικα πολυ στανταρ εξοπλισμο στον προαιρετικο...
η ρυθμιση θεσης οδηγου,οι πλευρικοι αεροσακοι και το esp ειναι αστειο να ειναι εξτρα...
με το μεταλλικο χρωμα παμε στο χιλιαρι ...
υποθετω εδω κατι θα προσφερουν και οι αντιπροσωπειες που καταλαβαινουν το γελοιο του πραγματος...
ποιον αλλο εξοπλισμο εσεις προτεινετε για αγορα και γιατι?εγγυηση...η επεκταση δινεται με χρηματοδοτηση αλλιως χρεώνεται?μα ολο κι ολο 4 χρονια?δεν το εχουν εμπιστοσυνη το αμαξι που φτιαχνουν?
τελευταιο..το αμαξακι θα δουλεψει κυριως σε 90 χλμ(και αλλα 90 επιστροφη) σε καλο δρομο εθνικης με 120 αντε 130 χλμ την ωρα..θα ειναι ξεκουραστο για αυτην την αποσταση?
το απλο φιατακι μπορει να ανεβει το βουνο στην ασφαλτο?η θα γονατισει?δεν μιλαω για χωμα...
αυτα
χαιρε!το up δεν υπαρχει στον χαρτη...ο κοζμος(σικ) θελει και μια βητα εμφανιση στο αμαξακι του...
edit παντως ουτε κ τα panda γμανε http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=189662
-
Standart είναι το μονοκόμματο αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, τα υπόλοιπα είναι extra. Δεν έχω πληροφόρηση για τις προσφορές που πιθανώς να υπάρχουν. Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να πας σε αρκετές αντιπροσωπείες και να πιάσεις αυτόν που έχει μεγαλύτερη ανάγκη.
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι οδηγικά καλύπτεσαι και νομίζεις ότι είσαι σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. 140-150 ταξιδεύεις άνετα και ξεκούραστα χωρίς να αισθανθείς ανασφάλεια σε κανένα σημείο. Αν μιλάμε για mjet πιστεύω ότι με τον τρόπο που περιγράφεις, θα είσαι κοντά στα 4 λίτρα. Απο ανηφοριές και στηθώματα με πλήρες φορτίο δεν 'μασάει'...20 χλγρ ροπής είναι αυτά και βρίσκονται στην διάθεση σου απο τις 1600 σαλ...(όλα αυτά δε, χωρίς να ακούς καν τον πετρελαιοκινητήρα)Για την τιμολόγηση έχεις δίκιο, αλλά πίστεψε με έχει πολύ καλή ποιότητα και στα φανερά και στις λεπτομέρειες. Αν και πιστεύω ότι μπορείς να πετύχεις κάτι καλύτερο με μία βόλτα στα μαγαζιά, το 'ό,τι πληρώνεις παίρνεις', ισχύει...
-
Σε καποιο σχολιο γραφτηκε πριν πως το παντα κουραζει..ισχύει?τι παιζει με την αναρτηση και το καθισμα?
-
αν είσαι Αθήνα, πέρνα μια βόλτα από τη λάμδα στη κηφισιά. βγάζουν κάτι καλες προσφορές
δες κ το trekking, πολύ ωραίο! -
θεσσαλονικη ...
το trekking δεν καταλαβαινω τι χρησιμοτητα εχει...δεν γλυστραει λεει σε χαμηλες ταχυτητες?! είναι τόσο σπουδαιο αυτο?δηλαδη τα αλλα γλυστρανε?θυμιζει τζιπ αλλα δεν ειναι αφου δεν εχει 4χ4..και αυξανει την καταναλωση
δεν ξερω αν αξιζει...να μαι ειλικρινης δεν νομιζω! -
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
Σε καποιο σχολιο γραφτηκε πριν πως το παντα κουραζει..ισχύει?τι παιζει με την αναρτηση και το καθισμα?Θα έλεγα ότι το παλιό μπορεί να κούραζε λίγο (δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο τα απλα, γιατί είχα το 100άρι που ήθελε γερή μέση)
Το καινούργιο όμως? είναι το μόνο που δεν μπορεί να του προσάψει κανείς...
Ένας πολύ καλός ντίλερ είναι ο Σφακιανάκης στον Κηφισό, είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος απο την αντιμετώπιση. Δεν ήταν λόγω του κλαμπ γιατί απο την Λάμδα ακόμα περιμένω τηλ. να μου πουν αν θα μου δώσουν το Panda για διήμερο.Θα σου έλεγα να δεις την παρουσίαση εδώ:
viewtopic.php?f=15&t=36571&start=900
Και εδώ είναι 2 βιντεάκια:
viewtopic.php?f=15&t=36571&start=960 -
ενδιαφέροντα όλα αυτά!ευχαριστώ πολύ για την ληροφορηση...
επομενως ζητηματα κουρασης δεν υφισταται,η αναρτηση και το καθισμα ειναι οκ...η πλακα ειναι επεσες και διανα εχω την μεση μου γι αυτο ρωτησα !!πιανεται ευκολα στην καταπονηση...
τι θα λεγα ...
μολονοτι το πορτοφολι μετα βιας φτανει το panda diesel το απλο(με χρηματοδοτηση και ενα ποσο προκαταβολη,οχι μεγαλο)γλυκοκοιταζω και το 4χ4!!!βεβαια οκ ξεφευγουμε υπερβολικα και δεν μας σωζει ουτε το esp απο εκτροχιασμο...αλλα οι ατιμοι του δωσαν και μια τιμη δελαστικοτητα...να πεις ελα μωρε δυο χιλιαρικα ειναι αυτα...και μετα να δουλευεις mono για να βγαλεις το αμαξι!γυρω ειμαστε φουλ απο βουνα...και η αληθεια ειναι πως λακιζα με το παλιο αμαξι(13+) να τα ανεβω..λογω φρενων κυριως..
απο την αλλη οταν το 90% των χιλιομετρων θα γινει σε εθνικη οδο και ενα 10 % στις πολεις,ειναι και λιγο περιεργο-παραλογο να παρεις 4χ4 για 500 χιλιομετρα τον χρονο,που αντε και τα κανεις στο βουνο...
οπως ειπε και η γυναικα μου...ε νοικιασε τζιπ για το διημερο του βουνου πια...τι λετε και εσεις?
-
Κοίτα αν δεν είσαι κηνυγός και αν δεν πηγαίνεις συχνά σε εξορμήσεις off road, πάρε το 4Χ2, (μάλλον δίκιο είχε η γυναίκα σου)
Και εγώ αυτό θα έπαιρνα. Όπως και να το κάνεις, πέρα απο την τιμή είναι και η συντήρηση όλων των μηχανικών μερών (Κεντρικοί άξονες, μεσαίες τριβές, ρουλμάν, βαλβολίνες, λάστιχα) και ...ζημιές απο της εκτός δρόμου ατυχίες...
Μια χαρά κρατάει την μέση...και εγώ έχω το προβληματάκι αυτό και η μέση μου την καταλαβαίνει αμέσως την ταλαιπωρία. -
ωραια με βοηθησε πολυ η απαντηση σου...το 4χ2 ειναι το trekking?νορμαλ συντηρηση κ καταναλωση?απ οτι καταλαβα αυτο απλα ειναι πιο υπερυψωμενο με αλλα λαστιχα και απλα προσθετει και αυτο το συστημα για τις γλυστρες(για χιονια και βροχες δηλαδη?)...δηλαδη ουσιαστικα ειναι ενα υπερυψωμενο παντα δρομου...ισως να εχει και καλυτερη αναρτηση...
να μαι ειλικρινης δεν ξερω αν αξιζει..τι λες?μεταξυ του απλου και αυτου ,στηρίζεις trekking e?πολυ δηθεν μοιαζει,wannabeedit απο την αλλη ειναι τζιπακι,λογικα φορα καλυτερη αναρτηση απο το απλο,ειναι υπερυψωμενο εχει ροδες 'αγροτικες' αρα μπορει και στο χωμα σε νορμαλ συνθηκες,ειναι λιγοτερο βαρυ αρα οικονομικοτερο...εχει και μικροτερη συντηρηση
εχει τα θετικα του και αυτο
εχει καιε να απαισιο χρωμα πορτοκαλι ,μα που το βρηκανε?ελπιζω να εχει και αλλα χρωματαεντωμεταξυ κρίνοντας απο τις μαλλον παλαιες τιμες της ιστοσελιδας τους το τρεκκινγκ βγαινει και φτηνοτερο απο αυτο του δρομου και με καλυτερο εξοπλισμο! λογικα ριξαν την τιμη του απλου παντα αλλιως μιλαμε για γραφικοτητα
-
Όχι, μάλλον έκανα λάθος γράφοντας 4Χ2...εννοούσα το απλό ντιζελάκι με μπροστινή κίνηση. Τώρα όσο αφορά στο trekking και εγώ wannabe το θεωρώ. Πιστεύω ότι το ύψος αυτό έχει περισσότερα μειονεκτήματα στον κανονικό δρόμο και όχι αρκετά πλεονεκτήματα εκτός δρόμου. Θα είναι όμως 'μούρη'...έχει βγει κάτι τέτοιο σε Polo και το αγοράζουν και αυτό σε περτικαλί...Εδώ οι Ιταλοί αντιγράφουν, μάλλον θέλουν να πουλήσουν στην Γερμανία.
Γενικά δεν είμαι της γνώμης να πιέζω κάποιον να αγοράσει (με τα λεφτά του) κάτι που θα αγόραζα εγώ (με τα λεφτά μου), αλλά αφού κοντεύεις να καταλήξεις εκεί...θα σου πω ότι θα το ερωτευτείς, ειδικά όταν θα δεις ότι έχεις κάνει 700 χλμ (+/- 100)πριν το γέμισμα του 35λιτρου ρεζερβουάρ. -
το εχω ψαξει πολυ...εχω αποκλεισε ολες τις επιλογες πλην panda που το θεωρουσα ετσι κι αλλιως φαβορι για αγορα,γιαρις που ειναι κουβας και δυσκολα να τον αγορασω και πεζο που μονο αν αστραβωσει οικονομικα το παντα παω σε αυτο,καλο αμαξακι και αυτο...
και γω για το απλο θα παω...το ντιζελ ...ποιο τρεκινγκ τωρα κτλ..αηδιες...ή θα παρεις 4χ4 ή αλλιως δρομου...το τρεκινγκ ουδεις ξερει σε ποια κατηγορια μπαινει,ουτε και αυτοι που τοσχεδιασαν..και γενικα αυτα τα λιγο απ ολα ισως ειναι περισσοτερο λιγο απο καθολου...
παντως μου εδωσες και συ πληροφορηση...με το τεστ ντραιβ σου..thnks...επιβεβαιωσες περισσοτερο τις υποψιες μου..ξερεις ο περιγυρος μου οταν ακουει παντα παει το μυαλο του στο παλιο και βλεπει λιγο με συγκαταβαση(αχ τον κακομοιρη..)προσωπικα το θεωρω ενα καλο αμαξι,σε μια τιμη (μιλωντας για αυτες που πεσαν οχι τις παλιες) λογικη,τιμιο γι αυτο που κανει,και με φινετσα...τωρα για τον εξοπλισμο, ε πιστευω οι αντιπροσωπειες κατι θα δωσουν ...
-
ELEAZAR
μόνο και μόνο που λες για 90% εθνικη οδο, οτιδηποτε αλλο περαν του 'απλου' ντιζελ το θεωρω περιττό και.... ενεργοβόρο!!
άποψη μου βεβαια. -
ετσι ακριβως και εγω για ντιζελ απλο παω...τι να τα κανω τα αλλα?αλλωστε λεφτα δεν υπαρχουν ,τα αλλα και κοστιζουν παραπανω και συντηρηση θα εχουν ακριβοτερη κτλ..
-
αυτο το μπεζ σαλονακι που δινουνε ειναι τσιλικο,αλλα ποσο τσιλικο θα ναι σε δυο χρονια αγνωστο...μη μου απτου πρεπει να εισαι με τετοια σαλονια ανοιχτοχρωμα
-
Ο χρήστης ELEAZAR έγραψε:
αυτο το μπεζ σαλονακι που δινουνε ειναι τσιλικο,αλλα ποσο τσιλικο θα ναι σε δυο χρονια αγνωστο...μη μου απτου πρεπει να εισαι με τετοια σαλονια ανοιχτοχρωμα -
Οχι απαραιτητα.. Μπεζ σαλονι εχουμε και στην Octavia και το μονο σημειο που εχει πολλη μαυριλα ειναι το footrest..
-
Έλα στο κλαμπ και θα έχεις εκπτωση στον βιολογικό καθαρισμό...
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Οχι απαραιτητα.. Μπεζ σαλονι εχουμε και στην Octavia και το μονο σημειο που εχει πολλη μαυριλα ειναι το footrest..λερωνει δεν λερωνει εμενα αυτο μου κανε κλικ
Έλα στο κλαμπ και θα έχεις εκπτωση στον βιολογικό καθαρισμό...
πανε πολλα πολλα χρονια απο τοτε που χα καινουριο...θα μαι πολυ ψειρας τον πρωτο καιρο..
edit το λοιπον και απο χρωματακι εξωτερικα ομορφο δειχνει...τα κοκκινα,το μπεζ,το τυρκουαζ ,πιθανον και το λευκο...του πανε πολυ
τα σκουρα παλι οχι....παντως ειναι τραγικο να παρεις τετοιο αμαξακι και να του πασαρεις μαυρο χρωμα...σαν να φοραει εικοσαρα ρουχα 40αρας θα ναι
-
απο οτι βλεπω ..ξεκιναει απο 13.600 βαλε αποσυρση(Δεν εχω,αλλα υποθετω θα μου δωσουν) μειον 870 ευρω
θα το παρω με χρηματοδοτηση δινουν αλλα 900 ευρω μειον(μεσα λεει 0% προκαταβολη ,προφανως δεν τιθεται θεμα και 30% να δωσει)εχουμε ομως τα εξτρα...ενα σωρο!ανεβαινει πολυ η τιμη με τα εξτρα..εκει θα γινει η διαπραγματευση
βλεπω τα χρωματα...δεν εχω δει ουτε ενα απο κοντα...το χρωαματακι που λανσαρεται το αυτοκινητο ποιο ειναι?το πορτοκαλι μεταλλικο?
http://www.plattsgarage.com/fiat/assets ... olours.jpg
παντως εμενα μου αρεσε και σε μπεζ που το ειδα στον tsargy και το λευκο..αλλα παστελ χρωματα ειναι
-
το παστελ ειναι το απλο, οχι το μεταλλικο... αυτο εχω και εγω στο fiat
εχω δει το νεο panda και εχω να σ πω οτι το λευκο του παει τρελα!
Fiat Panda Mk III (Model 169, 2003-2012)