-
Σήμερα το μεσημέρι, ταξιτζής κλείνει το ένα ρεύμα της Κατεχάκη (εκεί που ο δρόμος έχει 2 λωρίδες μεταξύ Κηφισίας και Μεσογείων) για να κατεβάσει κυρία έξω από κέντρο παχυσαρκίας/ ινστιτούτο αδυνατίσματος (ή κάτι τέτοιο). Η εν λόγω κυρία έκανε 2 λεπτά (με το ρολόι) να κατέβει. 5 μέτρα πιο κάτω είχε χώρο στα δεξιά που μπορούσε να κάνει τη δουλειά του χωρίς να παρεμποδίζει...
Δυστυχώς ήμουν ακριβώς από πίσω του και φράκαρα...
Το Prozac τώρα!!!
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Εγώ πάντως αφήνω να μπουν στη λωρίδα μπροστά μου όσους βγάζουν φλας.... όσοι παν να χωθούν χωρίς φλάς τους κλείνωαψογος
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Εγώ πάντως αφήνω να μπουν στη λωρίδα μπροστά μου όσους βγάζουν φλας.... όσοι παν να χωθούν χωρίς φλάς τους κλείνωΜια απο τα ίδια!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Πάντως στα Χανιά που σπουδάζω το Πολυτεχνείο έχει εξελίξει τα λεγόμενα έξυπνα φανάρια!! Τα οποία μάλιστα έχουν δοκιμαστεί μέσα στο κέντρο των Χανίων! Με κάποιο τρόπο που δεν γνωρίζω τα φανάρια αναγνωρίζουν πόσο κίνηση υπάρχει σε κάθε κατεύθυνση και ανάλογως ρυθμίζουν από μόνα τους!χμ... εδώ στην Αθήνα, τα ''εξυπνα' φανάρια που αλλάζουν ανάλογα με τη διέλευση του τραμ δεν είναι και τόσο έξυπνα
-
Και εις ανώτερα,προτείνω να κλεινετε και τον δρόμο ΟΛΟ, και να ζητήσετε επιδομα αστυνόμευσης απο το κράτος καθως και να σας αγορασουν ολο το βαμβάκι (ουδέποτε καλλιεργήσατε βαμβακι αλλα δεν εχει σημασία).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και εις ανώτερα,προτείνω να κλεινετε και τον δρόμο ΟΛΟ, και να ζητήσετε επιδομα αστυνόμευσης απο το κράτος καθως και να σας αγορασουν ολο το βαμβάκι (ουδέποτε καλλιεργήσατε βαμβακι αλλα δεν εχει σημασία).Καλημέρα φίλε μου,
διακρίνω μία δόση ειρωνίας κ δεν καταλαβαίνω τον λόγο! ή για την ακρίβεια παρότι προσωπικά προσπαθώ να μην ασχολούμε με τους (άλλους) ανεγκέφαλους που κυκλοφορούν στο δρόμο, εντούτοις καταλαβαίνω απόλυτα τους οδηγούς που τα παίρνουν στο κρανίο κανονικά, από την στιγμή που περιμένει κάποιος 15 και 20 λεπτά στο φανάρι ή σε κάποια ουρά κ ξαφνικά έρχεται ο 'έξυπνος' περνάει τους πάντες κ θέλει με τον τσαμπουκά να σου μπει μπροστά (ακόμα κ αν αυτό σημαίνει ότι εσύ θα περιμένεις ακόμα ένα φανάρι... ) κ πουλάει μαγκιά ότι έχει κ δίκιο!
Εκεί ακόμα κ τέρας υπομονής να είσαι τα παίζεις! σκέφτεσε 'τα το παίξω χαλαρός κ να είμαι Ο Μαλάκας που του μπήκαν κ που περίμενε ή .... να 'τον κλείσω'???'
Προσωπικά εξαιρετικά σπάνια θα κάνω κάτι τέτοιο κ θα έχω κοκκινήσει από ντροπή, αλλά όταν μου το κάνουν αν αυτός που θα έρθει, έρθει σιγά σιγά κ προειδοποιώντας τότε σίγουρα τον αφήνω! αν δεν... κ βρίσει κ από πανω τότε ας είναι καλά το citroen με την υδροπνευματική οπότε κ το σηκώνω κ ας έρθει να μου 'ξεκσκονίσει' τον προφυλακτήρα .....
Το μόνο σίγουρο λοιπόν ότι αυτή η μεγαλούπολη μαζί με την έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής τόσο από τα σχολεία όσο κ από την οικογένεια οδηγούν σιγά σιγά όλους μας στην έλλειψη σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας κ τις ελευθερίες τους! κ φυσικά ουδέποτε μπορεί να συγκριθεί το κλείσιμο των δρόμων από τους αγρότες με το 'κλείσιμο' που μπορείς να ρίξεις σε έναν που 'σου έφαγε την σειρά'.......
Φιλικά
Νικόλας -
Κλεινεις τον εναν και κολλας και τους αλλους που δεν φταινε σε τιποτα απολυτως,για να μην πω αν προκαλεσεις ατυχημα-καραμπόλα οπου χαλας και το δικο σου αυτοκινητο.
Κι εγω τα παιρνω στους δρομους ουκ ολιγες φορες,αλλα με καλη θεληση και υπομονη θα φτασουμε ολοι ζωντανοι και με το αυτοκινητο ακέραιο,με επιθετικη συμπεριφορα δεν θα παμε μακριά.. -
Το είδα και αυτό εχθές στις βραδινές ειδήσεις!!!
Περιπολικό επιφορτισμένο να μην αφήνει αυτοκίνητα να περνάνε αν δεν έχουν αλυσίδες κάθετα σταματημένο σε στροφή με αλυσίδες στους εμπρός τροχούς σε δρόμο καθαρό από χιόνι και τους πίσω χωμένους σε μισό μέτρο περίπου χιόνι καθώς ήταν εκτός οδοστρώματος!!!!
Περίμενε τώρα από αυτούς να σε καθοδηγήσουν για να κινηθείς με ασφάλεια!!! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Κλεινεις τον εναν και κολλας και τους αλλους που δεν φταινε σε τιποτα απολυτως,για να μην πω αν προκαλεσεις ατυχημα-καραμπόλα οπου χαλας και το δικο σου αυτοκινητο.
Κι εγω τα παιρνω στους δρομους ουκ ολιγες φορες,αλλα με καλη θεληση και υπομονη θα φτασουμε ολοι ζωντανοι και με το αυτοκινητο ακέραιο,με επιθετικη συμπεριφορα δεν θα παμε μακριά..Σε αυτό που λες τώρα με βρήσκεις απόλυτα σύμφωνο !
Ζητώ συγγνώμη να είμουν επιθετικός πριν (....) απλά εξέλαβα την απάντηση σου ως ειρωνική ή δικαιολογία ανθρώπου που συμπεριφέρετε έτσι καθημερινά και......
Όντως χρειάζετε σύνεση κ κυρίως αμυντική οδήγηση διότι τα νεύρα μας δεν αξίζουν τόση ταλαιπωρία ούτε φυσικα μετά από μερικά ή αρκετά χλμ σε τέτοια κατάσταση μπορείς να αποδώσεις στην δουλειά σου....
Προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου αν θα βρεθώ κ 2 κ3 και 15 αυτοκίνητα πιο πίσω, αυτό που ενοχλεί είναι η έλλιψη σεβασμού των άλλων προς εμένα που τηρώ τον κώδικα!
Φιλικά
Νικόλας -
Το συναίσθημα λέει ........'κλείστον τον εξυπνάκια' !!!
Η λογική λέει 'άστον να φύγει μην έχουμε καμιά καραμπόλα'Η αλήθεια είναι οτι δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις 'εν βρασμώ ψυχής'. Αλλα σε τόσο σύντομο διάστημα....που να σκεφτεί κανείς χαλαρά και λογικά. Ίσως χρειαζόμαστε λίγες ασκήσεις ηρεμίας για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια.
-
Tiger, στο link που έδωσα παραπάνω υπάρχει εκτός του συγκεκριμένου παλιού μηνύματός μου και συνέχεια. Εξηγώ (δεν τα ξαναγράφω γιατί ψιλοβαριέμαι ) ότι κλείνω το πέρασμα στους αγενείς και επικίνδυνους μόνο όταν μου το επιτρέπουν οι συνθήκες. Αν έχει πια φτάσει δίπλα μου ο εν λόγω, δεν κλείνω, όταν όμως τον δω από τον καθρέπτη να κάνει σφήνες στους άλλους, απλώς δεν τον αφήνω κλείνοντας το πέρασμα έγκαιρα και χωρίς να τον αναγκάσω να φρενάρει απότομα δημιουργώντας μεγαλύτερο κίνδυνο.
Πως να το κάνουμε; Μερικές φορές αντί να πεις 'άσε τον κόπανο να σκοτωθεί μακρυά από εμένα' λες μέσα σου 'σταμάτα τον πριν σκοτώσει άλλους'. Έτσι το βλέπω το πράγμα. -
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Η λογική λέει 'άστον να φύγει μην έχουμε καμιά καραμπόλα'Σωστόοοος
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Η λογική λέει 'άστον να φύγει μην έχουμε καμιά καραμπόλα'Η αλήθεια είναι οτι δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις 'εν βρασμώ ψυχής'. Αλλα σε τόσο σύντομο διάστημα....που να σκεφτεί κανείς χαλαρά και λογικά. Ίσως χρειαζόμαστε λίγες ασκήσεις ηρεμίας για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια.
Η λογική λέει επίσης καλύτερα να είναι πίσω μου παρά μπροστά μου
-
Αμα παει κανενας να σου παρει την σειρα σου στην τραπεζα αμα περιμενεις μιση ωρα, θα τον αφησεις? Για να μην πουμε οτι αυτοι που κανουν αυτο στο δρομο, ειναι οι ιδιοι που 'παιρνουν' προτεραιοτητα με το ετσι θελω, που χρησιμοποιουν την ΛΕΑ αμα εχει κινηση, που περνανε με το ετσι θελω επειδη ειναι η γειτονια τους, κλπ κλπ
Η αντιμετωπιση σου Tiger ειναι εντελως λαθος για τον μοναδικο λογο του οτι αμα ΟΛΟΙ μας κραζαμε τετοιες συμπεριφορες, και κανενας δεν τους αφηνε να περνανε, θα σταματαγαν να το κανουν.
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... c&start=30
καπου προς το τελος ειναι ποστ μου επι του θεματος των εξυπνων που περνανε απο δεξια για να βγουνε πρωτοι στην ουρα στο φαναρι. Διαβαστε το, εχει πολυ πλακα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η αντιμετωπιση σου Tiger ειναι εντελως λαθος για τον μοναδικο λογο του οτι αμα ΟΛΟΙ μας κραζαμε τετοιες συμπεριφορες, και κανενας δεν τους αφηνε να περνανε, θα σταματαγαν να το κανουν.
Καταρχην,ΟΛΟΙ εχουμε κανει καποτε σκόπιμα κατι παρανομο,για να μην μιλησω για την- έστω όχι τοσο πιθανή- περιπτωση να υπαρχει σοβαρος λογος που το κανει καποιος αυτος γιατι βιάζεται για Χ λογους.
Κατα δεύτερον,προσωπικα δεν ρισκάρω να τρακαρω για να επιβάλλω την τάξη.Δεν εχω να κερδισω κατι αν κανω το πλαϊνο μερος του αυτοκινήτου μου σκατα,και μετα να εμπλακω σε καυγά και δικαστήρια.
Last but not least,οταν γυριζω απο το σπιτι μου πηγαινω πολυ συχνα σε αριστερη στροφη με φανάρι,απο δεξιά.Ο λόγος ειναι οτι οι οδηγοι λογω της υπαρξης δυο φαναριων,σταματανε στο πρωτο και αφηνουν κενο χωρο για 3-5 αυτοκινητα ενω εντωμεταξύ πισω πήζει η λωρίδα αυτων που θελουν να στρίψουν και κλείνει και η μεσαία λωρίδα. -
Μιλαω σε περιπτωσεις 'περναω με το ετσι θελω', και πιστεψε με ειναι οι περισσοτερες και κανουν κρα απο μακρυα.
Οδηγαω Lada, δεν με νοιαζει, αν και ολοι κοβουν μολις με δουν να μην τους αφηνω να περασουν (γιατι αραγε? )
Τις ελαχιστες φορες που εχω κανει κατι παρανομο σκοπιμα, το κανω μονο αμα ειμαι μονος στον δρομο η πιο γενικα σε καποια φαση που αυτο που θα κανω δεν θα ενοχλησει,/κλεισει/καθυστερησει κανεναν.
-
2-3 φορές έχω οδηγήσει Ελ-Εϊ-Ντι-Εϊ, επιβεβαιώνω αυτό που λες
και, όσο πιο χρέπι είναι, τόσο περισσότερο σε 'σέβονται'! -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η αντιμετωπιση σου Tiger ειναι εντελως λαθος για τον μοναδικο λογο του οτι αμα ΟΛΟΙ μας κραζαμε τετοιες συμπεριφορες, και κανενας δεν τους αφηνε να περνανε, θα σταματαγαν να το κανουν.There can be no victory against the power of Mordor.. εεε θέλω να πω ότι στη μάχη με τους κάφρους ποτέ δεν μπορείς να βγεις κερδισμένος.
Έχω περάσει από τη στάση αυτή και τελικά βλέπω ότι δεν αξίζει. Αγχώνεται κανείς χωρίς λόγο προσπαθώντας να 'κλείσει' όλους αυτούς τους άχρηστους και στην τελική καλύτερα να ασχολούμαι με άλλα πράγματα παρά να προσπαθώ να προστατεύσω τα 'δικαιώματά' μου.
Εδώ χρειάζεται αστυνόμευση. Εν τω μεταξύ έχω κάνει χόμπι να μετράω πόσα αυτοκίνητα περνάνε με κόκκινο. Ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται. Αντί να γίνονται καλύτεροι οι οδηγοί, γίνονται χειρότεροι!
-
Οι οδηγοι οντως αντι να γινονται καλυτεροι γινονται ολοενα και χειροτεροι.....
Δεν ειναι μονο οι παραβασεις,αλλα και η συμπεριφορα...
Τελικα καποια πραγματα στην Ελλαδα μας δεν θα αλλαξουν ποτε..... -
Προσωπικά έχω άλλη αίσθηση: οι οδηγοί στην πλειοψηφία τους έχουν βελτιωθεί, ειδικά εκείνοι που έχουν πάρει δίπλωμα τα τελευταία 10-20 χρόνια κι έχουν μάθει από την αρχή σε συνθήκες πυκνότερης κίνησης. Το πέρασμα του κόκκινου ή η παραβίαση του stop γίνονται συχνότερα από μεγαλύτερους σε ηλικία ('έμπειρους' και καλά) οδηγούς που έχουν μάθει αλλιώς ή από παιδαρέλια-ραλίστες.
Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!