-
ωραιο το σχολιο για τους αστερες της ΤV
http://www.4troxoi.gr/news/closeup.php?id=2911&part=1
Προσοχή όμως και σε ένα αλλο παράδειγμα....
Από τα περιοδικά αυτοκινήτου... Με το σήμα κολλημενο στην πόρτα ... Τρεχουμε στην εθνική ή κανουμε σφήνες μέσα στην Αθηνα, ή δε περιμένουμε στη σειρά μας στα φανάρια
Είναι κακό παράδειγμα...
Τα παιδιά νομίζουν ότι θα πιάσουν δουλειά στα έντυπα και μετά θα ξεσαλώσουν
Ακομα θυμάμαι έντροπος (παλια) ένα κατακίτρινο rally στην εθνική οδό Αθηνων-Κορίνθου... Ειχα παντα την απορεια πως πιάνει πάνω απο 200 χαλαρα.... και γιατι κολλάει στους αλλου απο πίσωΦιλικα
-
Από τα περιοδικά αυτοκινήτου... Με το σήμα κολλημενο στην πόρτα ... Τρεχουμε στην εθνική ή κανουμε σφήνες μέσα στην Αθηνα, ή δε περιμένουμε στη σειρά μας στα φανάρια
Είναι κακό παράδειγμα...
Ακομα θυμάμαι έντροπος (παλια) ένα κατακίτρινο rally στην εθνική οδό Αθηνων-Κορίνθου... Ειχα παντα την απορεια πως πιάνει πάνω απο 200 χαλαρα.... και γιατι κολλάει στους αλλου απο πίσωΦιλικα
-
Είναι κακό παράδειγμα...
-
Αυτο που αναφερεις για τις ζωνες και που αναφερει και στο αρθρο το παρατηρω εδω και κανα χρονο περιπου και ειμαι εντυπωσιασμενος με τους ξενους. Εγω δεν κανω ουτε ενα μετρο χωρις τη ζωνη ακομα και οταν ειχα αυτοκινητο χωρις βομβητη υπενθυμισης(ποσο μαλλον τωρα), ακομα και σε παρκινγκ... Εχω παρατηρησει πως σε ολες τις ολες ταινιες ολοι βαζουν ζωνες σε σημειο εκνευρισμου. Κοντευω να τρελαθω και ψαχνω μανιωδως εναν που θα την ξεχασει. Ακομα και σε ταινιες με κατι αλητοπαιδα που που πλακωνουν στο ξυλο τους παντες φορανε! Μου την εχει βιδωσει αντιθετα που ουτε ενας Ελληνας βρωμοηθοποιος δε φοραει ποτε ζωνη και κρανος για να μην του φυγει η μαγκια! Μαλιστα μια μερα μου την ειχε δωσει και πηρα σε ενα καναλι να τους πω να πουν στον βλακα τον σκηνοθετη να βαζουν ζωνη οι ηθοποιοι του και κρανοι(επειδη το εργο ειχε πολλες εξωτερικες σκηνες). Βεβαι ρομπα εγινα αλλα... Δειτε ποσο αμεσα στο περναει το μυνημα ο ξενος που τη βαζει χαλαρα χωρις να το πει ο γονιος στο παιδι... και ποσο γαιδουρια ειναι οι Ελληνες ηθοποιοι! Παντως δεν περιμενα να το εχει προσεξει καποιος αλλος και πιστευα οτι θα με δουλευατε αν το ανεφερα!
Υ.Γ.: Ειμαι Ελληνας και εχω και ξαδερφη ηθοποιω οποτε μην ακουσω τιποτα σχολια!
-
Για την ιστορία, κι εγώ το είχα προσέξει, οπότε δε με παραξενεύει που το έχουν προσέξει κι άλλοι από εδώ μέσα
-
Εδώ δε φοράνε ζώνη και κράνος οι βουλευτές μας και οι υπουργοί μας, στους ηθοποιούς θα κολλήσουμε τώρα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εδώ δε φοράνε ζώνη και κράνος οι βουλευτές μας και οι υπουργοί μας, στους ηθοποιούς θα κολλήσουμε τώρα?απλα πραγματα.... Εξω απο τη βουλη εχει ξενοδοχεία που κάνουν παράνομη καταληψη οδοστρωματος για παρκινγκ.... ή μηπως είναι δυνατόν να παρκάρουν τόσα αμάξια με άδεια... απο το Δημο στο Σύνταγμα!!!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Μου την εχει βιδωσει αντιθετα που ουτε ενας Ελληνας βρωμοηθοποιος δε φοραει ποτε ζωνη και κρανος για να μην του φυγει η μαγκια!Να υποθέσω ότι δεν έχεις παρατηρήσει το thread για το αν θα πρέπει να μας υποχρεώνει ο νόμος να φοράμε ζώνη ασφαλείας;
Εδώ μερικοί συζητούν ακόμη αν πρέπει να υπάρχει νόμος να φοράμε ζώνη ή αν καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα η συγκεκριμένη διάταξη, και με τους ηθοποιούς θα ασχοληθούμε;
-
Ας μην περιμένουμε λοιπόν τους άλλους να φορέσουν τη ζώνη ασφαλείας. Ας τη φοράμε τουλάχιστον εμείς.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εδώ δε φοράνε ζώνη και κράνος οι βουλευτές μας και οι υπουργοί μας, στους ηθοποιούς θα κολλήσουμε τώρα?ΛΑΘΟΣ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ , ΖΩΝΗ · ΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ???? -
Έτσι είναι δυστυχώς. Λες και μετράει το πόσο καλός οδηγός είσαι (το κράτος μάς λέει πως οι αστυνομικοί και οι ταρίφες είναι οι τέλειοι οδηγοί) για το αν πρέπει να φοράς ζώνη.
Μερικές φορές βλέπεις πόσο υποκριτικά είναι μερικά πράγματα και σε κάνει να απορείς.
Γενικά, τα συνηθέστερα επιχειρήματα που ακούω για όσους δε φοράνε ζώνη, είναι τα εξής:
- Δεν έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει
- Δε με αφήνει να οδηγήσω καλά, με στενεύει/στεναχωρεί/αποσυντονίζει
- Είμαι τέλειος οδηγός
- Δε διατρέχω κίνδυνο μέσα στην πόλη στις χαμηλές ταχύτητες
Με εξαίρεση το δεύτερο που άντε πες έχει κάποιο νόημα (το οποίο ποτέ μου δεν κατάλαβα, αφού αν κάνω ένα μέτρο χωρίς ζώνη αμέσως νιώθω ανασφαλής και ότι κάτι μου λείπει), θεωρώ όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα στην καλύτερη περίπτωση γελοία. Λυπάμαι αν θίγω κάποιον, αλλά έτσι το βλέπω.
-
Συμγωνω με ολους σας και εχω παρατηρησει το thread που αναφερεις αλλα εφοσον ειναι νομος και εφοσον κακο δεν κανει καλο θα ηταν ο οποιοσδηποτε βγανει στην τηλεοραση να δινει ενα καλο παραδειγμα και να προσπαθει να μας περασει κατι σωστο. Χεστ#$%α αν φορανε καθημερινα εμενα με ενδιαφερει οταν θα τους δειξει η τηλεοραση να φορανε και να μην το παιζουν μαγκες επειδη δε φορανε! Θελω να διορθωσω παντως οτι ο ΚΟΚ προβλεπει να μη φορανε οι αστυνομικοι, ταξιτζηδες... οχι γιατι ειναι καλυτεροι οδηγοι αλλα επειδη οι πρωτοι ειναι ομαδα αμεση επεμβασης και χρειαζεται πολλες φορες να τρεξουν οσο πιο γρηγορα μπορουν για να βοηθησουν σιγα μην καθονταν να βγαζοζυν και να βαζουν ζωνη αφου μπορει να χρειαστει να πεταχτουν εξω πριν καν σταματησουν τελειως και οι δευτεροι δε φορανε λογω συχνων στασεων για να βαλουν και να βγαλουν βαλιτσες πχ η για να μην τους την κοπανησει κανενας πελατης-τσαμπαντζης κτλ...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Συμγωνω με ολους σας και εχω παρατηρησει το thread που αναφερεις αλλα εφοσον ειναι νομος και εφοσον κακο δεν κανει καλο θα ηταν ο οποιοσδηποτε βγανει στην τηλεοραση να δινει ενα καλο παραδειγμα και να προσπαθει να μας περασει κατι σωστο. Χεστ#$%α αν φορανε καθημερινα εμενα με ενδιαφερει οταν θα τους δειξει η τηλεοραση να φορανε και να μην το παιζουν μαγκες επειδη δε φορανε!Συμφωνώ με αυτό!
Και πολύ μου τη δίνουν κάτι πολιτικοί (όλοι δηλαδή) που πιστεύουν ότι η ζώνη είναι ένα έξτρα που δεν έβαλαν στο αμάξι τουςΘελω να διορθωσω παντως οτι ο ΚΟΚ προβλεπει να μη φορανε οι αστυνομικοι, ταξιτζηδες... οχι γιατι ειναι καλυτεροι οδηγοι αλλα επειδη οι πρωτοι ειναι ομαδα αμεση επεμβασης και χρειαζεται πολλες φορες να τρεξουν οσο πιο γρηγορα μπορουν για να βοηθησουν σιγα μην καθονταν να βγαζοζυν και να βαζουν ζωνη αφου μπορει να χρειαστει να πεταχτουν εξω πριν καν σταματησουν τελειως και οι δευτεροι δε φορανε λογω συχνων στασεων για να βαλουν και να βγαλουν βαλιτσες πχ η για να μην τους την κοπανησει κανενας πελατης-τσαμπαντζης κτλ...
Ναι, ο ΚΟΚ το προβλέπει (πολύ λανθασμένα κατ' εμέ, αλλά και σύμφωνα με πολλές χώρες του κόσμου, όπου δεν γίνεται τέτοια διάκριση), αλλά αυτά τα σαΐνια κινδυνεύουν λιγότερο;;;
Οι δικαιολογίες που ακούω κατά καιρούς, μόνο σαν κακό αστείο μπορώ να τις χαρακτηρίσω...
-
Όχι, το ίδιο κινδυνεύουν, γι'αυτό οι αστυνομικοί ζητάνε το επίδομα επικίνδυνου επαγγέλματος. Επειδή βρίσκονται συνεχώς με το δάχτυλο στο μπλοκάκι...εεεε...στη σκανδάλη και δεν προλαβαίνουν να βάζουν-βγάζουν τη ζώνη.
-
Οχι απλως κινδυνευουν το ιδιο αλλα και περισσοτερο λογο πολλων ωρων οδηγησης λογω ταχυτητας σε μια καταδιωξη πχ κτλ.... αλλα τι να κανουμε υπαρχουν και αλλοι λογοι. Δεν τους υπερασπιχομαι απλως τους εξηγω.
-
... οχι γιατι ειναι καλυτεροι οδηγοι αλλα επειδη οι πρωτοι ειναι ομαδα αμεση επεμβασης και χρειαζεται πολλες φορες να τρεξουν οσο πιο γρηγορα μπορουν για να βοηθησουν σιγα μην καθονταν να βγαζοζυν και να βαζουν ζωνη αφου μπορει να χρειαστει να πεταχτουν εξω πριν καν σταματησουν τελειως ....
Καλα αυτο ειναι ανεκδοτο....(το ξερω οτι δεν το λες εσυ αλλα αυτοι, για να μην παρεξηγηθω)
-
-
Κατι που ισως το εχω ξαναρωτησει αλλα δε θυμαμαι: απ'οτι ξερω οι εκρηκτικοι προεταντηρες στη ζωνη απλως μεινουν την πιεση της συγκρουσης σε μια ενδεχομενη συγκρουση(διορθωστε με αν δεν ειναι σωστο). Δηλαδη η διαφορα με τις πιο παλιες ζωνες που δεν ειχαν προεντατηρες ειναι οτι μπλοκαρουν και οι δυο απλως αυτοι που εχουν προεντατηρες κανουν την μιωση πιεσης; Η οι δευτερες αν δε δουλεψει πχ ο εκρηκτικος μηχανισμος του προεντατηρα ειναι τελειως αχρηστες και δε θα μπλοκαρουν καθολου;
-
Ο προεντατήρας, αν δε κάνω λάθος, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τη ζώνη να 'οπλίζει' πιο γρήγορα και να μειώνει το 'ξεκόλημα' του επιβάτη από την πλάτη του καθίσματος μειώνοντας και την απόσταση από το τιμόνι αερόσακο κ.λ.π. .
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ο προεντατήρας, αν δε κάνω λάθος, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τη ζώνη να 'οπλίζει' πιο γρήγορα και να μειώνει το 'ξεκόλημα' του επιβάτη από την πλάτη του καθίσματος μειώνοντας και την απόσταση από το τιμόνι αερόσακο κ.λ.π. .Αν δε δουλεψει ομως αυτος θα μπλοκαρει και παλι η ζωνη η οχι;
ζωνη ασφαλειας