Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα
    • 1
    • 2
    • 159
    • 160
    • 161
    • 162
    • 163
    • 285
    • 286
    • 161 / 286
    Αντίλογος
    163
    5710
    38442
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      greo last edited by

Ο χρήστης pik. έγραψε:
      δηλαδη αν καποιος εχει με γονικη παροχη καποιο κομματι γης πρεπει γι αυτο να πληρωνει τα κερατα του;Τι μου προσφερει εμενα η γη; Να γινω αγροτης για να μην φωναζω;

συμφωνω σε αυτο που λες αλλα οχι στην ακινητη...στο εισοδημα μαζι σου

real εννοει ακινητα...δεν παει πιστεψε με...εδω με την βια κραταμε οσα εχουμε ακομα

Πουλα την, παρε το μύριο και ότι σκατά και να το κάνεις αυτό το μύριο, στην ξεφτίλα θα σου δίνει 50Κ το χρόνο. Τα 5πλασια απο το μεσο ετήσιο εισόδημα στην Ελλάδα. Την παροιμία 'κλαίνε οι χήρες, κλαιν και οι παντρεμένες' την ξέρεις;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • R
        rx8_drifter last edited by

πως και του ξέφυγε του ξμαρρ ο νασσ θα θελα να ξερα

• B
          bibendum last edited by

Ο χρήστης Ernani έγραψε:
          Το αυτό και για άλλα άτομα που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

στον ανεπαγγελτο ντριφτη αναφερεσαι;;;;

• T
            techadmin admin last edited by

'φορολογία στο εισόδημα (ή και σε χρήση), όχι στην κτήση' - ΙΚΕ

• C
              cabala10 last edited by

• Z
                zorz last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                Δε μου λες, επειδή περνάω μία εβδομάδα το μήνα στην Ελλάδα, έχω την οικογένειά μου στην Ελλάδα, πληρώνω (πολλούς ) φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα, πάνε τα παιδιά μου σχολείο στην Ελλάδα, έχω περιουσία στην Ελλάδα, έχω αυτοκίνητο (με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω και μοτεράκι στην πεταλούδα του γκαζιού ) στην Ελλάδα, δικαιούμαι δια να ομιλώ ή μπα ?

Εγώ έχω με ημιάκαμπτο άξονα. Να κατέβω να ψηφίσω ή μπα;

Λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου:
                (...)
                Τι σκατά, αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ; ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΦΡΕΝΟ; ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΛΑΖΟΝΕΣ; ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ;

Διαφωνώ με το συμπέρασμα σου. Άκης in chains, πουτάνες, λαθρομετανάστες ήταν ακριβώς μια απέλπιδα προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για να δείξουν ότι κάνουν κάτι. Τους έπιασε κάψα ακριβώς γιατί έβλεπαν τη Χρυσή Ζύμη να μαζεύει ψήφους με αυτή την ατζέντα. Και εν μέρει έπιασε, Loverδος-Χρυσοαρχίδης ξαναβγήκαν...

Άλλο πράγμα το να διεκδικήσουμε τυχόν πετρέλαια που υπάρχουν στην Ελλάδα και άλλο να ψηφίσεις έναν ανεξάρτητο καλλιτέχνη (κάτι σαν τα indy).

Ο καμμένος ηγέτης χτυπάει με τη τσάπα το έδαφος, ξεχύνεται ο πίδακας και τα υπόλοιπα είναι ιστορία:

Youtube Video

• S
                  sosna last edited by

Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:

1. Δεν ασχολούμε με το αν έβγαλε ή όχι 650 εκατ. δρχ. το 1999 για να χάσει περισσότερα το 2000. Ασχολούμε ότι με αυτά που λέει δεν δίνει άλλη επιλογή. Καλώς ή κακώς οι άστοχοι πολιτικοί χειρισμοί (για να μην πω τίποτα χειρότερο) που μας έφεραν στις ανακοινώσεις περί Δημοψηφίσματος και είχε ως αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι να μας γυρίσουν την τράπουλα ως 'ή με εμάς ή χωρίς εμάς' δεν άφηναν και πολλά περιθώρια. Αν ο Σαμαράς είχε πει όχι τώρα θα είχες ήδη δραχμή με άγνωστες συνέπειες.

Αμα πραγματι εχουμε φτασει στο να μην εχουμε αλλη επιλογη, τι να κανουμε δηλαδη, να ακουμε ενα σκασμο ψεμματα για να νιωθουμε καλυτερα?
                  Οι πολιτικοι χειρισμοι στην διετια δεν χαρακτηριζονται απλως, 'καλως ή κακως', ειναι τεχνηεντως καταστροφικοι και παραλληλα οσοι πολιτικοι τους εφαρμοσαν ειναι προδοτες, και θα πληρωσουν για αυτα που επραξαν...
                  Αν ο Σαμαρας ειχε πει οχι στο δευτερο μνημονιο, τα πραγματα οχι απλα θα ηταν διαφορετικα, αλλα θα ηταν και πολυ καλυτερα. Απο την στιγμη ομως που η ιδια του η ιδεολογια-φιλοσοφια ηταν πασει θυσια να γινει αμεσα, και οσο το δυνατον γρηγοροτερα πρωθυπουργος, με το ελαχιστο 'σπρωξιμο' που εγινε απο την Αμερικη, η κωλοτουμπα επιπεδου Κομανετσι (και βαλε) ηταν δεδομενη.
                  Τα κοκκαλα του Αειμνηστου Κωνσταντινου Καραμανλη στριφογυριζουν στην Φιλοθεη, με τον Τρελαντωνη που παρελαβε το κομμα μετα απο το Βατερλω του 'λιγου' ανηψιου απο το 33% για να το φτασει κοντα στην αποτεφρωση του 18%
                  Τα ψευτοδιληματα της δραχμης, ο ιδιος ο Σαμαρας που τα διεψευδε πριν το μνημονιο 2, ως αντιπολιτευση, τα ασπαστηκε αμεσως μετα, μολις εμφανιστηκε η 'φολα' της συγκυβερνησης. Μιλαμε για την κωλοτουμπα του αιωνα. Τετοια 'ευλυγισια'
                  ουτε ο Καρατζαφερης δεν την ειχε, 'ο κωλοτουμπας' του κοινοβουλιου...

1. Σε πολλά μπορεί να συμφωνώ. **Διαφωνώ κάθετα όμως με τη αρχή ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να μας διώξουν από το €. **Και εκεί δυστυχώς δεν έχω απολύτως κανέναν ενδοιασμό να πω ότι όποιος δεν μπορεί να καταλάβει ότι έξω από το Ευρωπαϊκό μαντρί δεν υπάρχει ελπίδα είναι αυτή τη στιγμή εκτός πραγματικότητας. Το αν θα πρέπει η οικογένεια Παπανδρέου να μπουντρουμιαστεί όπως και ο Παπακωνσταντίνου είναι ένα θέμα που το έχω ήδη αναλύσει και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αλλά τώρα να συζητώ για τις βούρτσες όπως εγώ θεωρώ και όχι για το αν η Ελλάδα θα είναι εντός ΕΕ ή όχι εκεί συγνώμη για κανέναν πούστη δεν θα βάλω σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ψηφίζοντας ένα κόμμα που όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην καταγγελία του μνημονίου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ κάτι που ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Μπορεις να μου δειξεις ΜΙΑ διαταξη, ΕΝΑΝ νομο, ΜΙΑ διαδικασια που προβλεπει κατι τετοιο? Κατι επισημο δηλαδη, με το οποιο
                  μπορει η Ε.Ε να πραξει με αυτο τον τροπο?
                  Δεν υπαρχει Χρηστο, οσο και να ψαχνεις οπου και να ψαξεις, δεν θα βρεις, καθοτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ προβλεφθηκε κατι τετοιο απο την εποχη της συστασης της ΟΝΕ...
                  Τα 26δις που πωληθηκε το CDS απο την Unigestion του Αντρικου, δεν ειναι 'βουρτσες' Χρηστο...Ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ colpo grosso...
                  Τελος, την Ευρωπαικη προοπτικη της χωρας, οχι μονο εσυ πχ, αλλα και οποιοσδηποτε ψηφιζει μνημονιακο κομμα, την αμφισβητει By default. Δες λιγο πιο εξω που εφαρμοστηκε το μνημονιο, τι συντριμμια αφησε πισω του, και τι ανακουφιση
                  ειχαν αμεσα οσες χωρες τους πεταξαν εξω με τις κλωτσιες.
                  Τα επικοινωνιακα τρικ σχετικα με δυνατοτητα διαπραγματευσης του μνημονιου, ειναι απο ανεκδοτο, εως τραγελαφικα...
                  Ειναι ηδη υπολογισμενο και δεδομενο απο πλειαδα οικονομικων επιστημονων ανα τον κοσμο, οτι αυτο το χρεος που εχει ΠΑΡΑΝΟΜΑ δημιουργηθει, ΔΕΝ μπορει να εξυπηρετηθει. Πως αλλιως να το πω, πιο Ελληνικα δεν γινεται.
                  Ειναι κλασσικη μεθοδος των οικονομικων δολοφονων, Αμερικανο-εβραικων λομπυ/τραπεζων/οικων αξιολογησης.
                  Βρισκουν τον τροπο και πλασαρουν δανεια με τετοιο τροπο ωστε να μην μπορει η χωρα να αποπληρωσει, δεσμευοντας στην συνεχεια φυσικο, ορυκτο πλουτο, γη, και δημοσια περιουσια της χωρας, αφου πρωτα την εχουν υποτιμησει σε ολα τα επιπεδα.
                  Καιρος ειναι πια να ξυπνησει ο κοσμος...

P.S Ξαναλεω, εχεις διαβασει τις θεσεις του κινηματος, εστω τα επτα συνοπτικα σημεια και διαφωνεις καπου?

Αν κ θα πρέπει να ρωτήσω τον καθηγητή μου στο Δημόσιο Διεθνές για να σου πω ακριβώς τρόπο,διαδικασία κλπ,δεν θα μου φαινόταν εντελώς παράλογο να πέταγαν την Ελλάδα έξω με το έτσι θέλω-->με το πρόσχημα σταθερότητος κ προστασίας των υπολοίπων.Εμείς έχουμε όση γνώμη μπορεί να υποστηρίξει η οικονομική μας κατάσταση -προφανώς γνωρίζω οτι με τις τοκογλυφίες τους μας έφεραν κ αυτοί εδώ που είμαστε-.Οπότε απορώ με την τόση σιγουριά των δήθεν αντιμνημονιακών.Θα δικαιολογούσα απόλυτα την θέση των εάν επιτακτικά μιλούσαν για άμεσες μεταρρυθμίσεις.Έτσι όπως λειτουργούν όμως...

Όντως υπάρχει πρόβλεψη εθελούσιας εξόδου από το κοινό νόμισμα κ όχι αποπομπή -αν δεν κάνω λάθος-.Πως είμαστε σίγουροι όμως,με μια Ελλάδα που πνέει τα λοίσθια,οτι δεν θα μας εξαναγκάσουν σε έξοδο?Έχεις διπλωματικές επαφές με κράτη της ονεζώνης?Έχεις αντιληφθεί μια έτοιμη χρονική στιγμή για ηρωισμούς κ ψευτοαριστερισμό?Έχεις ζυγίσει την θέληση χωρών όπως η Ολλανδία,η Φινλανδία,η Γερμανία -που προπαγανδιστικά τα μέσα μαζικής αποβλάκωσής των προβάλλουν οτι το 1000% των γερμανών πολιτών μας θέλουν εκτός γιούρο-?

Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα είναι χειρότερο:να μείνουμε με το μνημόνιο ή να κάνουμε την μεγάλη έξοδο.Εκείνο που βλέπω πάντως είναι μια αδιαπέραστη σαπίλα παντού.Στην ύστατη ώρα που όλοι θα πρέπει να στρώσουμε κώλο κ ενωμένοι να φάμε όση λιγότερο φούτσα γίνεται,μαλώνουμε για τα κουβαδάκια μας.

Δείξε λίγο κατανόηση, ξέρεις τί ξύλο φάγανε απ την ΚΝΕ όταν κατεβήκαν απ το χωριό?
                  Σάλεψε το μυαλό τους

edit:

και φαν του Γιανναρά βλέπω

απλά τραγικός...

για πε βρε Ξερολόπουλε:τι δει πράττειν?Στείλε κ ένα μέμο στον ΠτΔ για να τελειώνει κ το τσίρκο!

• R
                    rx8_drifter last edited by

Πάνω που ήμουν έτοιμος να απαντήσω, κάπου σε θυμήθηκα

viewtopic.php?f=13&t=37571&p=1646665&hilit=sosna#p1646665

σου πάει το αρχαϊζον πάντως, να το κρατήσεις

• S
                      sosna last edited by

Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
                      Πάνω που ήμουν έτοιμος να απαντήσω, κάπου σε θυμήθηκα

viewtopic.php?f=13&t=37571&p=1646665&hilit=sosna#p1646665

σου πάει το αρχαϊζον πάντως, να το κρατήσεις

λολ

η φάση είναι οτι κ τότε ξερόλα σε είπα.

θα πρέπει να σταματήσω να επαναλαμβάνομαι.

μου χάλασες τη μανέστρα πάντως γιατί είχα λάβει θέση μάχης στο πληκτρολόγιο με ερωταποκρίσεις φωτιά.

για το μέμο στον ΠτΔ επιμένω πάντως.

επίσης είδα οτι ακόμη είσαι κολλημένος με τις ταμπέλες!Ένα βηματάκι τη φορά...

έντιτ:για την ιστορία πάντως,καταντά οχλητική η εξισωτική ισοπέδωση.Αυτό,επιτρέπεται μόνο για τους παρόντες πολιτικούς της Κρητιδικής περιόδου.

έντιτ2:ξαναθυμόμενος τα παλιά.βλέπω πόσα έχουν αλλάξει από τότε πολιτικά!Ο ναι,τίποτε!

• A
                        adriver last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                        με την προφανή σχέση 'καταγγελία μνημονίου-δανειακής σύμβασης' --> 'δυσκολία παραμονής στο ευρώ' (εξήγησα ήδη το μηχανισμό...)
                        Πως θα σωθούν οι τράπεζες χωρίς στήριξη από την ΕΚΤ ? Με κρατική μεν παρέμβαση (με τι λεφτά ?) αλλά με 'ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια'

Αυτά τα ερωτήματα οφείλονται μάλλον στο ότι δεν μπορείς ούτε καν να φανταστείς τη προχωρημένη θέση των Καμμένων : **Ο μόνος τρόπος για να μείνει η χώρα στο ευρώ είναι να ακυρώσει το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις!
                        Δηλαδή, μονομερείς ενέργειες ακύρωσης των πάντων, ... για εγγυημένο Ευρώ! **

Αν ερμηνεύω καλά τις θέσεις του κινήματος(!), η συνομωσία εβραιο-αμερικανο..... δεν θυμάμαι ποιών άλλων, μας έβαλε στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις για να μας διώξει από το Ευρώ!

Όχι σαν τους ΤΣΙΡΙΘάδες 'πες τα όλα' που οι μισοί λένε για μονομερείς και οι άλλοι μισοί για μη μονομερείς ενέργειες.

Ο καθηγητής Μαριάς είναι πιό προχωρημένος από τον 'συντηρητικό' Γ. Σταθάκη, ... ή περισσότερο πατριώτης (η ερμηνεία εξαρτάται από το πόσο καμμένος είσαι).

• N
                          nikos last edited by

Ένα από τα προβλήματα της εξόδου από το ευρώ έναι ότι όταν θα θέλουμε να ξαναμπούμε, θα είναι αργά.

Όσο για τον Καμμένο, είναι τόσο ασόβαρος, που απορώ γιατί χρειάζεται να το αναλύσουμε.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Nikos @ YouTube

• kubiak
                            kubiak last edited by

Ο χρήστης kubiak έγραψε:
                            Λίγο πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου:
                            (...)
                            Τι σκατά, αυτοί οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ; ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΦΡΕΝΟ; ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΛΑΖΟΝΕΣ; ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ;

Διαφωνώ με το συμπέρασμα σου. Άκης in chains, πουτάνες, λαθρομετανάστες ήταν ακριβώς μια απέλπιδα προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για να δείξουν ότι κάνουν κάτι. Τους έπιασε κάψα ακριβώς γιατί έβλεπαν τη Χρυσή Ζύμη να μαζεύει ψήφους με αυτή την ατζέντα. Και εν μέρει έπιασε, Loverδος-Χρυσοαρχίδης ξαναβγήκαν...

Στην απορία μου δεν έφτασα τυχαία, υπάρχει πολύς κόσμος που θεώρησε μέγιστη κοροϊδία και εμπαιγμό τις συγκεκριμένες κινήσεις, στάχτη στα μάτια. Ωστόσο, οι οροθετικές και η αμυγδαλέζα είναι δύο από τα σημεία που αναφέρω.
                            Το loverdo kai to chrisohoidi μπορεί να βγήκαν, το Π.Α.Σ.Ο.Κ. όμως ήπιε πορτοκαλάδα...

• K
                              kouliscd last edited by

Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
                              ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τώρα nass??

Άντε μπράβο με τις ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ σου!

Ρε βγάλτε το Καμμένο λέμε να δει ΠΡΟΚΟΠΗ η χώρα!!!

**Πρέπει να είναι ο mister κωλοτούμπας αυτή την εβδομάδα. Ούτε νεκρός δεν έλεγε ότι δε συνεργάζεται? **

Ο Πάνος ο Ανεξάρτητος των Καμμένων Ελλήνων(κλεμμένο από τον Βουλαρίνο) θα θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας. Κυριολεκτικά, καθώς θα πρέπει να είναι νεκρός για να συνεργαστεί.

@ Κίκιζας

Το να επιτεθείς προσωπικά στον nass είναι από τα πιο fail πράγματα που μπορείς να κάνεις.

• D
                                droemmen last edited by

Εντός μνημονίου που είμαστε τόσο καιρό είναι εγγυημένη η θέση μας στο ευρώ...
                                Απλά κάθε τρίμηνο που είναι να πάρουμε μια δόση υπάρχει η καθιερωμένη πια απειλή
                                'Ψηφίστε ή διαφορετικά θα βγείτε από το ευρώ'

• D
                                  dimitris_f last edited by

Οι επιλογες είναι οι παρακατω :

1. Εξοδος από το ευρω
                                    Πρεπει , ως κρατος, να εξασφαλισεις το συναλλαγμα που απαιτειται για καυσιμα, φαρμακα, και κεφαλαιουχικα αγαθα που είναι απαραιτητα στην οικονομια. Πρεπει να εξετασεις αν το ισοζυγιο τροφιμων (εξαγωγες-εισαγωγες ) ειναι πλεονασματικο ή ελλειμματικο και αν είναι ελλειμματικο χρειαζεσαι επιπλεον συναλλαγμα. Δεν σε πολυ-νοιαζει να εχεις συναλλλαγμα για εισαγωγες των υπολοιπων προιοντων. Ετσι κι΄αλλιως ο πολυς κοσμος δεν θα εχει τη δυνατοτηατ να αγορασει εισαγομενα προιοντα για καποιο χρονικο διαστημα .
                                    Καποιοι ισχυριζονται οτι αυτη η λυση μπορει να οδηγησει σε ανασχεση της υφεσης και στη βελτιωση της οικονομικης καταστασης των πολλων.
                                    Καποιοι αλλοι ισχυριζονται ότι αυτη η λυση θα οδηγηση σε οικονομικη καταστροφη. Συν το οτι θα μας παρουν τα νησια οι τουρκοι και το οτι διαφοροι θα πηδηξουν τις γυναικες και τις κορες μας.
                                    Δεν εχω τις γνωσεις που απαιτουνται για να παρω θεση.

2. Παραμονη στο ευρω και αποδοχη του μνημονιου ως εχει (ειτε επειδη πρεπει να παραμεινει ως εχει ειτε επειδη δεν υπαρχει δυνατοτητα διαπραγματευσης)
                                    Το που εχει οδηγησει η εφαρμογη του μνημονιου και το ποιων η θεση εχει επιδεινωθει είναι γνωστα (δεν χρειαζεται να τα επαναλαβω).
                                    Θα υπαρξουν κι΄αυτοι που θα πουν ότι το μνημονιο περιεχει και μεταρρυθμισεις και αναπτυξιακα μετρα που είναι προς τη σωστη κατευθυνση (ισως μου τριψουν στη μουρη και καμια μελετη/αναλυση καποιων νεο-φιλελευθερων) . Νταξει, φερτε τις μεταρρυθμμισεις και τα μετρα που λετε ότι είναι αναπτυξιακα να δουμε ποια θα ειναι τα οφελη και ποιοι θα ωφεληθουν και αν είναι ετσι να τις εφαρμοσουμε. Παντως ,εχω χορτασει αυξηση του ΑΕΠ απο τη απελευθερωση του επαγγελματος των φορτηγατζηδων , η οποια συμφωνα με μελετη του ΙΟΒΕ θα επεφερε αυξηση του ΑΕΠ κατά δεν-θυμαμαι-ποιο-ποσοστο.

3. Παραμονη στο ευρω και επαναδιαπραγματευση του μνημονιου.
                                    Δεν λεω «παμε να τους πηδηξουμε» (αλλωστε δεν βλεπω το θεμα ως ελλαδα versus μερκελ ή ελλαδα versus εβραιο-μασονοι τραπεζιτες). Λεω οτι η διαπραματευση ειναι εφικτη (το μεχρι ποιου βαθμου ειναι εφικτη προφανως δεν το ξερω).

Πριν απο πολλα χρονια , οι ιταλοι εφαρμοσαν στο ποδοσφαιρο μια τακτικη η οποια εδινε μεγαλη εμφαση στην πολυ οργανωμενη και πολυ σφιχτη αμυνα (το γνωστο κατενατσιο) και τις καθυστερησεις. Το θεαμα ειναι ψιλο-χαλια αλλα η τακτικη αυτή ηταν αρκετες φορες αποτελεσματικη (αν δεν κανω λαθος , εχει δωσει μεχρι και κυπελο πρωταθλητριων και κυπελουχων).

Παιζεις κατενατσιο και κανεις καθυστερησεις μεχρι να αρχισουν να σκανε και αλλες
                                  χωρες. Ειναι καλυτερα οταν ειναι πολλοι στα σκατα και η μιση ευρωζωνη μας ακολουθει με βημα ταχυ και το ευρωπαικο τραπεζικο συστημα είναι σχεδον στο συνολο του χρεοκοπημενο. Θα υπαρξει αναγκη για ευρεση συνολικης λυσης.

Το πρωτογενες ελλειμα για το 2012, συμφωνα με τον προυπολογισμο του ΠΑΣΟΚ, θα ειναι περιπου 5 δις. Προσπαθεις να το μαζεψεις (μη με ρωτησετε για συγκεκριμενα μετρα) χωρις να πληγουν οι χαμηλου εισοδηματος ταξεις. Στην αναγκη τυπωνει και μερικα δις η ΤτΕ μεσω του ELA .Η κεντρικη τραπεζα της Ιρλανδιας εχει τυπωσει κατά κορον , η ΤτΕ εχει τυπωσει για την χρηματοδοτηση των ελληνικων τραπεζων ώστε ο λογος δανεια/καταθεσεις να ειναι αποδεκτος . Υπαρχει , βεβαια, μια ασαφεια στον αν είναι απαραιτητη ή όχι η εγκριση της ΕΚΤ για την ενεργοποιηση του ELA , αλλα νομιζω ότι η σκληρη μονεταριστικη γραμμη της ΕΚΤ δεν θα συνεχιστει. (όχι λογω της εκλογης του Ολαν ,αλλα για να μην σκασουν οι Ιταλια και Ισπανια).

Επιλεγω τη κουρτινα 3.

Και αυτο για οσους είναι υπερ του ευρωπαικου προσανατολισμου της Ελλαδας (και κυριως αυτους που εχουν ως παραδειγμα την Γερμανια) και λοιδορησαν την προταση του Γλεζου.

• M
                                    manosk last edited by

Πρεπει να εξετασεις αν το ισοζυγιο τροφιμων (εξαγωγες-εισαγωγες ) ειναι πλεονασματικο ή ελλειμματικο και αν είναι ελλειμματικο χρειαζεσαι επιπλεον συναλλαγμα. Δεν σε πολυ-νοιαζει να εχεις συναλλλαγμα για εισαγωγες των υπολοιπων προιοντων. Ετσι κι΄αλλιως ο πολυς κοσμος δεν θα εχει τη δυνατοτηατ να αγορασει εισαγομενα προιοντα για καποιο χρονικο διαστημα .

ΟΚ τα υπόλοιπα, άλλωστε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Το παραπάνω όμως το έγραψες από βιασύνη ή στα σοβαρά;

• D

Ο χρήστης manosk έγραψε:

Πρεπει να εξετασεις αν το ισοζυγιο τροφιμων (εξαγωγες-εισαγωγες ) ειναι πλεονασματικο ή ελλειμματικο και αν είναι ελλειμματικο χρειαζεσαι επιπλεον συναλλαγμα. Δεν σε πολυ-νοιαζει να εχεις συναλλλαγμα για εισαγωγες των υπολοιπων προιοντων. Ετσι κι΄αλλιως ο πολυς κοσμος δεν θα εχει τη δυνατοτηατ να αγορασει εισαγομενα προιοντα για καποιο χρονικο διαστημα .

ΟΚ τα υπόλοιπα, άλλωστε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Το παραπάνω όμως το έγραψες από βιασύνη ή στα σοβαρά;

Τι ενοεις ? Εγραψα οτι αυτο που ειναι απαραιτητο για την εξοδο απο το ευρω, ειναι να εξασφαλισεις συναλλαγμα για καυσιμα , φαρμακα, τροφιμα και τα βασικα κεφαλαιουχικα αγαθα που ειναι απαραιτητα για την οικονομια. Και αναφερομαι σε καποιο αρχικο διαστημα.

Δεν σε νοιαζει να εχεις συναλλαγμα για κουστουμακια Boss , κλπ εισαγομενα προιοντα (εκτος απο αυτα που ανεφερα).

Που ακριβως διαφωνεις ? Και γιατι ?

Για την προταση του Γλεζου ειχες πει κατι (δεν θυμαμαι) ?

• M
                                        manosk last edited by

Γιατί αναφέρεσαι μόνο στα τρόφιμα, όχι στα υπόλοιπα που γράφεις τώρα.

Λοιπόν, σίγουρα γνωρίζεις ότι εκτός από τρόφιμα (και καύσιμα, φάρμακα που συμπλήρωσες), χρειαζόμαστε κι άλλα πολλά πράγματα.
                                        Προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω για το αν θα μπορούμε να καλύψουμε ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες, πχ τρόφιμα/πετρέλαιο.
                                        Αλλά όταν θα ζητήσεις ένα χαρτί από το ΚΕΠ και θα έχει καεί μια κωλοRAM, θα σου πουν 'περάστε σ' ένα μήνα, τα στέλνουμε χειρόγραφα, μας τα στέλνουν χειρόγραφα'.
                                        Θεωρώ ότι υπεραπλουστεύεις το θέμα (στυλ ΚΚΕ), δεν είναι τόσο μικρές και απλές οι ανάγκες του κράτους.
                                        Ο δε κόσμος χρειάζεται για τις καθημερινές του ανάγκες πράγματα που δεν θα βρίσκει. Λάμπες, φακούς γυαλιών, ανταλλακτικά συσκευών, τι ν' απαριθμώ τώρα, είναι ατέλειωτος ο κατάλογος.
                                        Εκτός αν επιστρέψουμε στο 1912, οπότε θα γίνουν τα οράματα του λαού μας πραγματικότητα.

• D

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                                          Γιατί αναφέρεσαι μόνο στα τρόφιμα, όχι στα υπόλοιπα που γράφεις τώρα.

Λοιπόν, σίγουρα γνωρίζεις ότι εκτός από τρόφιμα (και καύσιμα, φάρμακα που συμπλήρωσες), χρειαζόμαστε κι άλλα πολλά πράγματα.
                                          Προσωπικά, πολύ αμφιβάλλω για το αν θα μπορούμε να καλύψουμε ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες, πχ τρόφιμα/πετρέλαιο.
                                          Αλλά όταν θα ζητήσεις ένα χαρτί από το ΚΕΠ και θα έχει καεί μια κωλοRAM, θα σου πουν 'περάστε σ' ένα μήνα, τα στέλνουμε χειρόγραφα, μας τα στέλνουν χειρόγραφα'.
                                          Θεωρώ ότι υπεραπλουστεύεις το θέμα (στυλ ΚΚΕ), δεν είναι τόσο μικρές και απλές οι ανάγκες του κράτους.
                                          Ο δε κόσμος χρειάζεται για τις καθημερινές του ανάγκες πράγματα που δεν θα βρίσκει. Λάμπες, φακούς γυαλιών, ανταλλακτικά συσκευών, τι ν' απαριθμώ τώρα, είναι ατέλειωτος ο κατάλογος.
                                          Εκτός αν επιστρέψουμε στο 1912, οπότε θα γίνουν τα οράματα του λαού μας πραγματικότητα.

Aυτο ειχα γραψει :

1. Εξοδος από το ευρω
                                            Πρεπει , ως κρατος, να εξασφαλισεις το συναλλαγμα που απαιτειται για καυσιμα, φαρμακα, και κεφαλαιουχικα αγαθα που είναι απαραιτητα στην οικονομια. Πρεπει να εξετασεις αν το ισοζυγιο τροφιμων (εξαγωγες-εισαγωγες ) ειναι πλεονασματικο ή ελλειμματικο και αν είναι ελλειμματικο χρειαζεσαι επιπλεον συναλλαγμα. Δεν σε πολυ-νοιαζει να εχεις συναλλλαγμα για εισαγωγες των υπολοιπων προιοντων. Ετσι κι΄αλλιως ο πολυς κοσμος δεν θα εχει τη δυνατοτηατ να αγορασει εισαγομενα προιοντα για καποιο χρονικο διαστημα .

Οπως βλεπεις περιλαμβανει και καυσιμα , και φαρμακα (οι φακοι γυαλιων περιλαμβανονται στα φαρμακα) και κεφαλαιουχικα αγαθα απαραιτητα για την οικονομια (που σημανει και μηχανηματα , ανταλλακτικα, κλπ). Δεν θα γραψω αναλυτικα ολες τις εισαγωγες που ειναι απαραιτητες. Χοντρικα τις ανεφερα.

Αλλωστε οπως ισως ειδες , η επιλογη μου ειναι το 3.

Για την προταση του Γλεζου δεν μου ειπες.

• M
                                            manosk last edited by

ΟΚ τότε, δεν το είδα, σφάλμα μου.

Ποια πρόταση Γλέζου; Για το αναγκαστικό δάνειο;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 159
                                            • 160
                                            • 161
                                            • 162
                                            • 163
                                            • 285
                                            • 286