-
Ο χρήστης skye έγραψε:
[...]
Ειδικα η ΝΔ θα σκισει στις γαλαζιες περιοχες, οι ανθρωποι το λενε ανοιχτα οτι θα ψηφισουν ΝΔ. Οι ΠΑΣΟΚοι ντρεπονται και δεν το παραδεχονται ανοιχτα, αλλα θα το ριξουν πισω απ'το παραβαν -
ακα σέρρες?

τον μπιρσίμ πήραν στη νουδου?
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Σου κατέστρεψε τον κόσμο σου ε? Ο φιλελευθερισμός κυριαρχει στην πολιτική απο το 1850? Οι οικονομικες του πολιτικες το ιδιο? Αμαν τι κακο μας βρηκε ακυρο ακυρο
Μπα...τίποτα δε μου κατέστρεψε. Είναι πολύ άκυρο για να το πάρω στα σοβαρά. Το κακό είναι ότι η πραγματικότητα έχει καταστρέψει τον κόσμο μερικών αριστερών.
Ναι! Περνάμε τόσο καλά τώρα που αποκήρυξαν την αριστερή τους ιδεολογία!
Ρε σεις μας τρολλάρετε;
-
faflas πολύ ενδιαφέρον άρθρο
Δεν μπορώ φυσικά να είμαι σίγουρος αλλά έχω την ελπίδα πως στις εκλογές αυτές θα δούμε ένα δείγμα έστω πως και η μ@λακία έχει τα όριά της. Τα οποία όρια φυσικά φάινονται ανάγλυφα στο τόπικ αυτό και δοκιμάζονται στα όριά τους.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ακα σέρρες?Στις Σερρες δεν ξερω τι συμβαινει.. αλλα για τη Λακωνια που εχω επαφη καθως ειναι η κοπελα μου απο εκει, μπορω να σου πω οτι η ΝΔ θα σκισει ανετα.. οι ψηφοφοροι της το λενε ανοιχτα και καθαρα οτι θα ψηφισουν ΝΔ 'γιατι ο Σαμαρας ειναι πατριωτης'
και δε σου μιλαω για ανθρωπους ανω των 65 αλλα για 40αρηδες.. -
Πολυ ευστοχο το σχολιο του αρθρογραφου.
Απο αυτες τις εκλογες θα φανει ξεκαθαρα οτι η Β' Αθηνας δεν ανηκει στην ελληνικη επικρατειαΙσχυει για τη Λακωνια, δυστυχως.
-
το τελευταίο που άκουσα πάντως σκάι από καλαμάτα? ήταν ότι όταν κατέβηκε ο σαμαράς για κάτι εγκαίνια, περισσότερο κόσμο είχαν τα πούλμαν που έφεραν απ την αθήνα...
εδιτ
http://www.axortagos.gr/panolethria-sam ... kosmo.html
-
Κράτησα ένα από τα σχόλια...
Τέκι,
Δεν είμαι φιλελεύθερος, απλά δεν βρίσκω κάτι καλύτερο από Δράση και Μάνο
Ο Σύριζα γράφει στο πρόγραμμα του για 100,000 προσλήψεις (δες Οι προτάσεις μας Ανεργία -Εργασία), μηδέν ΦΠΑ σε βασικά είδη και αφορολόγητο 15,000 Ευρώ (δες 7. Μεταρρύθμιση του Φορολογικού συστήματος). Δεν γράφει βέβαια πόσο θα αυξήσει τη φορολογία σε πάνω απο 15,000 αλλά χωρίς να έχω στοιχεία έχω την εντύπωση πως η συντριπτική πλειοψηφία των εισοδημάτων δεν βρίσκεται πολύ πάνω, ακόμα και αν ψηφιστρί ο προτεινόμενος από τον ίδιο τον Σύριζα κατώτατος μισθός στα 1300 (υποθέτω προ εισφορών εργαζομένου).
Για τα Μανομαθηματικά. Ας πούμε πως είσαι νέα ωραία ανύπαντρη γραμματέας στην Dumm Hellas Α.Ε. αντιπροσωπεία αυτοκινήτων (φόρος τιμής στον Στέφανο) και ο εργοδότης σου δίνει μισθό 1200 το μήνα. Από αυτά, το ΙΚΑ παίρνει 198 από εσένα (συν παραπάνω από τον εργοδότη σου, νομίζω περίπου 240) και 76 + 10 έκτακτη εισφορά. Με το σχέδιο Μάνου το ΙΚΑ θα παίρνει αυτά που ως γυναίκα δεν έχεις και η Εφορία 157 το μήνα (γιατί υπάρχει και το αφορολόγητο των 5000). Άρα και σε εσένα μένουν περισσότερα 137 στην τσέπη, άντε πήγαινε μια βόλτα στον Hondo τώρα τυχερό πατροναρισμένο σεξιστικό στερεότυπο μου Αν και καλό είναι να μην τα πληρώσεις όλα σε κρέμες αν θες να έχεις μια σύνταξη της προκοπής για τα γεράματα.
“διότι μια επιχείρηση τα κέρδη μπορεί να τα κάνει “έξοδα””
Ποιά είναι τα “εξοδα” για μια ελληνική κατα κανόνα μη πολυεθνική επιχείρηση; Οκ, μεγάλη κουβέντα αλλά και με το 40% του Σύριζα πάλι θα υπάρχουν “έξοδα” απ’αυτή την άποψη. Απλά με το 40% θα υπάρχουν και περισσότερες έξοδοι από τη χώρα“Κι αν είμαι ελ. επαγγ. που παραδοσιακά δηλώνω κατά μέσο όρο το αφορολόγητο, θα δηλώσω παραπάνω τώρα? άρα όχι μόνο θα γλυτώσω το τεβε αλλά δεν θα πληρώσω παραπάνω φόρους.”
Το αφορολόγητο είναι 5,000, νομίζω (μεγάλο Ν) οι ελ.επ. δηλώνουν γύρω στις 10,000 κατα μέσο όρο οπότε με 20% θα πληρώνεις περισσότερο φόρο. Συν του ότι θα πρέπει να πληρώνεις συμπληρωματική συνταξιοδότηση αν θέλεις να πάρεις πάνω από 700 σύνταξη.
(για να μη μιλήσω για την καινούργια φορολογική κλίμακαι και την καταργηση στους φόρους των ακινήτων)…”
Οι φόροι ακινήτων το 2011 έδωσαν 1.1 δις, οι ΟΤΑ πήραν νομίζω γύρω στα 2.2 από τον προϋπολογισμό. Πλέον οι φόροι ακινήτων παιρνάνε στην δικαιοδοσία των ΟΤΑ και ο κεντρικός προϋπολογισμός απαλάσσεται από τα 1.1 δις.
“κάτοικοι άνω των 67ετών γύρω στα 2εκ , κόστος για τον προυπολογισμό 20δις το χρόνο μόνο από τις συντάξεις”
Όχι. Αυτό που λέει είναι πως το κράτος εγγυάται 700 ευρώ το μήνα σε κάθε ασφαλισμένο, δηλ. 16,8 δις το χρόνο. Tο 2011 ήδη δώσαμε 19.5 δις από τον κρατικό προϋπολογισμό (πέρα από τις εισφορές σε ταμεία). Από εκεί και πέρα ότι έχουν τα ταμεία του καθενός ήδη και κάτι παραπάνω από τον προϋπολογισμό για τους ήδη συνταξιούχους. Δεκτό ότι αυτό το κάτι παραπάνω είναι θολό σημείο.
“Για να χρηματοδοτήσει τα υπόλοιπα τι θα κάνει θα βάλει εισητήριο στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία?”
Όχι βρε, σπόνσορες. Joking aside, τα έσοδα του προϋπολογισμού θα αυξηθούν συνολικά (όπως είδες η υποθετική εργαζόμενη εκεί που έδινε 86 στην εφορία θα δίνει 157). Εκεί που βρίσκεται η μεγάλη θολούρα της Δράσης είναι το τι θα γίνει με τους υπάρχοντες συνταξιούχους οι οποίοι έχουν πληρώσει εισφορές για μια Α σύνταξη και ξαφνικά θα βρεθούν με μια πολύ μικρότερη αν τα ταμεία τους δεν έχουν (που δεν έχουν) αποθεματικά.
Anyway, δεν θέλω να πω πως το πρόγραμμα της Δράσης δουλεύει σίγουρα σαν μαθηματικά, απλά πως δεν είναι εύκολο (και σίγουρα όχι απο εμένα) να υπολογιστεί αν δουλεύει. Επίσης πως τουλάχιστον έχει αρκετά νούμερα (τα οποία απουσιάζουν από πολλά προγράμματα). Και πως συμφωνώ με τη λογική πως το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει τα ελάχιστα σε όλους αντί να δίνει μια πολύ καλή σύνταξη και υγειονομική κάλυψη στον ΔΕΗτζή και να αφήνει τη μάνα μου με 420 το μήνα να πληρώνει τα μισά της φάρμακα.
Ωραία είναι η ιστορική αναδρομή στο 1800τόσο και οι παραπομπές από θεωρητικά πονήματα αλλά να μην ξεχνάμε την ταμπακιέρα (βλέπε μπολνταρισμένα).
Ποιός μιλάει για αυτά που είναι και το κύριο πρόβλημα του ασφαλιστικού σήμερα;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν δεν πρόκειται για τη γνωστή (?) τακτική να φουσκώνουν τα ποσοστά των μεγάλων, ώστε αφενός να επιτυγχάνεται αυτοεκπληρούμενη προφητεία κι αφετέρου να έλκονται οι ψηφοφόροι που ψάχνονται για να ακολουθήσουν το 'νικητή', ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φτιάχνουν κυβέρνηση με τις ευλογίες των υπερήφανων Ελλήνων κι άσε τους άλλους να χοροπηδάνε.
Μεχρι τωρα εχουμε ακουσει απο τους μισους οτι οι δημοσκοποι φουσκωνουν τα ποσοστα των μεγαλων για τους λογους που γραφεις, κι απο τους αλλους μισους οτι τα εμφανιζουν χαμηλοτερα για να τρομαξουν τον κοσμο με την επερχομενη ακυβερνησια
Anyway δεν ξερω αν εχεις καθολου επαφη με περιοχες εκτος Αθηνων. Ειδικα η ΝΔ θα σκισει στις γαλαζιες περιοχες, οι ανθρωποι το λενε ανοιχτα οτι θα ψηφισουν ΝΔ. Οι ΠΑΣΟΚοι ντρεπονται και δεν το παραδεχονται ανοιχτα, αλλα θα το ριξουν πισω απ'το παραβανΌχι πλέον, δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας.
Αν δω όμως να κλείνουν οι δρόμοι από αγρότες ή να χύνουν γάλατα και μυζήθρες στις πλατείες, θα τους πάρω με τις πέτρες (ή θα ευχηθώ καλό βόλι στα γκλομπ των ΜΑΤατζήδων).
Δεν μ' ενδιαφέρουν οι υποχρεώσεις κάθε redneck προς τους βουλευτές 'του', ούτε μ' ενδιαφέρει αν είναι 'κακομαθημένος' ή 'αγράμματος' ή ο παππούς του σφάχτηκε από τους αριστερούς ή τους δεξιούς.
Οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνεις με την ψήφο σου σε συνοδεύουν σαν τις μπαλαρίνες της διαφήμισης της Aegean. Όσο κι αν προτιμάς να παριστάνεις την παρθένα με τον κρίνο. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κράτησα ένα από τα σχόλια...Τέκι,
Δεν είμαι φιλελεύθερος, απλά δεν βρίσκω κάτι καλύτερο από Δράση και Μάνο
Ο Σύριζα γράφει στο πρόγραμμα του για 100,000 προσλήψεις (δες Οι προτάσεις μας Ανεργία -Εργασία), μηδέν ΦΠΑ σε βασικά είδη και αφορολόγητο 15,000 Ευρώ (δες 7. Μεταρρύθμιση του Φορολογικού συστήματος). Δεν γράφει βέβαια πόσο θα αυξήσει τη φορολογία σε πάνω απο 15,000 αλλά χωρίς να έχω στοιχεία έχω την εντύπωση πως η συντριπτική πλειοψηφία των εισοδημάτων δεν βρίσκεται πολύ πάνω, ακόμα και αν ψηφιστρί ο προτεινόμενος από τον ίδιο τον Σύριζα κατώτατος μισθός στα 1300 (υποθέτω προ εισφορών εργαζομένου).
Για τα Μανομαθηματικά. Ας πούμε πως είσαι νέα ωραία ανύπαντρη γραμματέας στην Dumm Hellas Α.Ε. αντιπροσωπεία αυτοκινήτων (φόρος τιμής στον Στέφανο) και ο εργοδότης σου δίνει μισθό 1200 το μήνα. Από αυτά, το ΙΚΑ παίρνει 198 από εσένα (συν παραπάνω από τον εργοδότη σου, νομίζω περίπου 240) και 76 + 10 έκτακτη εισφορά. Με το σχέδιο Μάνου το ΙΚΑ θα παίρνει αυτά που ως γυναίκα δεν έχεις και η Εφορία 157 το μήνα (γιατί υπάρχει και το αφορολόγητο των 5000). Άρα και σε εσένα μένουν περισσότερα 137 στην τσέπη, άντε πήγαινε μια βόλτα στον Hondo τώρα τυχερό πατροναρισμένο σεξιστικό στερεότυπο μου Αν και καλό είναι να μην τα πληρώσεις όλα σε κρέμες αν θες να έχεις μια σύνταξη της προκοπής για τα γεράματα.
“διότι μια επιχείρηση τα κέρδη μπορεί να τα κάνει “έξοδα””
Ποιά είναι τα “εξοδα” για μια ελληνική κατα κανόνα μη πολυεθνική επιχείρηση; Οκ, μεγάλη κουβέντα αλλά και με το 40% του Σύριζα πάλι θα υπάρχουν “έξοδα” απ’αυτή την άποψη. Απλά με το 40% θα υπάρχουν και περισσότερες έξοδοι από τη χώρα“Κι αν είμαι ελ. επαγγ. που παραδοσιακά δηλώνω κατά μέσο όρο το αφορολόγητο, θα δηλώσω παραπάνω τώρα? άρα όχι μόνο θα γλυτώσω το τεβε αλλά δεν θα πληρώσω παραπάνω φόρους.”
Το αφορολόγητο είναι 5,000, νομίζω (μεγάλο Ν) οι ελ.επ. δηλώνουν γύρω στις 10,000 κατα μέσο όρο οπότε με 20% θα πληρώνεις περισσότερο φόρο. Συν του ότι θα πρέπει να πληρώνεις συμπληρωματική συνταξιοδότηση αν θέλεις να πάρεις πάνω από 700 σύνταξη.
(για να μη μιλήσω για την καινούργια φορολογική κλίμακαι και την καταργηση στους φόρους των ακινήτων)…”
Οι φόροι ακινήτων το 2011 έδωσαν 1.1 δις, οι ΟΤΑ πήραν νομίζω γύρω στα 2.2 από τον προϋπολογισμό. Πλέον οι φόροι ακινήτων παιρνάνε στην δικαιοδοσία των ΟΤΑ και ο κεντρικός προϋπολογισμός απαλάσσεται από τα 1.1 δις.
“κάτοικοι άνω των 67ετών γύρω στα 2εκ , κόστος για τον προυπολογισμό 20δις το χρόνο μόνο από τις συντάξεις”
Όχι. Αυτό που λέει είναι πως το κράτος εγγυάται 700 ευρώ το μήνα σε κάθε ασφαλισμένο, δηλ. 16,8 δις το χρόνο. Tο 2011 ήδη δώσαμε 19.5 δις από τον κρατικό προϋπολογισμό (πέρα από τις εισφορές σε ταμεία). Από εκεί και πέρα ότι έχουν τα ταμεία του καθενός ήδη και κάτι παραπάνω από τον προϋπολογισμό για τους ήδη συνταξιούχους. Δεκτό ότι αυτό το κάτι παραπάνω είναι θολό σημείο.
“Για να χρηματοδοτήσει τα υπόλοιπα τι θα κάνει θα βάλει εισητήριο στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία?”
Όχι βρε, σπόνσορες. Joking aside, τα έσοδα του προϋπολογισμού θα αυξηθούν συνολικά (όπως είδες η υποθετική εργαζόμενη εκεί που έδινε 86 στην εφορία θα δίνει 157). Εκεί που βρίσκεται η μεγάλη θολούρα της Δράσης είναι το τι θα γίνει με τους υπάρχοντες συνταξιούχους οι οποίοι έχουν πληρώσει εισφορές για μια Α σύνταξη και ξαφνικά θα βρεθούν με μια πολύ μικρότερη αν τα ταμεία τους δεν έχουν (που δεν έχουν) αποθεματικά.
Anyway, δεν θέλω να πω πως το πρόγραμμα της Δράσης δουλεύει σίγουρα σαν μαθηματικά, απλά πως δεν είναι εύκολο (και σίγουρα όχι απο εμένα) να υπολογιστεί αν δουλεύει. Επίσης πως τουλάχιστον έχει αρκετά νούμερα (τα οποία απουσιάζουν από πολλά προγράμματα). Και πως συμφωνώ με τη λογική πως το κράτος πρέπει να εξασφαλίζει τα ελάχιστα σε όλους αντί να δίνει μια πολύ καλή σύνταξη και υγειονομική κάλυψη στον ΔΕΗτζή και να αφήνει τη μάνα μου με 420 το μήνα να πληρώνει τα μισά της φάρμακα.
Ωραία είναι η ιστορική αναδρομή στο 1800τόσο και οι παραπομπές από θεωρητικά πονήματα αλλά να μην ξεχνάμε την ταμπακιέρα (βλέπε μπολνταρισμένα).
Ποιός μιλάει για αυτά που είναι και το κύριο πρόβλημα του ασφαλιστικού σήμερα;
Κλασική παγίδα. Δεν ψάχνουμε για λογιστές κύριοι, ψάχνουμε για διαμορφωτές πολιτικής.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ακα σέρρες?
Στις Σερρες δεν ξερω τι συμβαινει.. αλλα για τη Λακωνια που εχω επαφη καθως ειναι η κοπελα μου απο εκει, μπορω να σου πω οτι η ΝΔ θα σκισει ανετα.. οι ψηφοφοροι της το λενε ανοιχτα και καθαρα οτι θα ψηφισουν ΝΔ 'γιατι ο Σαμαρας ειναι πατριωτης'
και δε σου μιλαω για ανθρωπους ανω των 65 αλλα για 40αρηδες..Και τώρα η Λακωνία είναι ενδεικτική του γενικού κλίματος;
Και εγώ Πελοποννήσιος είμαι και όπως όλοι ξέρω ότι, σε Λακωνία, Αργολίδα (που είμαι εγώ) και Μεσσηνία η ΝΔ δεν έχασε ποτέ.
Ούτε το 81 ούτε το 93 ούτε το 09.
Αυτή οι νομοί συν κάποιους ακόμα που θυμάμαι στα γρήγορα (Φλώρινας, Καστοριά, Χαλικιδική) είναι τα κάστρα της δεξιάς διαχρονικά και ειδικά η Λακωνία που στην ουσία αυτό που περιμένει είναι την επιστροφή του τέως βασιλιά. -
το τελευταίο που άκουσα πάντως σκάι από καλαμάτα? ήταν ότι όταν κατέβηκε ο σαμαράς για κάτι εγκαίνια, περισσότερο κόσμο είχαν τα πούλμαν που έφεραν απ την αθήνα...εδιτ
http://www.axortagos.gr/panolethria-sam ... kosmo.html
Ναι μωρε δεν πανε στις συγκεντρωσεις, αλλα πισω απο το παραβαν αλλαζουν τα πραγματα.
Θες να σου πω για Μολαους που ξερω καλα;
Θες να σου πω για Τρικαλα που ξερω και προσωπα και πραγματα;Ασχετο: Πολυ γελιο το μεσημερι στο MEGA (νομιζω) που βγηκε ο Πετρος ο Κωνσταντινου κι ο παρουσιαστης δαγκωνοταν
-
Kάθε κόμμα έχει τα τοπικά προπύργιά του εδώ και πολλεεεεεεεεές δεκαετίες. Φακτ.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Πολυ ευστοχο το σχολιο του αρθρογραφου.
Απο αυτες τις εκλογες θα φανει ξεκαθαρα οτι η Β' Αθηνας δεν ανηκει στην ελληνικη επικρατειαΙσχυει για τη Λακωνια, δυστυχως.
Εννοειται στη β' θα γινει το σωσε.
Εγω παντως στην Πατρα εχω μεγαλη απορια τι θα κανουν οι ΠΑΣΟΚοι. Θα το ριξουν αλλου τελικα;
Γιατι μεχρι τωρα οκ, ακους γκρινια, αλλα μονο οι νεοι λενε οτι θα ψηφισουν κατι αλλο. Οι μεγαλυτεροι γκρινιαζουν, αλλα κουβεντα για τις εκλογες -
Κλασική παγίδα. Δεν ψάχνουμε για λογιστές κύριοι, ψάχνουμε για διαμορφωτές πολιτικής.
Η μετεμψύχωση του Μαρξ να κατέβει και να κυβερνήσει, αν δεν βρεθεί ένας λογιστής/σπιούνος/χαφιές/ταγματασφαλίτης να βρει τα λεφτά που κακώς πηγαίνουν προς διάφορες ομάδες (είτε είναι θείες του ΙΚΑ, είτε είναι Άκηδες, είτε είναι τυφλοί εκ Ζακύνθου, είτε καραοφελημένες κάστες) τότε μηδεν εις το πηλίκο.
-
ακα σέρρες?

τον μπιρσίμ πήραν στη νουδου?
Πειραιάς -> Καλλίπολη - > Μάνη -> ΝΔ
Το ότι δεν βγαίνουν να το βροντοφωνάξουν τώρα είναι άλλο θέμα. Βλέπεις, φοβούνται τα γιαούρτια. Δεν αλλάζουμε ομάδα, αλλά ούτε και κόμμα αλλάζουμε.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Εκτιμώ ότι ο Τσίπρας κέρδισε πολλούς πόντους στο επικοινωνιακό παιχνίδι με την πρόταση συνεργασίας προς όλα τα κόμματα της αριστεράς καθώς και στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Από την άλλη η ΔΗΜΑΡ, όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, είναι αναμενόμενο ότι θα χάνει ψηφοφόρους αφού ο κόσμος θα προτιμήσει το original ΠΑΣΟΚ. Συν τοις άλλοις παρατηρώ ότι μεταξύ των στελεχών της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν έντονες διαφωνίες, ενώ παράλληλα το κόμμα δεν είναι σε θέση να περάσει προς τα έξω μια κοινή γραμμή.Έξω από τα επικοινωνιακά ο Τσίπρας μίλησε για τα απλά και καθημερινά, πράγμα που δεν έκαναν οι άλλοι.
Δηλαδή είπε:
Θέλω ο κόσμος να μην πεινάει, να μην κρυώνει, να έχει περίθαλψη.
Πολύ απλά πράγματα την ώρα που οι υπόλοιποι μιλάνε για οράματα και τις άλλες γνωστές προεκλογικές μπούρδες. -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Έξω από τα επικοινωνιακά ο Τσίπρας μίλησε για τα απλά και καθημερινά, πράγμα που δεν έκαναν οι άλλοι.
Δηλαδή είπε:
**Θέλω **ο κόσμος να μην πεινάει, να μην κρυώνει, να έχει περίθαλψη.να και το βίντεο:
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Έξω από τα επικοινωνιακά ο Τσίπρας μίλησε για τα απλά και καθημερινά, πράγμα που δεν έκαναν οι άλλοι.
Δηλαδή είπε:
**Θέλω **ο κόσμος να μην πεινάει, να μην κρυώνει, να έχει περίθαλψη.να και το βίντεο:
-

Εκλογές 2012 [#2]