-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τιποτα απο ολα αυτα δεν επιτρεπεται να εχει ο αντικαπιταλιστης, αφου ΟΛΑ ειναι κατασκευασμενα απο καπιταλιστικες εταιριες που φτιαχνουν οτι φτιαχνουν για να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ*.
Ουτε ρουχα να εχει , ουτε φαγητο , ουτε αυτοκινητο , ουτε πατινι και γενικως τιποτα αφου ολα τα εμπορευματα παραγονται με σκοπο το κερδος . Σωστα ?
-
Εγω μιλησα για αυτοκινητο κ κινητο. Απο κει κ περα, πιασε οοοοολα τα πραγματα τεχνολογιας, ολες τις 'μαρκες' (επειδη ρωτας για ρουχα), οοοοοολα τα φαρμακα. Γενικα δεν νοειται να πολεμας τον καπιταλισμο κ ΚΑΘΕ μερα (να μην σου πω καθε λεπτο της ωρας) να του δινεις χρηματα, αγοραζοντας τα προιοντα του. Κανονικα θα επρεπε αυτοι που δηλωνουν αντικαπιταλιστες να ειναι σε σπηλιες κ να γραφουν στο 4tf με συνθηματα καπνου.
-
Ρε dimitris, ώρες-ώρες με πιάνει το διαπαιδαγωγικό μου και μπορώ να εξηγώ το ίδιο πράγμα πολλές φορές.
Άλλες φορές αισθάνομαι ότι και η πρώτη και οι επόμενες προσπάθειες θα πάνε στο βρόντο.
Αν δεν θέλεις να κατανοήσεις γιατί το παράδειγμά μου ΔΕΝ είναι άκυρο, όπως γράφεις, ποιος είμαι εγώ που θα σου αλλάξω τη γνώμη; Η γνώμη σου βέβαια δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα, αλλά δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά.
Ίσως άλλη φορά. -
Ρε Μανε, ως συνηθως μπλα-μπλα και απο ουσια τιποτα.
ΥΓ Στο εγραψα. Ακριβως οπως ενας καπνιστης γιατρος μπορει να σου επισημαινει τους κινδυνους απο το καπνισμα , μπορει και ενας που τρωει τζανκ φουντ να σου επισημαινει τους κινδυνους απο την ανθυγιεινη διατροφη. Αυτα , βεβαια, δεν εχουν καμια σχεση/συναφεια με το τι ειναι αντικαπιταλιστικο (και εκει παει το 'ακυρο').
-
Γενικά το πρόβλημα έγκειται στο περί κατανάλωσης; Αν ήταν έτσι, ο eddie θα ήταν ο θεωρητικός της αριστεράς, αλλά δεν είναι
Σε ένα -μεγάλο για μένα- βαθμό είναι. Αν διαμαρτύρεσαι πχ για την παιδική εκμετάλλευση στην Καμπότζη και την ίδια στιγμή πας και δίνεις 100 ευρώ για sneakers που οι σόλες τους πχ φτιάχονται από 13χρονα σε κάποια ζούγκλα, απλά είσαι αρλούμπας.
Ομοίως είναι λίγο ασυνάρτητο ως παράδοξο να είσαι κατά του καπιταλισμού και την ίδια στιγμή να τροφοδοτείς το καπιταλιστικό κύκλωμα με το υστέρημα σου.
Εκτός αν μιλάμε για την ελληνική οπτική της αριστεράς τύπου '4.000 το μήνα για δουλειά δημοσίου (για να μπορώ να αγοράζω δυο κάρα καταναλωτικά προϊόντα και να έχω και το χρόνο να τα απολαμβάνω) και όταν βαριέμαι να τρώω τα λεφτά μου, να ρίχνω καμιά κορώνα κατά του σάπιου καπιταλισμού και της πλουτοκρατίας'.
Εκεί πάω πάσο.
-
@ dimitris
( )Θέλεις 'ουσία';
Ωραία, άκου τα τότε (μια κι έξω).
Όταν κάποιος διακηρύσσει ότι ένας ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, μη καταναλωτικός, μη σπάταλος, δίκαιος 100% (αδύνατο, αλλά έστω), που δεν στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους και των όσο γίνεται περισσότερων ανέσεων εις βάρος των υπολοίπων που δεν τα διαθέτουν αυτά, είναι σκάρτος και βρωμερός και βάρβαρος, ΑΛΛΑ ΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, τότε για οποιονδήποτε αποδέκτη των διακηρύξεων αυτά που ακούει είναι τουλάχιστον υποκρισία.
Δεν έχει σχέση το δικό σου παράδειγμα (του γιατρού καπνιστή) με το δικό μου. Γιατί ο γιατρός δεν ισχυρίζεται ότι αυτό που ο ίδιος κάνει είναι καλό για την υγεία του, λέει καθαρά ότι είναι ηλίθιος που καπνίζει και αποτρέπει τον ασθενή από την ίδια κακή συνήθεια, από τον εθισμό του.
Ο 'αριστερός' που κάνει διακοπές σε σουίτα των Καννών, οδηγεί πόρσε και έχει ωραία γκόμενα, θα ισχυριστεί ότι ο καπιταλισμός είναι μια μαλακία και μισή; Ότι δεν πρέπει να ψαχτεί κάποιος να κερδίσει πολλά χρήματα, να επιτύχει επαγγελματικά, να ζήσει καλύτερα, εφόσον έχει τη δυνατότητα και τα προσόντα να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω;
Μήπως θα βάλει και τα κλάματα για το δράμα που ζει, το οποίο τον εμποδίζει να απολαύσει τον κοινωνικό παράδεισο που ευαγγελίζεται;Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά;
Εσύ άκου τον, εγώ θα τον γράψω στ' @@ μου γιατί κρίνω ότι η συμπεριφορά του διαγράφει τα λεγόμενά του. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο 'αριστερός' που ... έχει ωραία γκόμενα, θα ισχυριστεί ότι ο καπιταλισμός είναι μια μαλακία και μισή;Ποιος θα τον πάρει στα σοβαρά;
Εσύ άκου τον, εγώ θα τον γράψω στ' @@ μου γιατί κρίνω ότι η συμπεριφορά του διαγράφει τα λεγόμενά του.Κι αυτό απαγορεύεται;
Μου φαίνεται ότι μπερδεύεις τον Αριστερό με τον αριστερόχειρα...
-
Όπως το πετσόκοψες, όχι.
Εξυπακούεται ότι η 'ωραία γκόμενα' του παραδείγματος ακολουθεί τα προηγούμενα που κρύβονται στις τελίτσες. -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Ρε Μανε, ως συνηθως μπλα-μπλα και απο ουσια τιποτα.ΥΓ Στο εγραψα. Ακριβως οπως ενας καπνιστης γιατρος μπορει να σου επισημαινει τους κινδυνους απο το καπνισμα , μπορει και ενας που τρωει τζανκ φουντ να σου επισημαινει τους κινδυνους απο την ανθυγιεινη διατροφη. *Αυτα , βεβαια, δεν εχουν καμια σχεση/συναφεια με το τι ειναι αντικαπιταλιστικο (και εκει παει το 'ακυρο').
Τα ειπε ο απο πανω. Ο γιατρος που σου επισημαινει τους κινδυνους για το καπνισμα, ξερει ο ιδιος α) οτι ειναι μαλακας που καπνιζει κ β) οτι δεν μπορεις να τον παρεις σοβαρα.
Ο αντικαπιταλιστης που κυκλοφορει με iPhone κ Nike, πραγματικα πιστευει οτι ο καπιταλισμος ειναι του Σατανα (μια φορα μαλακας) κ οτι η αποψη του ειναι η μοναδικη σωστη κ ωφειλουμε να την ασπαστουμε (δευτερη φορα μαλακας).
Κ επειδη εχω κ γνωστο τετοιο, οταν του ειπα οτι αν με καποιο μαγικο τροπο επιτυγχανονταν ολα αυτα που διακυρησσει αυτος κ οι 'συντροφοι' του (δικια του λεξη), τοτε δεν θα ειχε καροτσακι maclaren για το μωρο αλλα ενα καλαθι με δυο ροδες, ουτε Peugeot να τριγυρναει αλλα ενα καρο με ενα αλογο, ουτε καν τσιγαρο να καπνιζει, με κοιταγε σαν μαλακας (που ειναι).
Θες δεν θες ο Δυτικος τροπος ζωης δεν μπορει να υπαρχει αν δεν υπαρχει ο καπιταλισμος κ το κυνηγι του κερδους, γιατι πολυ απλα αυτα τα δυο ειναι το driving force πισω απο την δημιουργια ΟΛΩΝ τριγυρω σου. Αν δεν θες καπιταλισμο κ κερδοσκοπια (= το κερδος ειναι ο σκοπος) τοτε θα δεχτεις οτι θα ζουμε σε καλυβες, θα κυκλοφορουμε με καρα κ θα πεθαινουμε απο ενα απλο καταγμα ή ενα κρυολογημα. Γιατι αυτος που φτιαχνει την αντιβιωση κατα της γριπης ή το x-ray, τα εφτιαξε ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.
- Για εξηγησε μας με τι εχει σχεση το αντικαπιταλιστικο, που δεν εχει σχεση με τα παραπανω κ για αυτο ειναι ακυρα οσα λεμε. Να μπουμε στο ιδιο κλιμα, αφου τοση ωρα ειμαστε εκτος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όπως το πετσόκοψες, όχι.
Εξυπακούεται ότι η 'ωραία γκόμενα' του παραδείγματος ακολουθεί τα προηγούμενα που κρύβονται στις τελίτσες.Εξυπακούεται μόνο για όποιον πιστεύει ότι μία ωραία γκόμενα αποτελεί παρακολούθημα της πόρσε και της σουίτας στις Κάννες. Από τη διατύπωσή σου δεν εξυπακούεται τίποτα.
-
Γι' αυτό τα λένε 'συμφραζόμενα'.
Edit:
ήμαρτον, μην το ζαλίσουμε.
Το εξήγησα. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω μιλησα για αυτοκινητο κ κινητο. Απο κει κ περα, πιασε οοοοολα τα πραγματα τεχνολογιας, ολες τις 'μαρκες' (επειδη ρωτας για ρουχα), οοοοοολα τα φαρμακα. Γενικα δεν νοειται να πολεμας τον καπιταλισμο κ ΚΑΘΕ μερα (να μην σου πω καθε λεπτο της ωρας) να του δινεις χρηματα, αγοραζοντας τα προιοντα του. Κανονικα θα επρεπε αυτοι που δηλωνουν αντικαπιταλιστες να ειναι σε σπηλιες κ να γραφουν στο 4tf με συνθηματα καπνου.πριν απο καποιες σελιδες, ελεγες πως εχεις περασει και απο τα εδρανα! σε ποια σχολη αν επιτρεπεται ?
-
οσον αφορα κατι διασπαρτα ποστ που κανατε περι φοιτητων ---> γατακια, οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια! πολλοι εδω μεσα, θα θελατε να ειχατε περασει σε αυτα τα πανεπιστημια! και οχι δεν ξινονται ολοι οι φοιτητες, και οχι οι καταληψεις γινονται γιατι υπαρχει ουσιαστικος λογος, δεν γινονται για χαβαλε, το γεγονος οτι ο χαβαλες προκυπτει και εκει μεσα, δεν σημαινει τιποτα!
οσον αφορα κατι διασπαρτα ποστ που κανατε για αριστεριστες, αναρχικους κτλ κτλ που χρεισιμοποιουν iphone , κτλ κτλ
ενα θα σας πω παιδες, καλυτερα πλουσιος και επαναστατης, παρα φτωχος και μαλακας! καλα κανουν οσοι εχουν γκαφρα, και κατεβαινουν στις πορειες, ακομα και εαν δεν τα σπανε! οταν εισαι εξυπνος καταλαβαινεις πως οι πολιτικοι που σε κυβερνουν ειναι για τον πουτσο, και οταν εχεις σωστη παιδεια, εχεις μαθει να διαμαρτυρεσαι,ΑΣΧΕΤΑ αν εχεις porsche η χιουνται! ασχετα αν εχεις παντοφλα μοτορολα η iphone!
απλα συνιθιζεται τυποι που κυκλοφορυν με porsche και τα σχετικα αυτοκινητα, να μην τα εχουν δουλεψει και πολυ νομιμα, η και πολυ ηθικα, η ισως και καθολου αυτα τα λεφτα, αρα τους εξυπηρετει το συστημα! -
Ο ουσιαστικός λόγος της κατάληψης στη Νομική και της μετατροπής των ιδρυμάτων του κέντρου σε όργια παρανομίας ποιος είναι;
Τι σκοπό εξυπηρετεί η απίστευτη ΒΡΩΜΑ αφισών, συνθημάτων και καταστροφών της δημόσιας περιοουσίας;
Πως μπορεί κάποιος να διαδηλώνει για καλύτερη παιδεία και να συμπεριφέρεται σαν χοίρος απέναντι σε ιστορικά κτήρια;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ο ουσιαστικός λόγος της κατάληψης στη Νομική και της μετατροπής των ιδρυμάτων του κέντρου σε όργια παρανομίας ποιος είναι;Η αδιαφορία και υποκρισία των καλών καγαθών φοιτητών που κάνουν log in και λένε τα παράπονά τους online. Βέβαια, έχουν κι αυτοί τα δίκια τους. Τους περισσότερους δεν τους αφήνουν ο μπαμπάς και η μαμά να υπερασπιστούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα για να μην πάθουν κανένα κακό (ζμπρωξίματα, φτυσιές, βρισιές, κλωτσές κα)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε Μανε, ως συνηθως μπλα-μπλα και απο ουσια τιποτα.
ΥΓ Στο εγραψα. Ακριβως οπως ενας καπνιστης γιατρος μπορει να σου επισημαινει τους κινδυνους απο το καπνισμα , μπορει και ενας που τρωει τζανκ φουντ να σου επισημαινει τους κινδυνους απο την ανθυγιεινη διατροφη. *Αυτα , βεβαια, δεν εχουν καμια σχεση/συναφεια με το τι ειναι αντικαπιταλιστικο (και εκει παει το 'ακυρο').
Τα ειπε ο απο πανω. Ο γιατρος που σου επισημαινει τους κινδυνους για το καπνισμα, ξερει ο ιδιος α) οτι ειναι μαλακας που καπνιζει κ β) οτι δεν μπορεις να τον παρεις σοβαρα.
Ο αντικαπιταλιστης που κυκλοφορει με iPhone κ Nike, πραγματικα πιστευει οτι ο καπιταλισμος ειναι του Σατανα (μια φορα μαλακας) κ οτι η αποψη του ειναι η μοναδικη σωστη κ ωφειλουμε να την ασπαστουμε (δευτερη φορα μαλακας).
Κ επειδη εχω κ γνωστο τετοιο, οταν του ειπα οτι αν με καποιο μαγικο τροπο επιτυγχανονταν ολα αυτα που διακυρησσει αυτος κ οι 'συντροφοι' του (δικια του λεξη), τοτε δεν θα ειχε καροτσακι maclaren για το μωρο αλλα ενα καλαθι με δυο ροδες, ουτε Peugeot να τριγυρναει αλλα ενα καρο με ενα αλογο, ουτε καν τσιγαρο να καπνιζει, με κοιταγε σαν μαλακας (που ειναι).
Θες δεν θες ο Δυτικος τροπος ζωης δεν μπορει να υπαρχει αν δεν υπαρχει ο καπιταλισμος κ το κυνηγι του κερδους, γιατι πολυ απλα αυτα τα δυο ειναι το driving force πισω απο την δημιουργια ΟΛΩΝ τριγυρω σου. Αν δεν θες καπιταλισμο κ κερδοσκοπια (= το κερδος ειναι ο σκοπος) τοτε θα δεχτεις οτι θα ζουμε σε καλυβες, θα κυκλοφορουμε με καρα κ θα πεθαινουμε απο ενα απλο καταγμα ή ενα κρυολογημα. Γιατι αυτος που φτιαχνει την αντιβιωση κατα της γριπης ή το x-ray, τα εφτιαξε ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.
- Για εξηγησε μας με τι εχει σχεση το αντικαπιταλιστικο, που δεν εχει σχεση με τα παραπανω κ για αυτο ειναι ακυρα οσα λεμε. Να μπουμε στο ιδιο κλιμα, αφου τοση ωρα ειμαστε εκτος.
Χωρίς τον καπιταλισμό οι άνθρωποι θα ζούσαν στα δέντρα
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ο ουσιαστικός λόγος της κατάληψης στη Νομική και της μετατροπής των ιδρυμάτων του κέντρου σε όργια παρανομίας ποιος είναι;Τι σκοπό εξυπηρετεί η απίστευτη ΒΡΩΜΑ αφισών, συνθημάτων και καταστροφών της δημόσιας περιοουσίας;
Πως μπορεί κάποιος να διαδηλώνει για καλύτερη παιδεία και να συμπεριφέρεται σαν χοίρος απέναντι σε ιστορικά κτήρια;
θα σου πω απλα πως μιλας για μεριδα φοιτητων! συνιθιζεται να αυτοαποκαλουνται ως αναρχικοι, και ωρες-ωρες αμφιβαλλω κατα ποσο ειναι φοιτητες!
τεσπα, δεν υπαρχουν μονο αυτοι! υπαρχουν και αλλοι, αλλα δυστιχως η τηλεοραση σε εχει μαθει να βλεπεις μονο αυτα!
δες και τα πμ σου! -
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
... συνιθιζεται να αυτοαποκαλουνται ως αναρχικοι, και ωρες-ωρες αμφιβαλλω κατα ποσο ειναι φοιτητες! ...Για μερικούς μερικούς, ώρες ώρες αμφιβάλλω κ εγώ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@ dimitris
( )Θέλεις 'ουσία';
Ωραία, άκου τα τότε (μια κι έξω).
Όταν κάποιος διακηρύσσει ότι ένας ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, μη καταναλωτικός, μη σπάταλος, δίκαιος 100% (αδύνατο, αλλά έστω), που δεν στηρίζεται στο κυνήγι του κέρδους και των όσο γίνεται περισσότερων ανέσεων εις βάρος των υπολοίπων που δεν τα διαθέτουν αυτά, είναι σκάρτος και βρωμερός και βάρβαρος, ΑΛΛΑ ΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤ' ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, τότε για οποιονδήποτε αποδέκτη των διακηρύξεων αυτά που ακούει είναι τουλάχιστον υποκρισία.
βρε έλα όμως που δεν είναι αυτά που διακηρύσσει
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Χωρίς τον καπιταλισμό οι άνθρωποι θα ζούσαν στα δέντρα
Τα ΠΑΝΤΑ γυρω σου (μιλαω για υλικα πραγματα) ειναι αποτελεσμα καποιου που ηθελε να βγαλει λεφτα. Απο την τσιχλα που τρως μεχρι το αεροπλανο που σε πεταει στη διπλανη χωρα. Αμφιβαλλεις καπου?
ΓΚΑΛΟΠ: Ποια η άποψή σας για τις καταστροφές στην Αθήνα