-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
'ποιά θέλεις? Αυτή τη χοντρή άσχημη γριά με τα πολλά λεφτά, ή την ξανθια άφραγκη κουκλάρα???
Υπάρχουν και πλούσιες κουκλάρες...
φυσικά....Ferrari. Και άντε γεια με τις άσχημες πλούσιες γριές (subaru) και τις φτωχές κούκλες (Alfa gt)
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Εγω επέλεξα την πρώτη! Δεν το ψάχνω και πολύ σε βάθος.Είμαι επιφανειακός τύποςΚαι αν υπάρχει μορφή 'έρωτα' με τα αυτοκίνητα σιγά μήν ερωτευτώ ενα......subaru
Εδώ κολλάει αυτό:
Δεν είμαι ένθερμος υποστηρικτής καμμίας εταιρίας. Απολαμβάνω να βλέπω / αγγίζω / διαβάζω για / οδηγώ καλά αυτοκίνητα, όποιας εταιρίας και αν είναι αυτά.
Με αυτό το πρίσμα λοιπόν, και έχοντας υπόψη τα σχόλια όλων των alfisti περί αγωνιστικών δαφνών, ιστορίας, κλπ κλπ, λέω ότι όλοι οι 'μοντέρνοι' αλφάκηδες είστε 'του γλυκού νερού'!
Γιατί αν σας άκουγε κάποιος πραγματικός alfista, μεγαλωμένος με πραγματικές Αλφα να λέτε ότι η GT 'βουτάει' θα σας κοίταγε περιφρονητικά και θα γύριζε την πλάτη, σκεπτόμενος ότι δεν είναι δύτης για να βουτάει..
Έχουν λοιπόν οι 156/147/GT γρήγορο τιμόνι.. Ε ΚΑΙ;; Σαν στήσιμο - συμπεριφορά υπάρχουν πολλά ισάξια αυτοκίνητα - μέχρι και το Γκολφ πλέον..
Και ξέρετε, οι μόνοι που φταίνε είστε εσείς και η ίδια η Αλφα που μας πρίζετε, περιμένουμε τα πάντα, για να τα πάρουμε μετά από τον.. Γιαπωνέζο!!
-
meco δε νομίζω ότι ο φίλος xristos69 είναι ο ορισμός του alfista, και ούτε διεκδίκησε ποτέ κάτι τέτοιο (αν δεν τον μπερδεύω με κάποιον άλλο). Απλά του αρέσει πολύ το αμαξάκι του.
Το συμπέρασμα σου πέρα από γενικευμένο, είναι και λίγο άσχετο. -
γιατί ποιος είναι ο ορισμός του αλφίστα? Ο AlfaRomeo ας πούμε μόνο (όντας 'σκληροπυρηνικός') ???
θεωρώ αλφίστα οποιονδήποτε αγαπάει την Άλφα Ρομέο και τα αυτοκίνητα που βγάζει, χωρίς να χρειάζεται να είναι οπαδός. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, κι ας είναι γιαπωνέζικο το κουβαδάκι που οδηγώ
Σπύρος
-
Παιδιά, ευχαριστώ για την ψυχραιμία σας. Ομολογώ ότι έγραφα μία πιο 'άγρια' απάντηση στο flame του ClioDriver αλλά την πέταξα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Παιδιά, ευχαριστώ για την ψυχραιμία σας. Ομολογώ ότι έγραφα μία πιο 'άγρια' απάντηση στο flame του ClioDriver αλλά την πέταξα.Κι εγώ στην αρχή θα ετοίμαζα, αλλά με τον καιρό εδώ μέσα εξασκηθήκαμε και αποκτήσαμε αντοχές.
Σπύρο τα ξαναείπαμε στις προηγούμενες σελίδες. Φυσικά καθένας έχει την άποψη του. -
Πάντως,περί 'χαρακτήρως τών Αλφα ρομέο' δέν μάθαμε τίποτα.
Τό συμπέρασμά μου,είναι,ότι,επειδή όλοι μας έχουμε πραγματικά λίγες γνώσεις πάνω σέ αυτοκινητιστικούς 'χαρακτήρες'(λόγω τού ότι δέν μπορούμε νά οδηγήσουμε πολλά αυτοκίνητα στή ζωή μας),καταλήγουμε απλά να χρησιμοποιούμε τούς 'χαρακτηρισμούς'' πού δίνουν τά περισσότερα αυτοκινητιστικά περιοδικά,ή καί κάποιοι 'γκουρού' τής αυτοκίνησης.
Αν είναι έτσι,τότε κάτι δέν μου αρέσει. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
meco δε νομίζω ότι ο φίλος xristos69 είναι ο ορισμός του alfista, και ούτε διεκδίκησε ποτέ κάτι τέτοιο (αν δεν τον μπερδεύω με κάποιον άλλο). Απλά του αρέσει πολύ το αμαξάκι του.
Το συμπέρασμα σου πέρα από γενικευμένο, είναι και λίγο άσχετο.Φυσικά και δεν δηλώνω 'alfista' . όπως και δεν δηλώνω 'hodista' 'mercedista' και εγω δεν ξέρω τι άλλο.
3 αυτοκίνητα τελείως διαφορετικά έχουν περάσει απο τα χέρια μου.- honda civic
- citroen xantia
- alfa GT (τώρα)
Απλώς μου αρέσει γενικότερα στην ζωή μου τα πράγματα και πρόσωπα που την περιβάλλουν να έχουν και λίγη φινέτσα (ιταλική λέξη )
Κάτι που δεν έχουν τα subaru και προσφέρουν απλόχερα οι Alfa. Μπορεί τα impreza να υπερτερούν σε απόλυτα νούμερα και τεχνικά χαρακτηριστικά αλλα δεν θεωρώ οτι και η GT μου για τα λεφτά της είναι για πέταμα.
Ή μήπως είναι??? -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Το συμπέρασμα σου πέρα από γενικευμένο, είναι και λίγο άσχετο.Δεν είναι δικό μου το συμπέρασμα αλλά αν είναι έτσι να με συγχωρείτε.
Παιδιά, ευχαριστώ για την ψυχραιμία σας. Ομολογώ ότι έγραφα μία πιο 'άγρια' απάντηση στο flame του ClioDriver αλλά την πέταξα.
Γιατί Kyan το λες αυτό? Εγώ πάντως στη συντριπτική πλειοψηφία των 147 και 156 δεν βρίσκω παρά ελάχιστους που τις έχουν αγοράσει για να τις 'στρίβουν'. Όλο κάτι μεσήλικες γυναίκες βλέπω οδηγούς 156 και 147. Και όσες φορές βλέπω 'νέους' να τις οδηγούν ακόμα και από περιπτώσεις που γνωρίζω ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να το 'πάνε' το αυτοκίνητο. Με βάση τα παραπάνω μπορώ να πω ότι ο cliodriver έχει ένα δίκιο. Αγοράσαμε Αlfa Romeo όχι επειδή στρίβει αλλά επειδή πάει ωραία με το Armani to κουστούμι.
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Μπορεί τα impreza να υπερτερούν σε απόλυτα νούμερα και τεχνικά χαρακτηριστικά αλλα δεν θεωρώ οτι και η GT μου για τα λεφτά της είναι για πέταμα.
Ή μήπως είναι???Φίλε Χρήστο, φυσικά και δεν είναι καθόλου για πέταμα η GT, μια χαρά αυτοκίνητο είναι με πολύ καλή συμπεριφορά και εξαιρετική εμφάνιση. Το θέμα είναι να έχουμε 'τη σκάφη - σκάφη και τα σύκα - σύκα' που λένε στο χωριό μου, δηλαδή, εν προκειμένω, να ξέρουμε τι είναι και τι δεν είναι τα αμάξια μας.
Δεν νομίζω να έγραψα κάποιο flame.. απλώς εξέφρασα την αγανάκτησή μου που κάθε τρεις και λίγο διαβάζουμε ότι τα μόνα αυτοκίνητα που αξίζουν είναι τα Άλφα, τα μόνα που στρίβουν είναι τα Άλφα, τα ποιοτικότερα είναι τα Άλφα, τα μόνα που πρέπει να αγοράζουμε είναι τα Άλφα, τα Άλφα, τα Άλφα... ε αμάν πια!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εγώ πάντως στη συντριπτική πλειοψηφία των 147 και 156 δεν βρίσκω παρά ελάχιστους που τις έχουν αγοράσει για να τις 'στρίβουν'. Όλο κάτι μεσήλικες γυναίκες βλέπω οδηγούς 156 και 147. Και όσες φορές βλέπω 'νέους' να τις οδηγούν ακόμα και από περιπτώσεις που γνωρίζω ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να το 'πάνε' το αυτοκίνητο. Με βάση τα παραπάνω μπορώ να πω ότι ο cliodriver έχει ένα δίκιο. Αγοράσαμε Αlfa Romeo όχι επειδή στρίβει αλλά επειδή πάει ωραία με το Armani to κουστούμι.Εσύ νομίζεις ότι όλοι αυτοί ορίζονται ως 'alfisti', περί ων ο λόγος; Όσο για μένα, Αρμάνι δεν έχω και αν θέλεις να δεις πώς στρίβω έλα στα Μέγαρα σε κάποιο TD να με δεις.
Βέβαια εγώ δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πείσω κανέναν για την ορθότητα της επιλογής μου και τον ορισμό του 'χαρακτήρα της Άλφα Ρομέο' τον κρατάω για τον εαυτό μου, όχι από κρυψίνοια αλλά γιατί απλά δεν μπορώ να τον δώσω με λόγια.
HUNTER, οδήγησες Alfasud στις Σέρρες. Δεν μπορεί, πρέπει να έχεις καταλάβει κάπως τι εστί Άλφα Ρομέο.
-
Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η περίφημη 'ψυχή' που έχουν τα AR , και δεν έχουν όλα τα άλλα αυτοκίνητα?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Δεν νομίζω να έγραψα κάποιο flame..flame = επικριτικό σχόλιο. Τέτοιο έγραψες.
απλώς εξέφρασα την αγανάκτησή μου που κάθε τρεις και λίγο διαβάζουμε ότι τα μόνα αυτοκίνητα που αξίζουν είναι τα Άλφα, τα μόνα που στρίβουν είναι τα Άλφα, τα ποιοτικότερα είναι τα Άλφα, τα μόνα που πρέπει να αγοράζουμε είναι τα Άλφα, τα Άλφα, τα Άλφα... ε αμάν πια!
Φαίνεται πως οι Άλφα είναι κάπως 'κόκκινο πανί'. Όποτε κάποιος αναφέρεται σε αυτές θετικά ή αρνητικά γίνεται χαμός. Και μην πεις ότι φταίνε μόνο οι 'alfisti' γιατί υπάρχουν περιπτώσεις που οι 'άλλοι' ξεκίνησαν τα flames πρώτοι.
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η περίφημη 'ψυχή' που έχουν τα AR , και δεν έχουν όλα τα άλλα αυτοκίνητα?Όχι.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
flame = επικριτικό σχόλιοΛάθος! Σύμφωνα με το Wikipedia - την εγκυκλοπέδια του Ιντερνετ:
'Flaming is the performance of posting messages that are deliberately hostile and insulting in the social context of a discussion board (usually on the Internet). Such messages are called flames, and are often posted in response to flamebait.'
Ή, σε γενικές γραμμές, 'Flaming είναι τα εσκεμμένα εχθρικά και προσβλητικά μηνύματα, που γράφονται στο κοινωνικό πλαίσιο μιας 'πλατφόρμας' συζήτησης'. Ουδέποτε έγραψα με αυτόν τον τρόπο.
-
Ο χρήστης trelovet έγραψε:
Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η περίφημη 'ψυχή' που έχουν τα AR , και δεν έχουν όλα τα άλλα αυτοκίνητα?Πρωτα απολλα πρεπει να βρεις τι λεει η δικια σου ψυχη πανω στην αυτοκινηση.
Κατοπιν της αυτοψυχαναλυσης μπορεις ο ιδιος να ψαξεις για την ψυχη της ARMα τι λεω παλι.......
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί Kyan το λες αυτό? Εγώ πάντως στη συντριπτική πλειοψηφία των 147 και 156 δεν βρίσκω παρά ελάχιστους που τις έχουν αγοράσει για να τις 'στρίβουν'. Όλο κάτι μεσήλικες γυναίκες βλέπω οδηγούς 156 και 147. Και όσες φορές βλέπω 'νέους' να τις οδηγούν ακόμα και από περιπτώσεις που γνωρίζω ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να το 'πάνε' το αυτοκίνητο. Με βάση τα παραπάνω μπορώ να πω ότι ο cliodriver έχει ένα δίκιο. Αγοράσαμε Αlfa Romeo όχι επειδή στρίβει αλλά επειδή πάει ωραία με το Armani to κουστούμι.
Συμφωνω με την εμπορικοτητα των παραπανω μοντελων AR λογο Looks.
Ωστοσο αν ο Armanακιας ή η Θειτσα κανουν κατι στραβα γιατι δεν σκαμπαζουν και πολλα απο ''στρηψιματα'' με την AR μπορει να την γλυτωσουν πιο ευκολα αποτι μενα Golf για παραδειγμα. -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η περίφημη 'ψυχή' που έχουν τα AR , και δεν έχουν όλα τα άλλα αυτοκίνητα?
Πρωτα απολλα πρεπει να βρεις τι λεει η δικια σου ψυχη πανω στην αυτοκινηση.
Κατοπιν της αυτοψυχαναλυσης μπορεις ο ιδιος να ψαξεις για την ψυχη της ARMα τι λεω παλι.......
Με κούφανες
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
flame = επικριτικό σχόλιο
Λάθος! Σύμφωνα με το Wikipedia - την εγκυκλοπέδια του Ιντερνετ:
'Flaming is the performance of posting messages that are deliberately hostile and insulting in the social context of a discussion board (usually on the Internet). Such messages are called flames, and are often posted in response to flamebait.'
Ή, σε γενικές γραμμές, 'Flaming είναι τα εσκεμμένα εχθρικά και προσβλητικά μηνύματα, που γράφονται στο κοινωνικό πλαίσιο μιας 'πλατφόρμας' συζήτησης'. Ουδέποτε έγραψα με αυτόν τον τρόπο.
Έστω. Και πες μου λοιπόν:
Με αυτό το πρίσμα λοιπόν, και έχοντας υπόψη τα σχόλια όλων των alfisti περί αγωνιστικών δαφνών, ιστορίας, κλπ κλπ, λέω ότι όλοι οι 'μοντέρνοι' αλφάκηδες είστε 'του γλυκού νερού'!
Αυτό το post δεν είναι επιθετικό/εχθρικό/προσβλητικό; Ή προσπαθείς να με πείσεις ότι το έγραψες χωρίς πρόθεση να μας προσβάλλεις;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εσύ νομίζεις ότι όλοι αυτοί ορίζονται ως 'alfisti', περί ων ο λόγος; Όσο για μένα, Αρμάνι δεν έχω και αν θέλεις να δεις πώς στρίβω έλα στα Μέγαρα σε κάποιο TD να με δεις.
Σίγουρα δεν σε αμφισβητώ!! όμως και εσύ με τη σειρά σου δεν πρέπει να αμφισβητείς κάποιον που δεν επιλέγει AlfaRomeo για να στρίβει.
Βέβαια εγώ δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πείσω κανέναν για την ορθότητα της επιλογής μου και τον ορισμό του 'χαρακτήρα της Άλφα Ρομέο' τον κρατάω για τον εαυτό μου, όχι από κρυψίνοια αλλά γιατί απλά δεν μπορώ να τον δώσω με λόγια.
Μα δεν σε κατηγορώ, εγώ τουλάχιστον, για την επιλογή σου. Η ένστασή μου αφορά ότι ώρες ώρες κάποιοι θεωρούν ότι μόνο οι alfisti μπορούν να μιλάνε για στρίψιμο. Δεν είναι έτσι. Δεν κάνει το αυτοκίνητο τον οδηγό. Επιπλέον κάποιοι θεωρούν ότι είναι καλύτερο να αγοράσουν ένα καλό αυτοκίνητο και στη συνέχεια με επεμβάσεις δικές τους να το κάνουν όπως θέλουν αυτοί, παρά κάτι το έτοιμο. Είναι αυτοι κατακριτέοι?? Ίσα ίσα που για μένα είναι πολύ περισσότερο οπαδοί της αυτοκίνησης, σε σχέση με καποιος άλλους που αγοράζουν ένα αυτοκίνητο και για το μόνο που ασχολούνται μαζί του, είναι τα service του και να το βγάζουν φωτογραφίες λέγοντας: 'μα τι ωραίο αυτοκίνητο που έχω'.
Επίσης θέλετε να πείσετε τους πάντες για την αυθεντικότητα των προϊόντων σας ενώ είναι σαφής η επιλογή της Alfa Romeo ότι θέλει να γίνει Audi με καλή ποιότητα κατασκευής, καλοφτιαγμένο εσωτερικό, φιλική οδική συμπεριφορά κ.ο.κ. Ειλικρινά μου φαίνεται αστείο όταν σας βλέπω να κατηγορείτε εταιρείες όπως το VAG και παράλληλα η εταιρεία σας να έχει θέσει σαν στόχο, ότι πρέπει τα αυτοκίνητά μας να γίνουν σαν και αυτά, γιατί τέτοια θέλει ο κόσμος.
Για την GT τώρα. Θυμάστε τι έγινε όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το ΤΤ. Όλοι εκθείαζαν την οδική του συμπεριφορά, το σχήμα του, τα κρατήματά του.
Βγήκε η GT, πανέμορφο αυτοκίνητο, αλλά δώστε μου ένα τομέα στον οποίο υπερέχει σε σχέση με το ΤΤ. Το μόνο που εκθείαζαν όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν το πόσο όμορφη είναι. ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Εντάξει έγραψαν καποιοι ότι είναι καλή στις στροφές. Να με συγχωρεί η κλίκα σας (ειλικρινά συγγνώμη αν σας προσβάλλει ο όρος) αλλά σαν το ΤΤ δε στρίβει, που έχει Mακφέρσον μπροστά και ημιάκαμπτο πίσω. Καλά τα διπλα ψαλίδια δε λεώ αλλά δεν είναι το παν. Στην περίπτωση της Alfa μάλιστα μπορεί να έχει να κάνει και με marketing.
Τα τελευταία χρόνια άρχισα να συμπαθώ τις Alfa αλλά έχετε μία αδικαιολόγητη υπεροψία εσείς oi alfisti την οποία την αντλείτε από την μεγάλη της ιστορία και τις επιτυχίες, φυσικά, στους αγώνες. Να με συγχωρείτε αλλά δε φτάνει το παρελθόν. Έχουμε 2004, σύντομα 2005 και η AlfaRomeo και οι αγώνες δεν έχουν πια και μεγάλη σχέση.
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα αλλά πιστεύω ότι αυτά φτάνουν για να σας κάνουν όχι να αλλάξετε γνώμη και αυτοκίνητα. Προς θεού δεν είναι αυτός ο σκοπός αυτού του post. Θα ήταν ομως καλό να μην κοιτάτε τόσο υπεροπτικά τους υπόλοιπους.
Καλό απόγευμα.
Περί χαρακτήρος των Alfa Romeo