Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ (ΟΔΗΓΩΝ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ...)
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 7 / 8
    Αντίλογος
    28
    141
    458
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • E
      emmanoyhl last edited by

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω όλους τους γιατρούς της χώρας μας ούτε φυσικά με έχουν κουράρει εμένα ή κοντινό μου πρόσωπο. Οπότε θα μιλήσω για αυτούς με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή. Δεν ξέρω αν ήμουν απλά άτυχος ή αποτελούν απλά αντιπροσωπευτικό δείγμα του κλάδου.
      Όλοι ναι ΟΛΟΙ εκτός δυο περιπτώσεων στο ΝΝΚ (Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης) εκβίασαν με τον πλέον πιεστικό τρόπο για να πάρουν χρήματα ώστε είτε να βρουν δωμάτιο και να μην είμαστε στο διάδρομο είτε για να κάνουν απλά τη δουλειά τους. Το κακό είναι ότι όσο πιο σοβαρή ήταν η περίπτωση τόσο ο εκβιασμός ήταν πιο ωμός και το ποσό πιο μεγάλο. Σε περίπτωση μάλιστα που σίγουρα θα τον χρειαζόμασταν και στο μέλλον άστα να πάνε η πίεση του χεριού του στην τσέπη μας έκανε μέχρι και τρύπα.
      Καταλαβαίνω το πρόβλημα των χαμηλών μισθών καθώς και το βόλεμα του κράτους που κάνει τα στραβά μάτια στα φακελάκια για να μην αναγκαστεί να αυξήσει τους μισθούς αλλά έλεος πια. Δεν είναι δυνατόν να ανεχθώ τον εκβιασμό τους ενώ κρατούν στα χέρια τους ανθρώπινες ζωές. Είναι η χειρότερη μορφή του.

Για το σύστημα υγείας και ασφάλισης μας δεν θα πω πολλά γιατί όλοι τα γνωρίζουμε τα προβλήματα του και τα ζούμε καθημερινά.
      Θα σας πω ένα μόνο παράδειγμα. Ο πατέρας μου είναι οικοδόμος και πληρώνει για κάθε μέρα εργασίας κοντά στα 15 χιλιάρικά για ΙΚΑ. Δεν θα πω ότι είναι ο πλέον νομοταγής και βάζει μόνο 100 ένσημα το χρόνο. Οπότε 1,5 εκατομμύρια για ασφάλεια!!! Τι καλύψεις θα του έδινε μια ιδιοτική ασφάλεια;;; Πόση σύνταξη θα έπαιρνε;;;
      Μετά από 45 χρόνια η σύνταξη που δικαιούται είναι 500 ευρώ από τα οποία το ένα τέταρτο θα το δίνει για τη συμμετοχή του στα φάρμακα που παίρνει!!!!
      Καλό θα ήταν φίλοι μου όσοι γκρινιάζουν για το τι παίρνουν τι θα ήθελαν να παίρνουν και τι ευκαιρίες έχουν σε μόρφωση και εργασία να σκέφτονται όλα αυτά σε σχέση με το τι ισχύει στην χώρα τους και όχι σε σύγκριση με χώρες που τους βολεύει να κάνουν συγκρίσεις.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • I
        ililias last edited by

Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
        ...Οπότε 1,5 εκατομμύρια για ασφάλεια!!! ...

Πληρώνω στο ΤΕΒΕ πάνω από τα διπλάσια κάθε χρόνο εδώ και 19 χρόνια και οι καλύψεις μου είναι μικρότερες από του πατέρα σου, φίλε Εμμανουήλ. Η σύνταξη, επίσης.
        Μια και μιλάμε για προσωπικές εμπειρίες, προ μερικών ημερών χρειάστηκε να κάνω μια μικροεπέμβαση, την οποία κάλυψε η ιδιωτική μου ασφάλεια 100%. Κανένας δεν μου ζήτησε φακελάκι - και είχα όλη την προσοχή που χρειαζόμουν!
        Το ξαναλέω: Μήπως δεν φταίνε οι γιατροί, αλλά το ασφαλιστικό μας σύστημα;

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • K
          kacey last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

...Να καθήσω να παλέψω για επιστήμη στην Ελλάδα? ....

....... Για νά έχει το παιδί τους καλύτερη μόρφωση και καλύτερες συνθήκες ζωής και καλύτερο μέλλον....

Κι ας πάει να - ας μην το πω - κι ο γείτονας και το παιδί του.
          Ωραίος πολιτισμός.
          Να σημειώσω κάτι, μήπως και δεν είναι σαφές: ΔΕΝ αναφέρομαι ΜΟΝΟ στος γιατρούς.

Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο, γιατι ισως να μην καταλαβα τι εννοεις.
          Αφου η χωρα μας ειναι ενα απεραντο μπουρδελο, οπου ο καθενας κοιταει πως να τα παρει απο τον αλλο και μονο την παρτη του ενω οσοι εχουν ιμα εξουσια το μονο που κοιτανε ειναι πως θα βγουν υπερανω για να ικανοποιησουν τα κομπλεξ τους, εγω γιατι να κατσω εδω? Για το γαμωτο? Η για την 'πατριδα'?

• I
            ililias last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
            ...η χωρα μας ειναι ενα απεραντο μπουρδελο, οπου ο καθενας κοιταει πως να τα παρει απο τον αλλο και μονο την παρτη του ενω οσοι εχουν ιμα εξουσια το μονο που κοιτανε ειναι πως θα βγουν υπερανω για να ικανοποιησουν τα κομπλεξ τους....

Σου αρέσει αυτό;
            Αν ναι - γιατί να φύγεις;
            Αν όχι, έχεις δυο επιλογές: Φεύγεις για αλλού (πού, άραγε; και εκεί, θα είναι όλα τέλεια; ), η μένεις και προσπαθείς να αλλάξεις αυτά που δεν σου αρέσουν.
            Αυτό που φαίνεται πιο εύκολο είναι να φύγεις, αφού γυρίζοντας μπορείς να λες ότι θέλεις και σχεδόν κανένας δεν θα ξέρει την αλήθεια. Άλλωστε, χρήμα θα έχεις.
            Πιο μάγκικο είναι να μείνεις. Κι αν καταφέρεις να αλλάξεις κάτι, νομίζω ότι η ευχαρίστηση που θα νοιώθεις θα είναι αρκετή ανταμοιβή για τους κόπους σου.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • F
              felleas last edited by

Το ξαναλέω: Μήπως δεν φταίνε οι γιατροί, αλλά το ασφαλιστικό μας σύστημα;

Κατεμε οσον αφορα τις παροχες/υπηρεσιες των Ιατρων σιγουρα φταιει το συστημα.
              Αν ενας Ιατρος περνει 3 και 60 γιατι να μην καταφυγει στο ''φακελακι'' που τις περισσοτερες φορες του προτεινεται απλοχερα.
              Αν επαιρνε 10 και 60 πιστευω θα πρωτιμουσε να διατηρησει το Κυρος του απο το να ''φακελωθει''

Σημερα δεχτηκα τα παραπονα απο ασθενη μου, ασφαλισμενο του δημοσιου ο οποιος τιμολογηθηκε με την κατωτατη αμοιβη, συμφωνα με τα αρθρα 6 και 14 Νομου 1026/80 του Δεοντολογικου κανονισμου Οδοντιατρων.

Αυτο εγινε γιατι συμφωνα με τον πινακα αμοιβων οδοντιατρικων πραξεων του δημοσιου θα λαβει απο το ταμειο του το 1/7 των χρηματων που μου επιβαλει ο Οδοντιατρικος συλλογος.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
              • T
                tiger last edited by

Πιο μάγκικο είναι να μείνεις. Κι αν καταφέρεις να αλλάξεις κάτι, νομίζω ότι η ευχαρίστηση που θα νοιώθεις θα είναι αρκετή ανταμοιβή για τους κόπους σου.

Καλη η μαγκιά,αλλα το να χτυπας το κεφαλι σου στον τοίχο δεν ωφελεί πολύ Το νομικό πλαίσιο σπρώχνει προς την παρανομία,τα φακελάκια,τα λαδώματα και ολα αυτα,εσυ τι να κανεις όταν αλλοι αποφασίζουν και όταν όλοι ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με κριτήρια..ποδοσφαιρικά;
                Για μην σχολιάσω το ότι αν αυριο παυόταν η παραοικονομία,η Ελλάδα θα παρέλυε,αφου σχεδον όλοι με μαύρα ζουν!

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • I
                  ililias last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:

Καλη η μαγκιά,αλλα το να χτυπας το κεφαλι σου στον τοίχο δεν ωφελεί πολύ

Στον Άγιο Πέτρο, στη Ρώμη, υπάρχει μαρμάρινο άγαλμα αγίου που (υποτίθεται ότι) χαϊδεύοντας το πόδι του παίρνεις ευλογία. Από τα πολλά χάδια το ένα πόδι εξαφανίστηκε (έτριψε) και τώρα κοντεύει να χαθεί και το άλλο. Φαντάσου να τον κτυπούσαν όλοι κεφαλιές.

Το νομικό πλαίσιο σπρώχνει προς την παρανομία,τα φακελάκια,τα λαδώματα και ολα αυτα,εσυ τι να κανεις όταν αλλοι αποφασίζουν και όταν όλοι ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με κριτήρια..ποδοσφαιρικά;

Εσύ κάνεις αυτό που πιστεύεις σωστό. Πχ, αλλάζεις το νομικό πλαίσιο. Η το σπρώχνεις κι εσύ. Η φεύγεις. Η εγκλιματίζεσαι. Your choice.
                  Α, αν βρεις την τέλεια χώρα, γράψε μου. Όχι τίποτε άλλο, γράψε μου ποιός την έκανε έτσι τέλεια.
                  edit: Πάρε την ΗΠΑμερική: Παράδεισος, λένε οι ΗΠΑμερικάνοι. Στην Κόλαση, λένε οι Έλληνες (και όχι μόνο).

• K
                    kacey last edited by

ililias

Εμενα μου αρεσει να κανω την δουλεια μου σωστα, να ειμαι σωστος απεναντι στους αλλους και να αμοιβομαι οπως πρεπει (για αυτο τελικα ΔΕΝ εγινα γιατρος - 2δεσμιτης ημουν - γιατι αποφασισα οτι οι νομιμες αμοιβες δεν αρκουν για το σκισιμο μεχρι να γινεις γιατρος αλλα ΔΕΝ ειπα απο μεσα μου 'δεν πειραζει, θα τα παιρνω με αλλους τροπους' οπως ολοι οι αλλοι).

Απο και και περα ναι, ειναι πολυ μαγκια να προσπαθεις να εισαι νομιμος και απο πανω να σου ριχνουν προστιμα (εφορεια), να προσπαθεις να κανεις τα πραγματα σωστα και να σε εμποδιζουν γιατι εχει κυριαρχισει το φακελακι (πολεοδομια), να προσπαθεις να εισαι σωστος και να σε θαβουν/καταστρεφουν (συντεχνειες), να να να...

• I
                      ililias last edited by

kacey,
                      Συμφωνώ μαζί σου. Και μιλώντας για εφορία και πολεοδομία, πραγματικά μου πάτησες τον κάλο. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα επιλογών και ότι το να είσαι ασυνείδητος δεν σου το επιβάλει κανένας. Το επιλέγεις μόνος σου. Ζούμε σε χώρα ασυνείδητων; Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Απλά, αν και λιγότεροι, αυτοί φαίνονται περισσότερο.-

• ?
                        A Former User last edited by

Ο χρήστης felleas έγραψε:
                        Αυτο εγινε γιατι συμφωνα με τον πινακα αμοιβων οδοντιατρικων πραξεων του δημοσιου θα λαβει απο το ταμειο του το 1/7 των χρηματων που μου επιβαλει ο Οδοντιατρικος συλλογος.

Μα και οι δικηγόροι τα ίδια τραβάνε. Ο δικηγορικός σύλλογος ορίζει την τιμή, η εφορία λέει ότι πέρνουν τα διπλά και το δημόσια ως δικαστική δαπάνη δίνει τα μισά.

• I
                          ililias last edited by

Ο χρήστης TGD έγραψε:
                          Μα και οι δικηγόροι τα ίδια τραβάνε. Ο δικηγορικός σύλλογος ορίζει την τιμή, η εφορία λέει ότι πέρνουν τα διπλά και το δημόσια ως δικαστική δαπάνη δίνει τα μισά.

... κι ο δικηγόρος ζητάει τα τριπλά απ' όσα λέει η εφορία ότι παίρνει.

• M
                            manosk last edited by

Οι μεγαλοδικηγόροι ναι, η πλειοψηφία όμως όχι. Η υπερπληθώρα δικηγόρων έχει αναγκάσει, ειδικά τους νέους, να κυνηγάνε τους πελάτες με το τουφέκι, ξεκινώντας ουσιαστικά να βγάζουν αξιοπρεπές κέρδος αργότερα κι απ'τους άρα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που ζητάνε περισσότερα από τα οριζόμενα. Για απλές υποθέσεις (δάνεια, τροχαία, νοίκια κλπ) μην πηγαίνετε σε φτασμένους δικηγόρους, σας παίρνουν πολλά και κατά κανόνα αναθέτουν την υπόθεσή σας σε άλλους δικηγόρους που απασχολούν με τρεις κι εξήντα. Πολλές φορές μάλιστα δεν πατάνε καν στο δικαστήριο αλλά στέλνουν άλλους.

• K
                              kacey last edited by

kacey,
                              Συμφωνώ μαζί σου. Και μιλώντας για εφορία και πολεοδομία, πραγματικά μου πάτησες τον κάλο. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι είναι θέμα επιλογών και ότι το να είσαι ασυνείδητος δεν σου το επιβάλει κανένας. Το επιλέγεις μόνος σου. Ζούμε σε χώρα ασυνείδητων; Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Απλά, αν και λιγότεροι, αυτοί φαίνονται περισσότερο.-

Μπα, εδω ειναι που διαφωνουμε. Πιστευω ακραδαντα οτι το να εισαι ασυνειδητος μπορουν να στο επιβαλουν, και οτι αμα θελεις να κανεις σωστα την δουλεια σου στην Ελλαδα, ολοι οι αλλοι θα σε εξαφανισουν γιατι τα δικα τους συμφεροντα ζημειωνεις. Για αυτο λεω οτι δεν ειναι θεμα επιλογων. Και ναι πιστευω οτι τωρα πια ζουμε σε χωρα ασυνειδητων οπου ακομα και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ, καθαρα ελληνικο στοιχειο, εχει χαθει απο τους περισσοτερους (ευτυχως οχι ολους). Το βλεπω καθημερινα ειτε στον δρομο με τους αλλους οδηγους, ειτε στις συναλλαγες με το δημοσιο/δημοισες υπηρεσιες και παει λεγοντας. Για δε τις εφορειες και πολεοδομιες τα ζω απο πρωτο (αντε 2ο μεσω της κοπελας μου) χερι.

Εξαρταται βεβαια και απο τον τομεα, αλλα οταν στο 99% των συναλλαγων με το δημοσιο και τους διοικουντες πρεπει να παρανομησεις για να κανεις την δουλεια σου (αφου και να θελεις ΕΣΥ να την κανεις νομιμα, ζημειωνονται αλλοι οποτε δεν σε αφηνουν...), τοτε τι επιλογες εχω? Ή να γινω και εγω παρανομος η να τα παρατησω και να παω να μεινω στην Αγγλια οπου σχεδον ολα λειτουργουν σχεδον στην εντελεια, αλλα σε καθε περιπτωση τα ΠΑΝΤΑ λειτουργουν τουλαχιστον καλυτερα απ'οτι εδω.

• Y
                                yandr last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
                                Για αυτο λεω οτι δεν ειναι θεμα επιλογων. Και ναι πιστευω οτι τωρα πια ζουμε σε χωρα ασυνειδητων οπου ακομα και το ΦΙΛΟΤΙΜΟ, καθαρα ελληνικο στοιχειο, εχει χαθει απο τους περισσοτερους (ευτυχως οχι ολους).

Συμφωνώ μαζί σου και μάλιστα θα συμπληρώσω ότι κατά τη γνώμη μου η χώρα έχει περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή.

Πιστεύω δηλαδή ότι η διαφθορά έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν γίνεται να αλλάξει η κατάσταση.

• I
                                  ililias last edited by

Ο χρήστης kacey έγραψε:
                                  ....στην Αγγλια οπου σχεδον ολα λειτουργουν σχεδον στην εντελεια, αλλα σε καθε περιπτωση τα ΠΑΝΤΑ λειτουργουν τουλαχιστον καλυτερα απ'οτι εδω.

Τώρα νομίζω πως υπερβάλλεις.

• K
                                    kacey last edited by

Κοιτα, ζω στην Αγγλια τα τελευταια 5 χρονια (διακοπτομενα, ως φοιτητης) και αυτο εχω παρατηρησει. Με την εφορεια εδω δεν ειχα νταραβερια αλλα σε ολα τα αλλα ναι πιστευω οτι ετσι ειναι.

• I
                                      ililias last edited by

Φίλε, δουλεύω με την Αγγλία τα τελευταία 16 χρόνια και μπορώ να σου πω ότι πολλοί πελάτες μου εκεί θα ήθελαν να ζουν στην Ελλάδα. Και όχι μόνο για τον ήλιο.
                                      Άσχετα όμως με τα προσωπικά μας, εάν η κατάσταση είναι τόσο καλή στην Αγγλία, υπάρχει εξήγηση για την ανυπαρξία δεσμών οικογένειας η για τον χουλιγκανισμό η για τόσους νέους που, μερικές φορές κυριολεκτικά, πετάνε μεθυσμένους έξω από τα μπαρ κλείνοντας; Η για τις οικογένειες που περιμένουν όρθιες μπροστά από την τηλεόραση να τελειώσει το διάγγελμα της βασίλισσας για να την χαιρετίσουν σηκώνοντας το ποτήρι τους και **μετά **να πιουν; Η για τα αισθήματα που τρέφουν μεταξύ τους Άγγλοι, Σκώτοι, Ιρλανδοί, .....;
                                      Σίγουρα είναι πιό οργανωμένοι από εμάς. Αλλά κι εμείς έχουμε άλλα, καλύτερα.
                                      EDIT: Πόσες Αγγλίδες πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι μόνο και μόνο για να γ... (ας μην το πω ) Πόσες Ελληνίδες κάνουν το ίδιο; (ελπίζω να μην έχω μείνει τόσο πίσω σε αυτό... )

• S
                                        skullone last edited by

Και να πω ότι οι αγγλίδες αξίζουν έστω και μια ματιά, πάει κι έρχεται...

• ?
                                          A Former User last edited by

Αυτό που (σε τελείως γενική βάση) έχω να πω, είναι ότι πολιτισμός ΔΕΝ είναι μόνο ο τεχνικός πολιτισμός και η τεχνική πρόοδος.

Όσο για την ελληνική κοινωνία, χωρίς να υπερβάλλουμε και χωρίς υστερίες, μπορούμε να πούμε ότι τα κρούσματα έλλειψης σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και τα κρούσματα ανευθυνότητας είναι πολλά. Επίσης παρατηρείται πολύ συχνά και μια έλλειψη της αίσθησης καθήκοντος...
                                          Αυτά έχουν να κάνουν (κατ' εμέ) με την παιδεία και την διαπαιδαγώγηση...

• K
                                            kacey last edited by

Φίλε, δουλεύω με την Αγγλία τα τελευταία 16 χρόνια και μπορώ να σου πω ότι πολλοί πελάτες μου εκεί θα ήθελαν να ζουν στην Ελλάδα. Και όχι μόνο για τον ήλιο.
                                            Άσχετα όμως με τα προσωπικά μας, εάν η κατάσταση είναι τόσο καλή στην Αγγλία, υπάρχει εξήγηση για την ανυπαρξία δεσμών οικογένειας η για τον χουλιγκανισμό η για τόσους νέους που, μερικές φορές κυριολεκτικά, πετάνε μεθυσμένους έξω από τα μπαρ κλείνοντας; Η για τις οικογένειες που περιμένουν όρθιες μπροστά από την τηλεόραση να τελειώσει το διάγγελμα της βασίλισσας για να την χαιρετίσουν σηκώνοντας το ποτήρι τους και **μετά **να πιουν; Η για τα αισθήματα που τρέφουν μεταξύ τους Άγγλοι, Σκώτοι, Ιρλανδοί, .....;
                                            Σίγουρα είναι πιό οργανωμένοι από εμάς. Αλλά κι εμείς έχουμε άλλα, καλύτερα.
                                            EDIT: Πόσες Αγγλίδες πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι μόνο και μόνο για να γ... (ας μην το πω ) Πόσες Ελληνίδες κάνουν το ίδιο; (ελπίζω να μην έχω μείνει τόσο πίσω σε αυτό... )

Ολα ειναι θεμα νοοτροπιας, και για τα χαλια της δικης μας δημοσιας ζωης, και για τα χαλια της δικης τους ιδιωτικης ζωης. Το θεμα που ανοιξα εγω ειναι ποσο οργανωμενοι και σωστοι ειναι στα δημοσια ποστα-υπηρεσιες-κλπ κλπ, και οχι αν ειναι ωραια ζωη αυτη πουκανουν εκει. Εξ'αλλου και εγω μολις τελειωσω το μαστερ (μετα απο συνολικα 5 χρονια εκει) θα τσακιστω να γυρισω και να μην ξαναπατησω εκει περα, κυριως για τους λογους που ανεφερες. Δεν εθιξα αυτο ομως.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 7 / 8