-
πλΕρωσε, μπας και την γλυτωσουν οι κατω των 2λιτρων του χρονου
-
Aν είναι για το καλό του κοινωνικού συνόλου και την προκοπή της πατρίδας, .......
-
Δεν ξερω αν σε βοηθαει παντως ο κολλητος μου ειχε παραδωσει πινακιδες τον Οκτωβρη του 09' και τον Φεβρουαριο του 11' τις πηρε πισω απο την ΔΟΥ πληρωνοντας κανονικα μονο τα τελη του 11'. Βεβαια του ειπαν απο την ΔΟΥ οτι οριακα τις προλαβε καθως σε λιγες μερες θα πηγαιναν για καταστροφη.
Επισης, 16-11-10 παρεδωσα κι εγω τις πινακιδες του διλιτρου ΖΧ μου. Οταν ρωτησα στην ΔΟΥ τι γινεται αν εχουν καταστραφει οι πινακιδες μου οταν θα θελησω να τις παρω πισω, μου ειπαν οτι ο φακελος του οχηματος παραμενει στο υπουργειο συγκοινωνιων και οτι απλα πρεπει να πληρωσω παραβολο για εκδοση νεας αδειας και πινακιδων.
Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
:hmmm: Aν είναι για το καλό του κοινωνικού συνόλου και την προκοπή της πατρίδας, .......θα πανε σιγουρα σε καλη μερια, το λεει και το Βενιζελο
-
@ bebes - zx lover : Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Προφανώς στα τελευταία μου πόστ αστειεύομαι.
Βασική απορία μου ήταν μήπως η παραλαβή πινακίδων στο μέσο της χρονιάς, επισύρει πρόστιμο!
Θα ρωτήσω πάντως σύντομα και στη ΔΟΥ λεπτομέρειες και θα επανέλθω !
-
Βουλγαρος στην Ελλάδα. Πασάς ... Τελεία
-
Αν τις παρει κανεις πισω μεσα στο 12 δεν εχει προτστιμο, απλα πληρωνει τα τελη κυκλοφοριας που θα πληρωνε τη ληξη του 11
Αν τωρα μεινουν ολο το 12 στην εφορια, πληρωνονται μονο αυτα του ετους κατα το οποιο θα παραληφθουν!!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Αν τις παρει κανεις πισω μεσα στο 12 δεν εχει προτστιμο, απλα πληρωνει τα τελη κυκλοφοριας που θα πληρωνε τη ληξη του 11Σωστά. Το μόνο που θα κερδίσει απο κατι τετοιο είναι να μειώσει το τεκμήριο του για εκείνη την χρονιά.
-
απο το τοπικ για την ύφεση στην αγορά
viewtopic.php?p=2387651#p2387651http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112709457
[spoiler=:1l7b5iui]Κρατικά έσοδα από Τέλη Ταξινόμησης και Τέλη ΚυκλοφορίαςΕτος Τέλη Κυκλοφορίας * Τέλος Ταξιονόμησης *
2007 818 εκατ. 1,52 δισ.
2008 1 δισ. 1,38 δισ.
2009 1 δισ. 984 εκατ.
2010 1,5 δισ. 249 εκατ.
2011 1,2 δισ. 170 εκατ.
2012 1,2 δισ. 165 εκατ. **
- Τα ποσά είναι σε ευρώ
** Βάσει προϋπολογισμού 2012[/spoiler:1l7b5iui]
δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τους αριθμούς, αλλά το πινακάκι τελών στο τέλος δείχνει οτι κινήσεις κατάθεσης πινακίδων θα έχουν κάτι παραπάνω απο ορατή διαφορά στα συνολικά έσοδα.
τώρα πιο πολύ απο ποτέ αξίζει να διαμαρτυρηθεί κάποιος. -
Για να στο ξεκαθαρίσω...
-
Για να μην πληρώσει τέλη για ένα έτος πρέπει να μείνουν οι πινακίδες κατατεθημένες για όλο το έτος.
-
Για να σε συμφέρουν τα τέλη πρέπει να τα πληρώνεις ( το λογικό δηλαδή) στην άρχη του έτους. Κάθε μήνα που καθυστερείς στην ουσία έχεις τον έχεις πληρώσει χωρίς να εχεις το όχημα.Πόσο μάλλον αν το κάνεις στο τέλος του έτους. Για αυτό και ένα από τα αίτηματα είναι να ειναι αναλογικα τα τέλη , πχ αν αγοράζεις όχημα ή παιρνεις πινακίδες στη μέση της χρονιάς να πληρώνεις και μισό τέλος. ΕΠισης , αυτό ειναι και ενα δίλημα που έχουν αγοράστες νέων οχημάτων γύρω Νοέμβριο Δεκέμβριο , αν αξίζει να περιμένουν 20- 30 μέρες για να γλιτώσουν το σήμα.
-
Το Κράτος ή ειδικότερα οι ανίκανοι κυβερνώντες , απόφάσισαν μια χρονιά να σύμπληρώσουν το έλλειμα με το να προυσπράξουν τα τέλη του νέου έτους τον προηγούμενο. Γιαυτό και φτάσαμε τελικά να πληρώνουμε απο Νοέμβριο τέλη επόμενου έτους. Το ίδιο έκαναν , μπορει και τηνίδια χρονιά με την προπληρωμή 50% του ΦΠΑ που θα είχες το νέο έτος βάσει του ποσού στο τρέχον ή κάτι τέτοιο.
4.Για να καταστραφουν οι πινακίδες νομίζω οτι ειναι για διάρκεια μετα τα 2 χρόνια οπότε είσαι ενταξει .
-
-
Δεν νομίζω να καταστρέφονται οι πινακίδες .. απλά βαριούνται να τις ψάξουν.. υπάρχουν αποθήκες με τόνους παλιές πινακίδες ...ένας συνφορουμίστας το είχε ανακαλύψει αυτό . Τώρα το θέμα είναι άμα βγάλεις καινούριες μετά από 2 χρόνια σε βάζουν να τις πληρώσεις εκ νέου 'γιατί έτσι' (tm)
-
όπως έχουν τα πράγματα σε 2 χρόνια θα έχουν αλλάξει πολλά.
είτε τα τέλη είτε η διάθεση σου να τα πληρώνεις.
οπότε αξίζει να καταθέσεις τώρα.το Μάρτιο(λήξη κάτι ομολόγων και 7η δόση κλπ κλπ) θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα με το αν και με ποιους όρους θα είμαστε εντός ευρώ. οπότε εγώ προτιμώ τα 660 ή 880 να τα έχω στη τσέπη μου μέχρι τότε. 3μήνες το πολύ.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εγώ πάντως θα τους έγραφα στα @@ μου και δεν θα καταπιεζόμουν 'για το γαμώτο' που λες να τη βλέπω να σαπίζει στο γκαράζ, τη στιγμή που τα τέλη είναι το 1% τις αξίας του το 2008.Αμαρτία απ'το Θεό...
ποπο μεγαλο κακο θα τουσ κανεις
αν θες να τουσ γραψεις στα @@ σου κυκλοφορησε το χωρις να τους πληρωσεις
-
Μου ήρθαν τα τέλη κυκλοφορίας.... 60% πάνω σε σχέση με πέρυσι αλλά δεν παραπονιέμαι... (από 3€ σε 5€....)
-
Ο χρήστης kopritis έγραψε:
Εγώ πάντως θα τους έγραφα στα @@ μου και δεν θα καταπιεζόμουν 'για το γαμώτο' που λες να τη βλέπω να σαπίζει στο γκαράζ, τη στιγμή που τα τέλη είναι το 1% τις αξίας του το 2008.
Αμαρτία απ'το Θεό...
Χρειάζεται πολύ μεγάλα @@ για να το κάνεις αυτό.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ πάντως θα τους έγραφα στα @@ μου και δεν θα καταπιεζόμουν 'για το γαμώτο' που λες να τη βλέπω να σαπίζει στο γκαράζ, τη στιγμή που τα τέλη είναι το 1% τις αξίας του το 2008.
Αμαρτία απ'το Θεό...
Χρειάζεται πολύ μεγάλα @@ για να το κάνεις αυτό.
οταν εχεις να κανεις με @@ πολιτικους...
-
Και οι πολιτικοί θα πικραθούν ιδιαίτερα όταν σε πιάσει η τροχαία.
Πως θα μπορέσεις να τους το κάνεις αυτό; -
Ο χρήστης kopritis έγραψε:
Αμαρτία απ'το Θεό...
Ετσι ελληνα!!! Στη παρανομια, πρωτος!!!
Και μετα οταν φας τη κληση θα ψαχνεις για βυσμα.
Φιλε μου να κυκλοφορω με την ηρεμια μου θελω, νομιμα.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
δεν χρειάζεται να φας κλήση για να πονέσεις οικονομικά.
όποιος δεν καταθέσει πινακίδες και δεν πληρώσει εμπρόθεσμα τα τέλη θα πάρει αμέσως προσαύξηση ίση με το τέλος. άρα θα χρωστάει 2χ ακόμα και αν δεν το πιάσει κανείς. εάν τον πιάσει θα έχει αφαίρεση πινακίδων και ακόμα 30 ευρώ πρόστιμο.οπότε όποιος θέλει να δείξει την διαφωνία του να καταθέσει εγκαίρως πινακίδες.
-
Οποιος μάθει ποιος χειρίζεται αυτά τα θέματα στο υπουργείο ας βγάλει το όνομα του στον αέρα...
Τέλη κυκλοφορίας