-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και πως θα γίνεται παρακράτηση σε έναν μισθωτό που μπορεί να απολυθεί στα μέσα της χρονιάς;Είναι δυνατόν για κάποιον που είναι Ι.Υ. να του γίνεται παρακράτηση με τη λογική ότι δεν θα απολυθεί;
Και τι θα γίνει αν έχει άλλα εισοδήματα; Αυτά πως θα φορολογούνται;
Και οι Ε.Ε. θα πληρώνουν 12 μήνες μετά; Τι σόι λύση είναι αυτή; Ή θα βρεθεί κάποια φόρμουλα προ-πληρωμής με βάση τη κίνηση που θα επιδείξουν τα προηγούμενα 3 ως 5 έτη;
Κοινώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
Σκέφτηκα ένα ακόμα σενάριο. Τί θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος αλλάξει εταιρία μέσα στη χρονιά (και ενδεχομένως μισθό); Και επιπρόσθετα τί θα γίνει για το χρονικό διάστημα που ενδέχεται να μεσολαβεί για τη μετάβαση από τη μια εταιρία στην άλλη; Και όσοι είναι στο ΤΣΜΕΔΕ;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και πως θα γίνεται παρακράτηση σε έναν μισθωτό που μπορεί να απολυθεί στα μέσα της χρονιάς;Είναι δυνατόν για κάποιον που είναι Ι.Υ. να του γίνεται παρακράτηση με τη λογική ότι δεν θα απολυθεί;
Και τι θα γίνει αν έχει άλλα εισοδήματα; Αυτά πως θα φορολογούνται;
Και οι Ε.Ε. θα πληρώνουν 12 μήνες μετά; Τι σόι λύση είναι αυτή; Ή θα βρεθεί κάποια φόρμουλα προ-πληρωμής με βάση τη κίνηση που θα επιδείξουν τα προηγούμενα 3 ως 5 έτη;
Κοινώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
Νομιζω οτι στην περιπτωση απολυσεως ,στη βεβαιωση αποδοχων που θα παρει ο ατυχος μισθωτος θα αναγραφεται και το ποσο που του εχει παρακρατηθει για το χαρατσι και οταν με το καλο κανει τη δηλωση εισοδηματος θα του παρουν και τα υπολοιπα που τους λειπουνε.
-
από τους απολυμένους δεν παίρνουν. ΤΟυλάχιστον μέχρι ώρας
-
Ρε παλλικαρια σήμερα είχα μια χαρα γιατι ενώ νόμισα ότι δεν είχα λεφτα στο λογαριασμο μου και πήγα να καταθεσω μεσω atm, ξαφνιάστηκα. Είδα υπόλοιπο τέτοιο που μετά απο αναλυτικη λογαριασμου (παντα μεσω ΑΤΜ) ειδα μια καταθεση 285€. Επειδη εχω δεν κατεθεσα τετοια λεφτα 'εψαχνα' να βρω τι και πως μπορει να έγινε. Τελος πάντων μετα απο καποιες ωρες συνειδητοποίησα οτι πρόκειται για τα 285€ του τελους επιτηδευματος.
Αυτα τα είχα 'πληρωσει' στη τραπεζα και θυμαμαι που μου είχαν πεί οτι πρεπει να μπούν πρώτα στο λογαριασμο κλπ. Αυτα στις 28-9-2011. Αναρωτιεμαι τωρα τι μπορει να εγινε. Κανονικά αυτό δεν συνεπαγεται αυτόματη πληρωμη αρα και αφαιρεση αυτόματα απο το λογαριασμό? Υπαρχει περιπτωση να είναι όπως τους λογαριασμους που χρεωνουν-πιστώνουν το ποσο στην ημερομηνια λήξεως? Μπορεί να 'παιχτηκε' καμια μαλακι@ με τη τραπεζα και να μην μου πληρωσε το χαράτσι? -
Αντισυνταγματικό θεωρεί η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής το «πέναλτι» φόρου για τις αποδείξεις
Αντισυνταγματική θεωρεί η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στο «πέναλτι» φόρου ύψους 10% που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι όταν οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών υπολείπονται σε αξία του 25% του ατομικού εισοδήματός τους. Ακόμη εκφράζει προβληματισμό για τη μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, όταν το όριο κινδύνου φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.897 ευρώ.
Συγκεκριμένα η έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσία της Βουλής αναφέρει τα εξής: «Ως προς το ζήτημα της επιβολής 'φόρου' με συντελεστή 10% επί του ποσού που οι προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών του φορολογουμένου υπολείπονται σε αξία του ενός τετάρτου (ποσοστό 25%) του ατομικού εισοδήματός του (και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ), παρατηρείται ότι, σύμφωνα προς το άρθρο 78 παρ. 1 του Συντάγματος, αντικείμενο του φόρου μπορεί να είναι το εισόδημα, η περιουσία ή οι δαπάνες και οι συναλλαγές του φορολογουμένου. Εν προκειμένω, ο επιβαλλόμενος φόρος ενδεχομένως δεν βρίσκεται σε αρμονία με την ανωτέρω διάταξη, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να επιβάλλεται επί του εισοδήματος, της δαπάνης ή της περιουσίας, αλλά επί της μη διενέργειας δαπάνης, η οποία δεν μπορεί, κατά τα ανωτέρω, να αποτελεί αντικείμενο φόρου».
Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο και το όριο κινδύνου φτώχειας η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισημαίνει τα εξής: «Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Δεκέμβριος 2010, με έτος αναφοράς το έτος 2008) για τον Κίνδυνο Φτώχειας το κατώφλι κινδύνου φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 6.897 ευρώ ετησίως ανά άτομο και 14.484 ευρώ ετησίως για ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά (με βάση μέσο ετήσιο ατομικό ισοδύναμο εισόδημα το ποσό των 13.504,88 ευρώ και μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το ποσό των 23.394,73 ευρώ).
Ενόψει των ανωτέρω, δημιουργείται προβληματισμός για το κατά πόσο η θέσπιση αφορολόγητου ποσού εισοδήματος το οποίο ενδεχομένως είναι χαμηλότερο από το ελάχιστο όριο διαβίωσης του φορολογουμένου (εφόσον ήθελε θεωρηθεί ότι το ελάχιστο όριο διαβίωσης ταυτίζεται με τα ανωτέρω στατιστικά στοιχεία ως προς το κατώφλι κινδύνου φτώχειας) είναι συμβατή με την αρχή της φορολόγησης με βάση τη φοροδοτική ικανότητα, τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την υποχρέωση προστασίας της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας».
-
τοσα και τοσα αντισυνταγματικα έχουν 'περάσει', εδω θα κολλήσουν?
-
Μία 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρείας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, συνέλαβαν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ με την αυτόφωρη διαδικασία.
Κατηγορείται για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 400 χιλιάδων ευρώ, από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2011. Η 62χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
-
Καλώς τηνε κι ας άργησε
(στην επιστροφή του φόρου αναφέρομαι)
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καλώς τηνε κι ας άργησε(στην επιστροφή του φόρου αναφέρομαι)
εμενα απο τον Μαιο που την εχω καταθεσει την φορολογικη μου,ακομα τιποτα ΓΤΜΠΤΠ.Moυ ηρθε μυνημα στο κινητο χθες,''οτι η δηλωση σας δεν εχει εκκαθαριστει'' Τι ειπες τωρα ρε!!!!
-
Παρέλαβα προ ολίγου τους λογαριασμούς ρεύματος.... ΒΕΝΤΟΥΖΑ
-
Μην το συζητάς...ΒΕΝΤΟΥΖΑ δεν λες τπτ...
-
2.100 τ.μ......
-
για πες πόσο το μαλλί?
-
8.600€
-
Διάβασα ότι όσοι δικαιούνται μειωμένο τέλος, πρέπει πρώτα να πληρώσουν το πλήρες ποσό (που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά τους) στο λογαριασμό και έπειτα να κανουν αίτηση για επιστροφή της διαφοράς. Ισχύει;
-
και μεις μην νομίζεις κανα ταλιράκι....
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Καλώς τηνε κι ας άργησε(στην επιστροφή του φόρου αναφέρομαι)
Για λέγε, για λέγε.
Η δική μου επιστροφή ήταν 2.800 τα οποία βλέπω ακόμα στο εκκαθαρισστικό μου στο taxisnet.
Είχα ξεγράψει ότι αυτά θα μου γυρίσουν ποτέ πίσω, ιδίως μετά την επίσκεψή μου για την πληρωμή των 'έκτακτων' όπου η υπάλληλος μου είπε να μην πληρώσω γιατί θα συμψηφιστούν με την επιστροφή. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lipsealed:και μεις μην νομίζεις κανα ταλιράκι....
ε ρε πως φαινονται οι εισοδηματιες...
πληρωστε παιδια να σωθουμε!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lipsealed:και μεις μην νομίζεις κανα ταλιράκι....
Κοίτα τα περισσότερα(1600) είναι επαγγελματική στέγη. Εϊναι ηλίθιο και μάλλον αντισυνταγματικό να πληρώνω τόσες φορές φόρο για το ίδιο πράγμα.
2,8€ ανά τ.μ. αντί 1,9€ ανά τ.μ.των κατοικιών στα Δημοτικά Τέλη. Παρεπιδημούντων επί των ακαθαρίστων στο Δήμο ξανά ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος....
Δεν μιλάμε για σπίτι. Όχι ότι εκεί συμφωνώ, αλλά τα τ.μ. είναι πρακτικά το εργαλείο δουλειάς για τα ξενοδοχεία ή μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
:lipsealed:
και μεις μην νομίζεις κανα ταλιράκι....
ε ρε πως φαινονται οι εισοδηματιες...
πληρωστε παιδια να σωθουμε!
Τα κωλόσπιτα τα έχουμε πληρώσει άλλες 2 φορές ως τώρα
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος