-
Κ πολυ καλα της τα ειπαν (κ εγραψαν), που το περιεργο? Οντως προβλεπεται απο τον ΚΟΚ οτι απαγορευεται η σταθμευση οχηματος ΑΠΕΝΑΝΤΙ απο χωρο σταθμευσης, οταν λογω στενοτητας του δρομου, εμποδιζει την προσβαση/εισοδο/εξοδο απο αυτον. Κ φυσικα ΔΕΝ χρειαζεται σημανση για αυτο.
Κ μονο ετσι θα μπορουσε να ειναι. Οπως απαγορευεται να παρκαρεις μπροστα σε γκαραζ γιατι το κλεινεις, ετσι δεν μπορεις να παρκαρεις κ απεναντι απο γκαραζ, αν το κλεινεις. Που το παραξενο?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Έχω μια απορία.
Κινούμαι σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με διπλή διαχωριστική και έχω μπροστά άλλο όχημα που πρόκειται να μπει δεξιά σε διαστάυρωση.
Τον προσπερνάω γιατί πάει αργά, αλλά από τη διασταύρωση που πάει να μπει ο μπροστινός βγαίνει άλλο όχημα και μπαίνει στο ρεύμα που κινούμαι αντίθετα για να προσπεράσω.
Ποιός έχει κάνει τη μαλακια;Εύκολο. Εσύ. Δε θα έπρεπε να είσαι εκεί που είσαι εξ αρχής, θα έπρεπε να περίμενες υπομονετικά πίσω από τον άλλον μέχρι να στρίψει. Το ότι υπάρχει και διπλή διαχωριστική γραμμή είναι ακόμα περισσότερο εις βάρος σου, αρκεί κατά τη γνώμη μου το ότι είναι διπλής κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ πολυ καλα της τα ειπαν (κ εγραψαν), που το περιεργο? Οντως προβλεπεται απο τον ΚΟΚ οτι απαγορευεται η σταθμευση οχηματος ΑΠΕΝΑΝΤΙ απο χωρο σταθμευσης, οταν λογω στενοτητας του δρομου, εμποδιζει την προσβαση/εισοδο/εξοδο απο αυτον. Κ φυσικα ΔΕΝ χρειαζεται σημανση για αυτο.Κ μονο ετσι θα μπορουσε να ειναι. Οπως απαγορευεται να παρκαρεις μπροστα σε γκαραζ γιατι το κλεινεις, ετσι δεν μπορεις να παρκαρεις κ απεναντι απο γκαραζ, αν το κλεινεις. Που το παραξενο?
το παραξενο ειναι οτι δεν υπαρχει σημανση.
Σε αλλη περιπτωση που εχω υποψη, υπαρχει σημανση στο απεναντι πεζοδρομιο.
επισης, ποσο στενος πρεπει να ειναι ο δρομος για να σε γραψουν;
Αυτος που παρκαρε μισο μετρο μετα την γκαραζοπορτα και δεν του επιτρεπει την ευκολη στροφη (αυτου που βγαινει) φταιει λιγοτερο ή περισσοτερο απο τον απεναντι;και μια δικη μου περιπτωση:
Εκλεισε καποιος την μια εξοδο του υπογειου παρκινκ και ηρθε η δημοτικη αστυνομια.
αφου το συζητουσε κανα 10λεπτο αν θα τον γραψει ή οχι (περιμενε μηπως ερθει), ειπε το ωραιο:
'Το σημα για απαγορευση σταθμευσης που ειναι;'το σημα ηταν στη γωνια του τοιχου της οικοδομης 2,5 μετρα διπλα απο την γκαραζοπορτα.
Η γκαραζοπορτα ειχε και πανω της, αλλα δε φαινοταν καλα.
Δεν τον εγραψε λοιπον γιατι δεν υπηρχε ευκρινης σημανση και θα μπορουσε να τον κατηγορησει για παραβαση καθηκοντος (ή κατι τετοιο)
κι εφυγε -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Έχω μια απορία.
Κινούμαι σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με διπλή διαχωριστική και έχω μπροστά άλλο όχημα που πρόκειται να μπει δεξιά σε διαστάυρωση.
Τον προσπερνάω γιατί πάει αργά, αλλά από τη διασταύρωση που πάει να μπει ο μπροστινός βγαίνει άλλο όχημα και μπαίνει στο ρεύμα που κινούμαι αντίθετα για να προσπεράσω.
Ποιός έχει κάνει τη μαλακια;Εύκολο. Εσύ. Δε θα έπρεπε να είσαι εκεί που είσαι εξ αρχής, θα έπρεπε να περίμενες υπομονετικά πίσω από τον άλλον μέχρι να στρίψει. Το ότι υπάρχει και διπλή διαχωριστική γραμμή είναι ακόμα περισσότερο εις βάρος σου, αρκεί κατά τη γνώμη μου το ότι είναι διπλής κυκλοφορίας.
Ετσι ειναι, κ συμφωνουμε, στα περισσοτερα. Εκτος απο το τελευταιο. Το οτι ειναι οδος διπλης κυκλοφοριας δεν αλλαζει το οτι αν ειχε διακεκομμενη γραμμη, ειχε καθε δικαιωμα να βρισκεται στο αντιθετο ρευμα για να προσπερασει, οποτε κ αυτος που βγηκε απο την διασταυρωση κ μπηκε σε εκεινο το ρευμα επρεπε να ελεγξει κ τα δυο. Στην συγκεκριμενη ομως περιπτωση, με τη διπλη διαχωριστικη, φταιει εκεινος που ηταν παρανομα στο αντιθετο ρευμα.*
*Μην το δενουμε κιολας, εδω μας εχουν πει οτι σε περιπτωση που βγηκε καποιος απο ΣΤΟΠ κ κοιταξε μονο απο τη μια πλευρα επειδη ο δρομος στον οποιο εμπαινε ηταν μονοδρομος, κ τον εμβολισε καποιος που ερχοταν παρανομως αναποδα, πληρωσε ΚΑΙ αυτος που βγηκε απο το ΣΤΟΠ γιατι δεν κοιταξε κ απο τις δυο πλευρες...
-
Ναι, έχεις δίκιο.
-
Ωραία, σας ευχαριστώ και τους 2.
-
Έκανες κουτουράδα, ε?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Έκανες κουτουράδα, ε?Δεν έγινε τίποτα, απλά είδα τον τύπο που πήγε να βγει και σταμάτησε αμέσως να περάσει ο μαύρος σίφουνας ( ). Μετά μου μπήκαν ιδέες για το τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.
-
Κοντά στο μέρος που μένω υπάρχει μια δημόσια/ κρατική υπηρεσία η οποία ασχολείται με παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ομιλίας/ δυσλεξίας. Όλα καλά μέχρι εδώ και μακάρι όλα τα παιδάκια του κόσμου να είναι καλά. Το πρόβλημα είναι ότι η υπηρεσία αυτή βρίσκεται ακριβώς στο Τ μιας διασταύρωσης 2 στενών μονόδρομων. Πάνω απο τις μισές φορές που περνάω απο τον κάθετο δρόμο και θέλω να στρίψω αριστερά υπάρχει απέναντι παρκαρισμένο/α αυτοκίνητα και είναι πολύ λίγες οι φορές που στρίβω χωρίς να κάνω μανούβρα όσο ανοιχτά ή κλειστά και να πάρω τη στροφή. Αν είμαι βέβαια με τον αγρότη ούτε λόγος για να στρίψω. Έχω βάλει τις φωνές 1-2 φορές, έχω κορνάρει και αντιμετωπίζω κάτι περίεργες ματιές. Μία γυναίκα μάλιστα που της ζήτησα να μετακινήσει το αμάξι της γιατί είμουνα με το αγροτικό και έπρεπε να κάνω - χωρίς υπερβολή - 6-7 μανούβρες για να περάσω, μου είπε με 'υφάκι' 'μα καλά αφού περνάει το αμάξι γιατί να ταλαιπωρούμαι' κι εγώ της απάντησα ότι 'κι εγώ τη δουλειά μου θέλω να κάνω γιατί να με ταλαιπωρείς' και απλά η κυρία με κοιτούσε με τα μάτια και ήθελε να με σκοτώσει.
Έχω δίκιο που τα παίρνω στο κρανίο με αυτο το χάλι? Δεν πρέπει να μπορεί να στρίβει ένα αυτοκίνητο σε μία διασταύρωση χωρίς να κάνει μανούβρες? -
καθομουν για καφε,στην περιοχη που μενω στο δασος χαιδαριου,και ειχα παρκαρει πανω στην λ.παπανδρεου για οσους ξερουν.
το αυτοκινητο το εχω παρκαραρει ψηλα στην παπανδρεου,γιατι απο το περιπτερο και κατω γραφου συνεχεια.χτες ομως ηρθε ενα περιπολικο και αρχισε να γραφει ενα τζιπ,το οποιο οπως το ειδα το γραψανε διοτι εκλεινε ενα παρκινγ.το περιπολικο εκατσε πολυ ωρα,και αναρωτιομουν γιατι αργει να φυγει.
και ο βλακας αντι να ψιλιαστω μηπως γραφουν και τα υπολοιπα αμαξια,δεν το εκανα.διοτι εκει δεν εχουν γραψει ποτε στα 20 χρονια που μενω εδω.
παω στο αμαξι και βλεπω οτι εχουν γραψει γυρω στα 10 αυτοκινητα.διοικητικο προστιμο 80 ευρω,ενταξει τα μισα 8α δωσω,αλλα το κορυφαιο ειναι που εγραψε απο κατω,'να παραδοθουν οι πινακιδες μεσα σε διαστημα 5 ημερων στην υπηρεσια.'
παω στην τροχαια σημερα,και ρωταω το παιδι στο φυλακιο,και μου λεει η πινακιδες ειναι για 20 μερες.εκει συνηθως γραφει η δημοτικη,αλλα το χτεσινο μου φανηκε εντελως παραλογο...την ωρα που κοιταγα την κληση σαν χαζος,παρκαραει μια κατοικος,και μου λεει σε γραψανε?ναι τι λεω..μου λεει το κανουν μια φορα το χρονο!
ενταξει το προστιμο θα το πληρωσω..σε περιπτωση που δεν παω τις πινακιδες τι γινεται?η εξαγορα της ποσο ειναι?
-
Δεν πιστεύω να παραπονιέσαι επειδή σε γράψανε . Δεν έχει εξαγορά, πρέπει να τις παραδώσεις. Έκανες παρανομία και πρέπει να υποστείς τις συνέπειες.
-
το οτι της κρατανε 10 η 20 ποιος το οριζει?
οκ το βρηκα p-40 10 μερες δηλαδη.
-
Φανταζομαι το κρατος το οριζει
-
Παλιά (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) τις έπαιρνες πίσω αυθημερόν αν πλήρωνες το τριπλάσιο του προστίμου.
-
Τον Ιουνιο ήμασταν Μιλάνο, και νοικιάσαμε από ΣΙΧΤ. Προχθες μου ήρθαν κλήσεις (2) απο τη δημοτική αστυνομια για την ίδια παράβαση (Κυκλοφορία σε δρόμο που απαγορεύεται) σε διαφορετικές οδούς και ώρες - μια το μεσημέρι και μία το βράδυ. Υποθέτω οτι ήταν κάποιες αναστροφές που έκανα χαμενος στους δρομους του Μιλάνου. Εστω λοιπον οτι οι παραβάσεις γίνανε, να τα πληρώσω ή όχι, δεδομένου οτι και τα λεφτα δεν ειναι λίγα - 110 ευρώ η καθε κλήση!
Εχει κανεις παρομοια εμπειρία?
Θα μπορεσω να ξαναπάω Ιταλία?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης jacob76 έγραψε:
Τον Ιουνιο ήμασταν Μιλάνο, και νοικιάσαμε από ΣΙΧΤ. Προχθες μου ήρθαν κλήσεις (2) απο τη δημοτική αστυνομια για την ίδια παράβαση (Κυκλοφορία σε δρόμο που απαγορεύεται) σε διαφορετικές οδούς και ώρες - μια το μεσημέρι και μία το βράδυ. Υποθέτω οτι ήταν κάποιες αναστροφές που έκανα χαμενος στους δρομους του Μιλάνου. Εστω λοιπον οτι οι παραβάσεις γίνανε, να τα πληρώσω ή όχι, δεδομένου οτι και τα λεφτα δεν ειναι λίγα - 110 ευρώ η καθε κλήση!
Εχει κανεις παρομοια εμπειρία?
Θα μπορεσω να ξαναπάω Ιταλία?
Ευχαριστώμου ειχε ερθει κι εμενα κληση απο Μιλανο.
Αν καταλαβα καλα μπηκα σε μερος που ειχαν προσβαση μονο οι μονιμοι κατοικοι ( GPS )
Λογικα καλως με εγραψαν αγου κοντεψα να μπω στο Ντουομο με το αυτοκινητοΜετα απο κανα μηνα ηρθε μια επιστολη στο σπιτι απο την εταιρια ενοικιασης.
Ζητουσαν την αδεια μου για να παρουν τα χρηματα απο την καρτα.Την εδωσα.
Τα χρηματα δεν τα πηραν ποτε
ετος 2007
ισως θα επρεπε να μεταφερθει το ποστ στο θεμα: οδικως στην ευρωπη, εκει εχει πολλες τετοιες πληροφοριες
-
Οι κλήσεις ήρθαν κατευθείαν από την δημ. αστυνομία και δεν μπλέξανε καθόλου την ΣΙΧΤ. Μου έδωσαν κάτι λογ. τραπεζών για να καταθέσω το πρόστιμο. Δεν πιστεύω οτι μπορούν να πάρουν τον αριθμό της πιστωτικής απο την ΣΙΧΤ και να τον χρεώσουν. Τα στοιχεία βέβαια τα πήραν...
-
Μπορουν να χρεωσουν την ΣΙΧΤ κ αυτη να χρεωσει εσενα (πραγμα που θα αναφερεται στο συμβολαιο σου).
-
Απο πόσα χλμ και πάνω πάς αυτόφωρο?
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Απο πόσα χλμ και πάνω πάς αυτόφωρο?Απο πολλα
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.