-
καλησπέρα
ενδιαφ'ερομαι για εισαγωγή prius από χωρα της ΕΕ (μάλλον Γερμανία). Μοντελο 2010 (νεο μοντελο prius III). Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το συνολικο κόστος?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης lee22leo έγραψε:
δεν έχει καμία σχέση το ΑΦΜ με την ταυτότητα
Οποτε απλα παω στην χωρα που θελω βγαζω Α.Φ.Μ και βγαζω πινακιδες στο ονομα μου και το φαιρνω εδω?Δεν πρεπει να δηλωσω μια διευθηνση οτι και καλα ειαι μονιμος κατοικος και να'χω και ενα τραπεζικο λογαριασμο?
Προφανώς για να βγάλεις ΑΦΜ πρέπει να έχεις ένα χαρτί που να δηλώνεις μόνιμη κατοικία, που λογικά θα το πάρεις από το Δήμο ή από την αστυνομία. Τραπεζικό λογαριασμό αν έχεις αυτό το χαρτί βγάζεις αμέσως με ελληνική ταυτότητα ή και διαβατήριο, αλλά λογικά δεν τον χρειάζεσαι.
-
Ο χρήστης solonts έγραψε:
Οποτε απλα παω στην χωρα που θελω βγαζω Α.Φ.Μ και βγαζω πινακιδες στο ονομα μου και το φαιρνω εδω?Δεν πρεπει να δηλωσω μια διευθηνση οτι και καλα ειαι μονιμος κατοικος και να'χω και ενα τραπεζικο λογαριασμο?
Προφανώς για να βγάλεις ΑΦΜ πρέπει να έχεις ένα χαρτί που να δηλώνεις μόνιμη κατοικία, που λογικά θα το πάρεις από το Δήμο ή από την αστυνομία. Τραπεζικό λογαριασμό αν έχεις αυτό το χαρτί βγάζεις αμέσως με ελληνική ταυτότητα ή και διαβατήριο, αλλά λογικά δεν τον χρειάζεσαι.
Δηλαδη μονο Α.Φ.Μ χρειαζομαι?
-
Εγω νομιζω οτι πρεπει να δηλωσεις επαγγελματικη δραστηριότητα για να αποκτησεις τοπικο ΑΦΜ .Μπορει να εισαι κατοικος μιας χωρας και με δραστηριοτητα σε αλλη.
-
Για να πάρεις ** VAT** το αντίστοιχο δικό μας ΑΦΜ ( ώστε να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά )από μια Ευρωπαϊκή χώρα σε μια αλλη,θα πρεπει υποχρεωτικά να δηλώσεις διεύθυνση κατοικίας στην χώρα που θέλεις να δραστηριοποιηθείς.
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Για να πάρεις ** VAT** το αντίστοιχο δικό μας ΑΦΜ ( ώστε να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά )από μια Ευρωπαϊκή χώρα σε μια αλλη,θα πρεπει υποχρεωτικά να δηλώσεις διεύθυνση κατοικίας στην χώρα που θέλεις να δραστηριοποιηθείς.Οχι ομως **μονιμης ** κατοικιας. Η μονιμη σου μπορει να ειναι σε αλλη χωρα απο εκεινη που δραστηριοποίησε .Πχ ολοι αυτοι που ερχονταν για τα μεγαλα εργα ,γεφυρα Ριου Αντιρριου,ειχαν μονιμη κατοικια στην Ελλαδα;
-
προφανώς και θα πρέπει να έχεις διεύθυνση κατοικίας, η οποία θα αποδεικνύεται με κάποιο συμβόλαιο, απλά η ταυτότητα δεν έχει σχέση με το θέμα ΑΦΜ
-
Για να πάρεις ** VAT** το αντίστοιχο δικό μας ΑΦΜ ( ώστε να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά )από μια Ευρωπαϊκή χώρα σε μια αλλη,θα πρεπει υποχρεωτικά να δηλώσεις διεύθυνση κατοικίας στην χώρα που θέλεις να δραστηριοποιηθείς.Εγω δεν το θελω για να δραστηριοποιηθω επαγγελματικα.Για να βγαλω αγγλικες πινακιδες το θελω και να φερω ενα αμαξι απο κει,και μου ειπαν τα παιδια πιο πανω οτι χρειαζεσαι μονο ΑΦΜ που βγαινει ευκολα..Τωρα τι να σου πω και γω εχω μπερδευτει!
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
προφανώς και θα πρέπει να έχεις διεύθυνση κατοικίας, η οποία θα αποδεικνύεται με κάποιο συμβόλαιο, απλά η ταυτότητα δεν έχει σχέση με το θέμα ΑΦΜ
Οποτεε εγω που δεν εχω ουτε σπιτι ουτε καποιον συγγενη εκει να το ξεχασω το αμαξακι ?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οχι ομως **μονιμης ** κατοικιας. Η μονιμη σου μπορει να ειναι σε αλλη χωρα απο εκεινη που δραστηριοποίησε .
Το μόνιμη κατοικία είναι κάτι εντελώς σχετικό,γιαυτό και μίλησα για διεύθυνση κατοικίας και οχι για μόνιμη.
Πχ ολοι αυτοι που ερχονταν για τα μεγαλα εργα ,γεφυρα Ριου Αντιρριου,ειχαν μονιμη κατοικια στην Ελλαδα;
Μη μπερδεύουμε τα πράγματα, αυτό που λες ειναι εντελώς διαφορετικό θέμα .Μιλάμε για κάποιον που θέλει να βγάλει ΑΦΜ (VAΤ),άρα για κάποιον που (υποτίθεται) θέλει να αποκτήσει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε αυτή τη χώρα.
Δεν μιλάμε για μεταφερόμενους από χώρα σε χώρα εργάτες ,ασφαλισμένους υπαλλήλους εταιριών, η κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται παγκόσμια μετά από ειδικές διακρατικές συμφωνίες, η αναθέσεις. -
Οχι ομως **μονιμης ** κατοικιας. Η μονιμη σου μπορει να ειναι σε αλλη χωρα απο εκεινη που δραστηριοποίησε .
Το μόνιμη κατοικία είναι κάτι εντελώς σχετικό,γιαυτό και μίλησα για διεύθυνση κατοικίας και οχι για μόνιμη.
Πχ ολοι αυτοι που ερχονταν για τα μεγαλα εργα ,γεφυρα Ριου Αντιρριου,ειχαν μονιμη κατοικια στην Ελλαδα;
Μη μπερδεύουμε τα πράγματα, αυτό που λες ειναι εντελώς διαφορετικό θέμα .Μιλάμε για κάποιον που θέλει να βγάλει ΑΦΜ (VAΤ),άρα για κάποιον που (υποτίθεται) θέλει να αποκτήσει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε αυτή τη χώρα.
Δεν μιλάμε για μεταφερόμενους από χώρα σε χώρα εργάτες ,ασφαλισμένους υπαλλήλους εταιριών, η κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται παγκόσμια μετά από ειδικές διακρατικές συμφωνίες, η αναθέσεις.Και αυτοι ομως βγαζουν αφμ οταν ερχονται για εργασια στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης lee22leo έγραψε:
Για να πάρεις ** VAT** το αντίστοιχο δικό μας ΑΦΜ ( ώστε να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά )από μια Ευρωπαϊκή χώρα σε μια αλλη,θα πρεπει υποχρεωτικά να δηλώσεις διεύθυνση κατοικίας στην χώρα που θέλεις να δραστηριοποιηθείς.
Εγω δεν το θελω για να δραστηριοποιηθω επαγγελματικα.Για να βγαλω αγγλικες πινακιδες το θελω και να φερω ενα αμαξι απο κει.....
Αυτό να τους πεις και θα σου δώσουν και υπηκοότητα!!
-
Εγω δεν το θελω για να δραστηριοποιηθω επαγγελματικα.Για να βγαλω αγγλικες πινακιδες το θελω και να φερω ενα αμαξι απο κει.....
Ως και Sir θα τον χρίσουν !!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αρα κλείνοντας, καταλήγουμε εδώ:
Οποτε εγω που δεν εχω ουτε σπιτι ουτε καποιον συγγενη εκει **να το ξεχασω το αμαξακι **?
Οχι. Ασε όμως τις πατέντες και προχώρα , αν η οικονομική σου δυνατότητα συμβαδίζει με το πάθος σου.
-
αχαχαχ ειμαι σιγουρος!ο ιδιος ο πριγκηπας καρολος θα'ρθει να μου το δωσει!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αρα κλείνοντας, καταλήγουμε εδώ:
Οποτε εγω που δεν εχω ουτε σπιτι ουτε καποιον συγγενη εκει **να το ξεχασω το αμαξακι **?
Οχι. Ασε όμως τις πατέντες και προχώρα , αν η οικονομική σου δυνατότητα συμβαδίζει με το πάθος σου.
Μου ειπε ενα 'παιδι' πιο πανω τις τιμες για να το φερω με ελληνικες και νταξει μου φανηκαν λογικες αν ισχυουν οι συγκεκριμενες απλα ηθελα πρωτα να προσπαθησω με ξενες γιατι ειναι 2500cc και εδω θα με κουρεψουν και τελη κ ασφαλειες και ολα!!
-
Αν είχες συγγενή θα δήλωνες κατοικία στο σπίτι του και θα χρειαζόταν συμβόλαιο, ωστόσο αν δεν έχεις πρέπει να αποδείξεις κάπως ότι έχεις μόνιμη κατοικία, μη την μπερδεύετε με την υπηκοότητα, μπορεί να είσαι κάτοικος μιας χώρας, χωρίς υπηκοότητα, ειδικά στην ΕΕ. Άρα το θέμα σου είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις ΑΦΜ αν δεν έχεις αποδεικτικό ότι μένεις κάπου (προφανώς όχι σε ξενοδοχείο ;)).
-
Αν είχες συγγενή θα δήλωνες κατοικία στο σπίτι του και θα χρειαζόταν συμβόλαιο, ωστόσο αν δεν έχεις πρέπει να αποδείξεις κάπως ότι έχεις μόνιμη κατοικία, μη την μπερδεύετε με την υπηκοότητα, μπορεί να είσαι κάτοικος μιας χώρας, χωρίς υπηκοότητα, ειδικά στην ΕΕ. Άρα το θέμα σου είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις ΑΦΜ αν δεν έχεις αποδεικτικό ότι μένεις κάπου (προφανώς όχι σε ξενοδοχείο ;)).Και πως αλλιως γινεται να το αποδειξω?
Αν ειχα δηλαδη θα δηλωνα οτι και καλα το σπιτι ειναι στο ονομα μου ή απλα θα μπορουσα να γραψω το αυτοκινητο ως δικο του και με καποιο εγραφο να μπορουσα να το κυκλοφορω και εγω εδω περα? -
Συγνώμη αλλά αυτά που γράφονται όσον αφορά την Αγγλία είναι ανακριβή.
Δεν χρειάζεται κανένα ΑΦΜ (βασικά αυτή η έννοια δεν υπάρχει καν στην Αγγλία), απλούστατα γιατί δεν φορολογείται η κατοχή του αυτοκινήτου (με τεκμήρια και λοιπές πίπες). Το πλησιέστερο στην έννοια του ΑΦΜ είναι το National Insurance Number το οποίο αποκτά κανείς όταν εργάζεται αλλά δεν απαιτείται για την απόκτηση αυτοκινήτου. Το VAT είναι το ΦΠΑ το οποίο χρεώνουν και αποδίδουν μόνο όσοι τζιράρουν >70.000 λίρες το χρόνο. Είναι παντελώς άσχετο με την απόκτηση αυτοκινήτου από ιδιώτη.
Όταν αγοράζετε κάποιο αυτοκίνητο από Αγγλία, το μόνο που δηλώνετε είναι το όνομά σας και η διεύθυνσή σας στην Αγγλία. Η άδεια κυκλοφορίας έχει ένα απόκομμα το οποίο συμπληρώνεται με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη από τον παλαιό (όνομα + διεύθυνση). Ο παλαιός ιδιοκτήτης αποστέλλει την άδεια μαζί με το όνομα και τη διεύθυνση του νέου ιδιοκτήτη στην υπηρεσία συγκοινωνιών. Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (2-3 βδομάδες), αποστέλλεται στην δηλωμένη διεύθυνση του νέου ιδιοκτήτη η νέα άδεια κυκλοφορίας. Δείτε εδώ ένα παράδειγμα άδειας κυκλοφορίας http://www.plates4less.co.uk/number-pla ... s/v5c.asp#
Σαν διεύθυνση μπορείτε να δηλώσετε ότι θέλετε έχοντας υπ'όψιν τα εξής:
- Όλες οι διευθύνσεις της χώρας είναι οργανωμένες σε βάση δεδομένων οπότε αν δηλώσετε κάτι που δεν υπάρχει τότε δεν πρόκειται ποτέ να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας.
- Αν δηλώσετε μια τυχαία διεύθυνση που όντως υπάρχει τότε η νέα άδεια θα αποσταλλεί και δεν θα την λάβετε ποτέ (πιθανότατα ο παραλήπτης να την γυρίσει πίσω κιόλας).
- Σε περίπτωση ατυχήματος, η μη κατοχή έγκυρης άδειας κυκλοφορίας αυτομάτως ακυρώνει το ασφαλιστήριο. Επίσης η δήλωση διεύθυνσης στην ασφάλεια που δεν συμφωνεί με την διεύθυνση στην άδεια κυκλοφορίας ακυρώνει το ασφαλιστήριο. Οι ασφαλιστικές έχουν απευθείας πρόσβαση στην βάση δεδομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών και ξέρουν αν τις κοροϊδεύετε, είναι δε σίγουρο ότι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξουν σε περίπτωση ατυχήματος
- Αν κυκλοφορήσετε στην Αγγλία χωρίς κατάλληλη άδεια κυκλοφορίας, τυχόν περιπολικά πίσω σας ή κάμερες μπορεί να σας αναγνωρίσουν αυτόματα σαν παράνομο όχημα και να βρείτε τεράστιο μπελά (ναι, τα περιπολικά τους και οι κάμερες έχουν online συνδεση με τη βάση δεδομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών).
Όσον αφορά την κυκλοφορία ξένου οχήματος στην Ελλάδα με αγγλικές πινακίδες, οι ασφαλιστικές έξω συνήθως δεν καλύπτουν διαστήματα μεγαλύτερα των 30 ημερών το χρόνο εκτός Βρετανίας, αν και αυτό είναι κάπως αμφισβητήσιμο μιας και υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία που υποχρεώνει την κάλυψη (προς τρίτους) σε όλα τα κράτη μέλη. Γενικά να ξέρετε ότι οι βρετανικές ασφαλιστικές θα κάνουν (και κάνουν) ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και δε μασάνε όπως στην Ελλάδα γιατί έχουν πρόσβαση σε πάρα πολλά στοιχεία που οι Ελληνικές ασφαλιστικές ούτε καν στα όνειρά τους δεν πρόκειται να δουν (π.χ. πόντοι στο δίπλωμα).... Πολλές επίσης δεν ασφαλίζουν οδηγούς που δεν έχουν βρετανικό δίπλωμα κτλ.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Συγνώμη αλλά αυτά που γράφονται όσον αφορά την Αγγλία είναι ανακριβή.Δεν χρειάζεται κανένα ΑΦΜ (βασικά αυτή η έννοια δεν υπάρχει καν στην Αγγλία), απλούστατα γιατί δεν φορολογείται η κατοχή του αυτοκινήτου (με τεκμήρια και λοιπές πίπες). Το πλησιέστερο στην έννοια του ΑΦΜ είναι το National Insurance Number το οποίο αποκτά κανείς όταν εργάζεται αλλά δεν απαιτείται για την απόκτηση αυτοκινήτου. Το VAT είναι το ΦΠΑ το οποίο χρεώνουν και αποδίδουν μόνο όσοι τζιράρουν >70.000 λίρες το χρόνο. Είναι παντελώς άσχετο με την απόκτηση αυτοκινήτου από ιδιώτη.
Όταν αγοράζετε κάποιο αυτοκίνητο από Αγγλία, το μόνο που δηλώνετε είναι το όνομά σας και η διεύθυνσή σας στην Αγγλία. Η άδεια κυκλοφορίας έχει ένα απόκομμα το οποίο συμπληρώνεται με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη από τον παλαιό (όνομα + διεύθυνση). Ο παλαιός ιδιοκτήτης αποστέλλει την άδεια μαζί με το όνομα και τη διεύθυνση του νέου ιδιοκτήτη στην υπηρεσία συγκοινωνιών. Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (2-3 βδομάδες), αποστέλλεται στην δηλωμένη διεύθυνση του νέου ιδιοκτήτη η νέα άδεια κυκλοφορίας. Δείτε εδώ ένα παράδειγμα άδειας κυκλοφορίας http://www.plates4less.co.uk/number-pla ... s/v5c.asp#
Σαν διεύθυνση μπορείτε να δηλώσετε ότι θέλετε έχοντας υπ'όψιν τα εξής:
- Όλες οι διευθύνσεις της χώρας είναι οργανωμένες σε βάση δεδομένων οπότε αν δηλώσετε κάτι που δεν υπάρχει τότε δεν πρόκειται ποτέ να εκδοθεί νέα άδεια κυκλοφορίας.
- Αν δηλώσετε μια τυχαία διεύθυνση που όντως υπάρχει τότε η νέα άδεια θα αποσταλλεί και δεν θα την λάβετε ποτέ (πιθανότατα ο παραλήπτης να την γυρίσει πίσω κιόλας).
- Σε περίπτωση ατυχήματος, η μη κατοχή έγκυρης άδειας κυκλοφορίας αυτομάτως ακυρώνει το ασφαλιστήριο. Επίσης η δήλωση διεύθυνσης στην ασφάλεια που δεν συμφωνεί με την διεύθυνση στην άδεια κυκλοφορίας ακυρώνει το ασφαλιστήριο. Οι ασφαλιστικές έχουν απευθείας πρόσβαση στην βάση δεδομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών και ξέρουν αν τις κοροϊδεύετε, είναι δε σίγουρο ότι θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξουν σε περίπτωση ατυχήματος
- Αν κυκλοφορήσετε στην Αγγλία χωρίς κατάλληλη άδεια κυκλοφορίας, τυχόν περιπολικά πίσω σας ή κάμερες μπορεί να σας αναγνωρίσουν αυτόματα σαν παράνομο όχημα και να βρείτε τεράστιο μπελά (ναι, τα περιπολικά τους και οι κάμερες έχουν online συνδεση με τη βάση δεδομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών).
Όσον αφορά την κυκλοφορία ξένου οχήματος στην Ελλάδα με αγγλικές πινακίδες, οι ασφαλιστικές έξω συνήθως δεν καλύπτουν διαστήματα μεγαλύτερα των 30 ημερών το χρόνο εκτός Βρετανίας, αν και αυτό είναι κάπως αμφισβητήσιμο μιας και υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία που υποχρεώνει την κάλυψη (προς τρίτους) σε όλα τα κράτη μέλη. Γενικά να ξέρετε ότι οι βρετανικές ασφαλιστικές θα κάνουν (και κάνουν) ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και δε μασάνε όπως στην Ελλάδα γιατί έχουν πρόσβαση σε πάρα πολλά στοιχεία που οι Ελληνικές ασφαλιστικές ούτε καν στα όνειρά τους δεν πρόκειται να δουν (π.χ. πόντοι στο δίπλωμα).... Πολλές επίσης δεν ασφαλίζουν οδηγούς που δεν έχουν βρετανικό δίπλωμα κτλ.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες!
Δηλαδη αν βρω εναν συγγενη μου εκει περα και δηλωσω τη διευθηνση του θα ειμαι οκ με τις πινακιδες αλλα το προβλημα θαναι στην ασφαλεια του αυτοκινητου που που δεν σε καλυπτουν οι ασφαλιστικες για παραπανω απο 30 ημερες αν εισαι εξω απο τη χωρα(Αγγλια)?
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.