-
Εμένα το γεγονός ότι ο δημόσιος υπάλληλος έχει ορκιστεί να διαφυλλάτει τους νόμους και τα συμφέροντα του εργοδότη του και να μας προστατεύει από τις αναμενόμενες και ανθρώπινες προσπάθειες αυθαιρεσίας-παρανομίας των ιδιωτών και δεν το κάνει, μου αρκεί για να θεωρήσω ότι by default ο δημόσιος φταίει περισσότερο και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει αυτό με επαρκή τεκμηρίωση. Γιαυτό και κάθε προσπάθεια συμψηφισμού ('όλοι τα ίδια είναι') τη θεωρώ αποπροσανατολιστική.
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο προμηθευτής που θα λαδώσει για να πάρει ένα υπερκοστολογημένο έργο, ο πολιτικός μηχανικός που θα σβήσει 4-5 κολώνες από μια Ρικομέξ, ο χρηματιστής που θα χρησιμοποιήσει πληροφορίες που δεν θα έπρεπε, ο μεσσήνιος αγρότης που θα πάρει καμιά 20ριά σκλάβους, ο τραπεζίτης που θα μοιράσει 1δις στο Παρεάκι αντί υγειών επιχειρήσεων.Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αν ο δημόσιος έκανε σωστά τη δουλειά του δεν θα συνέβαιναν.
(Πλην του τραπεζίτη που λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια, δεν εμπλέκεται το κράτος σε αυτό κανονικά και αν εμπλέκεται είναι σε πολιτικό και όχι σε υπηρεσιακό επίπεδο) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(*) Επειδή κάποιος πιο πριν είπε ότι 80% των ΔΥ είναι δάσκαλοι-καθηγητές-γιατροί-αστυνομικοί, στο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_24/07/2010_409151 βλέπουμε ότι το Υπ. Παιδείας είναι 125000 των ΔΥ αλλά δεν πιστεύω ότι 'στις επάλξεις' και όχι εξαφανισμένοι στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες είναι περισσότεροι από τους μισούς. Τεσπα. Από εκεί και πέρα, Στρατός-Σώματα Ασφαλείας είναι άλλες 100000, υπουργείο Υγείας ~10000 ακόμα, δηλ. μιλάμε για 250000-300000 από τους 750000 (χωρίς δημοτικές επιχειρήσεις , ΝΠΙΔ χώρια τις διάφορες ΕΡΓΟΣΕ, το 'παμε αυτό...). Για τους υπόλοιπους ?
Μισθοδοσία Οκτωβρίου, ΓΛΚ:
Παιδείας: Υπαλληλοι 223.640 Μισθολογικό κόστος 407,947,759
Υγείας: 109,676 227,133,570
Αμυνας: 101,502 170,373,841
Προστασίας του Πολίτη: 71,728 129,721,426Με παιδεία, υγεία, στρατό και αστυνομία έχουμε πάει στις 500,000 (από 750,000). Οι μέσοι μισθοί είναι αντιστοίχως: 1824, 2077, 1679, 1767 (μεικτά εννοείται).
Αν βάλουμε και το εσωτερικών (δήμοι): 71,040 109,899,195 (Μ.Ο 1547).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα το γεγονός ότι ο δημόσιος υπάλληλος έχει ορκιστεί να διαφυλλάτει τους νόμους και τα συμφέροντα του εργοδότη του και να μας προστατεύει από τις αναμενόμενες και ανθρώπινες προσπάθειες αυθαιρεσίας-παρανομίας των ιδιωτών και δεν το κάνει, μου αρκεί για να θεωρήσω ότι by default ο δημόσιος φταίει περισσότερο και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει αυτό με επαρκή τεκμηρίωση. Γιαυτό και κάθε προσπάθεια συμψηφισμού ('όλοι τα ίδια είναι') τη θεωρώ αποπροσανατολιστική.Λοιπόν, επειδή το έχεις αναφέρει αρκετές φορές, δεν υπάρχει καμία λογική συμψηφισμού, δεν υπάρχει κανένα όλοι τα ίδια είναι.
Υπάρχει το 'ο καθένας έχει τα δικά του σκατά'.Όσο η δική μου προσπάθεια είναι 'όλοι τα ίδια είναι', άλλο τόσο η δική σου προσπάθεια είναι να βγάλεις 'λάδι' τη δική μας μερίδα (του ιδιωτικού εννοώ).
Θέλω να ελπίζω ότι δεν συμβαίνει κανένα από τα δύο.Επί τούτου, οι όρκοι εμένα δεν μου λένε τίποτα. Καθένας έχει την ευθύνη του, για τα πράγματα που αποφασίζει και επιλέγει χωρίς να τον αναγκάζει κανείς.
Ο ελεγκτής για τον έλεγχο, ο πράττων για την πράξη του.Ο προμηθευτής που θα λαδώσει για να πάρει ένα υπερκοστολογημένο έργο, ο πολιτικός μηχανικός που θα σβήσει 4-5 κολώνες από μια Ρικομέξ, ο χρηματιστής που θα χρησιμοποιήσει πληροφορίες που δεν θα έπρεπε, ο μεσσήνιος αγρότης που θα πάρει καμιά 20ριά σκλάβους, ο τραπεζίτης που θα μοιράσει 1δις στο Παρεάκι αντί υγειών επιχειρήσεων.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αν ο δημόσιος έκανε σωστά τη δουλειά του δεν θα συνέβαιναν.
(Πλην του τραπεζίτη που λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια, δεν εμπλέκεται το κράτος σε αυτό κανονικά και αν εμπλέκεται είναι σε πολιτικό και όχι σε υπηρεσιακό επίπεδο)Και ο ιδιωτικός αν έκανε σωστά τη δουλειά του δεν θα συνέβαιναν. Μηδέν εις το πηλίκο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[
[με το φορολογικό έλεγχο είναι το ίδιο με τον πρεζέμπορα πάντως]ΤΟ ζήτημα είναι πως δεν είναι φιξ το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις. Κι αυτές που ανέφερα κι εγώ, αρκούντως καθημερινές είναι.
Με τον φορολογικο ελεγχο ο καθε ελεγκτης μπορει να το ανεβασει οσο θελει το προστιμο και μετα να συμβιβασθει... ενω ο πρεζεμπορας οση ποσοτητα του βρηκαν αυτη ειναι... βεβαια εχει σημασια μετα πως τον μεταχειριζονται στην ανακριση και την εν γενει διαδικασια δικαιωσυνης και πως την σκαπουλαρει...
-
Αυτό εννοώ συμψηφισμό mjacob, το μηδέν εις το πηλίκο. Που θα έπρεπε αντί για '0' να είναι '2'.
Καθόλου δεν προσπαθώ να βγάλω λάδι τους ιδιωτικούς, it takes two to tango, αλλά από τους δημόσιους επειδή τους πληρώνω για να κάνουν αυτό που ΔΕΝ κάνουν (χώρια ο όρκος), έχω περισσότερες απαιτήσεις. Και γιατί (το χειρότερο) η προστασία που παρέχουν με το αζημίωτο στους παράνομους σπάει τα μούτρα των νόμιμων, δηλ. κάνει πολύ περισσότερο κακό από το 'ένας εναντίον ενός', κάνει τη διαφθορά το συνήθη τρόπο λειτουργίας.
Στα παραδείγματα που έφερα παραπάνω με πολεοδομίες, νοσοκομεία, εφορίες (θεωρώ τα πλέον συνήθη) θα έλεγες ότι η ευθύνη επιμερίζεται εξίσου ή ότι σαφώς και φέρει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης (όχι φυσικά 100%) ο δημόσιος ? Εγώ πάντως σαφώς και πιστεύω το δεύτερο.
@pro
Πηγή ? -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό εννοώ συμψηφισμό mjacob, το μηδέν εις το πηλίκο. Που θα έπρεπε αντί για '0' να είναι '2'.Ντάξει άλλη φορά θα σου απαντάω, 'δηλαδή το μηχανικό της ρικομέξ θες να τον βγάλεις λάδι', να έχουμε ωραία συνδικαλιστικού τύπου κουβέντα.
Εγώ μπορώ να καταλάβω ότι το νόημα αυτών που γράφεις δεν είναι να βγάλεις λάδι τους ιδιωτικούς. Νομίζω μπορείς να καταλάβεις ποιο είανι το νόημα των δικών μου λεγομένων και να σταματήσεις να απαντάς 'συνδικαλιστικά'.
Συμψηφισμός δεν μπορεί να γίνει επί δεδομένου παραδείγματος παρανομίας. Εκεί συζητάμε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Συμψηφισμός γίνεται επί συνόλων.Λοιπόν, αν όλοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, προφανώς δεν θα συνέβαινε τίποτε.
ΑΝ το θες κι έτσι, στο βαθμό που απόλυτος έλεγχος ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει, ακόμα κι αν όλοι οι δημόσιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, πάλι θα μπορούσαν οι ιδιωτικοί να παρανομούν. Προφανώς με μεγαλύτερο ρίσκο. Κανένας δεν σου εξασφαλίζει βέβαια ότι δεν θα ήταν διατεθειμένοι να το πάρουν.από τους δημόσιους επειδή τους πληρώνω για να κάνουν αυτό που ΔΕΝ κάνουν, έχω περισσότερες απαιτήσεις. Και γιατί (το χειρότερο) η προστασία που παρέχουν με το αζημίωτο στους παράνομους σπάει τα μούτρα των νόμιμων, δηλ. κάνει πολύ περισσότερο κακό από το 'ένας εναντίον ενός'.
Εγώ περισσότερη ευθύνη καταμερίζω σε αυτόν που βρίσκεται σε θέση ισχύος και αποκομίζει το μεγαλύτερο όφελος υπό τη μικρότερη 'πίεση'.
Στα παραδείγματα που έφερα παραπάνω με πολεοδομίες, νοσοκομεία, εφορίες (θεωρώ τα πλέον συνήθη) θα έλεγες ότι η ευθύνη επιμερίζεται ή ότι σαφώς και φέρει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης (όχι φυσικά 100%) ο δημόσιος ? Εγώ πάντως σαφώς και πιστεύω το δεύτερο.
Στα παραδείγματα που ανέφερες συμφωνώ, στο έγραψα εξαρχής.
Απλώς συμφωνώ για διαφορετικούς λόγους.η προστασία που παρέχουν με το αζημίωτο στους παράνομους σπάει τα μούτρα των νόμιμων, δηλ. κάνει πολύ περισσότερο κακό από το 'ένας εναντίον ενός'.
Θα συμφωνήσω και σε αυτό.
Είπα, ο καθένας φταίει για τα δικά του. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(*) Επειδή κάποιος πιο πριν είπε ότι 80% των ΔΥ είναι δάσκαλοι-καθηγητές-γιατροί-αστυνομικοί, στο http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_24/07/2010_409151 βλέπουμε ότι το Υπ. Παιδείας είναι 125000 των ΔΥ αλλά δεν πιστεύω ότι 'στις επάλξεις' και όχι εξαφανισμένοι στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες είναι περισσότεροι από τους μισούς. Τεσπα. Από εκεί και πέρα, Στρατός-Σώματα Ασφαλείας είναι άλλες 100000, υπουργείο Υγείας ~10000 ακόμα, δηλ. μιλάμε για 250000-300000 από τους 750000 (χωρίς δημοτικές επιχειρήσεις , ΝΠΙΔ χώρια τις διάφορες ΕΡΓΟΣΕ, το 'παμε αυτό...). Για τους υπόλοιπους ?
Μισθοδοσία Οκτωβρίου, ΓΛΚ:
Παιδείας: Υπαλληλοι 223.640 Μισθολογικό κόστος 407,947,759
Υγείας: 109,676 227,133,570
Αμυνας: 101,502 170,373,841
Προστασίας του Πολίτη: 71,728 129,721,426Με παιδεία, υγεία, στρατό και αστυνομία έχουμε πάει στις 500,000 (από 750,000). Οι μέσοι μισθοί είναι αντιστοίχως: 1824, 2077, 1679, 1767 (μεικτά εννοείται).
Αν βάλουμε και το εσωτερικών (δήμοι): 71,040 109,899,195 (Μ.Ο 1547).
Μέσος μισθός: Ένα παιδί στην Ζιμπάμπουε σήμερα έφαγε 1 κιλό σκονη. Ένα παιδί στην Ισπανία ένα κοτόπουλο.
Η μέση κατανάλωση είναι μισό κιλό σκόνη και μισό κοτόπουλο._
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@pro
Πηγή ?http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=55892964
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μέσος μισθός: Ένα παιδί στην Ζιμπάμπουε σήμερα έφαγε 1 κιλό σκονη. Ένα παιδί στην Ισπανία ένα κοτόπουλο.
Η μέση κατανάλωση είναι μισό κιλό σκόνη και κιλό κοτόπουλο._
Η απάντηση αφορούσε αν το 80% του μισθολογικού κόστους αφορά 4 υπουργεία, τα οποία αφορούν κοινωνικές ανάγκες (υγεία, παιδεία, ασφάλεια). Ο μέσος μισθός αναφέρθηκε για να δώσει μια επιπλέον ένδειξη, που νομίζω ότι δίνει. Αν έχεις να προσφέρεις κάτι στο διάλογο με επιχειρήματα και στοιχεία ευχαρίστως να τα συζητήσουμε.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
...
Κράζουμε τον ΔΤ ότι νοσεί, ότι είναι σαπίλα αλλά δεν βλέπω καλύτερα τα πράγματα και στον ΙΤ. Αλλιώς θα είχε πάρει στις πλάτες του την οικονομία. Ελα όμως που είναι κρατικοδίαιτος και όταν το Δημόσιο πει τέλος τα money πουφ σκάει και η φούσκα που λέγεται ελληνικό επιχειρείν.
...Μεγάλη αλήθεια αυτό που έγραψες. Μπορεί να ενοχλεί κάποιους, αλλά έτσι είναι.
Ναι, τρομερά μεγάλη αλήθεια.
Όταν για να επιχείρήσεις πρέπει μερίδιο από τα κέρδη σου να το 'μοιραστείς' ή/και να προβείς σε 'διευκολύνσεις' με τον κάθε 'έφορο', 'διευθυντή', 'αξιολογητή', όταν προτιμούν τις επιδοτήσεις να τις δίνουν σε μαϊμουδιάρηδες για να πάρουν τη μίζα τους, τότε ναι ας κατηγορήσουμε το μλκα που δεν επιχειρεί αλλά διαπλέκεται με το δημόσιο.
Όταν το δημόσιο με τους διορισμένους τσιφλικάδες του μοιράζει άπλετα βοήθεια (είτε με χρήμα, είτε με προστασία, είτε με κυνήγι, είτε με απαξίωση) σε ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ τότε φταίει ο μλκας που πάει χωρίς να εμπλακεί μαζί τους και τρώει τα μούτρα του.
Όταν ο ΚΒΣ είναι 100 σελίδες, όταν οι φορολογικοί νόμοι αναιρούνται απο παράνομες εγκυκλίους κατα το δοκούν, όταν η φορολογική πολιτική αλλάζει συνεχώς εις βάρος των επιχειρήσεων, ας νιώθει ασφάλεια ο μλκας ο ιδιώτης.
Να ζήσει η ουτοπία. Αλλά θα έπρεπε όλες οι υγιείς επιχειρήσεις να πάνε να ιδρυθούν στην Κύπρο ΡΕ ΠΟΥΣΤ και να πάρου[b]Μ*ε όλοι μετά ένα μεγάλο κουβά από @@...[/b]
_
Μα αυτό κάνουν, στη Κύπρο πάνε, στη Βουλγαρία και στην Τουρκία.
Α, εκτός από τα καρφούρ, τα λιντλ και άλλες παραγωγικές επενδύσεις...Ελπιζω αυτη τη φορα να αξιζε το κοπο.
Γιατι αν κρινουμε απο τη προηγουμενη φορα:
...μιλαμε για μεγαλο
Dominique Strauss SavourogamΣυμφωνώ απόλυτα με τον οχτάρια. Συμβαίνει για ΠΡΩΤΗ φορά, ζητώ συγγνώμη, ΔΕΝ θα επαναληφθεί.
Σχετικά με τη διαφθορά: το επίπεδο διαφθοράς μιας χώρας, τον καθορίζει το κράτος. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.
Αν δεν είναι έτσι, δεν έχει λόγο ύπαρξης. -
Κυκλοφορει
Η καμαριερα δεν προλαβε να στρωσ (ει) καν. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
@pro
Πηγή ?http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=55892964
Το άθροισμα των υπαλλήλων στον πίνακα στο τέλος του άρθρου είναι 666000, λείπουν 100000. Και επίσης:
Η μελέτη αξιοποίησε το δείγμα των 245.614 υπαλλήλων που αμείβονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα ενσωματωθεί το σύνολο των υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης στην ΕΑΠ.
δηλ. τι σχέση έχει το παραπάνω με τον πίνακα στο τέλος του άρθρου ?
Εν ολίγοις, δε θεωρώ ούτε το αρχικό άρθρο της Καθημερινής που είχα παραθέσει, ούτε το παραπάνω του Εθνους, αξιόπιστα. Δεν είναι παράξενο που αυτά τα στοιχεία (υπάλληλοι και μισθολογικό κόστος ανά υπουργείο / υπηρεσία) δεν είναι διαθέσιμα στο site πχ. του ΥΠ.ΕΣ ?
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Η μέση κατανάλωση είναι μισό κιλό σκόνη και κιλό κοτόπουλο.Η απάντηση αφορούσε αν το 80% του μισθολογικού κόστους αφορά 4 υπουργεία, τα οποία αφορούν κοινωνικές ανάγκες (υγεία, παιδεία, ασφάλεια). Ο μέσος μισθός αναφέρθηκε για να δώσει μια επιπλέον ένδειξη, που νομίζω ότι δίνει. Αν έχεις να προσφέρεις κάτι στο διάλογο με επιχειρήματα και στοιχεία ευχαρίστως να τα συζητήσουμε.
Τα νούμερα των απασχολούμενων δεν τα αμφισβητώ ούτε τα εξετάζω σε αυτή την περίπτωση.
Η προσφορά μου στο σχόλιό σου είναι ότι η αναφορά στο 'μέσο μισθό' δε λέει τίποτα και ως επιχείρημα έφερα ένα παράδειγμα.Αν το θέλεις λιανά, αν δέκα αμοίβονται με 5.000 ευρώ και δέκα με 700 τότε ο μέσος μισθός είναι 2.850 κάτι που απέχει πάρα πολύ από το τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί ως αναφορά ωφελεί αυτούς που πληρώνονται πλουσιοπάροχα και αδικεί αυτούς που δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιό τους, εξισώνοντας τους πάντες, και δίνει σε όλους εμάς μία λάθος εντύπωση για το πως διαμορφώνεται το μισθολογικό σε ένα οργανισμό όπως το δημόσιο.
_
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εμένα το γεγονός ότι ο δημόσιος υπάλληλος έχει ορκιστεί να διαφυλλάτει τους νόμους και τα συμφέροντα του εργοδότη του και να μας προστατεύει από τις αναμενόμενες και ανθρώπινες προσπάθειες αυθαιρεσίας-παρανομίας των ιδιωτών και δεν το κάνει, μου αρκεί για να θεωρήσω ότι by default ο δημόσιος φταίει περισσότερο και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει αυτό με επαρκή τεκμηρίωση. Γιαυτό και κάθε προσπάθεια συμψηφισμού ('όλοι τα ίδια είναι') τη θεωρώ αποπροσανατολιστική.Ο προμηθευτής που θα λαδώσει για να πάρει ένα υπερκοστολογημένο έργο, ο πολιτικός μηχανικός που θα σβήσει 4-5 κολώνες από μια Ρικομέξ, ο χρηματιστής που θα χρησιμοποιήσει πληροφορίες που δεν θα έπρεπε, ο μεσσήνιος αγρότης που θα πάρει καμιά 20ριά σκλάβους, ο τραπεζίτης που θα μοιράσει 1δις στο Παρεάκι αντί υγειών επιχειρήσεων.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αν ο δημόσιος έκανε σωστά τη δουλειά του δεν θα συνέβαιναν.
(Πλην του τραπεζίτη που λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια, δεν εμπλέκεται το κράτος σε αυτό κανονικά και αν εμπλέκεται είναι σε πολιτικό και όχι σε υπηρεσιακό επίπεδο)Χωρίς να μπω στην κουβέντα.
Έλα βρε nass που σου αρκεί επειδή έχει ορκιστεί ο ΔΥ, ο ιδιώτης γιατρός που έχει ορκιστεί δηλ. δεν σου κάνει ;
Εγώ νομίζω ότι ο όρκος του γιατρού είναι ισχυρότερος (υπερατού) και φταίει παραπάνω ή μήπως του δικηγόρου είναι λίγο μακρύτερος ;Αν θες ένα επιχείρημα για τη μεγαλύτερη (καταλαβαίνεις βέβαια το αστείο της υπόθεσης όταν κάθεσαι και κουβεντιάζεις 'ποιος την έχει μεγαλύτερη' σε μια τόσο πολυσύνθετη και πολυπαραμετρική κατάσταση) ευθύνη του ΔΥ αυτό είναι ότι είναι 'κάτοχος' δημόσιας εξουσίας την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει νομίμως - τουλάχιστον τεκμαίρεται ότι τη χρησιμοποιεί νομίμως - για να συνθλίψει τον πολίτη.
Γι αυτό και η κλιμάκωση της ευθύνης και της βαρύτητας του παραπτώματος πρέπει να έχει να κάνει με τη σοβαρότητα της ζημιάς που μπορεί να προξενήσει η ισχύς που έχει στα χέρια του ο ΔΥ.
Πχ πρώτα από όλα οι μπάτσοι - οι οποίοι φέρουν όπλα και μπορούν να συλλάβουν και να διαλύσουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή να αφαιρέσουν ζωή - πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη σκληρότητα όταν χρησιμοποιούν την ισχύ που τους έχει δοθεί από το κράτος αυθαίρετα.
Κατόπιν οι εφοριακοί οι οποίοι μπορούν να εξαφανίσουν οικονομικά κάθε πολίτη απλά παίζοντας με τα νουμεράκια τους κοκ.Δεν μπορώ να πιστέψω πάντως ότι ενώ καίγεται το μ@νί μας διαφωνείτε (όσοι συμμετέχετε) στα σοβαρά για το ποιος φταίει παραπάνω, δεν βρίσκω να έχει καμία διαφορά με τη διαμάχη πασόκου νεοδημοκράτη για το αν φταίει περισσότερο η 8ετία του Αντρέα ή η 5ετία Καραμανλή 2004-2009 για την κατάντια μας, δηλ. κουβέντα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το άθροισμα των υπαλλήλων στον πίνακα στο τέλος του άρθρου είναι 666000[...]και συζητάτε ακόμα για την πηγή του άρθρου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το άθροισμα των υπαλλήλων στον πίνακα στο τέλος του άρθρου είναι 666000, λείπουν 100000
Αυτοι που λειπουν ειναι οι συμβασιουχοι εργου, stage κλπ (δεν πληρωνονται απο την ΕΑΠ)
Εν ολίγοις, δε θεωρώ ούτε το αρχικό άρθρο της Καθημερινής που είχα παραθέσει, ούτε το παραπάνω του Εθνους, αξιόπιστα. Δεν είναι παράξενο που αυτά τα στοιχεία (υπάλληλοι και μισθολογικό κόστος ανά υπουργείο / υπηρεσία) δεν είναι διαθέσιμα στο site πχ. του ΥΠ.ΕΣ ?
Το αρθρο της Καθημερινης δημοσιευτηκε αμεσως μετα τα τελος της απογραφης και αποτελει εκτιμηση, χωρις καν να εχουν γινει ελεγχοι, διασταυρωσεις, επαληθευσεις κλπ, ενω το αρθρο του Εθνους ειναι δημοσιευμενο 8 μηνες μετα, με την εναρξη της ΕΑΠ και αποτελει δημοσιοποιηση της επισημης μελετης του ΥΠΟΙΚ και του ΥΠΕΣ.
Εν ολιγοις: τα επισημα στοιχεια ειναι αυτα του pro. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για τους εκπαιδευτικούς που τυγχάνει να γνωρίζω, η εκτίμησή σου είναι λανθασμένη. Πάνω του 80% των εκπαιδευτικών είναι στη θέση τους στα σχολεία. Αυτό το ποσοστό θα ανέβει από το καλοκαίρι όπου και θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι αποσπάσεις, μετά τις μετατάξεις υπαλλήλων που πήγαν στην Κ.Υ. του υπουργείου αλλά και στις πρωτοβάθμιες/δευτεροβάθμιες.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το άθροισμα των υπαλλήλων στον πίνακα στο τέλος του άρθρου είναι 666000, λείπουν 100000
Αυτοι που λειπουν ειναι οι συμβασιουχοι εργου, stage κλπ (δεν πληρωνονται απο την ΕΑΠ)
Το αρθρο της Καθημερινης δημοσιευτηκε αμεσως μετα τα τελος της απογραφης και αποτελει εκτιμηση, χωρις καν να εχουν γινει ελεγχοι, διασταυρωσεις, επαληθευσεις κλπ, ενω το αρθρο του Εθνους ειναι δημοσιευμενο 8 μηνες μετα, με την εναρξη της ΕΑΠ και αποτελει δημοσιοποιηση της επισημης μελετης του ΥΠΟΙΚ και του ΥΠΕΣ.
Εν ολιγοις: τα επισημα στοιχεια ειναι αυτα του pro.Τα επίσημα στοιχεία είναι αυτά που δημοσιεύονται σε κάποιο 'επίσημο' Web site.
Τα στοιχεία του pro (του Εθνους δηλ.) πάσχουν από internal consistency.
Στην πρώτη παράγραφο γράφει:Η μελέτη αξιοποίησε το δείγμα των 245.614 υπαλλήλων που αμείβονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα ενσωματωθεί το σύνολο των υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης στην ΕΑΠ.
Αρα αναφέρεται σε 245000 υπαλλήλους αλλά ο πίνακας στο τέλος αναφέρεται σε 666 000 υπαλλήλους, χωρίς να εξηγεί τη διαφορά από το ένα στο άλλο (εκτός και αν μου ξέφυγε κάτι).
Σύμφωνα με το http://apografi.gov.gr/2010/07/379 ('επίσημο') οι συμβασιούχοι είναι 15000 και μαζί με κάτι αιρετούς, ωρομίσθιους κτλ. δεν είναι παραπάνω από 30000 άρα η εξήγησή σου ότι οι 100000 που λείπουν είναι συμβασιούχοι δε στέκει.
Κατά συνέπεια θα μου επιτρέψεις να περιμένω κάτι πιο αξιόπιστο.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Για τους εκπαιδευτικούς που τυγχάνει να γνωρίζω, η εκτίμησή σου είναι λανθασμένη. Πάνω του 80% των εκπαιδευτικών είναι στη θέση τους στα σχολεία. Αυτό το ποσοστό θα ανέβει από το καλοκαίρι όπου και θα περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι αποσπάσεις, μετά τις μετατάξεις υπαλλήλων που πήγαν στην Κ.Υ. του υπουργείου αλλά και στις πρωτοβάθμιες/δευτεροβάθμιες.
Μακάρι, από το στόμα σου και στης Αννούλας το αυτί
-
Ειναι αληθεια οτι αυτο εχει ξεκινησει απο περσυ. Γνωστη μου που δουλευει στο υπουργειο παιδειας που ειχε πει οτι τους ειχαν παρει ολους τους καθηγητες και τους γυρισαν στα σχολεια που ειχαν οργανικη θεση. Βεβαια με το ζηλο που μας πιανει να τα κανουμε ολα καλα τους ειχαν παρει ολους δημιουργωντας κενα στο υπουργειο μετα. Φετος η κατασταση δεν ξερω ποια ειναι.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!