-
Κάποιες φορές, ακόμα και στα μέσα της Άνοιξης μπορείς να βρεις χιόνι στο δρόμο σου.
Σήμερα το πρωί:

-
Σε ζηλεύω για δύο λόγους.
1ον Που είδες χιόνι τέτοια εποχή (ενώ εγώ ξεχορταριαζα το στρατόπεδο.)
2ον Που χρησιμοποιείς τα κλασικά σου κανονικά. Τα χαίρεσαι.
-
Παιδια να ρωτησω πως μπορουμε να διαγραψουμε ενα θεμα απο το forum;
-
Γίνεσαι μοντ.
sent from my E10i using Tapatalk while doing 230km/hr
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Αλεξ, φτιάξε γρήγορα το Classic KIA Forum γιατί ο Μονοφάναρος έχει αφρίσει !!! Οταν μάλιστα βάλω και το ATOS στο Χιουνταοτοπικό δεν το γλιτώνει το εγκεφαλικό !!!Εσύ είσαι που έχεις το Ατος Zagato με το μεγάλο φανάρι και τις κυρτές γυάλινες επιφάνειες;
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:

Πσσσσσσσσσσσσσσσς!
Αμαξάρα.... -
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Αλεξ, φτιάξε γρήγορα το Classic KIA Forum γιατί ο Μονοφάναρος έχει αφρίσει !!! Οταν μάλιστα βάλω και το ATOS στο Χιουνταοτοπικό δεν το γλιτώνει το εγκεφαλικό !!!
Εσύ είσαι που έχεις το Ατος Zagato με το μεγάλο φανάρι και τις κυρτές γυάλινες επιφάνειες;
Το 'S' που έλεγε και ο μακαρίτης...
Η πλάκα είναι ότι όλοι έχουμε καθημερινά πολύ κάτω των προσδοκιών από ένα αυτοκίνητο των κατακριτών μας που μας θεωρούν ψηλομύτες!
-
Μαζέψου έτσι.Λίγα λόγια για την automatic KIAρα μου.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Κάποιες φορές, ακόμα και στα μέσα της Άνοιξης μπορείς να βρεις χιόνι στο δρόμο σου.
Σήμερα το πρωί:
1ον είναι πράγματι κούκλα!
2ον μπράβο που το κυκλοφορείς καθημερινά!
3ον ισχύει κατι που είχα διαβάσει οτι προκειται για πολυ αναξιοπιστο αυτοκινητο? (προφανώς όχι για να το κυκλοφορείς καθμερινα..) -
Δημήτρη πού είναι η φωτογραφία;
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
1ον είναι πράγματι κούκλα!
2ον μπράβο που το κυκλοφορείς καθημερινά!
3ον ισχύει κατι που είχα διαβάσει οτι προκειται για πολυ αναξιοπιστο αυτοκινητο? (προφανώς όχι για να το κυκλοφορείς καθμερινα..)Εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου να το χαζεύει κρυφά σε μαντροσάιτ της Αγγλίας... Θεωρώ ότι έχει μια ιδιαίτερη κομψότητα που μόνο με (πολύ) ακριβά μοντέλα της εποχής μπορώ να το συγκρίνω.
Σίγουρα μ'αρέσει πιο πολύ από τις XJ της εποχής... -
Ευχαριστώ για τα κοπλιμέντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες κρύβουν αρκετές ατέλειες. Στην πραγματικότητα θέλει ένα καλό 'σιδέρωμα'. Αφού περνάει όμως το τεστ των 10 βημάτων (εκτός από τις περιπτώσεις που το φως πέφτει κάπως...) δεν βιάζομαι ιδιαίτερα.
Η φωτογραφίες είναι από σήμερα το πρωί ανεβαίνοντας για Νευροκόπι μέσω Σερρών και συγκεκριμένα κοντά στην Άνω Βροντού. Έπεσε ένα βραδυνό χιονάκι και μέχρι περίπου τις 9 το πρωί ήταν ακόμα αρκετά 'τραγανό'. Το μεσημέρι επιστρέφοντας ο δρόμος ήταν καθαρός και στεγνός.
Αυτά περί αναξιοπιστίας ποιός τα βγάζει;
Εγώ το πήρα πριν από 4 περίπου χρόνια σαν ένα πολύ 'κουρασμένο' και με πολλές πατέντες αυτοκίνητο, μέσα σε ένα χρόνο το συμμάζεψα εμφανισιακά και μηχανικά μόνος μου, και από τότε έχω γράψει γύρω στα 70 χιλ. χιλιόμετρα για δουλειά και βόλτες. Απλά επέλεξα κάποια στιγμή τα χρήματα που θα μου πλήρωναν από τη δουλειά για να έχω ένα μικρό εταιρικό με leasing να τα κρατήσω και να κυκλοφορώ με τα δικά μου. Αυτό σημαίνει ότι θα πάνε και σε χιόνι και σε χωματόδρομους και πότε πότε θα κουβαλάνε και κόσμο. Δεν το μετάνιωσα και αν και εξακολουθώ να είμαι υπεύθυνος για τη συντήρησή τους, χωρίς να είμαι μηχανικός. Ξέρω και ένα σωρό άλλους σε Αγγλία και Αυστραλία που τα δουλεύουν ακόμη καθημερινά. Δημήτρη, αν δεις κάποιο από κοντά λυμένο και συνειδητοποιήσεις πως είναι φτιαγμένο θα καταλάβεις γιατί δεν χαλάνε. Βέβαια, αν κατά τη συντήρηση προσπαθήσεις να παρακάμψεις διαδικασίες και να κάνεις κάτι τσαπατσούλικα, θα το έχεις μονίμως χαλασμένο. Η καθημερινή χρήση βολεύει γιατί είναι πολύ άνετο και ευχάριστο ακόμα και σε ορεινές διαδρομές που θα πίστευες ότι δεν ταιριάζουν σε αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους. Φτάνεις στον προορισμό σου μετά από 2-2,5 ώρες ατσαλάκωτος έχοντας ανέβει και κατέβει λαγκάδια και βουνά ακόμα με 'ενθουσιώδη' οδήγηση.D-Jet, μήπως η 'γερμανίδα' ψυλιάστηκε τα αισθήματα που τρέφεις και βουλώνει τα μπεκάκια της από ζήλια;
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Αυτά περί αναξιοπιστίας ποιός τα βγάζει;ποιος η ποιοι τα βγάζουν, μα αυτοί που έχουν βγάλει πως τα γιαπωνέζικα δεν χαλάνε, δεν σπάνε ,δεν μένουν στο δρομο δεν, δεν,δεν.......
να την χαίρεσαι την κούκλα σου (που είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα με προσωπικότητα) και άστους να λένε και να ξέρεις (που το ξέρεις) πως ότι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
D-Jet, μήπως η 'γερμανίδα' ψυλιάστηκε τα αισθήματα που τρέφεις και βουλώνει τα μπεκάκια της από ζήλια;
Ααααααχ, η άτιμη... τέτοια που γράφεις ακούω και ζηλεύω... έτσι μου'ρχεται να παω να φέρω το σκαθάρι και η ουρά από το 'καροτσάκι' όταν βγαίνω βόλτα στον Πειραια να φτάνει σχιστό...
Αντίθετα με εσένα που το σκίζεις και το φχαριστιέσαι εμένα μου την κατούρησαν οι γάτες το πρωί... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ααααααχ, η άτιμη... τέτοια που γράφεις ακούω και ζηλεύω... έτσι μου'ρχεται να παω να φέρω το σκαθάρι και η ουρά από το 'καροτσάκι' όταν βγαίνω βόλτα στον Πειραια να φτάνει σχιστό...
Αντίθετα με εσένα που το σκίζεις και το φχαριστιέσαι εμένα μου την κατούρησαν οι γάτες το πρωί...Γιατί εσείς στον Πειραιά έχετε τόσο ανοιχτούς δρόμους και μπορείτε να τρέχετε μέσα στην πόλη; Εμείς εδώ πάνω είμαστε σχεδόν μόνιμα πηγμένοι, ε, πόσα άλογα θες για να κάνεις μερικά μέτρα με πρώτη, να σταματάς, κι άντε πάλι....
Καλά κι εμάς μας κατουράνε, μας κουτσουλάνε, και η μούρη μας γεμίζει 'μυγάκια' αλλά δεν πτοούμαστε.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
Γιατί εσείς στον Πειραιά έχετε τόσο ανοιχτούς δρόμους και μπορείτε να τρέχετε μέσα στην πόλη; Εμείς εδώ πάνω είμαστε σχεδόν μόνιμα πηγμένοι, ε, πόσα άλογα θες για να κάνεις μερικά μέτρα με πρώτη, να σταματάς, κι άντε πάλι....
Καλά κι εμάς μας κατουράνε, μας κουτσουλάνε, και η μούρη μας γεμίζει 'μυγάκια' αλλά δεν πτοούμαστε.
Άσε σου λέω σκυλοβρομάει (ή γατο- τελοσπάντων) και μόνο που σκέφτομαι να σηκώσω την κουκούλα μου'ρχεται εμετός! Μια βόλτα τη βδομάδα τη βγάζω 50-100χιλιόμετρα (έχω βρύση στο γκαραζ και πλένω τα χέρια μου- εξακολουθούν να βρομάνε όμως! ) και αυτό είναι όλο... τώρα που έχουν πέσει στο κηνύγι για τους αλήτες με τα ιστορικά νούμερα πρέπει να φοράω και κουκούλα όταν βγαίνω...
Το σκαθάρι είναι πινακιδάτο και άλλη φάση... το πρόβλημα δεν είναι στην πρώτη-δευτέρα, αν και εμείς στον Πειραιά έχουμε χάιγουέι λιμάνια και ιστορίες (που να τα δείτε αυτά στις Αθήνες και τις Σαλονίκες), όμως δεν είναι και για πολλά πολλά με φρένα, τιμόνια αλλά και δεν το αφήνεις και έξω γιατί όλα ανοίγουν με το ίδιο κλειδί (οπότε παίρνεις όποιο γουστάρεις καλύτερα στο δρόμο) ... το δικό μου ειδικό πρόβλημα είναι κυρίως να πάω να το φέρω (κάτι που το έχω αποφασίσει από το 2003 το καλοκαίρι και αναθεωρώ/αναβάλλω τακτικά_ανα δεύτερο σαββατοκύριακο ένα πράμα_). -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
... και η μούρη μας γεμίζει 'μυγάκια' αλλά δεν πτοούμαστε.
Ωπα! αυτό σημαίνει ότι το 'πατάς' δεόντως!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
... κουκούλα ...Ωχ, το ξέρω το πρόβλημα, και γι' αυτό ακριβώς το λόγο παράτησα την κουκούλα που του έβαζα στην αρχή όταν ήταν ακόμα πρότζεκτ και δεν το πολυέβγαζα. Έχεις δίκιο, δεν παίζεται η κατάσταση...
Το σκαθάρι είναι πινακιδάτο και άλλη φάση...
Δεν ξέρω, δεν έχω οδηγήσει ποτέ κάτι τόσο vintage για να έχω μέτρο σύγκρισης, τα δικά μου είναι άλλης εποχής και δεν έχω τέτοια προβλήματα. Το πιό παλιό από το οποίο έχω εμπειρία είναι ένα Rover P4 110 της δεκαετίας του '50 το οποίο ναι μεν είχε πολύ διαφορετική αίσθηση από τα νεώτερα (βγήκα βόλτα με την αναπαυτική μου πολυθρόνα ένα πράγμα...) αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολο ή κουραστικό. Εντάξει το σκαθάρι είναι εντελώς άλλο πράγμα αλλά αν δεν σου είναι δυσάρεστο να προσαρμόζεις την οδήγηση ανάλογα με το τι οδηγείς μπορεί να μην είναι τόσο τρομερό...
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
... και η μούρη μας γεμίζει 'μυγάκια' αλλά δεν πτοούμαστε.
Ωπα! αυτό σημαίνει ότι το 'πατάς' δεόντως!
Ναι, όταν η βενζίνη είχε 1, 1 και κάτι ταξιδεύαμε με 130-140. (170 όταν βιαζόμουν...)
Αυτά τώρα τελειώσανε.
Δεξιά λωρίδα, μουσική, ταχύτης ταξιδιού 100 - 110 στον αυτοκινητόδρομο.
Ίσως είναι καλύτερα... -
Για την ιστορία, στο υποφόρουμ των κλασσικών είμαστε στα περίπου 60.000 ποστ, συνολικά 7οι σε αριθμό από όλα τα θέματα του φόρουμ (και σύντομα 6οι), τη στιγμή μάλιστα που έχουμε το μικρότερο αριθμό θεμάτων (άρα περισσότερες απαντήσεις/τοπικό)...
4 χρόνια πριν γραφαμε τα πάντα μέσα σε ένα θρεντ, ο ένας πάνω στον άλλο (κάτι σαν το θρεντ του πονυ ας πούμε)...
ACE CAFE-Το καφενείο των "ιστορικών" [#2]