-
sorry Λάθος
-
Κάνεις δεν έχει 100% άδικο ή δίκιο, αλλά ας κρατάμε μια ελάχιστη αξιοπρέπεια όπως θα κάναμε σε μια κατ ιδίαν συζήτηση σε ένα καφενείο. Η virtual υπόσταση της παρέας εκτρέπει εκτός ορίων μερικές φορές.
Αυτό που έγραψε ο Δίας το καταλαβαίνω ως εξής. Ο Criu βρίζει τους γραφειοκράτες Δ/Υ με τους οποίους συναλλάσετε, όπως έχουμε κάνει όλοι ανεξαιρέτως σε κάποια φάση της ζωής μας, λόγω των προβλημάτων. Κανείς όμως δεν έχει ευχαριστήσει ποτέ Δ/Υ που έμαθαν το παιδί του 5 γράμματα, που κρατούσαν ανοιχτό το δρόμο στη χιονόπτωση και παίρναν τους όρχεις τους αντί υπερωριών, για να πάει ο εκδρομέας να πιει σοκολάτα στο σαλέ, που οδηγούν τα ρημαδοασθενοφόρα μέσα στη νύχτα για να σώσουν τον ασθενή που κακοποίησε η ιδιωτική κλινική 'ξενοδοχείο' και άλλα τέτοια παραδείγματα... Τα κλεμμένα λεφτά που αναφέρει ο Criu και η κατακόρυφη αύξηση ιδιωτικού χρέους, σε μπουζούκια, αυτοκίνητα κι εργολάβους πήγαν, οπότε έχει συμμετάσχει έμμεσα στη 'μοιρασιά' με χοντρό πακέτο μάλιστα. Εγώ βρίζω τη βιομηχανική μόλυνση, αλλά μια ζωή εργάζομαι για να ζω, σε βιομηχανίες που παράγουν 60-70 χίλιαδες τόνους το χρόνο πολυμερή που δεν ανακυκλώνουν, άρα σκουπίδια! Και κατά 90% έχετε όλοι σας εδώ μέσα χρησιμοποιήσει και πετάξει στα σκουπίδια ένα πλαστικό μπουκάλι 'απ τα χεράκια μου'... δηλαδή είμαστε όλοι συμμέτοχοι σε αυτό που βρίζουμε, αφού αποτελούμε την ίδια κοινωνία.
Ας το έχουμε στο νου μας, όταν κάποιοι επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς και βρίσιμο όλων των άλλων, εκτός απ τους 'δικούς τους'...
-
Και μετά απ όλα αυτά, άλλη μια περίπτωση 'επενδυτές' που 'δίνουν ψωμί' και 'προστιθέμενη αξία' στους νησιώτες της Σκιάθου αυτή τη φορά...
https://www.kathimerini.gr/1084644/article/epikairothta/ellada/polemos-gia-dyo-paralies-sth-skia8o
-
Μία Ζωή το ίδιο έργο.
Μία Ζωή η ίδια ξεφτίλα σ αυτή τη χώρα ...
Το κράτος, λέει στη προκειμένη ο Κυριάκος, θα στηρίξει τις επιχειρήσεις
Θα πρέπει να είσαι εντελώς καθυστερημένος για να λες κάτι τέτοιο διότι πολύ απλά οι επιχειρήσεις είναι αυτές που στηρίζουν το ίδιο το κράτος.
Το μόνο που θα μπορούσε να πει και να κάνει είναι ένα πράγμα:
Να τραβήξει τις χερουκλες του μακριά από το συρτάρι των επιχειρήσεων και να αφήσει τις επιχειρήσεις να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ.
Σταματήστε τη γαγγραινα του κρατισμου
Υπάρχουν κι άλλοι νοημονες που όντως θέλουν να σώσουν τη χώρα
Και η δική μου άποψη, γενική όπως σχεδόν συνηθίζω τσουβαλιάζοντας.
Όλοι κάνουμε διαπιστώσεις, και δυστυχώς είναι όλες σωστές, αυτό μας οδηγεί να αναρωτηθούμε τι γίνεται στο δια ταύτα, εδώ έχουμε ένα τεράστιο μηδέν γιατί αυτοί που θα πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις είναι όλοι όχι μόνο μέρος του προβλήματας αλλά είναι αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα, και είναι μια κάστα Δ.Υ και στελεχών κομμάτων ανεξάρτητα από κόμματα, είναι ένα κόμμα χωρίς όνομα και σημαία που λειτουργεί υπογείως και στο διηνεκές, τα δε μέλη του έχουν κοινό DNA και δεν χρειάζονται οδηγίες από κανέναν για να φρενάρουν τις αποφάσεις που θα πάνε τη χώρα μπροστά, το κάνουν από μόνοι τους λόγω όπως είπα του ειδικού DNA το οποίο τους μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, για την καρέκλα, για χρηματισμό, για το κόμμα, για οτιδήποτε,** εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός, βάλε ένα Έλληνα πίσω από ένα γραφείο και δώστου μια σφραγίδα και θα είναι ο άρχοντας στο δικό του βασίλειο.**
Σε αυτό συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επίσης σημαντική συμμετοχή έχουμε όλοι που σχολιάζουμε στο νέτ και που επηρεάζουμε ? τις γνώμες άλλων με αποτέλεσμα όλοι εμείς που θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο, είμαστε διασπασμένοι έχοντας ο καθένας διαφορετική άποψη και παγιωμένη γνώμη για ένα θέμα που ενώ όλοι συμφωνούμε ότι είναι ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ μάλλον μας αρέσει να βρίζουμε και όχι να γίνουμε η λύση του προβλήματος.
Θεωρώ τους Έλληνες συνυπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας, είτε από αδιαφορία, βόλεμα, κομματικό χρωματισμό, βλακεία, ονόμασε όπως θέλεις τη μη αντίδραση μας, μας αρέσει από μαζοχισμό να μας πηδάνε και να το ευχαριστιόμαστε χειροκροτώντας τους βιαστές μας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, φωνάζοντας μάλιστα harder, harder.
-
δεν ειχα διαβασει παραοπισω, πρωινος καφες για γατο.
τωρα εδιαβασα.
λοιπον οι προσωπικες επιθεσεις ειναι εντελως ακυρες. δια. και χωρις υποσημειωσεις.
η αριστερα για κατι διακρινεται αλλωστε
-
Για να πάμε στο προαιώνιο ερώτημα, ο 4ος γηραιοτερος στόλος στην Ευρώπη, είναι επίτευγμα της δεξιάς που μας έχει στις 40 καλύτερες οικονομίες του πλανήτη ή φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που μας εμποδίζει να γίνουμε Μονακό;
-
στα σοβαρα
και επειδη ομιλουμε για αριστερα. την κανονικη, οχι την αλλη. τι σχεση εχει με αυτο το μουνοπανο? θα τολμουσε να βγει να μιλησει με το παμε στη πορεια?
που χαιρεταει σαλαμαλεκουμ, την μανα του, και θα εξορισει ελληνα πρωθυπουργο? οποιος μαλακας και να ειναι επανω εγω και οι αλλοι ελληνες το αποφασιζουμε σκατοψυχε. που τι εκανες εξω απο τη μαρφιν οταν καιγοτανε? αετο αμολαγες?
τη φατσα του την εκοψα, μην τον πετυχω καπου... και ολα αυτα τα αρχιδακια ανταρσυες και συριζα πιστα 1.
-
στα σοβαρα
και επειδη ομιλουμε για αριστερα. την κανονικη, οχι την αλλη. τι σχεση εχει με αυτο το μουνοπανο? θα τολμουσε να βγει να μιλησει με το παμε στη πορεια?
που χαιρεταει σαλαμαλεκουμ, την μανα του, και θα εξορισει ελληνα πρωθυπουργο? οποιος μαλακας και να ειναι επανω εγω και οι αλλοι ελληνες το αποφασιζουμε σκατοψυχε. που τι εκανες εξω απο τη μαρφιν οταν καιγοτανε? αετο αμολαγες?
τη φατσα του την εκοψα, μην τον πετυχω καπου... και ολα αυτα τα αρχιδακια ανταρσυες και συριζα πιστα 1.
Τώρα σου ήρθε να βρίσεις δικαιολογημένα βέβαια ή δεν το είχα μάθει νωρίτερα ? Που ήσουνα πριν 5.5 χρόνια όταν η κυρά - Τασία και η παρέα της έλεγε πως λιάζονται και μετά εξαφανίζονται ? Η ίδια παρέα με αυτόν είναι, την ίδια ιδεολογία και ιδεοληψία έχουν και κάποιοι σαν αυτόν είναι και σε γνωστό payroll με έδρα την Αθήνα που στεγάζεται σε νεοκλασσικό κτήριο που τους παραχώρησε ο Καμίνης, εδώ είναι η σφηκοφωλιά, στην Αθήνα με πολλά πλοκάμια που φτάνουν μέχρι την Αγία οικογένεια, γιαυτό και το θράσος τους.
-
Μια κυβερνητική περίοδος έχει θετικά και αρνητικά, αλλοίμονο. Π.χ επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η έννοια του διατηρητέου και δεν έφαγε τα πάντα η μπουλντόζα . Πολλά καλά έγιναν . Και ο δυ 'έφαγε ψωμι', ναι. Έλα όμως που επί του προκειμένου, με τόσο χρήμα δανεικό και επιδοτήσεις, η χώρα αντι να βελτιώνεται στο world ranking, υποχωρούσε. Δηλαδή οι άλλοι έκαναν άλματα κι εμεις κουτσό. Και μιλάμε για 20 χρόνια η πασοκαρα, όχι ένα και δύο.
Δια, πέρα από τα τσιτάτα του κόμματος, κάτσε και μίλησε με κανενα ναυτικό που ήταν πλήρωμα στον Ωνάση να σου πει τι εργοδότης ήταν. Και για να σε προλάβω, δεν αγιοποιω, ο Νιάρχος π.χ. λένε ότι ήταν κακος εργοδότης. Αλλά καλώς ή κακώς οι άνθρωποι αυτοί έχτισαν αυτοκρατορίες και κοντά τους πολύς απλός φτωχος κοσμος έκανε οικογένειές, μεγάλωσε παιδια, τα σπουδασε κ.λ.π. Όλα έχουν δύο όψεις. Αν περίμεναν να τα φτιάξει αυτά κάποιος κομματικός γραφειοκράτης για να φάνε ψωμί, θα ειχαν πεθάνει στην ψαθα. Ωραία είναι να βλέπεις μια επιχείρηση στημένη και να λες 'μου τρώει την υπεραξια', για στησε την όμως, εγώ προσωπικά είμαι μόνο για υπάλληλος και το λέω.
-
Κουαντρα στη πλατεία Βικτωρίας λιαζονται ακόμα; Γιατί πριν κάτι μέρες αυτό συνέβαινε, όμως με 20μυρια μπροστά στα μάτια δυσκολεύονταν να δουν οι καλοί μας δημοσιογράφοι...
-
στα σοβαρα
Γιατί τρελαίνεσαι;
Στα πλαίσια του μεγάλου περιπάτου του Ντορούλη στην πόλη τους βγήκαν Κυριακή να περπατήσουν και να δούνε και την αναμόρφωση του Συντάγματος. Κάνανε και εγκαίνια. Δική τους είναι η πόλη ότι θέλουν κάνουν.
Αυτοί είναι οι μελλοντικοί Αθηναίοι. Σε αυτούς ποντάρει και ο Ντορούλης. Ψήφοι είναι αυτοί και είναι και πολλοί.
-
Μια κυβερνητική περίοδος έχει θετικά και αρνητικά, αλλοίμονο. Π.χ επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η έννοια του διατηρητέου και δεν έφαγε τα πάντα η μπουλντόζα . Πολλά καλά έγιναν . Και ο δυ 'έφαγε ψωμι', ναι. Έλα όμως που επί του προκειμένου, με τόσο χρήμα δανεικό και επιδοτήσεις, η χώρα αντι να βελτιώνεται στο world ranking, υποχωρούσε. Δηλαδή οι άλλοι έκαναν άλματα κι εμεις κουτσό. Και μιλάμε για 20 χρόνια η πασοκαρα, όχι ένα και δύο.
Δια, πέρα από τα τσιτάτα του κόμματος, κάτσε και μίλησε με κανενα ναυτικό που ήταν πλήρωμα στον Ωνάση να σου πει τι εργοδότης ήταν. Και για να σε προλάβω, δεν αγιοποιω, ο Νιάρχος π.χ. λένε ότι ήταν κακος εργοδότης. Αλλά καλώς ή κακώς οι άνθρωποι αυτοί έχτισαν αυτοκρατορίες και κοντά τους πολύς απλός φτωχος κοσμος έκανε οικογένειές, μεγάλωσε παιδια, τα σπουδασε κ.λ.π. Όλα έχουν δύο όψεις. Αν περίμεναν να τα φτιάξει αυτά κάποιος κομματικός γραφειοκράτης για να φάνε ψωμί, θα ειχαν πεθάνει στην ψαθα. Ωραία είναι να βλέπεις μια επιχείρηση στημένη και να λες 'μου τρώει την υπεραξια', για στησε την όμως, εγώ προσωπικά είμαι μόνο για υπάλληλος και το λέω.
Η υπεραξία από μόνη της φτάνει ως 'ευχαριστώ' στον ψωμοδότη, δεν χρειάζεται και ιδεολογική προσκόλληση και γλύψιμο και μαχητικότητα των προβάτων υπέρ του τσοπάνου που είναι καλόκαρδος, τα πάει για βάτεμα, τους παίρνει τα νεογένητα και του αρκεί μόνο το γάλα και το μαλλί. Για να μη πούμε ότι στα δυνατά κριάρια κρεμάει και περίτεχνη κουδούνα και ματόχαντρα! Όχι σαν τους κακούς τσοπάνους που τα σφάζουν...
όταν αρχίζουν τα πρόβατα να πιστεύουν πως ο τσοπάνος είναι ευεργέτης του είδους, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα.
-
Κουαντρα στη πλατεία Βικτωρίας λιαζονται ακόμα; Γιατί πριν κάτι μέρες αυτό συνέβαινε, όμως με 20μυρια μπροστά στα μάτια δυσκολεύονταν να δουν οι καλοί μας δημοσιογράφοι...
Μπα ? Σου έθιξα την κυρα-Τασία ?
Όταν τα έχωνα στον Μηταράκη ήμουνα καλός, τώρα που βγαίνουν στη φόρα σημεία και τέρατα για τους αγαπημένους σου μούγκα ο Γιόχαν και οι συν αυτόν, έχει κολλήσει η βελόνα στα 20 μύρια, αν με παρακολουθείς και αυτά τα είχα καταδικάσει, αλλά το ρόζ στα μάτια δεν φεύγει, έχει κάνει τσίμπλες, τι να κάνουμε ? Έτσι είναι η ζωή, πρέπει όλοι να έχουμε ταμπέλες χρωματιστές στο κούτελο και αν βρεθεί κανείς κακομοίρης σαν του λόγου μου που δεν πιστεύει σε κανένα αλήτη, ψεύτη, κλέφτη πολιτικό και κόμμα, με το ζόρι να τον καταδικάσουμε και να του κολλήσουμε ταμπέλα, σήμερα μπλέ, αύριο ρόζ, μεθαύριο κόκκινη, ανάλογα με το ξεφώνημα της ημέρας όταν δεν αρέσει σε μπλέ, ρόζ, κόκκινους οπαδούς, αλλά έτσι θέλουμε πήδημα, harder, harder, καλά μας κάνουν και μας πηγαίνουν σαν τα γαλιά με τη γκλίτσα, και σαν τα πρόβατα στο μαντρί, καλά να πάθουμε, εγώ το ευχαριστιέμαι που υποφέρουμε γιατί τόσα χρόνια και ακόμα τους γλύφουμε, καλά να πάθουμε ακόμα μια φορά, εγώ θα είμαι κόντρα σε ότι κρίνω ότι είναι λάθος, βρώμικο, πολιτικό παιγνίδι, συναλλαγή, προδοσία κλπ από /όπου και αν προέρχεται, και σε όποιον αρέσει.
-
Κανείς δεν βλέπει ευεργέτες (αν και υπήρξαν και περιπτώσεις ευεργετημενων). Αλλά πραγματικά, έχετε βγει λίγο πιο πέρα από τις κομματικές νόρμες να μιλήσετε με κανενα πρώτο που ταξίδευε π.χ 50 με 90 να δείτε τι θα σας πει; Και πόσο θα βρίζει τους κακούς εφοπλιστες; Που μεγάλωσαν και επί κακής δεξιάς, μην το ξεχνάμε... Τι να σου πουν και τι να βρισουν; 1.5 εκ τον μήνα έπαιρναν...
Piliou η ΕΣΣΔ βασισε μεγάλο μέρος της ευημερίας του πληθυσμού της στον τομέα που απεχθάνεσαι, δηλαδή εξόρυξη και εμπορια φυσικών πόρων. Εμεις τετοιο δεν ειχαμε. Και παρολο που ειχαμε γινει κολυμπηθροξυλο το 49, φτασαμε σε ενα καλο επιπεδο μεσα σε 30 χρονια (εξαιρείται βέβαια η 7ετια). Το οποίο μπορείς εσύ να περίγελας όταν λέω για world ranking αλλά αν μου φέρεις μια χώρα στο 60 που οι πολίτες της περνάνε καλύτερα από μια στο 30 θα σε παραδεχτώ. Γιατί λοιπόν τόση άρνηση για την 'κακία δεχτσα' στο οικονομικό και στο αν ωφέλησε τον εργαζομενο; Και γιατί να μην παραδεχτούμε ότι παρόλα τα ποτάμια χρήματος που έπεσαν, η πασοκαρα κράτησε μετά την χωρα στάσιμη σε σχέση με το παγκόσμιο γιγνεσθαι;
-
REALZEUS wrote:
Καλημέρα και καλή Κυριακή Storm,
Διάβασα με προσοχή την απάντησή σου και φυσικά δεν με 'φούντωσες'. Παρότι πολλές φορές διαφωνούμε, πάντα σε σέβομαι και το έχω εκφράσει και δημόσια αυτό. Όταν όμως κάποιος συνέχεια ψέγει το 40% του εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ δεν είναι κάτι ανώτερο από αυτό, ε ξεχειλίζει το ποτήρι. Πόσες εκατοντάδες φορές διαβάσαμε για 'ξύστες που πρέπει να παίρνουν μισθούς πείνας και να μειωθούν στο 1/3' από τον συγκεκριμένο χρήστη; Τέτοιο μίσος λοιπόν δεν το ανέχομαι από έναν άνθρωπο που ανήκει στην πιο διαπλεκόμενη κάστα (εργολάβοι) της Ελλάδας. Και όπως τσουβαλιάζει κι αυτός, το ίδιο κάνω κι εγώ και χωρίς τύψεις!
Απλά να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα
Πόσο λογικό είναι το 40 % του εργατικού δυναμικού να εργάζεται στον δημόσιο τομέα .
Και πόσο συχνό είναι αυτό στις άλλες χώρες της Δύσης .
Δεν είπα ποτέ ότι είμαι ανώτερος από κάποιον και μάλιστα ποτέ από τον εργάτη ή τον οικοδόμο .
Με τον διεφθαρμένο ή και ξύστη κρατικό υπάλληλο έχω θέμα .
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί κρατικοί υπάλληλοι που δεν είναι διεφθαρμένοι ή ξύστες . Αλλά επειδή οι πρώτοι έχουν κομματική προστασία , γιατί φέρνουν ψήφους , στα κόμματα , επικρατούν και πρέπει η κοινωνία να τους αποκαλύπτει .
Δεν γίνεται όμως κάποιος να είναι μόνιμος , να μην αξιολογείται από κανένα και να παίρνει και περισσότερα λεφτά από έναν ίδιων προσόντων που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο . Εκτός από άδικο, είναι και ανήθικο.
Εργολάβοι και διαπλεκόμενοι είναι αυτοί που κάνουν δημόσια έργα . Και εγώ έβγαλα πριν πολλές δεκαετίες μεν το ΜΕΚ Α' τάξης , αλλά δεν το λέρωσε κανένα χέρι . Εμεινε στο συρτάρι , ακριβώς γιατί δεν γουστάρω τις διαπλοκές .
Τέλος για να χαλαρώσουμε γενικότερα .
Δεν εκνευρίζομαι σχεδόν ποτέ , όσο και να κοντράρουμε .
Μου αρέσει να πειράζω αυτούς που εκνευρίζονται ...
Ιδιαίτερα κάποιους που θα έπρεπε να έχουν Ολύμπια ψυχραιμία...
-
Λοιπόν για να το ληγουμε με τα της Νοβαρτις:
Κάποτε κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑςςς. Θεωρητικά, τότε εγώ θα μπορούσα να κάνω ο,τι κάνει τώρα το κάθε λυσσασμένο ΝΔουλακι που ονειρεύεται τον στρατηγικό αντίπαλο μονοψήφιο και ει δυνατόν στη φυλακή και να πυροβόλω με αποκαλύψεις κτλ. Φυσικά δεν έχω γράψει ΤΙΠΟΤΑ τέτοιο ούτε όταν δε μπορούσε η ΝΔουλα καν να κάνει τις εσωτερικές της διαδικασίες (Παπαμιμίκος φαση), γιατί το θέμα ήταν είναι και θα είναι τι κάνουν όλοι αυτοί για την κοινωνική πλειοψηφία και όχι οι δικοί τους εσωτερικοί λογαριασμοι. Τουναντίον, αυτά τα κάνεις εσύ και άλλοι γενικά στο ίντερνετ. 'Δημοκράτες', που πετάνε για ξεκαρφωμα ένα 'όλοι το ίδιο είναι' (το ακούω στο δρόμο, στους θαμώνες στο μαγαζί, μιλάω γενικά), αλλά επί της ουσίας άλλα ορεγονται και αν δεν ήμασταν στην ΕΕ να υπάρχει νομικό φρένο από ευρωπαϊκά δικαστήρια κτλ θα είχε γίνει ο χαμός και μόνο ξερονήσια δε θα είχανε ανοίξει.
Από εκεί και πέρα έγραψες ΕΣΥ το γνωστό και μη εξαιρετεο 'λιαζονται' και απλά θυμίζω ότι και τώρα 'λιαζονται', αλλά βέβαια με τα ΜΜΕ μπουκωμενα δε το μαθαινουμε. Τίποτε άλλο προσωπικο. Βέβαια όπως το πανε κάποιοι πετυχαίνουν το ακριβως αντίθετο αποτέλεσμα, δλδ με τόσο τσουβαλιασμα θα αναγκάσουν στο τελος κάποιο κόσμο να 'διαβεί το Ρουβίκωνα' και να ασχοληθει σοβαρα, γιατί αφού η ιστορία επαναλαμβάνεται, μετά το '89, ακολουθεί το '93...
Όσο για σένα κουαντρα, εύχομαι ο out of the box (εσύ τα εγραφες καποτε, τι να κάνω και τον ξέρουμε όλοι λιγο-πολυ ότι είναι 'γκαιης' ειδικα σε αυτα) να μη μας ξεφτιλισει τέρμα γιατί τον έχω ικανότατο να κρατήσει τις ΕΔ δεμένες χειροποδαρα παρόλες τις κορώνες σε τυχόν κρίσιμη στιγμή. Και εκει, επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, για να δούμε την Αντωνελλα και την παρέα της...Προειδοποιητικά πυρά ουκ ολίγα, αλλά βλέπεις τα ΜΜΕ που λέγαμε από τη μια και βέβαια η μεγάλη εικόνα από την άλλη που ακόμα δεν έχουμε χτυπητες ενδείξεις του τι έχει να ακολουθήσει, οπότε δεν ασχολούμαι να εκνευρίζω τους μπλε συντρολλους. Όλα στην ώρα τους, να υπάρχει λόγος, τώρα ακόμα τα πράγματα είναι ακόμα (σχετικα) ήρεμα.
-
Μια και αναφέρθηκε ο γνωστός ολοκληρωτικός που είδαμε στο παραπάνω βίντεο , θα ήθελα να θέσω ένα πραγματικό θέμα στους 'δικαιωματιστές' και στους διάφορους άλλους λάγνους...
Εχω ένα συνεργάτη , που είναι 25 χρόνια εδώ και είναι μεσανατολίτης . Εδώ έχει την γυναίκα του και 4 παιδιά , τα οποία έχουν γεννηθεί εδώ .
Το θέμα είναι ότι σαν ευσεβής στην θρησκεία του που είναι , πέραν της εδώ γυναίκας του έχει και άλλες και μάλιστα μου είπε πρόσφατα ότι τώρα παντρεύτηκε άλλη μία . Στην πατρίδα του είναι επίσημη γυναίκα του . Προς το παρόν μένει εκεί . Του λέω τι θα κάνει εκεί . Μου λέει θα περιμένει 1-2 χρόνια και θα δούμε , θα την φέρω . Οπότε το γυρίζουμε στην πλάκα .
Αν έλθουν του λέω εδώ αυτές , από την στιγμή που εσύ είσαι μόνιμος κάτοικος εδώ , θα πρέπει να σε συλλάβουν ως δίγαμο , τετράγαμο δηλαδή . Από την άλλη αφού επιτρέπονται και οι γάμοι ομοφύλων , πως θα του πουν κάτι . Αλλά αν δεν του πουν κάτι , τότε γιατί να μην μπορούμε να το κάνουμε και εμείς , εφ΄ όσον υπάρχει συναίνεση των συζύγων ...
Για πέστε την άποψη σας , να το χαλαρώσουμε και λίγο ....
-
Αν έλθουν του λέω εδώ αυτές , από την στιγμή που εσύ είσαι μόνιμος κάτοικος εδώ , θα πρέπει να σε συλλάβουν ως δίγαμο , τετράγαμο δηλαδή . Από την άλλη αφού επιτρέπονται και οι γάμοι ομοφύλων , πως θα του πουν κάτι . Αλλά αν δεν του πουν κάτι , τότε γιατί να μην μπορούμε να το κάνουμε και εμείς , εφ΄ όσον υπάρχει συναίνεση των συζύγων ...
Για πέστε την άποψη σας , να το χαλαρώσουμε και λίγο ....
Θα το χαλαρώσουμε, ή θα ανάψουν τα αίματα πάλι;
Πολύπλοκα ζητήματα, απ' τη μια οι μουσουλμάνοι δεν έχουν την αίσθηση της οικογένειας που έχουμε οι δυτικοί, κι όσο προσπαθώ να τους ψυχαναλύω εδώ, αυτή η ανωριμότητα που τους διακρίνει σε κάθε έκφανση της ζωής τους οφείλεται νομίζω κατά πολύ και στο ότι δεν έχουν αισθανθεί την οικογενειακή θαλπωρή μεγαλώνοντας το ίδιο με μας, ο πατέρας είναι περισσότερο κάτι σαν πατριός που προσπαθεί να χρηματοδοτήσει και διαχειριστεί τις 2-3 οικογένειες που διατηρεί.
Από την άλλη πλέον και σε μας, αυτές οι 'αρχές της οικογένειας' οι οποίες υποτίθεται είναι η βάση της κοινωνίας, είναι ένα τεράστιο παραμύθι, με τα φανταχτερά νυφικά & δεξιώσεις που οδηγούν σε διαζύγιο κατά 60-70% , μεγάλη υποκρισία η νομικά θεσμοθετημένη μονογαμία σε Ευρώπη & Αμερική.
-
Κανείς δεν βλέπει ευεργέτες (αν και υπήρξαν και περιπτώσεις ευεργετημενων). Αλλά πραγματικά, έχετε βγει λίγο πιο πέρα από τις κομματικές νόρμες να μιλήσετε με κανενα πρώτο που ταξίδευε π.χ 50 με 90 να δείτε τι θα σας πει; Και πόσο θα βρίζει τους κακούς εφοπλιστες; Που μεγάλωσαν και επί κακής δεξιάς, μην το ξεχνάμε... Τι να σου πουν και τι να βρισουν; 1.5 εκ τον μήνα έπαιρναν...
Piliou η ΕΣΣΔ βασισε μεγάλο μέρος της ευημερίας του πληθυσμού της στον τομέα που απεχθάνεσαι, δηλαδή εξόρυξη και εμπορια φυσικών πόρων. Εμεις τετοιο δεν ειχαμε. Και παρολο που ειχαμε γινει κολυμπηθροξυλο το 49, φτασαμε σε ενα καλο επιπεδο μεσα σε 30 χρονια (εξαιρείται βέβαια η 7ετια). Το οποίο μπορείς εσύ να περίγελας όταν λέω για world ranking αλλά αν μου φέρεις μια χώρα στο 60 που οι πολίτες της περνάνε καλύτερα από μια στο 30 θα σε παραδεχτώ. Γιατί λοιπόν τόση άρνηση για την 'κακία δεχτσα' στο οικονομικό και στο αν ωφέλησε τον εργαζομενο; Και γιατί να μην παραδεχτούμε ότι παρόλα τα ποτάμια χρήματος που έπεσαν, η πασοκαρα κράτησε μετά την χωρα στάσιμη σε σχέση με το παγκόσμιο γιγνεσθαι;
Δεν μπορούμε να κρίνουμε ή να επαινέσουμε τα γεγονότα άλλων εποχών με τη δική μας μετέπειτα εμπειρία, δεν 'είμασταν στα παππούτσια τους' που λένε και οι αγγλόφωνοι. Αλλά το ότι διάφοροι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί φτωχοί βάζουν το κεφάλι τους στον τορβά για να βγάλουν πάση θυσία όσο πιο πολλά χρήματα μπορούν λόγω της προηγούμενης ανέχειας, δεν είναι και άξιο θαυμασμού ή μίμισης. Για παράδειγμα, αναφέρεσαι σε μια εποχή που οι ναυτικοί αυτοί υπερέβαιναν εαυτόν καταπατώντας κάθε κανονισμό και νόρμα ασφαλείας (για να μην αναφέρουμε το παράνομο εμπόριο, σπάσιμο εμπάργκο κλπ) και παίζοντάς τα όλα για όλα για λογαριασμό των εφοπλιστών, ώστε να καρπωθούν και οι ίδιοι ένα ελάχιστο τμήμα κερδών. Το ότι ακόμη και σήμερα έχουν την παράδοση του 'μπάρκαρε ανασφάλιστος' δε νομίζω πως αξίζει να το καμαρώνουμε. Και οι ίδιοι που έξησαν αυτή την εποχή, δεν θέλησαν τα παιδιά τους να έχουν την ίδια τύχη, οι ίδιοι τα έστρεψαν αλλού και σταμάτησε η όποια 'ναυτική παράδοση' είχαμε. Θα έπρεπε να σου λέει κάτι αυτό.
Να σου πω, όπως έχω ξαναγράψει δεν είμαι κομμουνιστής και αναγνωρίζω πολλά από όσα ενοχλούν εσάς, αν πλησίαζα επίσημα αυτόν τον κομματικό χώρο θα παίζαμε μπουνιές με κάποια κολλημένα μυαλά, και δεν ονειρεύομαι τον 'κομμουνισμό'. ΑΛΛΑ, ό,τι θετικό έχει η κοινωνία σαν κοινωνία και το ευ'ζην των απλών πολιτών όλου του δυτικού κόσμου τον 20ο αιώνα, το οφείλει ξεκάθαρα στην ύπαρξη του αντίπαλου δέους και της 'επανάστασης' στη διαβίωση του απλού πολίτη που έφερε η Επανάσταση και ίδρυση της ΕΣΣΔ κατά πολύ πολύ πολύ μεγαλύτερο μέρος απ' την όποια οικονομική 'ευημερία' έφερε η 'δεξιά' όπως λες. Όποιος δεν το παραδέχεται αυτό, είτε δεν έχει μελετήσει αρκετά την Ιστορία ή έχει ιδεολογική τύφλωση. Και δεν χρειάζεται άλλο επιχείρημα, μέσα σε 10-15 χρόνια απ' την κατάρρευση της ΕΣΣΔ δημιουργήθηκαν άπειρα εκατομύρια νεόφτοχων που φυτοζωούν σε όλοκληρη την Αμερική κι Ευρώπη, λες και κάποιος πάτησε ένα διακόπτη, και η χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου (παρά την τεχνολογική πρόοδο) για τη μάζα των πολιτών επιταχύνεται συνεχώς, δηλαδή πήρε μόλις δύο δεκαετίες για να χάσουν όλα τα 'προνόμια' ή 'δικαιώματα' που είχαν αποκτήσει (με προσπάθεια, τίποτα δεν μας χαρίστηκε απ' τους 'δεξιούς' και τους 'καπιταλιστές') στα προηγούμενα 100 χρόνια... και έπεται συνέχεια!
-
Δεν γράφω γενικώς για τα δύο συστήματα. Και αν το θέλεις, πιστεύω ότι υπάρχουν χώρες και συνθήκες που κάτι κοντά στον κομμουνισμό θα τους ταίριαζε πολύ. Και αυτό που γράφεις για το αντίπαλο δέος, και αυτό το θεωρώ σωστό.
Για την ναυτιλία συνεχίζεις με στερεότυπα, μάλλον δεν έτυχε να έχεις στο περιβάλλον σου ναυτικούς οποτε το σταματάω εδώ. Αλλά αυτό που γράφω πάνω κάτω είναι ότι η δεχτσα είχε ένα συγκεκριμένο παραγωγικό μοντέλο στην κεφάλα της (μεσα στο μοντελο ηταν και η νσυτιλια με ολα της τα στραβα). Αυτο το μοντελο πηρε μια κατεστραμμενη χωρα και την έφτασε κάπου. Κι εμεις την βριζουμε. Οκ, δεν θα πω οτι δεν υπαρχουν λογοι, δεν ειμαι τυφλος να μην δεχτω ανισοτητες που υπηρχαν. Η πασοκαρα ομως που ήρθε μετά και μας εξυμνεί ο Δίας ότι ωφέλησε τον εργαζομενο, τι παραγωγικό μοντέλο ειχε; Να γινουμε ολοι δυ;
Criu 40% δημόσιο τομέα μπορεί να έχουν και άλλοι. Αλλά ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες. Άλλο να έχεις 9900 δασκάλους και 100 κλητήρες και άλλο 9900 κλητήρες και 100 δασκάλους. Ίδιο ποσοστό αλλά προφανώς άλλο όφελος για την κοινωνία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2