-
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου (ίσως να συνεχίζεται) είχε προσφορά η Corolla €1.100 έκπτωση, οπότε εξωμείωνε λίγο την μείωση του ΦΠΑ.
Τα χρονικά πλαίσια των προσφορών είναι κοροϊδία. Η προσφορά όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερη όσο περνάει ο καιρός. Για αυτοκίνητα μιλάμε, άρα οι τιμές πάντα πέφτουν. Αυτό που πρέπει κάποιος να έχει στα υπόψη είναι οι φορολογικές αλλαγές, διότι αυτές μπορεί όντως να επηρεάσουν δυσμενώς την τιμή.
-
Fanis75 wrote:
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου (ίσως να συνεχίζεται) είχε προσφορά η Corolla €1.100 έκπτωση, οπότε εξωμείωνε λίγο την μείωση του ΦΠΑ.
Τα χρονικά πλαίσια των προσφορών είναι κοροϊδία. Η προσφορά όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά μπορεί να είναι και μεγαλύτερη όσο περνάει ο καιρός. Για αυτοκίνητα μιλάμε, άρα οι τιμές πάντα πέφτουν. Αυτό που πρέπει κάποιος να έχει στα υπόψη είναι οι φορολογικές αλλαγές, διότι αυτές μπορεί όντως να επηρεάσουν δυσμενώς την τιμή.
Αυτό ! Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοκίνητο που είχε χ τιμή στο λανσάρισμα να πουληθεί με τιμή>χ στην συνέχεια . Ακόμα και με αλλαγές αύξηση ΦΠΑ πχ η εισαγωγική θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να ρίξει την τιμή περιορίζοντας το κέρδος, εννοείτε ότι σε περίπτωση μείωσης του θα μειώσει την τιμή αντίστοιχα και όσο περνάει ο καιρός πάντα η τιμή πέφτει είτε με πραγματική μείωση τιμής σε € είτε με πρόσθεση εξοπλισμού χωρίς επιπλέον χρέωση .
Καλά δεν λέμε τα τριχίλιαρα + σε μείωση όταν αλλάζει το μοντέλο!
Εγω πάντως αναφορικά με το corolla εχω μια ιδιαίτερη αγάπη για το 1,2 Τ ,την πιο απλή έκδοση του ,που για όσο το βγάζουν το θεωρώ πολύ καλή περίπτωση για κάποιον που κινείται σε ανοικτό δρόμο και δεν κάνει τα πολλά χλμ που να δικαιολογούν ντίζελ. Πολύ οικονομικό ,σβέλτο προς γρήγορο και χαμηλά ασφάλιστρα τεκμήρια κλπ. και φυσικά τιμή αγοράς πολύ χαμηλή για τον ουσιαστικό εξοπλισμό του , αρκεί κάποιος να δει τις σιδερένιες ζάντες σαν ευκαιρία για να βάλει χειμωνιάτικα και να έχει συνειδητοποιήσει οτι ενα σμαρτ τηλέφωνο του '19 των 250€ κάνει οτι κάνουν συστήματα πολυμέσων που πληρώθηκαν 2500€ πριν 2-3 χρόνια σε 'ευγενείς ' μάρκες.
-
H Τογίοτα πάντως δεν μειώνει ιδιαίτερα τις τιμές της. Το C-HR που το παρακολουθώ 2 χρόνια τώρα, ή έμενε ίδια ή αυξανόταν συνεχώς, δεν είχε ποτέ καμία μείωση παρά μόνο κάποια ελάχιστα κομμάτια πριν το φεις λίφτ.
-
Ο φόρος χρήσης που λέει κάπου μέσα στο άρθρο τι είναι;
Έχω την εντύπωση ότι εννοούν το τεκμήριο (πάντως βλακεία που το γράφουν έτσι αν σημαίνει αυτό). Στην ουσία τα τεκμήρια διαβίωσης είναι ένας έμμεσος,ετήσιος 'φόρος' χρήσης,συντήρησης για κάτι που κατέχεις.
Εκτός αν εννοεί τον φόρο πολυτελείας για τα κυβικά.
-
Αν εννοει φορο πολυτελειας θα ναι καλα για να μπορεσουν οσοι εχουν αυτο το κατι παραπανω να παρουν το 2.0
-
Μεγαλη αναφορά γίνεται και στα εταιρικά και πιθανώς ο φόρος χρήσης να είναι και ο επιπλέον φόρος εισοδήματος που πληρώνουν όσοι έχουν παροχη αυτοκινήτου από τις εταιρείες τους.....
Θεωρώ οτι αλλαγές για τον ιδιωτη αγοραστη δεν θα καλυτερευσουν ιδιατέρως..
Ισως μια πιο αναλογική ρυθμιση των σκαλοπατιών του τέλους ταξινόμησης ενόψει της επικειμενης αυξησης λογω WLTP (ο υπολογισμός του τέλους βασιζεται και στους ρυπους) και αντε καμια εκπτωση για αποσυρση στα σαπάκια ....
Ειδάλλως από 20/2 τελη και τιμές θα αυξηθούν σημαντικά!
-
Ισως μια πιο αναλογική ρυθμιση των σκαλοπατιών του τέλους ταξινόμησης ενόψει της επικειμενης αυξησης λογω WLTP (ο υπολογισμός του τέλους βασιζεται και στους ρυπους) και αντε καμια εκπτωση για αποσυρση στα σαπάκια ....
Μα αυτή η αλλαγή (η αναλογική επιβολή του φόρου) έχει ανακοινωθεί ήδη. Απλά, ως συνήθως το έκεναν με τόσο στρεβλό και περίεργο τρόπο υπολογισμού που έχει μικρή διαφορά από το υφιστάμενο σύστημα.
Για τους ρύπους σωστά τα λές, αλλά μικρή διαφορά κάνουν στο τελικό νούμερο.
Ελπίζω και εγώ για κάτι πιο ορθολογικό, δίκαιο και απλό.
-
Αν δεν έχεις πάρει την έκδοση με τους χάρτες (go or go 2) δεν μπορείς να ενεργοποιήσεις τρις συνδεδεμένες υπηρεσίες.
(Δεν είναι Android!)
Σήμερα μου ενεργοποίησαν κανονικά τις συνδεδεμένες υπηρεσίες στην εφαρμογή ΜyT από την αντιπροσωπεία, και πλέον η εφαρμογή δείχνει στον χάρτη την τελευταία θέση του οχήματος, καθώς και στοιχεία για τις διαδρομές που κάνω.. Το κορόλα μου έχει το Touch 2 και οχι το 'go'.
-
Πολύ ωραία! Πήγες εκεί και εγκατέστησαν αναβάθμιση στο σύστημα ή από τηλεφώνου σου έδωσαν κωδικούς; Σου εγκατέστησαν μήπως και το Android Auto;
-
Εστειλα στην αντιπροσωπεία γραπτό αίτημα με εμαιλ, όπου ανέφερα τα στοιχεία του αυτοκινήτου.. Σου ενεργοποιούν τον λογαριασμό σου στο my toyota και το συσχετίζουν με το εμαιλ που έχεις δώσει για να κάνεις λογαριασμό το 'my toyota' στην ιστοσελιδα της toyota..
Το android auto δεν έχει σχέση με αυτό.. άλλωστε στο facebook γραφουν συνέχεια ότι θα δωθεί δωρεάν σε όλα τα corolla στο 1ο εξάμηνο το 2020.. αναμένουμε δλδ.. -
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
-
Καλησπέρα, κάποιος που έχει την corolla 1.2T ή την 1.8 Hybrid μπορεί να μου πει την πραγματική μέση κατανάλωση σε πόλη και εθνική? Τα διάφορα sites την δίνουν αρκετά ψηλά, στην 1.2 γυρω στα 7λίτρα/100Χιλ. Ευχαριστώ!!!
-
Καλησπέρα, κάποιος που έχει την corolla 1.2T ή την 1.8 Hybrid μπορεί να μου πει την πραγματική μέση κατανάλωση σε πόλη και εθνική? Τα διάφορα sites την δίνουν αρκετά ψηλά, στην 1.2 γυρω στα 7λίτρα/100Χιλ. Ευχαριστώ!!!
Εαν μιλάς για την 1.2Τ, τα 7λτ/100χιλ μέσος όρος είναι πολύ καλή τιμή.
-
1.8 hybrid γύρω στα 4 λίτρα (λίγο πάνω, λίγο κάτω ανάλογα με τις συνθήκες) σε πόλη, περιαστικές και ΒΟΑΚ. Τώρα έχω 3.7, αλλά οδηγώ μόνος σε περιαστική περιοχή. Το καλοκαίρι φορτωμένος στο ΒΟΑΚ είδα και γύρω στο 4.5. Οι καταναλώσεις που αναφέρω είναι ανά γέμισμα.
-
Σήμερα μου ενεργοποίησαν κανονικά τις συνδεδεμένες υπηρεσίες στην εφαρμογή ΜyT από την αντιπροσωπεία, και πλέον η εφαρμογή δείχνει στον χάρτη την τελευταία θέση του οχήματος, καθώς και στοιχεία για τις διαδρομές που κάνω.. Το κορόλα μου έχει το Touch 2 και οχι το 'go'.
Τρεις εβδομάδες μετά και ακόμα να μου ενεργοποιήσουν τις συνδεδεμένες υπηρεσίες. Έστειλα email στην Toyota μέσω της ιστοσελίδας τους και μέσω της δικής μου ηλεκτρονικής διεύθυνσης. Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με την εξυπηρέτηση πελατών. Έχουν περάσει περισσότερο από δύο εβδομάδες και απάντηση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία δεν έχω λάβει ούτε με ξανακάλεσαν τηλεφωνικά. Αν μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες, θα με διευκόλυνες πολύ.
Το μόνο χρήσιμο είναι πως από την εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν πως τον Απρίλιο θα δοθεί το ΑΑ.
-
τωρα με πιο χαμηλες θερμοκρασιες - στο καιρο αναφερομαι - παρατηρω αυξηση καταναλωσης...Το εχετε εντοπισει και εσεις ? Βασικα η υβριδικη μπαταρια δε προλαβαινει με τπ να γεμισει με αποτελεσμα να τη γεμιζει ο κινητηρας και να αυξαναεται η καταναλωση.
1.8 hybrid
-
Σε χαμηλότερες θερμοκρασίες η κατανάλωση μιας ΜΕΚ αυξάνεται.
-
Όχι, δεν έχω παρατηρήσει αύξηση της κατανάλωσης. Στο τελευταίο γέμισμα είμαι στα 3.6.
-
καλημέρα
Είμαι και εγώ σε φάση για αγορά αυτοκινήτου και το corolla 1.8 hybrid είναι ένα εξ αυτών, ο μόνος μου ενδιασμος είναι η κατανάλωση σε συνθήκες επαρχιακού δικτύου για αυτό και ήθελα να το κάνω test drive
Από το test drive των 10 λεπτών δεν κατάλαβα τίποτα απολύτως εν τέλει γιατί η μέση ταχύτητα μου σύμφωνα με την εφαρμογή της toyota ήταν 16 χλμ/ωρα
Στο Γιαννιτσά στο Μοσχάτο έγινε το test drive και αυτό που δεν είμαι σίγουρος γιατί μου φάνηκε εξωφρενικό είναι το εξής
Έκανα μια διαδρομή 3.4 χλμ με μέση ταχύτητα 16 χλμ/ώρα και μου έγραψε ότι στο 80% της διαδρομής πήγαινα μόνο με την μπαταρία κάτι που το περίμενα καθώς είχε αρκετή κίνηση και το έβλεπα και στην οδήγηση και μου βγάζει επίσης κατανάλωση 5.6 l/100!!!
Και τους λέω 5.6 l/100 στη συνολική διαδρομή η στη διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε ο βενζινοκινητήρας? Όχι μου λένε στη συνολική διαδρομή και μου φάνηκε υπερβολικό
Μου είπε ότι ανέβηκε ο νεαρός όρος γιατί είχε μια ευθειουλα πριν το αφήσω στο μαγαζί και έκανα ένα ανέβασμα από 20-60 χλμ για να δω αν τραβάει και εκεί λογικά ανέβασε πολυ κατανάλωση
Και ρωτάω εγώ τώρα, είναι δυνατόν στο 20% της διαδρομής αυτής να είχα μια κατανάλωση 20 l/100 για να βγει ο συνολικός μέσος όρος στα 5.6 εφόσον στο υπόλοιπο της διαδρομής δεν υπήρχε κατανάλωση? Υπάρχει κάποιος που μπορεί να επιβεβαιώσει αν λειτουργεί έτσι? Γιατί μου φαίνεται ότι δεν μου τα είπαν καλά στη toyota
-
Δεν ακούγεται σωστό. Κάνε ακόμα μία βόλτα και ζήτα τους να δείχνει την κατανάλωση ταξιδιού (γίνεται από το μενού). Επίσης κοίτα τη στιγμιαία. Πάντως σε 10 λεπτά και 3.4 χλμ δεν μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Ενδέχεται να έχεις μη αντιπροσωπευτικές τιμές προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Toyota Corolla 2019