-
Γεια σας, είμαι σε αναζήτηση καινούριου αυτοκινήτου και είμαι μεταξύ των τεσσάρων του θέματος. Focus 1.0 125ps, Civic 1.0 129ps Corolla 1.2T και Scala 1.0 116ps. Θα κινηθώ στα 20 - 21k. Καμιά γνώμη για να με βοηθήσετε να κατασταλάξω; Τα θέματα οδικής συμπεριφοράς, εξοπλισμών,χώρων κλπ τα γνωρίζω. Θα ήθελα να μάθω γνώμες σχετικά με πτυχές των αυτοκινήτων που δε διαβάζεις σε περιοδικά και τεστ. π.χ θέματα αξιοπιστίας, ακριβά ανταλλακτικά κλπ.
Τέλος με σκάρτα 10.000 χλμ τον χρόνο αξίζει να κοιτάξω και σε diesel? Θα κάνω ποτέ απόσβεση;
Ευχαριστώ Γιώργος.
-
Γεια σας, είμαι σε αναζήτηση καινούριου αυτοκινήτου και είμαι μεταξύ των τεσσάρων του θέματος. Focus 1.0 125ps, Civic 1.0 129ps Corolla 1.2T και Scala 1.0 116ps. Θα κινηθώ στα 20 - 21k. Καμιά γνώμη για να με βοηθήσετε να κατασταλάξω; Τα θέματα οδικής συμπεριφοράς, εξοπλισμών,χώρων κλπ τα γνωρίζω. Θα ήθελα να μάθω γνώμες σχετικά με πτυχές των αυτοκινήτων που δε διαβάζεις σε περιοδικά και τεστ. π.χ θέματα αξιοπιστίας, ακριβά ανταλλακτικά κλπ.
Τέλος με σκάρτα 10.000 χλμ τον χρόνο αξίζει να κοιτάξω και σε diesel? Θα κάνω ποτέ απόσβεση;
Ευχαριστώ Γιώργος.
-
Όλα καλά αυτοκίνητα είναι!
Τα έχεις οδηγήσει; Ποιο σε κερδίζει παραπάνω;
Από χώρους; Κάποια είναι πιο ευρύχωρα από τα άλλα.
Εξαρτάται από τα γούστα σου τελικά.
Εγώ προσωπικά θα ήμουν ανάμεσα σε Ford & Honda γιατί προτιμώ τη δυναμική οδήγηση. Αν και η κορόλλα λένε ότι έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτό.
Το skoda επίσης έχει τη μικρότερη εγγύηση από τα 4.
-
Με 21000 παίρνεις και φοκους 1, 5 με τα 150
-
Εγω απο αυτα θα προτιμουσα Κορολλα γιατι το ονομα της συνδυαζεται με αποδεδειγμενη αξιοπιστια και ενα after sales στην Ελλαδα που δεν εχει αλλη εταιρια.....Την ιδια γνωμη εχω και για την Χοντα αλλα εδω ο Σαρακακης ειναι αμειλικτος στις τιμες ανταλακτικων.Απο κει και περα κοιτας χωρους,τιμες και αναλογα τι ζητας εσυ.....Τελος το Σκαλα προσωπικα θα το εβγαζα απο τη λιστα και προσθετα το i30.....αλλα μονο αν ημουν εγω στη θεση σου.....
-
Εννοείς μέχρι Business έκδοση, γιατί stline κτλ δεν παίρνεις ....
Προσωπικά θα σου έλεγα το focus.
-
Κοίτα αν βρεις κάποια προσφορά σε οποιοδήποτε από αυτα με LED φώτα εμπρός.
-
Αν τα θες για οικογενειακά η απάντηση είναι civic αν δίνεις περισσότερη σημασία στην οδήγηση και scala αν δίνεις περισσότερη σημασία στα διαφορά παραπάνω έξτρα που έχει και στο καλύτερο multimedia.
Αν είσαι εργένης βγάζεις έξω το scala και διαλέγεις από τα αλλά οποίο σου κάνει κλικ.
-
Προσωπική άποψη πάντα:
-
Για το Civic περίμενε το Brexit να δούμε πως θα επιδράσει σε δασμούς αγοράς καινούργιου, ανταλλακτικά κλπ. Πέρα τούτου να μετρήσεις ότι με την Honda 'χρεώνεσαι' ως αποκλειστικό κεντρικό αντιπρόσωπο/εισαγωγέα/ανταλλακτικά τον 'Σ'. Τέλος να πούμε ότι φέρει 3cylinder κινητήρα με ότι ρίσκο αυτό συνεπάγεται για την μακροζωία/αξιοπιστία του. Δεν είναι δοκιμασμένος χρόνια. Χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το μοντέλο πρώτη φορά. Δεν δίνει 8 (όπως μόνο η Ford) αλλά 3 χρόνια εγγύηση η Honda (πάνε τα καλά τα χρόνια με τα 7ετη...) προφανώς επενδύοντας στην αξιοπιστία με την οποία συνδέεται το brand name της...
-
Για την Corolla εφόσον μιλάς για την 1.2Τ είναι πολύ όμορφο, αξιόπιστο αυτοκίνητο. Δεν κατασκευάζεται στην Τουρκία όπως η sedan ευτυχώς αλλά στην Αγγλία. Οπότε και πάλι όπως στην περίπτωση του Civic περίμενε τον Φλεβάρη να δούμε τι θα σημαίνει το Brexit για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τέλος να πας να το δεις από κοντά για το hatch στο οποίο αναφέρεσαι πίσω έχει χώρους μόνο για 2 ανήλικα τέκνα προ εφηβείας και πορτμπαγκάζ για εξόρμηση 22χρονου με γκόμενα Σ/Κ....
-
Το Focus έχει επίσης ενα σχετικό ρίσκο ως προς την μακροζωία/αξιοπιστία του 3cylinder κινητήρα καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένα προβλήματα από την πρώτη χρήση του στο Fiesta. Υποτίθεται τα διόρθωσε η Ford ενώ ταυτόχρονα σου δίνει 8ετη εγγύηση που δεν δίνει κανείς άλλος. Κάτι είναι και αυτό. Στο budget που διαθέτεις θεωρώ ότι θα σου φανεί φτωχός ο διαθέσιμος εξοπλισμός. Σε χώρους είναι καλύτερο του Corolla αλλά το Civic έχει πολύ καλύτερους και από τα 3.
-
Το Scala δεν μπορώ να το σχολιάσω γιατί δεν το θεωρώ ένα επίπεδο με τα υπόλοιπα. Είναι ένα κατώτερο ποιοτικά σε όλα, είναι και VAG άστα βράστα! Φωτιά θα πέσει να μας κάψει αν το βάλουμε στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα. Αν θες να ανοίξεις το εύρος της επιλογής σου καλύτερα βγάλε το Scala και βάλε το πολύ πιο τίμιο Ceed που με το budget σου θα το πάρεις υπερπλήρες και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό πρόβλημα για εκείνο. Τα προβλήματα του είναι τα πολλά τέλη λόγο ρύπων & το πώς σου κάθεται στο μάτι το σήμα 'Kia' στο καπό...Δες και i30 πχ. Τι Scala, θα ανέβω στη σκάλα να πηδηχτω από το παράθυρο μαζί με τον VAG...
Δύσκολη επιλογή, καλή επιτυχία...
-
-
Εξαιρετικά οδηγικά τα Civic και Scala, με το Corolla να είναι μισό κλικ κάτω, αλλά ικανοποιιτικότατο. Οι χώροι είναι θέμα αναγκών του καθενός.
Την αξιοπιστία δεν μπορεί κανείς να στην εγγυηθεί 100%, γιατί μπορεί ένα μοντέλο να είναι πολύ αξιόπιστο και να πέσει στο δικό σου αυτοκίνητο όλη η ατυχία και να χαλάει συνέχεια. Οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε τα αποδεδειγμένα προβληματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαλάσει και ένα γενικά αξιόπιστο. Το θέμα είναι η υποστήριξη που έχει το κάθε αυτοκίνητο. Τα ιαπωνικά συνήθως έχουν τσουχτερά ανταλλακτικά, ενώ τα Ford είναι αρκετά προσιτά, ενώ βρίσκεις και ιμιτασιόν.
Συνολικά θα ήμουν ανάμεσα σε Civic και Focus.
-
ιμιτασιον honda δεν υπάρχουν;
-
Τα ιαπωνικά είναι πιο δύσκολα σε αυτό το θέμα. Για το δικό μου Mazda υπάρχουν πολύ λίγα.
-
Εννοείς μέχρι Business έκδοση, γιατί stline κτλ δεν παίρνεις ....
€21.500 έχει η ST Line με τα 150ps. Με την έκτπωση πεφτει στα €21.000. Απλά χωρίς κανένα έξτρα εξοπλισμό.
Εξαιρετικά οδηγικά τα Civic και Scala,
όποιος δαίμονας και εαν εισαι βγες τωρα απο τον Αλέξανδρο...!!! Εξαιρετικό το Σκόντα και δεν αναφέρεις το Φόκους!;!;
ΥΓ: καταλαβαίνω οτι απλά ειναι δαίμων του τυπογραφείου.
-
REALZEUS wrote:
όποιος δαίμονας και εαν εισαι βγες τωρα απο τον Αλέξανδρο...!!! Εξαιρετικό το Σκόντα και δεν αναφέρεις το Φόκους!;!;
+10
Κι εγώ δεν πιστεύω πως έγραψε τέτοιο πράγμα ο Δίας!
Το Scala σε σχέση με τα άλλα μόνο αν θέλεις τους χώρους και το info,αλλιώς εγώ στη θέση του θα έβαζα το Ceed σε σύγκριση με τα άλλα 3,με bonus και την 7ετή εγγύηση.
-
Το civic είναι το πιο ευρύχωρο επειδή είναι και το μεγαλύτερο σε μήκος. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν είναι μοναδικό αυτοκίνητο μελέτησε τις διαστάσεις όλων και δες αν σε βολεύουν για πόλη πάρκινγκ κτλ αν έχεις σκοπό να μετακινεισαι εκεί.
-
5 χρονια εγγυηση εχει η Honda (3+2) εως 150,000χλμ
-
Ok sorry λάθος δεν γνωρίζω τα προγράμματα επεκτάσεων. Όπως και ναχει πολύ πιο χρήσιμη η εγγύηση στο Ford για ευνόητους λόγους...
-
alexandros.K wrote:
Ok sorry λάθος δεν γνωρίζω τα προγράμματα επεκτάσεων. Όπως και ναχει πολύ πιο χρήσιμη η εγγύηση στο Ford για ευνόητους λόγους...
Η Βασικη εγγυηση της Ford ειναι 2 χρονια. Τα επιπλεον χρονια εγγυησης τα πληρωνεις για να τα αποκτησεις . Ετσι δεν ειναι ?
Της Honda ειναι στανταρ χωρις καποια εξτρα χρεωση νομιζω
-
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο που αφιερώσατε για να γράψετε. Τελικά κλίνω περισσότερο προς civic ή focus και θα δω και τα ceed και i30.
Δύο ερωτήσεις ακόμα, σε τεστ στο youtube του civic (trc off) ειδα οτι εχει καταναλωση 10 στα 100 η οποία πεφτει στα 9 με προσπάθεια. Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχω δει άλλα τεστ που με ευκολία σε ανοιχτούς δρόμους χτύπαγε 6άρια.
Και τέλος οπως ειπα κανω λιγα χλμ/χρονο, το πολύ 10k. Αξίζει να δω κανα diesel;
-
REALZEUS wrote:
Προφανώς ο δαίμων του τυπογραφείου αγαπητέ Φάνη και φυσικά Focus ήθελα να γράψω!!!
Μετάνοιες στο εικόνισμα του Αγίου Χριστοφόρου μέχρι να συγχωρεθεί η αμαρτία μου...
Focus vs Civic vs Corolla vs Scala