-
200.000 δεν ειναι πολλά για μια Καρίνα, αλλά πάρα πολλά για ένα σετ αμορτισερ. Είσαι σίγουρος οτι είχε αλλάξει? Αν ναι, είσαι σίγουρος οτι δεν ήταν από τα 100.000 αλλαγμένα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
200.000 δεν ειναι πολλά για μια Καρίνα, αλλά πάρα πολλά για ένα σετ αμορτισερ. Είσαι σίγουρος οτι είχε αλλάξει? Αν ναι, είσαι σίγουρος οτι δεν ήταν από τα 100.000 αλλαγμένα?Εγραψα οτι το αμαξι ειναι καλοσυντηρημενο. Δε μπορω να ξερω συγκεκριμενα για τα αμορτισερ, ξερω οτι ο ανθρωπος καθοτι στην οικογενεια (νονος του αδερφου) τη φροντιζει και ειναι σωστο το αμαξι ακομα και εμφανισιακα.. Εμενα λειτουργικοτατα μου φανηκαν και ασφαλη.. Δεν ειχε καθολου ταλαντωση το αμαξι κατακορυφα, σημαδι τελειωμενου αμορτισερ.. Ή στο φρεναρισμα π.χ. να εχει rebound (το λεω καλα?)..
-
Ξέρω ανθρωπους που το σερβις το κανουν τυπικότατα, αλλά αν τους πεις για αμορτισερ σου λένε 'έλα μωρε, μόνο 100000 εχουν'.
Η περιγραφή σου πάντως για σιλανσιέ που βρίσκει κάτω, κάτι τέτοιο δείχνει. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
το πηρα απο τα Κατω πατησια μεχρι το Βραχατι.δλδ μιλαμε για συμβιωση με το αμαξι...
δεν εισαι σοβαρος μου φενεται.Τουλαχιστον απο εσενα δε περιμενα να απαντας και να αντιδρας ετσι..
Μ αρεσει που αναρωτιεται ο αλλος αν κανεις προσπεραση με 5 ατομα και πορτμπαγκαζ..
απο οτι φενεται εσυ δικαιουσαι να μιλας και ν αντιδρας ασχημα , να κατινιαζεσαι και να επιμενεις στις μπουρδες που λες
αφου και ο ιδιος δηλωνεις εμπαθης κολλημενος και γραφικος
συ ειπας...αφιερωμενο
Λοιπόν, νομίζω όλοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Αν είναι να συνεχιστεί η ανούσια αντιπαράθεση, καλύτερα να το κλειδώσουμε το θέμα [Mod]
-
Έχω μια εμπειρία με Avensis mk1 (το πρώτο, Carina στην ουσία), φίλου, πάνε 13-14 χρόνια τώρα, του το έδινε ο πατέρας του και πηγαίναμε με αυτό για στρίψιμο μετά το σχολείο σε Βαρυμπόμπη-Μερκούρη. Εγώ εκείνη την εποχή οδηγούσα την Dedra οπότε μπορούσα να κάνω κάποιες πολύ γενικές συγκρίσεις, αφού πηγαίναμε βόλτες εναλλάξ με το ένα ή το άλλο. Φυσικά η Lancia ήταν ο υπέρ-ταφος σε σύγκριση με το Toyota (και όχι μόνο), που είχε εκείνο το φοβερό μοτέρ με τα 115 άλογα, λίγο ψόφιο χαμηλά, τρελαινόταν όμως ψηλά... Οι ιταλοί παρά το τρελό κόντυμα στο σαζμάν ήταν πολύ πολύ πίσω σε επιδόσεις.
Οδηγικά τώρα, το Dedra παρ'ότι πολύ μαλακό (μεγάλη κλίση συν ταλάντωση επαναφοράς που ήθελε χρόνο...) κατάφερνε με κάποιο περίεργο τρόπο να είναι πολύ προοδευτικό και φιλικό... Το Avensis από την άλλη, παρ' ότι είχε καλύτερο έλεγχο αμαξώματος, ήταν ξεκάθαρα πιο υπερστροφικό (όπως όλα τα Toyota της εποχής, γύριζαν για πλάκα, μετά τα έκαναν τέρμα υποστροφικά), αλλά και σαφώς πιο απότομο στο ξεκόλλημα. Επίκινδυνο δεν θα το χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση, προσωπικά μου άρεσε ο τρόπος που έστριβε εκείνη την εποχή και σε εκείνη την ηλικία, απλώς το απότομο -οριακά- ξεκόλλημά του δεν ήταν αυτό που θα ήθελε ο μέσος 50αρο-60άρης, ο άσχετος με οδήγηση.
Παρά το αισθητά χειρότερο τιμόνι από την Dedra, αν είχα δυνατότητα επιλογής το Καρινοαβένσις θα μου άρεσε να οδηγώ τότε, και για το πολύ καλύτερο γκάζι του αλλά και για το διασκεδαστικό στρίψιμό του. Εντάξει αισθητικά δεν ήταν και ό,τι καλύτερο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...ΥΓ. Θυμάμαι ακόμα πόσο με είχε εντυπωσιάσει το λευκό Carina gti, στους 4Τ της εποχής, γυρισμένο φουλ δια χειρός sx. Έγραφε και καλά λόγια.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
ΥΓ. Θυμάμαι ακόμα πόσο με είχε εντυπωσιάσει το λευκό Carina gti, στους 4Τ της εποχής, γυρισμένο φουλ δια χειρός sx. Έγραφε και καλά λόγια.
Όντως έτσι ήταν τα πράγματα.
Πολύ καλή με super strut εμπρός και με τον detuned 3S-GE, τρελλοκομείο και πόρωση στροφαριστικώς με τον Beams, και απλώς με τον 3S-GTE. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τι αλλο θα διαβασω εδω μεσα πια....
Που καταληγουμε?
Λεξεις πλαδαρη ,λαθος διασταση, τα σκατωνουν στα setup,θελει αλλα ελατηρια αμορτισερ, ψαξιμο στη γεωμετρια...
Στημενο με 205-16.. φανταζομαι και το προφιλ..Μαιστα.. Ναι οντως το κορυφαιο εργοστασιακο κιολας οικογενειακο το συγκεκριμενο..ιδιως σε ανεση....
Μονο τα carina δουλευουν ρε γμτ κι ελεγα που εχουν εξαφανιστει ολα τα υπολοιπα..Ευτυχως που εχουμε και σχετικους και διαβαζουμε....
Δεν μιλησα να το κανεις κιτ-καρ.Μια αλλαγη σε διασταση ελαστικων και ελατηρια-αμορτισερ.Κατι που το κανουμε ολοι με την πρωτη ευκαρια, για λογους αισθητικους, η λειτουργικους.
Ποσοι απο εσας, οταν ηρθε η ωρα να αλλαξετε λαστιχα-αμορτισερ δεν ψαχτηκατε να βαλετε κατι διαφορετικο απο το εργοστασιακο -
Ο χρήστης Herc έγραψε:
Τι αλλο θα διαβασω εδω μεσα πια....
Που καταληγουμε?
Λεξεις πλαδαρη ,λαθος διασταση, τα σκατωνουν στα setup,θελει αλλα ελατηρια αμορτισερ, ψαξιμο στη γεωμετρια...
Στημενο με 205-16.. φανταζομαι και το προφιλ..Μαιστα.. Ναι οντως το κορυφαιο εργοστασιακο κιολας οικογενειακο το συγκεκριμενο..ιδιως σε ανεση....
Μονο τα carina δουλευουν ρε γμτ κι ελεγα που εχουν εξαφανιστει ολα τα υπολοιπα..Ευτυχως που εχουμε και σχετικους και διαβαζουμε....
Δεν μιλησα να το κανεις κιτ-καρ.Μια αλλαγη σε διασταση ελαστικων και ελατηρια-αμορτισερ.Κατι που το κανουμε ολοι με την πρωτη ευκαρια, για λογους αισθητικους, η λειτουργικους.
Ποσοι απο εσας, οταν ηρθε η ωρα να αλλαξετε λαστιχα-αμορτισερ δεν ψαχτηκατε να βαλετε κατι διαφορετικο απο το εργοστασιακοΚι εγώ υποστηρίζω ότι η Καρίνα Ε ήταν μια χαρά αυτοκίνητο (ρε Νονέ μήπως οδήγησες την Καρίνα ΙΙ;), αλλά αυτά που λες είναι αστεία. Ο περισσότερος κόσμος ΔΕΝ αλλάζει διαστάσεις ζαντών και όταν έρθει η ώρα για αλλαγή αμορτισέρ βάζει είτε εργοστασιακά ή κάτι παρόμοιο του εμπορίου. Ελατήρια γιατί να αλλαχθούν;
-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
το πηρα απο τα Κατω πατησια μεχρι το Βραχατι.
δλδ μιλαμε για συμβιωση με το αμαξι...
δεν εισαι σοβαρος μου φενεται.Τουλαχιστον απο εσενα δε περιμενα να απαντας και να αντιδρας ετσι..
Μ αρεσει που αναρωτιεται ο αλλος αν κανεις προσπεραση με 5 ατομα και πορτμπαγκαζ..
απο οτι φενεται εσυ δικαιουσαι να μιλας και ν αντιδρας ασχημα , να κατινιαζεσαι και να επιμενεις στις μπουρδες που λες
αφου και ο ιδιος δηλωνεις εμπαθης κολλημενος και γραφικος
συ ειπας...αφιερωμενο
Λοιπόν, νομίζω όλοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Αν είναι να συνεχιστεί η ανούσια αντιπαράθεση, καλύτερα να το κλειδώσουμε το θέμα [Mod]
Ε συ ποσα χιλιομετρα θες για να βγαλεις τα συμπερασματα σου? Βραχατι εγραψα οχι Μπραχαμι.. Ξερεις που πεφτει? Αλλοι βγαζουν συμπερασμα απο td 3 τετραγωνων κια εχουν και αποψη..
Απανταω ετσι μονο με κατι τυπακια σα κι εσενα που χθες στελνουν πμ λεγοντας ' να ειπα και καμια μαλακια τι εγινε' δλδ εχεις καταλαβει οτι λες μαλακιες και μετα 'ελα ρε νονε ψωμι κι αλατι που λενε και στο χωριο μου' και στο καπακι 'συγγνωμη για τη κατινια' και 'peace'.. Μαζεψε τωρα και τη ρομπα σου...Αφιερωμενο....
Δε καταλαβαινεις και τι γραφω εντωμεταξυ ΕΙΠΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΙΜΑΙ και στη τελικη βρε παπαρακο δε με ξερεις..Εγω οπως βλεπεις σε λεω με διαφορα μη ουσιωδη χαϊδευτικα αλλα δε σε χαρακτηρισα γιατι δε σε ξερω..
Το παραδειγματακι σου ατυχεστατο περι ευγενιας..Με το ντριφτερ εξεπλαγην απλα γιατι ποτε δε μιλαει γενικοτερα ετσι.. Που βλεπεις κατι το ασχημο σε αυτο που λεω στο Δια? μονο εσυ παλι το βλεπεις..
Και ξαναλεω δε πα να τα οδηγησεις καλυτερα που μονος σου εχεις δηλωσει οτι τουλαχιστον απο citroen δεν εχεις οδηγικη παρασταση ενω κι απο carina δε νομιζω να εχεις ιδεα....
Δια για τη γνωστη carina που κυκλοφορησε σα ταξι μιλαμε.
-
Αυτό το θρεντ είχε πολύ σουξέ τελικώς.
-
Πάλι τα καλά έχασα ρε μαμώτο
-
Γενικά, δεν μιλάω έτσι, απλά αν έχεις καταλάβει, 10 άνθρωποι σου λέμε ότι είσαι φάουλ, και με λίγη περισσότερη εμπειρία απ την δικιά σου στο τιμόνι, έχοντας οδηγήσει και το συγκεκριμένο αμάξι. Όπως είδες, μέχρι τώρα απέφυγα να πάρω και θέση γιατί εννοείται ότι δεν έχω τπτ μαζί σου
Μπορείς όμως επιτέλους να καταλάβεις οτι ο χαρακτηρισμός μπουρδέλο είναι τουλάχιστον ατυχής?
Το ότι είναι χειρότερο σε στρίψιμο απ τα κορυφαία 406-ξάντια, δεν λέει απολύτως τπτ,@dstou : πολλοί επίδοξοι οικογενειάρχες μαζευτήκαμε
-
Εντάξει όχι μπουρδέλο αλλά την αίσθηση ασφάλειας ενός ευρωπαικού της εποχής στον δρόμο δεν στην δίνει.Εμενα όπως έγραψα και σε προηγούμενη σελίδα με τρόμαξε πάντως.
-
δεκτόν, κάτι το οποίο λυνόταν με ένα σετ αμορτισέρ.
Τα εργοστασιακά, ήταν ακατάλληλα για ελληνικούς δρόμους -
Νταξ οκ δεν ηταν μπουρδελο ηταν μπουρδελακι..
-

-
Ο χρήστης mirage έγραψε:

έλεος
-
Με την σοκολατα παρακαλω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:

ρε κανα τερκενλή έχουμε κανεναν να μας φέρει
-
Δεν ξέρω, πάντως ο άλλος λέει πάει να ψωνίσει φρούτα με την γοητεία του
Το καλύτερο μεσαίο οικογενιακό των 90s