-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Tα είπαμε, τα ξαναείπαμε, δεν γούσταραν να μας δανείσουν μόνο από τους φόρους τους και καλά έκαναν
εισαι τοσο σιγουρος γι'αυτο;
σε βαθος χρονου θα φανει κατα ποσο η Γερμανια εκανε τη σωστη επιλογηΔε θα χρειαστει τοσο πολυ βαθος χρονου.
Ηδη φαινεται καθαρα πως η Γερμανια δεν εκανε τη σωστη επιλογη.
Παντως η Ευρωπη σε επιπεδο πολιτικων ηγετων δειχνει πολυ λιγη.
Αν σημερα υπηρχαν οι Κολ, Μιτεραν π.χ., και αντιστοιχου διαμετρηματος ηγετες δε θα χρειαζοταν τιποτα απο ολα αυτα...888888:
έχεις περίεργη λογική διαπραγμάτευσης που κάτι μου θυμίζει, κάτι από ΓΕΝΟΠ ('το συμφέρον σας περνάει υποχρεωτικά από το δικό μας συμφέρον')
Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.Aν νομιζεις οτι οι διεθνεις διαπραγματευσεις γινονται σε κλιμα παρομοιο με της διαφημισης του φερερο ροσε (κυριε πρεσβη μας κακομαθαινετε) και τα σχετικα, μαλλον εισαι καπου πολυυυυ μακρυα νυχτωμενος....
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
** Έχω ζήσει ελάχιστα το ελληνικό μπακάλικο στην Αθήνα και αρκετά περισσότερο** στην επαρχία όπου υπάρχουν κάμποσες ακόμα 'επιχειρήσεις' σαν αυτές που περιγράφει ο dbekos.
Ένα έχω να πω, μακριάάάάά....
Είχα πάντα την εντύπωση ότι σε χρέωναν ανάλογα με το πόσα τους έλειπαν και σε κάθε περίπτωση μόνο αλμυρές τιμές θυμάμαι !
Η δε αντιμετώπιση έπαιζε με το αν είσαι απ' τα μέρη τους.
Σε 'σκανάρουν' απ' την κορυφή ως τα νύχια, για να δουν αν είσαι πρωτευουσιάνος ώστε να σου πάρουν έτσι περισσότερα...Βλεπεις τι γραφεις βρε Νοζομι, τι μαλακιες ειναι αυτες??
Από άνθρωπο που δικαιολογεί τέτοιες συμπεριφορές και ανέχεται τέτοια άτομα να διεκδικούν στο όνομά του, είναι τιμή μου να λέει πως γράφω μαλακίες...
Να μη βλεπεις πολυ Ζηκο τοτε...
Σε πληροφορω λοιπον οτι σε οποιο μπακαλικο της επαρχιας εχω παει καθε συσκευασια εχει πανω τη τιμη, και οσο γραφει τοσο πληρωνω.Απο τη Μανη μεχρι τη Θρακη και απο τα Γιαννενα μεχρι τη Ροδο.
Με το να 'μην εχεις εμπειριες.....', να μη θυμασαι αλλα να λες οτι οι τιμες ειναι αλμυρες (λες και το μπακαλικο μπορει να εκβιασει για καλυτερη τιμη χονδρικης οπως το Καρφουρ) και 'να εχεις την εντυπωση...' αλλα και το 'οτι σε κοβουν αν εισαι ξενος για να σου παρουν τα λεφτα...', νομιζεις οτι γραφεις κατι περισσοτερρο απο μαλακιες, ειλικρινα σε παρακαλω δεξου τη συγνωμη μου...
Για ρωτα και τιποτα γεροντια των 400 ευρω που τους τελειωνουν σε δεκα μερες που πανε και ψωνιζουν τα απολυτως απαραιτητα με βερεσε και τεφτερι...Οσο για τις συμπεριφορες αυτες (οι οποιες εχουν μια προφανη και σοβαρη αιτια οπως η καταστρατηγηση του καταστατικου μιας Α.Ε.) , να λες και κανα ευχαριστω που η ΔΕΗ (με ολα τα στραβα της και τα καλα της) ειναι ακομα κρατικη και σου προσφερει φτηνο ρευμα.
Τα περι ΔΕΗ ομως στο σχετικο θεμα και τα περι μπακαλικου στο θεμα με τα σουπερ μαρκετ, θα ειχαν μεγαλυτερη αξια...
Ας μη το κανουμε αλλο λαστιχο.....το θεμα εννοειται -
888888 γιατί υποβαθμίζεις την όποια ορθότητα όσων γράφεις με χαρακτηρισμούς; Μεγάλο (και νομίζω σοβαρό) παιδί είσαι...
Για να ανακεφαλαιώσω, μια προσωπική εκτίμηση του όλου θέματος με καθαρά υποκειμενικά/προσωπικά κριτήρια και σκεπτικό.
Λέγει ο Σκάης ότι δεν έπρεπε να μπούμε στην Ε.Ε. Μετά Χρηστόν και Βαραβάν όλοι προφήτες είμαστε. Δεν νομίζω ότι τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε υπήρχε κάποιος που να μπορούσε να προβλέψει το τι θα γινόταν. Υπήρχαν αντιρρήσεις και αμφιβολίες αλλά προφητείες κάνει μόνο ο Παρασκευάς και ο Νοστράδαμος.
Αποδείχτηκε εν τέλει το ξεβράκωμα της Γιούνιον καθώς οι μεγάλοι εταίροι ήθελαν 3-4 καρπαζοεισπράχτορες τύπου PIGS για να μην υπολείπονται σε μέγεθος απέναντι στους ΑμερικανοΚινέζους αλλά κατά βάση είχαν πάντα στο μυαλό τους τη μπάκα τους, βλέπε Γερμανοί.
Οι καρπαζοεισπράχτορες τσίμπησαν ζεστά και μετρητά ευρουλάκια που είτε μόνο στη σιέστα τους τα είχαν δει, είτε τα είχαν τότε απόλυτη ανάγκη. Κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν, κάποιοι απλά τα άρμεξαν, βλέπε Γκρίχελαντ.
Και έρχεται εδώ ο 8άριας και λέγει ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε, δεν πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ, να περιμένουμε τους Ρούσκι να περιμένουμε Κινέζους, να περιμένουμε αμιγώς ευρωπαϊκή σωτηρία.
Και ερωτώ εγώ. Τα θεωρείς δεδομένα όλα αυτά; Θεωρείς ότι μας αντιμετωπίζουν το ίδιο αξιόπιστους με άλλους say Πορτογάλλους ή Ισπανούς; Εγώ έχω τις αμφιβολλίες μου.
Και τα 110 δις που μας έδωκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έγιναν για να μην καταρρεύσει το σύστημα και τους πάρει η μπάλα, ίσως και επειδή ο Τζέφρης τα χει καλά με τον μεγάλο νέγρο. Δανεικά μας δίνουν. Με τη γυναίκα τους μόνους στο σπίτι (όπως ζητάς εσύ κατά το πιο βολικό για τη χώρα) δεν μας αφήνουν γιατί δεν μας έχουν εμπιστοσύνη.
Γιατί ζητάνε στοιχεία για το Χριστοφοράκο και λέμε ότι δεν μας θυμίζει κάτι το όνομα...
Γιατί θα έρθουν εδώ οι επιθεωρητές του Μπραζιλέρο και αντί για έργα που επιδότησε η Γιούνιον θα τους τρέχουμε με το Μάινα στα χωράφια να ζαλιστούν.
Άρα... Μήπως ο ΔουΝουΤους είναι as good as it gets? Δεν ξέρω. Αναρωτιέμαι.
Και φτάνουμε στον αριστερό αλλά όχι τυφλό Ψαριανό. Να στήσουμε κώλο αλλά αφού πρώτα δούμε έστω και κάποιους άλλους κώλους σκισμένους. Δεν περιμένω να δημευτούν όλες οι περιουσίες που λέμε. Αλλά 10-20-100 έστω και μικρολαμόγιων είναι μια κάποια λύση. Η λογική θέλω να δω τον πρωκτό (sic) του νόμιμου και ηθικού Βουλγαράκη ξεσκισμένο ειδάλως καλώς κλέβουν ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν μου φαίνεται πολύ σόι. Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Καλύτερα 10-20 κώλοι παρά κανένας. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Λέγει ο Σκάης ότι δεν έπρεπε να μπούμε στην Ε.Ε. Μετά Χρηστόν και Βαραβάν όλοι προφήτες είμαστε. Δεν νομίζω ότι τότε που μπήκαμε στην Ε.Ε υπήρχε κάποιος που να μπορούσε να προβλέψει το τι θα γινόταν. Υπήρχαν αντιρρήσεις και αμφιβολίες αλλά προφητείες κάνει μόνο ο Παρασκευάς και ο Νοστράδαμος.
στην Ευρωζωνη, οχι στην ΕΕ.΄Διαβαζε καλυτερα.
Και δεν το λεει ο Σκαης μονο, το ιδιο λενε η συντριπτικη πλειοψηφια των οικονομικων αναλυτων, η Μερκελ, και τα ιδια τα στοιχεια, που αν δεν ηταν πειραγμενα δεν θα ειχαμε μπει -
Γιατί, για να βγάζουμε ακόμα συνάλλαγμα σε βαλίτσες με διπλούς πάτους; Ή για να έχουμε σκληρή δραχμή; Ή, όπως υπενθύμισε τις προάλλες ο Χ. Δήμου, για να μειώνεται σε μια νύχτα η αξία του εθνικού νομίσματος 15 ή όσο θέλει% χωρίς να καταλαβαίνει ο λαουτζίκος ότι έγινε αντιστοίχως φτωχότερος και χωρίς καμία μείωση στους 'μισθούς' και την 'ΑΤΑ';
-
Αυτό θα ήταν ακόμα χειρότερο. Πόσο πιστεύεις ότι θα είχε πάει τώρα η δραχμούλα; Θα είχαμε λίγο παραπάνω τουρισμό (γιατί σε ποιότητα υστερούμε σημαντικά) από φτηνιάρηδες και δεν θα εισάγαμε μπρόκολα από την Τουρκία και ραπανάκια από το κτήμα του Μαντέλη στο Αζερμπαιτζαν. Όμως τα δάνεια θα ήταν σε δολάρια ή γιούρια και φυσικά θα πολλαπλασιάζονταν.
Και φυσικά για τη Mito θα πρεπε να πουλήσεις κανά κτηματάκι για να την πάρεις. Δευτερεύον για τη συγκεκριμένη κουβέντα αλλά για την ελληνική κοινωνία όχι. -
888888 γιατί υποβαθμίζεις την όποια ορθότητα όσων γράφεις με χαρακτηρισμούς; Μεγάλο (και νομίζω σοβαρό) παιδί είσαι...Σοβαρος με τους σοβαρους, και απο εκει και περα αναλογα τη περιπτωση.
Aν ενθυμεισαι καποιοι τα ελεγαν απο τοτε αλλα ετρωγαν κεραυνους απο το Σημιτη, αστροπελεκια απο το Γιαννο, και εξευτελισμους απο τους ΤσιμοΠρετεντερηδες...
Αποδείχτηκε εν τέλει το ξεβράκωμα της Γιούνιον καθώς οι μεγάλοι εταίροι ήθελαν 3-4 καρπαζοεισπράχτορες τύπου PIGS για να μην υπολείπονται σε μέγεθος απέναντι στους ΑμερικανοΚινέζους αλλά κατά βάση είχαν πάντα στο μυαλό τους τη μπάκα τους, βλέπε Γερμανοί.
Οι καρπαζοεισπράχτορες τσίμπησαν ζεστά και μετρητά ευρουλάκια που είτε μόνο στη σιέστα τους τα είχαν δει, είτε τα είχαν τότε απόλυτη ανάγκη. Κάποιοι τα εκμεταλλεύτηκαν, κάποιοι απλά τα άρμεξαν, βλέπε Γκρίχελαντ.Bλεπουμε και τη Πορτουγκαλ και τη Σπανιεν και τη χωρα που οι πολιτικοι μας 'εχυναν' οταν μιλουσαν για αυτη την Ιρλανδια ντε...
Ελλειματα παρομοια με τα δικα μας, προβληματα σε μικροτερο ή μεγαλυτερο βαθμο παρομοιο με το δικο μας??
Μηπως δεν ειμαστε και το τοσο μαυρο προβατο τελικα??Και έρχεται εδώ ο 8άριας και λέγει ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε, δεν πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ, να περιμένουμε τους Ρούσκι να περιμένουμε Κινέζους, να περιμένουμε αμιγώς ευρωπαϊκή σωτηρία.
Σελιδα 104 του παροντος θεματος, θα δεις τι γραφω επ'ακριβως.
Και ερωτώ εγώ. Τα θεωρείς δεδομένα όλα αυτά; Θεωρείς ότι μας αντιμετωπίζουν το ίδιο αξιόπιστους με άλλους say Πορτογάλλους ή Ισπανούς; Εγώ έχω τις αμφιβολλίες μου.
Oxi.Και γιαυτο θα 'εκανα' σοβαρες διαπραγματευσεις και αν χρειαζοταν θα 'απειλουσα'.
Στο εχω ξαναπει:
Ο Γιωργακης εμοιαζε με ζητιανο που απειλουσε τους περαστικους πως αν δε του δωσουν θα παει σε αλλη πολη να ζητιανεψει, και ο Παπακωνσταντινου απειλουσε πως αν δε του δωσουν μολις πεσει κατιτις στο τενεκεδακι του θα οδηγουσε τους αρνουμενους να τον ελεησουν στη πτωχευση...Να στήσουμε κώλο αλλά αφού πρώτα δούμε έστω και κάποιους άλλους κώλους σκισμένους. Δεν περιμένω να δημευτούν όλες οι περιουσίες που λέμε. Αλλά 10-20-100 έστω και μικρολαμόγιων είναι μια κάποια λύση. Η λογική θέλω να δω τον πρωκτό (sic) του νόμιμου και ηθικού Βουλγαράκη ξεσκισμένο ειδάλως καλώς κλέβουν ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν μου φαίνεται πολύ σόι. Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Καλύτερα 10-20 κώλοι παρά κανένας.
Ωραια ολα αυτα κι εγω μαζι σου...
Πες μου ομως εφτα μηνες τωρα (απο την εθνοσωτηριον παλιγγεννεσια του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΩΘΕ) ειδες εσυ κανα 'βουλγαρακειο', 'Τσουκατειο', 'Λαλιωτειο' κκλπ κλπ (ειναι και μακρυος ο καταλογκ βλεπεις) Κώλαρο να σκιζεται??
Αντιθετα εγω βλεπω καποιες μερικες χιλιαδες κοκκαλιαρικα(των 600 ευρω) προς μικρα και στρογγυλα (βλ.μικρομεσαια) κωλαρακια να ετοιμαζονται προς αγριο σκισιμο... -
Επειδή έχω βαρεθεί να διαβάζω άσχετα πράγματα από πιτσιρικάδες κυρίως που δεν έχουν ζήσει την περίοδο της δραχμής , προτείνω να περάσει νόμος που όποιος θέλει να γυρίσουμε στην δραχμή , να του δώσουμε την εμπειρία να το ζήσει . Κάθε μήνα ο μισθός του η το χαρτζηλίκι του θα μειώνεται 3 % .
Ετσι θα βιώσει τι ωραία περνάγαμε με μέσο πληθωρισμό 15-20 % και άλλη τόση διολίσθηση κάθε χρόνο .Αντε γιατί το παραξεφτιλίσαμε
-
Ο Γιωργακης εμοιαζε με ζητιανο που απειλουσε τους περαστικους πως αν δε του δωσουν θα παει σε αλλη πολη να ζητιανεψει, και ο Παπακωνσταντινου απειλουσε πως αν του δωσουν μολις πεσει κατιτις στο τενεκεδακι του θα οδηγουσε τους αρνουμενους να τον ελεησουν στη πτωχευση...
Ορθόν αλλά έρχεσαι στα λεγόμενα μου περί (αν)αξιοπιστίας. Για να γίνουν σκληρές διαπραγματεύσεις χρειάζεται και το λεγόμενο 'πρόσωπο' ή κούτελο που λέγαν οι παππούδες. Και από τέτοιο δεν τα πάμε καλά. Έτσι νομίζω.
Σχετικά με τους κώλους, προσωπικά έχω μια μικρά αισιοδοξία. Και επιμένω ότι αν δεν καθαρίσει ο κόπρος του εισπρακτικού μηχανισμού της χώρας δεν έχει νόημα να μιλάμε ούτε για Ρούσκι, ούτε για ανάπτυξη, ούτε για τίποτα. Αν δεν εισπράτει το κατάστημα θα μπει μέσα ότι και να πουλάει.@criuser
ειδικά δε όσοι θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό θα έβλεπαν τι όμορφα είναι να πας στας Ευρώπας και να μην ξέρεις αν τον επόμενο μήνα το γονικό επίδομα θα μπορέσει να σε καλύψει. -
Έχουμε διαβάσει πολλάκις τι κακό κάνει το ΔΝΤ για τη χώρα που αναλαμβάνει να 'συνετίσει' : Ύφεση,σκληρή λιτότητα, εκτόξευση ανεργίας, πληθωρισμός, η χώρα γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω (όταν όλοι πήγαιναν με τα πόδια τους ή το λεωφορείο και μόνο κανένας μεγαλογιατρός είχε κανένα ΝτεΚαΒέ ή Φορντ Τ).
Ερώτηση και ας απαντηθεί έστω και επιγραμματικά, αν κάποιος γνωρίζει.Κάνει κάτι καλό το ΔΝΤ για την εκάστοτε χώρα?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ερώτηση και ας απαντηθεί έστω και επιγραμματικά, αν κάποιος γνωρίζει.Κάνει κάτι καλό το ΔΝΤ για την εκάστοτε χώρα?Εμμέσως προφανώς ΔΕΝ χρεοκοπεί η χώρα και κατ'επέκταση έχει χρήματα να πληρώσει το δημόσιο και τους μισθούς του.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έχουμε διαβάσει πολλάκις τι κακό κάνει το ΔΝΤ για τη χώρα που αναλαμβάνει να 'συνετίσει' : Ύφεση,σκληρή λιτότητα, εκτόξευση ανεργίας, πληθωρισμός, η χώρα γυρίζει πενήντα χρόνια πίσω (όταν όλοι πήγαιναν με τα πόδια τους ή το λεωφορείο και μόνο κανένας μεγαλογιατρός είχε κανένα ΝτεΚαΒέ ή Φορντ Τ).Ερώτηση και ας απαντηθεί έστω και επιγραμματικά, αν κάποιος γνωρίζει.Κάνει κάτι καλό το ΔΝΤ για την εκάστοτε χώρα?
ερωτηση...ειναι ενας μηχανισμος που εχει καποιους σαφεις σκοπους (να ικανοποιησει τους πιστωτες), σε κρατη που ειναι ρδελα τι καλο να κανει...
οποιος ζησει εζησε...
-
Ο Γιωργακης εμοιαζε με ζητιανο που απειλουσε τους περαστικους πως αν δε του δωσουν θα παει σε αλλη πολη να ζητιανεψει, και ο Παπακωνσταντινου απειλουσε πως αν του δωσουν μολις πεσει κατιτις στο τενεκεδακι του θα οδηγουσε τους αρνουμενους να τον ελεησουν στη πτωχευση...
Ορθόν αλλά έρχεσαι στα λεγόμενα μου περί (αν)αξιοπιστίας.
Bρε συ γιατι με παιδευεις??
Τα χω γραψει ισαμε 50 φορες.
Ποσο ηταν τα σπρεντς τη μερα που ανακοινωσε και επισημως ο Παπακωνσταντινου το ελλειμα??
+170 μ.β??
250 θελεις??
Ηξερε ή οχι τις δανειακες υποχρεωσεις της χωρας τουλαχιστον για το 2010??
Γιατι δε δανειστηκε τοτε ωστε να εχει ησυχο το κεφαλι του για τις οποιες αλλαγες ηθελε να κανει??
Με το να βγαινει ο Πρωθυπουργος της χωρας και να μιλαει για Τιτανικους σε τι βελτιωσε την εικονα της χωρας οσον αφορα την αξιοπιστια της??
Το ΔΝΤ αγαπητε μου δεν ηταν η 'τιμωρια' της Ελλαδας για τις (οντως υπαρκτες) αμαρτιες της αλλα η μοιραια καταληξη του δρομου που ειχε προεπιλεξει η συμμορια που κυβερναει να βαδισουμε...
Και το 50 να σου θυμισω οτι βγηκαμε απο 2οΠΠ και εμφυλιο εντελως κατεστραμμενοι, με μηδεν υποδομες, με εναν πολιτικο κοσμο που δε μπορουσες να πεις οτι ηταν και οτι καλυτερο, και με ενα πακτωλο δολλαριων φαγωμενο απο τους προγονους των σημερινων αρπακτικων, χωρις καμμια υποδομη και παρ'ολα αυτα στο ΔΝΤ δε πηγαμε...Τι συζηταμε τωρα??
-
για να καταλαβω..
εμεις με την απιστευτης ικανοτητας κυβερνηση βαλαμε στο παιχνιδι και το ΔΝΤ την στιγμη που τωρα η υπολοιπη ΕΕ θεσμοθετει αποκλειστικα δικο της μηχανισμο...;
πχ αν η Πορτογαλια παθει κατι εχει να κανει μονο με την ΕΕ και οχι το ΔΝΤ...;
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
για να καταλαβω..εμεις με την απιστευτης ικανοτητας κυβερνηση βαλαμε στο παιχνιδι και το ΔΝΤ την στιγμη που τωρα η υπολοιπη ΕΕ θεσμοθετει αποκλειστικα δικο της μηχανισμο...;
Κατα πως δειχνουν τα πραγματα
-
ευχαριστω....
καταλαβα....
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Και το 50 να σου θυμισω οτι βγηκαμε απο 2οΠΠ και εμφυλιο εντελως κατεστραμμενοι, με μηδεν υποδομες, με εναν πολιτικο κοσμο που δε μπορουσες να πεις οτι ηταν και οτι καλυτερο, και με ενα πακτωλο δολλαριων φαγωμενο απο τους προγονους των σημερινων αρπακτικων, χωρις καμμια υποδομη και παρ'ολα αυτα στο ΔΝΤ δε πηγαμε...γκουχ γκουχ, σχέδιο Μάρσαλ, γκουχ...
-
Άσχετο. Η μονοκατοικία στην οποία μένω είναι χτισμένη με το σχέδιο Μάρσαλ. Πότε θα πέσει να μας πλακώσει δεν ξέρω.
-
Να δούμε την πόρτα ποιανού τοκογλύφου θα χτυπήσουν και τα υπόλοιπα γουρούνια-σύντροφοι του Οδυσσέα...
Αν έχεις καταλάβει επί τόσες σελίδες εγώ λέω ότι αυτό έγινε λόγω ανικανότητας/αναξιοπιστίας ενώ ο 8αριας λέει ότι έγινε επι τούτου/στημένο/μιλημένο.
Η ιστορία θα δείξει.
Εν ολίγοις 888888 πιστεύεις ότι κάποιοι θέλουν επί τούτου να γίνει τριμπούρδελο-Ζιμπάμπουε η Ελλάδα για να βάλουν στο χέρι συμφωνίες με λιμάνια-πετρέλαια-αέρια κλπ;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!