-
Ο Μ70 είχε πολλά κοινά στοιχεία με τους εξακύλινδρους και τους τετρακύλινδρους της υπόλοιπης γκάμας της BMW. Ο S70/2 της F1 είχε σχεδιαστεί από την αρχή και δεν έχει καμία σχέση με κινητήρα Μ3 ή άλλον κινητήρα BMW, εκτός από την τεχνογνωσία της εταιρίας γενικότερα. Ο μόνος κινητήρας της BMW που τον πλησίαζε κάπως τότε είναι ο 6κύλινδρος της M5.
Ο S70/2 σχεδιάστηκε υπό τον Paul Rosche, παλιό συνεργάτη του G.Murray από τότε που εργάζονταν και οι 2 στην Formula 1. Ήταν χειροποίητος και ειδικά σχεδιασμένος για την F1. Είχε ξηρό κάρτερ, αλουμινένιο σφόνδυλο με ελάχιστη αδράνεια επιστρώσεις καρβιδίων πυριτίου/νικελίου στους κυλίνδρους και άλλες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες που τον έκαναν αναπόσπαστο στοιχείο της απόδοσης συνολικά της F1.
-
-
Τι λέει εδώ: http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ?aid=64586 ρε παιδιά, για πλάκα έχει την Ferrari 458;
Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν καλύτερη η Ferrari! -
Ο χρήστης gre έγραψε:
Τι λέει εδώ: http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ?aid=64586 ρε παιδιά, για πλάκα έχει την Ferrari 458;
Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν καλύτερη η Ferrari!Δηλαδή το Π.Θ. τις οδήγησε και τις μέτρησε και τις δύο και έκρινε;
-
το να μιλαμε πιο ειναι καλητερο ειναι σαν να λεμε ποιο μοντελο της Victoria Secret επιθυμει ενας αντρας....
ΟΛΑ....
το configurator τους ειναι πολυ καλο...
-
το cοnfigurator ταιριάζει περισσότερο σε ford focus αν συγκριθεί με αυτό της 458 ας πούμε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν καλύτερη η Ferrari!Δηλαδή το Π.Θ. τις οδήγησε και τις μέτρησε και τις δύο και έκρινε;
Πάντως, όσο κιαν μ΄αρέσει η 458, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η MP4-12c είναι πιο γρήγορη στην πίστα..
-
Συμφωνώ με τον pik αναφορικά με την θελκτικότητα. Ένας petrolhead δεν νοιάζεται τα θέλει και τα δύο.
Τώρα το Πρώτο Θέμα απλά αντιγράφει την ανακοίνωση τύπου της εταιρείας και το διανθίζει με λίγο ασημόσκονη...
Το αυτοκίνητο φορά ελαστικά Pirelli διαστάσεων 235/35/19 εμπρός και 305/30/20 πίσω. Ο κινητήρας που κατασκευάζεται από τη McLaren έχει κωδικό Μ838Τ που σημαίνει: «McLaren - 8 κύλινδροι - 3.8 lt - Turbo». H απόδοσή του είναι 600 PS και 61,5 kgm, ενώ οι Βρετανοί μηχανικοί ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να κρατήσουν τους ρύπους CO2 κάτω από τα 300g/km. Το κιβώτιο είναι 7τάχυτο, διπλού συμπλέκτη με τεχνολογία seamless, που εγγυάται αδιάκοπη παροχή δύναμης. Οσο για τις επιδόσεις, υπολογίστε 3 sec για τα 0-100km/h και πάνω από τα 300km/h τελικής ταχύτητας. Οπως και να 'χει, εκκρεμούν οι τελικές ρυθμίσεις στο set up που θα γίνουν στην πίστα - Χάμιλτον και Μπάτον θα βάλουν πολλά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι εξελίσσοντας το αυτοκίνητο αυτό. Αναμένεται φυσικά και η απάντηση της Ferrari, αφού η 458 Italia φαντάζει ήδη πολύ λίγη…
Όμως με τις τελικές ρυθμίσεις να εκκρεμούν τι συζητάμε.
ΥΓ. Δεν αμφιβάλλω ότι η MP4-12C μπορεί να γίνει πιο γρήγορη από την F458. Απλά γνωρίζω ότι αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Πάντως, όσο κιαν μ΄αρέσει η 458, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η MP4-12c είναι πιο γρήγορη στην πίστα..
γιατί είδες ύποπτες κινήσεις σε φωτοτυπάδικο ;
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Εμένα θα μου κάνει... Άσε που μέχρι τότε θα έχει βγει η 458 Scuderia...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
ναι ειδικα οταν για διαφορικο η mp4 χρησιμοποιηει τα πισω φρενα τοτε ναι μπορω να πω οτι και να γρηγορη και πιο ακριβη
-
η φάση είναι υπερατού
ας δούμε λίγο τι έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής με βάση τις δοκιμές στα πρωτοτυπα:
0-200 under 10sec με τη ferrari να ανακοινώνει 10.4 (πηγή το video review του harris για το EVO- το διαβάζει απο ενα βιβλίο της ferrari προφανώς το press kit)
βάρος 1300 για την Mclaren όταν της 458 είναι κάπου στα 1350
κινητήρας ποιο δυνατός
τα νούμερα μέχρι στιγμής είναι υπέρ της mclaren
ας περιμένουμε ομως τα τεστ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ο Μ70 είχε πολλά κοινά στοιχεία με τους εξακύλινδρους και τους τετρακύλινδρους της υπόλοιπης γκάμας της BMW. Ο S70/2 της F1 είχε σχεδιαστεί από την αρχή και δεν έχει καμία σχέση με κινητήρα Μ3 ή άλλον κινητήρα BMW, εκτός από την τεχνογνωσία της εταιρίας γενικότερα. Ο μόνος κινητήρας της BMW που τον πλησίαζε κάπως τότε είναι ο 6κύλινδρος της M5.Είσαι σίγουρος γι αυτό;
Πού το βρήκε το διπλό VANOS η M5; Επίσης τώρα που έψαξα λίγο, βρήκα τα εξής:
Ε36 M3 3.0: 86mm bore, 86mm stroke, 10.8:1 compression
McLaren F1: 86mm bore, 87mm stroke, 11:1 compression
M5: 93.4mm bore, 86 mm stroke, 10:1 compressionκαι επίσης: The camshafts are continuously variable for increased performance, using a system very closely based on BMW's VANOS variable timing system for the BMW M3; it is a hydraulically-actuated phasing mechanism which retards the inlet cam relative to the exhaust cam at low revs, which reduces the valve overlap and provides for increased idle stability and increased low-speed torque. At higher RPM the valve overlap is increased by computer control to 42 degrees (compare 25 degrees on the M3) for increased airflow into the cylinders and thus increased performance.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως ο κινητήρας προέρχεται από δύο τρίλιτρους Μ3 ενωμένους σε καινούριο block βέβαια. Σαφώς μιλάμε για νέο κινητήρα, αποκλειστικό για την F1, αλλά αποκλείεται να ήτανε ριζικό redesign. Ο χρόνος άλλωστε ήταν πολύ περιορισμένος, η BMW αν θυμάμαι καλά παρέδωσε νωρίτερα κι από το deadline (και μάλιστα με specs ανώτερα από αυτά που αρχικά είχαν τεθεί σαν στόχος με εξαίρεση το βάρος, το χα δει σε ένα βιντεάκι αυτό, νομίζω του Needell από το Top Gear), οπότε σαφώς πιστεύω πως ο κινητήρας βασίστηκε σε υπάρχουσα τεχνολογία της BMW και βέβαια στο τέλος έγινε το fine tuning (πχ διαφορετικός χρονισμός στα VANOS) για την καλύτερη δυνατή απόδοση του νέου μοτέρ.
-
Οι δύο κινητήρες (S70/S50) σχεδιάστηκαν την ίδια περίπου εποχή και πάνω κάτω από τους ίδιους ανθρώπους. Κοινά στοιχεία έχουν όπως οι κοντινές διαστάσεις που ανέφερες, αλλά δεν είναι ο ίδιος κινητήρας σε 'μονή' και 'διπλή' έκδοση. Ακόμα και ίδιες κυλινδροκεφαλές να έχουν (που σίγουρα δεν είναι ακριβώς ίδιες) αυτό θα ήταν και το μόνο κοινό στοιχείο τους εκτός φυσικά από την γενικότερη τεχνογνωσία. Και πάλι δεν αρκεί να χαρακτηρίσει τον S70 σαν δύο S50 ενωμένους. Δεν νομίζω πως διαφωνούμε επί της ουσίας απλώς η φράση '2 κινητήρες Μ3 ενωμένοι' υπoδηλώνει πως η BMW πήρε ότι είχε στο ράφι και το προσάρμοσε στην F1 πράγμα που δεν ισχύει.
Ο 6κύλινδρος της M5 είναι προγενέστερος και γι'αυτό αναφέρεται και στο βιβλίο 'driving ambition' πως ήταν ο πιο κοντινός κινητήρας που είχε τότε η BMW. O S70/2 όμως είναι πολύ εξωτικός κινητήρας, ήταν πιο κοντά σε αγωνιστικό κινητήρα παρά σε κινητήρα παραγωγής, κέρδισε άλλωστε 2 φορές το LeMans (F1GTR / V12LMR) με ελάχιστες μετατροπές.
-
Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί αλλά είναι χαριτωμένο...κοιτάξτε τα πουλάκια μου πως παίζουνε μωρεεε...
-
McLaren MP4-12C makes flying debut at Goodwood FOS 2010
http://www.youtube.com/watch?v=L6ZSieDq ... re=channel
-
McLaren MP4-12C GT3, πιο επίσημο δεν γίνεται
Και όμως, η McLaren θα βγάλει αγωνιστική έκδοση της MP4-12C. Μπορεί ο Jon Sibal πέρυσι να είχε δημιουργήσει κάποια σκίτσα αλλά σήμερα η McLaren ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι θα βγάλει αγωνιστική έκδοση της MP4-12C. Πολλές πληροφορίες δεν άφησε να διαρρεύσουν πέρα ότι η CRS Racing με στενή συνεργασία με την McLaren θα κατασκευάσει, θα πουλά και θα υποστηρίζει τα αγωνιστικά MP4-12C GT3.
http://www.autoblog.gr/2010/12/17/mclar ... cer-video/
Καλη φαση.
-
-
338 km/h η τελικη ταχυτητα της mp4-12c μετρημενη απο την ιδια την Mclaren....
-
Προσωπικά περιμένω την MP4-12C στη πίστα του TG. Για την Racer οψόμεθα για κάτι πιο εμπεριστατωμένο.
McLaren MP4-12C/650S