Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Avensis - S40 - Mondeo.Ποιό να πάρω?
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Avensis - S40 - Mondeo.Ποιό να πάρω?
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 4 / 4
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    27
    63
    157
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gtz last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:
      Πάντως έχω μια απορία διαβάζοντας τις απαντήσεις του post , πόσοι από εσάς που θεωρητικά επιλέξατε το S40 ,αν ήσασταν στην θέση του φίλου που έχει το δίλημμα, θα πραγματοποιούσατε την επιλογή σας αγοράζοντας το.
      Και το λεω αυτό διότι δεν βλέπω και πολλά Volvo να κυκλοφορούν, ούτε στα range των πωλήσεων είναι σε υψηλή θέση , μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
      Έτσι εύλογα , νομίζω, δημιουργούνται ερωτήματα , ότι μήπως επιλέγουμε , μερικές φορές , κάτι απλά για να διαφοροποιηθούμε από τους πολλούς, έστω θεωρητικά , είμαστε παρασυρόμενοι από την επιλογή του πρώτου , ή τα Volvo είναι τόσο αδικημένα στην αγορά αυτοκινήτου.
      Δεν έχω πρόθεση να αντιδικήσω με κανέναν, απλά μου προκαλεί εντύπωση η επιλογή τόσων πολλών προς το S40......

Εγω πριν 3 χρόνια είχα το ίδιο δίλλημα με το φίλο μας...μόνο που δεν υπήρχε το Volvo και το Avensis στις σημερινές του μορφές.
      Mondeo 1.8 ή Laguna 1.8???
      Χωρίς πολλή σκέψη αποφάσισα Laguna...
      Το Mondeo με χάλαγε απο την αρχή σα σχήμα.Πώς να το κάνουμε δηλαδή...Είναι 'παππουδίστικο' σα σχήμα.Δεν πα να κρατάει σαν τρένο!!!
      Ετσι σκέφθηκα εγώ...Αλλωστε στο κράτημα η Laguna ακολουθούσε κατα πόδας σύμφωνα με τα τεστ της εποχής,ενω οι ρερπρίζ της είναι καλύτερες με 4η και 5η...
      Και όντως δε μετάνοιωσα 3 χρόνια μετά.(Σχεδόν δε μετάνοιωσα,αφού στα 30000 χλμ έδωσα την 1.8 για την 2.0Τ... ).
      Πιστεύω οτι έτσι σκέφτεται και το νεανικό κοινό του φόρουμ και επιλέγει Volvo διότι,πολύ περισσότερο 4 χρόνια μετά,το Mondeo δείχνει πολύ ξεπερασμένο σχεδιαστικά σε σχέση με το Volvo...
      Αν πάντως το φόρουμ μας είχε μέσο όρο ηλικίας μελών πάνω απο 50,το Mondeo θα ήταν πρώτο σε ψήφους,ακριβώς λόγω της συντηρητικής του σχεδίασης και της κλασικής του εμφάνισης τύπου 'κούρσας-μαούνας'

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • ?
        A Former User last edited by

Το Μondeo μάλλον όλοι του αναγνωρίζουν χίλια καλά αλλά τα μειονεκτήματά του είναι ότι είναι το πιο συντηρητικό σε εμφάνιση και έχει παλιώσει.
        Το Avensis αναμένεται (ως καινούργιο δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα ενώ το Mondeo έχει!) να είναι το πλέον αξιόπιστο αλλά κάπως ακριβό και το λιγότερο αποδεκτό αισθητικά (τα φώτα του είναι χάλια)....και είμαι επιεικής!
        Το S40 είναι φρέσκο και όμορφο αλλά είναι σαφώς μικρότερο σε εξωτερικές διαστάσεις και δεν θεωρώ τα σουηδικά θαύματα αξιοπιστίας τουλάχιστον όχι όσο τα γιαπωνέζικα. Δεν μπορώ να ξέρω πόσο Ford είναι αφού έχει αγοράσει την Volvo ούτε πού φτιάχνεται (σουηδικό ή όχι).

Στο υποχρεωτικό test drive προσοχή στα παρακάτω που νομίσω θα κρίνουν το αποτέλεσμα.
        -αισθητική Mondeo
        -οδηγική συμπεριφορά του Avensis (ίσως πολύ μαλακό, οικογενειακό)
        -εσωτερικοί χώροι S40, συμπεριφορά

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα το Avensis (ούτε το 407) γιατί δε μου αρέσουν να τα βλέπω, θα δίσταζα για το Μondeo επειδή έχει παλιώσει όπως και για το Vectra που μου φαίνεται και πολύ παπουδίστικο, θα σκεφτόμουν το 6 αλλά μάλλον θα πήγαινα για το S40 (αν έχει ανταγωνιστικούς χώρους).

• T
          techadmin admin last edited by

Προσωπικά δεν θα έπαιρνα κανένα από τα τρία:
          -Το Avensis δεν μου αρέσει καθόλου
          -Τo Mondeo κλασικά πολύ συντηρητικό (και το καινούριο το ίδιο)
          -Τα Volvo ποτέ δε με ενθουσίασαν αν και με το τωρινό σχήμα είναι περισσότερο αποδεκτά

Η λίστα μου στην κατηγορία θα περιελάμβανε τα
          -Peugeot 407
          -Mazda 6

Θα συμφωνήσω με όσους προηγήθηκαν και τόνισαν το νεανικό της ηλικίας του forum. Επίσης έχω την αίσθηση ότι τα Volvo τα έχουμε συνδιάσει με ακριβότερα, πολυτελή αυτοκίνητα (όπως Saab) -τα τελευταία χρόνια ανήκουν στην ίδια κατηγορία με Toyota, Peugeot, Renault... - και άρα μας έλκουν περισσότερο.

• H
            harryv last edited by

Πριν από 7 μήνες πήρα το Mondeo (facelift).

14500 χλμ μετά, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα. Οχι όμως το Ghia. To Sport ή το Τrend. Σίγουρα όχι το 6τάχυτο. Το 5πορτο αν δεν έχεις πρόβλημα με χαμηλό κατώφλι στο γκαράζ.

Με τη δική μου ζυγαριά (κράτημα, απόλαυση στην οδήγηση, χώροι, κόστος συντήρησης, εγγύηση, επιδόσεις, αξιοπιστία) είναι μονόδρομος. Το επόμενο στη σειρά θα ήταν το Avensis. Μέση κατανάλωση 23 δρχ με βαρύ πόδι και τρέχουσες τιμές. Φυσικά, δεν έχει βγάλει το παραμικρό.

• First post
              Last post
            • 1
            • 2
            • 3
            • 4
            • 4 / 4
            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
              • ΕΛΛΑΔΑ
              • ΚΟΣΜΟΣ
              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ