-
Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατιολίσθησης, έως και για 3 μήνες!
Δυστυχώς σκοτώθηκε και ένας ιταλός μηχανικός της κοινοπραξίας. Κλασσικά η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Λάρισας-Ελασσώνας-Κατερίνης. Βοήθεια μας.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατιολίσθησης, έως και για 3 μήνες!Δυστυχώς σκοτώθηκε και ένας ιταλός μηχανικός της κοινοπραξίας. Κλασσικά η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Λάρισας-Ελασσώνας-Κατερίνης. Βοήθεια μας.
Ποιά είναι η κοινοπραξία παραχώρησης?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Κλειστά τα Τέμπη λόγω κατιολίσθησης, έως και για 3 μήνες!
Δυστυχώς σκοτώθηκε και ένας ιταλός μηχανικός της κοινοπραξίας. Κλασσικά η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω Λάρισας-Ελασσώνας-Κατερίνης. Βοήθεια μας.
Ποιά είναι η κοινοπραξία παραχώρησης?
Οι μέτοχοι
HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH με ποσοστό 35.00%
ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με ποσοστό 20.00%
J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. με ποσοστό 16.25%
VINCI CONCESSIONS S.A. με ποσοστό 13.75%
ΑΕΓΕΚ με ποσοστό 10.00%
ΑΘΗΝΑ ATE με ποσοστό 5.00%Από το site της εταιρείας
-
Ω ρε μάναμμμμμ. Αν μείνει κλειστός ο δρόμος για μεγάλο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθούν πλείστα όσα προβλήματα.
Αλήθεια τα νούνελς πότε προβλέπεται να τελειώσουν?
Κατολίσθηση και στο δρομο προς Χαλκιδική (1ο πόδι) στη Ν. Φώκαια στο ύψος του ξενοδοχείου Αριστοτέλης. Χθες κλειστός ο δρόμος. Σήμερα άγνωστο.
-
Πωπω.... η φωτογραφία μου έκατσε κάπως.... και περνάω από εκεί συχνά...
Λυπηρό και για την απώλεια ζωής, λυπηρό και για την επιπλέον καθυστέρηση, τα επιπλέον ατυχήματα....
Αλλά ας προσπαθήσουμε να βρούμε και κάποια θετικά, μπορεί να πληρώνουμε παραπάνω βενζίνη αλλά τουλάχιστον θα πληρώνουμε λιγότερα διόδια... και θα γνωρίσουμε και καινούργια μέρη! -
Ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται με την κατάργηση μιας ή περισσοτέρων λωρίδων για έργα συντήρησης κλπ οφείλεται όχι τόσο σε κακό σχεδιασμό αλλά στο ελληνικό φαινόμενο. Αυτό που ενώ έχουμε ενημερωθεί ότι θα καταργηθεί η λωρίδα και το όριο θα πέσει περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή και χωρίς να μειώσουμε ταχύτητα για να εγκαταλείψουμε την υπό κατάργηση λωρίδα και να χωθούμε στη διπλανή διασπώντας τη ροή της. Πολλαπλασιάστε αυτό επί μερικές φορές και έτσι φτάνουμε στα άσχημα μποτιλιαρίσματα.
Το σωστό θα ήταν η σταδιακή επιβράδυνση, έγκαιρη αλλαγή λωρίδας και αποφυγή άσκοπων αλλαγών. Προτείνω ενημέρωση από πιο πριν (πχ σε 2χλμ θα καταργηθεί η αριστερή) και τοποθέτηση στο οδόστρωμα εγκάρσιων λωρίδων, κάτι που να αποτρέπει τη συνέχιση της κύλισης στην αριστερή. -
Κάθονταν σε λάθος σημείο ή πηραν το ρίσκο της δουλειάς τους?
-
Αυτοψία πήγαν να κάνουν άκουσα και δεν πρόλαβε ο άτυχος να πηδήξει στο ποτάμι όπως οι υπόλοιποι της ομάδας....
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Αυτοψία πήγαν να κάνουν άκουσα και δεν πρόλαβε ο άτυχος να πηδήξει στο ποτάμι όπως οι υπόλοιποι της ομάδας....Αυτή εινια η απορία μου.
Στην αυτοψία πας απο κάτω με κίνδυνο να το φας στο κεφάλι?
Προβλέπεται για τους επαγγελματίες (γεωλόγους, κατασκευαστες κλπ)? -
Δεν προβλέπεται αλλα μπορεί να συμβεί.
-
Κοίτα, προφανώς δεν πας αν ξέρεις ότι θα γίνει κατολίσθηση.
Αλλά και όταν πας δεν είσαι σίγουρος ότι δεν θα γίνει. Απλά σταθμίζεις την κατάσταση, παίρνεις τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και...
Το σίγουρο είναι ότι αυτοψία από μακριά δεν μπορείς να κάνεις οπότε είναι μέσα στο ρίσκο της δουλειάς.
Απλά μειώνεις όσο γίνεται το ρίσκο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τώρα, δεν ξέρω τι λάθος εκτίμηση έκαναν ή αν απλά ήταν 'η κακιά η ώρα' -
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως τα Τέμπη δεν θα ανοίξουν πριν από την ολοκλήρωση των εορτών των Χριστουγέννων
-
Για 3 μήνες άκουσα εγώ
-
άμα το πανε μεσώ Ελασσόνας δύσκολα τα πράγματα
η διαδρομή είναι ορεινή στριφτερή (μια απο τις αγαπημένες μου) αλλα με πολύ λαο (+φορτηγά) να τριγυρνάει εκεί ζόρικα τα πράγματα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
άμα το πανε μεσώ Ελασσόνας δύσκολα τα πράγματαη διαδρομή είναι ορεινή στριφτερή (μια απο τις αγαπημένες μου) αλλα με πολύ λαο (+φορτηγά) να τριγυρνάει εκεί ζόρικα τα πράγματα
.... αν πέσει και κανα χιόνι
-
Τα φορτηγά θα πηγαίνουν δυτικά, μέσω Κοζάνης νομίζω και θα πιάνουν μετά Εγνατία και από εκεί θα μπαίνουν πάλι ΠΑΘΕ...
Για τι extra χρονο να υπολογιζουμε την παράκαμψη χωρίς μποτιλιάρισμα? -
Ακριβώς. Ο πατέρας μου το διαπίστωσε αυτό σήμερα που ήταν λίγο ποιο έξω από Κοζάνη. Χαμός από κίνηση και πάρα πολλά φορτηγά.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
άμα το πανε μεσώ Ελασσόνας δύσκολα τα πράγματα
η διαδρομή είναι ορεινή στριφτερή (μια απο τις αγαπημένες μου) αλλα με πολύ λαο (+φορτηγά) να τριγυρνάει εκεί ζόρικα τα πράγματα
.... αν πέσει και κανα χιόνι
κρίνοντας απο τη διαδρομή και την ικανότητα του μέσου ελληνεζου στο χιονι δεν θα μείνει χαντάκι άδειο
-
Ποια διαδρομή αποφυγής Τεμπών προτείνετε και γιατί.
- τη διαδρομή των φορτηγών Ελασσόνα, Κοζάνη, Εγνατία (υποθέτω πιο ομαλή αλλά παρέα με τις νταλίκες και μωτ χάλια)
- την παραλιακή από Αγιόκαμπο (την έχω κάνει όταν οι αγρότες έκλεισαν τα Τέμπη, έχει και λίγα μέτρα χωματόδρομο)
- την ορεινή από Γόννο, Καλλίπευκο, Π Παντελεήμονα (δεν έχω ιδέαν αλλά πολύ βουνό χειμωνιάτικα...)
Ευκολία (κλίσεις, στροφές, γκρεμοί), διαβατότητα (χώμα, χιόνια, ποτάμια), μέση ταχύτητα και χρόνος, ποιότητα ασφάλτου, δυνατότητα προσπέρασης, θέα-ομορφιά (αφού έτσι κι αλλιώς αργά θα πηγαίνεις να ρομαντζάρεις και λίγο), κατοικημένες περιοχές.
Πάντως μάλλον και στις 3 το προσπέρασμα θα είναι δύσκολη υπόθεση οπότε το παίρνεις απόφαση και πας χαλαρά. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ποια διαδρομή αποφυγής Τεμπών προτείνετε και γιατί.- τη διαδρομή των φορτηγών Ελασσόνα, Κοζάνη, Εγνατία (υποθέτω πιο ομαλή αλλά παρέα με τις νταλίκες και μωτ χάλια)
- την παραλιακή από Αγιόκαμπο (την έχω κάνει όταν οι αγρότες έκλεισαν τα Τέμπη, έχει και λίγα μέτρα χωματόδρομο)
- την ορεινή από Γόννο, Καλλίπευκο, Π Παντελεήμονα (δεν έχω ιδέαν αλλά πολύ βουνό χειμωνιάτικα...)
Ευκολία (κλίσεις, στροφές, γκρεμοί), διαβατότητα (χώμα, χιόνια, ποτάμια), μέση ταχύτητα και χρόνος, ποιότητα ασφάλτου, δυνατότητα προσπέρασης, θέα-ομορφιά (αφού έτσι κι αλλιώς αργά θα πηγαίνεις να ρομαντζάρεις και λίγο), κατοικημένες περιοχές.
Πάντως μάλλον και στις 3 το προσπέρασμα θα είναι δύσκολη υπόθεση οπότε το παίρνεις απόφαση και πας χαλαρά.αν έχεις κ@βλ@ς από Παντελεήμονα!
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...