-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Χρήστο αφού έχεις πάει θα ξέρεις αν έχει πιστες για αρχάριους (εμπειρία ουσιαστικά ανύπαρκτη για κάποιους). Υπάρχουν?Επίσης προβληματίζομαι αν θα τη βγάλω καθαρή με τα πανιά αντί για αλυσίδες στο αυτοκίνητο και για το θέμα των κλοπών που ακούγεται ότι παίζει. Τι λές?
Για αρχάριους δεν ξέρω τι παίζει δυστυχώς. Όταν είχαμε πάει το είχαμε πετύχει με πούδρες και ήμασταν συνεχώς εκτός πίστας. Λογικά θα έχει και κάποια πλατό για τα πρώτα τσουλήματα. Να ξεκαθαρίσω πάντως ότι δεν είμαι ο πιο αρμόδιος να απαντήσω καθώς έχω πάει μόνο μια φορά και μάλιστα αρκετά χρόνια πριν.
Με τα πανιά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα λογικά. Χρησιμοποιούσα Autosock για 3 χρόνια στο Bora και ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οκ, δεν είναι χιονολάστιχα, αλλά είναι εξαιρετικά. Προσοχή πάντως αν έχεις πισωκίνητο. Θα χρειαστείς αντιολισθητικό σύστημα κυρίως εμπρός, στις κατηφόρες. Διαφορετικά, με δύσκολο χιόνι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ ζόρικα και επικίνδυνα.
Έχει πάρει και το δικό μου αυτί κάτι ψιθύρους για κλοπές στο Bansko, αν έχεις την επιλογή, διάλεξε ένα ξενοδοχείο με δικό του πάρκινγκ.
-
για τους αρχάριους σε μια μκρή πίστα έχει κ κυλιόμενο τάπητα για να ανεβαίνεις οπότε ότι πρέπει
δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως υπάρχουνκέλληνες εκπαιδευτές....
-
Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Δεν έχω πισωκίνητο, μι 147 έχω, η οποία δεν παίρνει αλυσίδες Οπότε έχω να επιλέξω μεταξύ πανιών και trucks (ή κάπως έτσι). Τα πρώτα τα πήρα 50 euro (weissock) και τα trucks ξεκινούσαν από 400 euro
Το ξενοδοχείο έχει Parking (ήταν βασική προϋπόθεση)
-
Δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Όπως και με τις συμβατικές αλυσίδες, τα πανιά χρειάζονται στρωτή οδήγηση χωρίς σπιναρίσματα και έχουν όριο ταχύτητας 40-50 χλμ/ώρα. Αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί καθώς δεν ακούγονται καθόλου, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς.
Προσοχή στα όρια των δρόμων, οι Βούλγαροι γράφουν. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, είναι υποχρεωτική η χρήση φώτων μέρα νύχτα.
Καλό ταξίδι να έχετε. Θα περάσετε τέλεια
-
Ευχαριστώ Χρήστο
-
Η γόνδολα που σε ανεβάζει από το χωριό στις πίστες έχει τεράστια ουρά.
Να πάτε ΝΩΡΙΣ για να μην περιμένετε.Αν ο καιρός είναι καλός ανεβαίνεις επάνω με το αμάξι και παρκάρεις με 5 ευρώ δίπλα* στα λιφτ.
- νωρίς, δεν ξέρω τι παίζει αργά.
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πάμε δυνατά!Bάαααλεεεεεεεε!!!
Αν και έφαγα μια σαβούρδα σε ένα Parking και χτύπησα δεξί γονατο, αριστερό ισχύο και αριστερό αγκώνα και πονάω ακόμα! Εύχομαι να στρώσω γρήγορα! -
Δεν θέλω αηδίες!
Σε 2 μέρες θα είσαι περδίκι!
Πάρτε τα παλιά σας πέδιλα πάνω, σε αυτά τα πρώτα σκι.
(Ο Server του SC-F τον παίρνει )
-
Πάρτε τα παλιά σας πέδιλα πάνω, σε αυτά τα πρώτα σκι.
γιατι?
-
Αμαρτία δεν είναι να γρατζουνίσεις τα καινούργια σου με καμία πετρούλα;
-
Αμαρτία δεν είναι να γρατζουνίσεις τα καινούργια σου με καμία πετρούλα;εγκυκλοπαιδικα ρωταω,μονο καινουρια εχω..
και να τα γρατζουνισω,δεν φτιαχνεται η κατω επιφανεια?
επειδη δεν ανοιγει το snowclub,ξερεις πως ειναι η κατασταση στον παρνασσο?θα ανοιξει το σουκου? -
Μόνο του Σπανού τα γένια δεν φτιάχνονται!
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Αμαρτία δεν είναι να γρατζουνίσεις τα καινούργια σου με καμία πετρούλα;
εγκυκλοπαιδικα ρωταω,μονο καινουρια εχω..
και να τα γρατζουνισω,δεν φτιαχνεται η κατω επιφανεια?
επειδη δεν ανοιγει το snowclub,ξερεις πως ειναι η κατασταση στον παρνασσο?θα ανοιξει το σουκου?Δε νοικιάζεις καλύτερα;
-
ενταξει τοτε,θα τα παρω,δε θα ηταν μλκια τωρα που αγορασα τα πρωτα μου σκι, μεθαυριο να πηγαινα να νοικιασω για να μην τα χαλασω?
επειδη δεν ανοιγει το snowclub,ξερεις πως ειναι η κατασταση στον παρνασσο?θα ανοιξει το σουκου?
edit,αφου ειδα το post του festo nero,δεν υπαρχει περιπτωση να νοικιασω,ας γρατζουνιστουν,με την ιδια λογικη θα επρεπε να κυκλοφορω με ταξι μην παθει τιποτα το αμαξι
-
Όταν έχει λίγο χιόνι, θέλει προσοχή στο πάτημα του χιονιού. Αν το μηχάνημα ξύσει χώμα ή οι ερπύστριες καρφώνονται στο χώμα, το χιόνι θα γεμίσει πετραδάκια. Σε μερικά χιονοδρομικά τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλα.
Τα πετραδάκια μέσα στο χιόνι κάνουν μικρές γρατζουνιές και φτιάχνονται εύκολα. Αν όμως πατήσεις καμιά πέτρα καρφωμένη στο έδαφος, θα εύχεσαι να είχες τα παλιά σου σκι.
-
Το Bansko είναι μια περίεργη περίπτωση. Δεν είναι Άλπεις, αλλά δεν είναι και μίζερη (χιονοδρομικά) Ελλάδα. Έχει ωραίες πίστες, Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο tree skiing αν σου κάτσουν πούδρες , και αρκετά και καλά lift που σημαίνει ότι κάνεις σκι, δεν περνάς την ημέρα σου περιμένοντας σε ουρές.Στα αρνητικά, το χωριό που 3-4 χρόνια πριν όταν το επισκέφτηκα ήταν τριτοκοσμικό, οι τιμές που από ότι ακούω πλησιάζουν επικίνδυνα πλέον αυτές των Άλπεων, το ότι οι Βούλγαροι δεν πολυμιλάνε Ελληνικά, αλλά ούτε και Αγγλικά, και οι δρόμοι πρόσβασης που τότε ήταν πάρα πολύ κακοί. Επίσης, πρέπει να ξυπνάς νωρίς για να προλάβεις την ουρά στην τηλεκαμπίνα, αλλιώς τον πίνεις για πάαααρα πολύ ώρα. Τέλος, το φαγητό δεν μας είχε ενθουσιάσει.
Οι Βουλγάρες έχουν απίστευτα μάτια, είχα ερωτευθεί.
Για επιπλέον πληροφορίες, δες και εδώ: http://www.snowclub.gr/forums/index.php?showtopic=5517&hl=bansko
Πήγα πέρυσι Bansko
-συμφωνώ στα βασικά.Οργανωμένο είναι,καλές πίστες έχει και τις φροντίζουν.
-οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες (δεν θυμάμαι ακριβώς γιατι ήταν σε λέβα)
-στο ξενοδοχείο συννενοηθήκαμε μια χαρούλα πάντως (κ για εξοπλισμό)
-οι ουρές ισχύουν ακόμα (και προς θεού,προσπάθησε να αποφύγεις περίοδο Χριστ. για έχει πολύ κόσμο)
-το φαι εμάς μας άρεσε (μετά απο τόσες ώρες σκι,οι γκουρμέ ορέξεις περιορίζονται λίγο....)
-το ski road δεν βλέπω να το ανέφερε κανείς και τα έσπαγε,άσχημα όμως.σε γενικές γραμμές,λίγο που είδα και μερικές πόλεις πηγαίνοντας για Bansko,το μέρος ξεχωρίζει απο την υπόλοιπη χώρα.Οι άλλες πόλεις (όσες είδα) μου θύμισε κάτι αναχρονιστικό (π.χ Αθήνα πριν απο 20 χρόνια)
ΥΓ +1 για τον **kon5 **περι τσίπουρου.
Μια μέρα στην γόνδολα,δυστυχώς χάσαμε μια χειραποσκευή. Υπήρχαν και λεφτά μέσα (70 ευρώ+δίπλωμα). Απο τη μία χάρηκα γιατί την είχαν συλλέξει οι εργαζόμενοι στην γόνδολα,άθικτη.Απο την άλλη,μου είπαν,με λίγο διστακτικό τρόπο,οτι θα ήθελαν ένα κέρασμα.Τα βρήκαμε στα 30 λέβα και τελείωσε
η υπόθεση.
Πιστεύω οτι με λίγο καλό τσίπουρο,θα είχαμε κλείσει τζαμπέ. -
-
Μπράβο στον κύριο Λάππα,ζήλεψα .ανυπομονώ να κατέβω Ελλάδα,σε μια εβδομάδα,ώστε να πάω στο αγαπημένο μου Σέλι!!δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν κάνω αρκετό σκι λόγω του ξενιτεμού μου αλλά και του λιγοστού χιονιού.φέτος ελπίζω να έχουμε αρκετό χιόνι...!!!!
υγ:πανεπιστήμια από Πολωνία,Τσεχία και Σλοβακία διοργανώνουν εβδομαδιαία εκδρομή στης Γαλλικές Άλπεις.πολύ ενδιαφέρον πακέτο αλλά δυστυχώς συμπίπτει με την εξεταστική[τέλη Ιανουαρίου}
-
ΣΚΙ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ?