-
Kαιρό είχα να μετρήσω κατανάλωση, και τελευταία κατέγραψα χαμηλή μέτρηση και είπα να ...περηφανευτώ λίγο:
7,72 lt/100
Tαξίδι επιστροφής από Γιάννενα, και δρομολόγια στην Αθήνα (2 φορές στην δουλειά, ένα αεροδρόμιο, μια έξοδο στο κέντρο...).Τη βρήκα...συμπαθέστατη, συνήθως είμαι πιο πάνω τουλάχιστον για κατά ένα λίτρο.
Έχω το 1.2 με 86 ίππους και λάστιχα μαμά διάστασης 195/50/15. -
Οι τιμές βενζίνης ανά την ....Ευρώπη....τουλάχιστον σύμφωνα με την εφημερίδα.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=61788&cid=12 -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
7,72 lt/100
Tαξίδι επιστροφής από Γιάννενα, και δρομολόγια στην Αθήνα (2 φορές στην δουλειά, ένα αεροδρόμιο, μια έξοδο στο κέντρο...).Τη βρήκα...συμπαθέστατη, συνήθως είμαι πιο πάνω τουλάχιστον για κατά ένα λίτρο.
Έχω το 1.2 με 86 ίππους και λάστιχα μαμά διάστασης 195/50/15.Πως οδηγείς;;;;
Εγώ με το 206 σήμερα φουλάρισα και είδα 7,3 και είχα καιρό να δω πάνω από 7 (συνήθως τώρα τελευταία είμαι μεταξύ 6,8 και 7). Ίσως για την αύξηση φταίνε τα ελαφρώς πιο σκληρά αμορτισέρ που με κάνουν να πιέζω λίγο πιο πολύ ή το ότι τώρα τελευταία οδηγώ τη Νίτσα πολύ και ξεδίνω με το 206...
1,6 110ps λάστιχο 195/50/15.
-
Με δυό ταχύτητες κάτω, μπας και καταφέρει και στρίψει
Τί ασχολείσαι με τον άσχετο -
Έλα μωρέ... Ιταλικά τώρα... τι να μας πουν...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έλα μωρέ... Ιταλικά τώρα... τι να μας πουν...σε βλεπω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
σε βλεπω
Δεν το έγραψα εγώ... ο κολλητός του κουμπάρου του αδερφού του γείτονα της συννηφάδας του πρώτου ξαδέρφου μου το έγραψε που χάκεψε τους κωδικούς μου και μπαίνει να μου κάνει ζημιά!
Πιστέψτε με!
-
σε βλεπω
Δεν το έγραψα εγώ... ο κολλητός του κουμπάρου του αδερφού του γείτονα της συννηφάδας του πρώτου ξαδέρφου μου το έγραψε που χάκεψε τους κωδικούς μου και μπαίνει να μου κάνει ζημιά!
Πιστέψτε με!
Σε πιστευω αλλα ακομα σε βλεπω
-
8,7 εκανε μεσο ορο το σιτε με την καταναλωση.Ενα ντεποζιτο περιπου 600χλμ οπου ειχαμε πεσει 2 ωρες και σε κινηση.Δε καιει πολλα παλι καλα.
-
Kι εγώ σας βλέπω
-
7,72 lt/100
Έχω το 1.2 με 86 ίππους και λάστιχα μαμά διάστασης 195/50/15.Πως οδηγείς;;;;
Εγώ με το 206 σήμερα φουλάρισα και είδα 7,3 και είχα καιρό να δω πάνω από 7 (συνήθως τώρα τελευταία είμαι μεταξύ 6,8 και 7). Ίσως για την αύξηση φταίνε τα ελαφρώς πιο σκληρά αμορτισέρ που με κάνουν να πιέζω λίγο πιο πολύ ή το ότι τώρα τελευταία οδηγώ τη Νίτσα πολύ και ξεδίνω με το 206...
1,6 110ps λάστιχο 195/50/15.
Δεν ξέρω, γενικά το Υ δεν είναι οικονομικό, ειδικά όταν το πιέζεις. Επιπλέον, πρέπει να παίζει σίγουρο ρόλο το γκάζι με ντίζα, ενώ το δικό μου έχει και αρκετά κοντό κιβώτιο. Δηλαδή, στο ταξίδι είναι διαρκώς πάνω από 4500 στροφές.
Επίσης, το 206 σου έχει πολύ οικονομικό μοτέρ, το ίδιο με της Xsara του πατρός μου.
-
Εγώ πια δεν ξέρω τι να πρωτοδώ...
Ναι... το 206 είναι αρκετά οικονομικό. Πιστεύω πως είναι ο συνδυασμός σχετικά ροπάτου κινητήρα με σχετικά ελαφρύ αμάξωμα... Σε πλήρη αντίθεση με τη Νίτσα που ο 1,5 τόνος της χρειάζεται κανα δυο πετρελαιοπηγές αν αποφασίσεις να προσπαθήσεις να κινηθείς σβέλτα. Στο τέλος βέβαια, βλέπεις ότι δεν το καταφέρνεις, οπότε ηρεμείς, οδηγείς σαν νταλικιέρης και πετυχαίνεις μία φυσιολογική κατανάλωση...
Τελικά έχω καταλήξει ότι για οικονομία σε όλες τις συνθήκες (εξαιρείται η πόλη) χρειάζεσαι μακρύ κιβώτιο και ροπή για να καλύπτει τα κενά... Γι' αυτό και οι tsi καίνε λίγο... Δεν χρειάζεται να τους πιέζεις.
Με το 206 το αρνητικό ρεκόρ κατανάλωσης που έχω πετύχει ΔΕΝ ήταν στην πίστα, αλλά μία φορά που έκαψα 1/4 του ρεζερβουάρ όπως συνήθως και 1/4 με 5 άτομα και σταθερή ταχύτητα 170χαω (ε.ο. Θεσ/νίκης - Κατερίνης χωρίς ιδιαίτερη κίνηση) όπου είδα 12...
-
εχω την μεγαλυτερη καταναλωση απο ολα τα 122αρια στο sportmonitor ,απο ολα τα 160αρια εκτος απο εναν και μονο 5 gti εχουν παραπανω απο μενα Τελικα πρεπει να του πινω το αιμα
-
Καλησπέρα,
Μέτρηση κατανάλωσης σήμερα (χωρίς φουλάρισμα), σύμφωνα με τις ενδείξεις του BC και του Navi (iGO 8 ) έχουμε:
Χιλιόμετρα: 354 (ένδειξη Navi)
Μ.Ο Ταχύτητας: 118Κm/h (ένδειξη Navi)
Max Speed: 211Km/h GPS (ένδειξη Navi), κοντερίσια 220+
Μ.Ο Κατανάλωσης: 6,3l/100Km (ένδειξη CC)
Διάρκεια Ταξιδιού: 2h 56' (ένδειξη Navi)
Διαδρομή: Monchengladbach - Mahneim (Autobahn)
Τρόπος οδήγησης: Άκρως επιθετικός, με ψιλο-κόντρες σε όλη τη διαδρομή (με Ε280 new, Audi A4 2.0 Tdi, Audi Q5 2.7 Tdi, VW Golf GTi), πουθενά χρήση CC φυσικά.Πολύ ικανοποιημένος φυσικά......beat that if you can.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
και του Navi (iGO έχουμε:
Max Speed: 211Km/h GPS (ένδειξη Navi), κοντερίσια 220+Διάρκεια Ταξιδιού: 2h 56' (ένδειξη Navi)
τι navi εχεις;
το προγραμματακι αυτο το ειχε, ή το εβαλες εσυ; -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
και του Navi (iGO έχουμε:
Max Speed: 211Km/h GPS (ένδειξη Navi), κοντερίσια 220+Διάρκεια Ταξιδιού: 2h 56' (ένδειξη Navi)
τι navi εχεις;
το προγραμματακι αυτο το ειχε, ή το εβαλες εσυ;To Navi είναι το Becker Traffic Assist 7827, το οποίο έχω 'σπάσει' κι έβαλα μέσα παράλληλα και 2ο Navi Software, το iGO8, και δουλεύω όποιο θέλω.......φυσικά το iGO 8 είναι πολύ καλύτερο και με πολύ περισσότερες επιλογές....
-
Καλημέρα.
Μέση κατανάλωση BC 7.1 στα πρώτα 800 km κυρίως εκτός πόλης λόγω στρωσίματος.
Η τιμή του BC είναι πολύ κοντά σε αυτή που υπολόγισα(7.02) απόκλιση μικρότερη του 0.1
Ενδεικτικές καταναλώσεις:
Ν.Φιλαδέλφεια - Άγιος Στέφανος - Ν.Φιλαδέλφεια : 5.4
Πατήσια - Βαρνάβας - Πατήσια: 6
Άγιος Ελευθέριος - Κορωπί(μέσω Αττικής οδού) - Βάρη - Φάληρο- Αθηνών Λαμίας - Άγιος Ελευθέριος : 6.1
Αθήνα - Κόρινθος - Αθήνα: 6.3 (μέγιστη ταχύτητα 140 , κυρίως πήγαινα με 120)Μέγιστη κατανάλωση σε αστική διαδρομή με μεγάλο μέρος της μποτιλιαρισμένο 11.1
Όλες οι διαδρομές έγιναν μέρα με ανοιχτό κλιματισμό.
Καύσιμο: απλή αμόλυβδη -
Διακοπές στη Ζάκυνθο, μρ φουλ εξοπλισμό, με απόλυτα μεικτή χρήση, κατανάλωση 6,63!! Μέτρηση για 1000χλμ περίπου.
Ταξίδια σε Α/Δ με 160+ , κατανάλωση 7,04!
Μια χαρά το 306 μου! φτου, φτου!!
-
Ρεκόρ (προς τα πάνω όμως ) στο θέμα της κατανάλωσης για το Α3 μου.
Κατανάλωση: 13,2lt/100km Πάτρα-Αθήνα.
Μέση ωραία ταχύτητα... 132km/h
(την ταχύτητα την είδα μετά που έφτασα σπίτι και χάζευα τι έγραψε το BC για τη διαδρομή-ταξίδι).Απόσταση: 223,6km (από σπίτι σε σπίτι).
ΥΓ:κάποιος να μου πάρει το δίπλωμα που είμαι αλήτης γκαζόβιος και κοντράκιας...
ΥΓ2:Να πάρει το δίπλωμα όμως και στην Ε46 coupe με πινακίδα ***-7007, με την οποία ήρθαμε μαζί από Πάτρα μέχρι την διασταύρωση με την εθνική οδό Τριπόλεως.
ΥΓ3:Άσχετο αλλά εντύπωση μου έκανε πώς πήγαινε η 3άρα (η οποία δεν έγραφε τίποτα πίσω).Πηγαίναμε ψιλο-κόπιες με μικρές τάσεις αυτή να πηγαίνει ελαφρώς πιο γρήγορα. -
Καλησπέρα,
Μέτρηση κατανάλωσης σήμερα με φουλάρισμα, σύμφωνα με τις ενδείξεις του BC και του Navi (iGO 8 ) έχουμε:
Χιλιόμετρα: 1001
Καύσιμο: 59 Λίτρα Aral Diesel Plus
Μ.Ο Κατανάλωσης: 5,86l/100Km
Μ.Ο Ταχύτητας: 124,8Κm/h (ένδειξη CC)
Max Speed: 214Km/h GPS (ένδειξη Navi), κοντερίσια 225+
Μ.Ο Κατανάλωσης: 5,9l/100Km (ένδειξη CC)
Διάρκεια Ταξιδιού: 8h 08' (ένδειξη Navi)
Διαδρομές: Monchengladbach - Mahneim, Manheim - Stuttgart - Manheim, Manheim - Monchengladbach
Τρόπος οδήγησης: Άκρως επιθετικός, με υψηλές ταχύτητες (άνω των 150Km/h) σε όλες τις διαδρομές και επί μακρό χρονικό διάστημα, όταν δεν υπήρχε κίνηση φυσικά, χωρίς χρήση CC.Diesel Ruelzz...
ΥΓ @Κάβουρα: Παρατηρώ πως οι τούρμπο κινητήρες του Group VW - Audi έχουν χαμηλές καταναλώσεις όταν τα οχήματα οδηγούνται αργά-χαλαρά (λόγω άφθονης ροπής βέβαια) και εκτόξευση κατανάλωσης όταν οδηγούνται επιθετικά. (Έχουμε σχεδόν παραπλήσιο Μ.Ο ταχύτητας, αλλά έως εκεί οι ομοιότητες.... )
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽