-
Νομίζω ότι η όλη ιστορία με τα Λιμανάκια παραπήρε έκταση, το θέμα συζητήθηκε μέχρι θανάτου, κηδείας, σήψεως, εκταφής και εναπόθεσης των οστών του στο οστεοφυλάκιο.
Κατά τη γνώμη μου, όποιος περιορίζει την οδηγική του εμπειρία στα Λιμανάκια και στη Βούτα είναι φλώρακας του κερατά. Εκεί που πραγματικά λέει είναι στα στροφιλίκια.
Γι'αυτό και ξεκινώ θέμα για στροφιλίκια που ξέρουμε κοντά στις πόλεις που μένουμε. Διαδρομές προκλητικές, όμορφες, που να χαίρεσαι να τις κουτρουβαλάς. Ό,τι ξέρετε, ρίχτε το.
Ως Κρητίκαρος πια (Εμμανουήλ, πάρε τηλέφωνο στο κινητό να σου πω νέα), αρχίζω από διαδρομές στο νομό Χανίων.
- Χανιά-Μεγάλα Χωράφια-Μαλάξα-Ξυλοκαμάρα (η ραλλίστικη διαδρομή). Στρίβετε δεξιά για Μεγάλα Χωράφια από εθνική Χανίων-Ρεθύμνου. Τίποτα το τρομερό από φυσική ομορφιά, αλλά αρκετά προκλητική και στενή. Έχετε τ'αμέντε σας όμως για τα ωζά καθώς θα κουτρουβαλάτε από Μαλάξα.
Δυσκολία: 4.5/10
Ποιότητα ασφάλτου: 5/10
Φυσική ομορφιά: 6/10- Χανιά-Ομαλός. Ωραίο στροφιλίκι. Προσοχή μόνο σε κάτι ύπουλες φουρκέτες, μπορεί να φύγετε με μούτρα στην κατεβασιά (επιστρέφοντας). Έχει επίσης κάτι διαπλατυσμένα τμήματα με πιο ομαλή και καλή άσφαλτο, τα οποία είναι, κατά τη γνώμη μου, τελείως φλώρικα. Όσο πλησιάζετε όμως προς Ομαλό, αρχίζουν τα προβλήματα, με άσχημες λακούβες που μπορεί να σας διαλύσουν τα ζαντολάστιχα, γι'αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ. Επίσης στο Φουρνέ (στην αρχή της διαδρομής) παίζουν κάτι λακούβες και θέλει προσοχή. Τη νύχτα, έχετε τ'αμέντε σας για στρουμφ, κάνουν περιπολίες με τα τζιπ τους για να βρουν όπλα και ναρκωτικά. Για να επιστρέψετε στα Χανιά, κάνετε μεταβολή στον Ομαλό κι αρχίζετε το κουτρουβάλημα. Αν συνεχίσετε παραπέρα, φτάνετε εκεί που παρκάρουν όλοι και συνεχίζουν ποδαρόδρομο στο Φαράγγι τση Σαμαριάς.
Δυσκολία: 3.5/10
Ποιότητα ασφάλτου: 3.5/10
Φυσική ομορφιά: 7/10- Μάλεμε-Ξαμουδοχώρι-Ντερές
Αν εξαιρέσουμε την ελεεινή σήμανση, είναι φοβερή διαδρομή. Στα πιο πολλά σημεία της στενή, έχει πολύ λίγα σημεία με κακή άσφαλτο, αλλά έχει αρκετές ζόρικες στροφές. Ό,τι πρέπει για ράλλυ και κρίμα που η ΑΛΑ Χανίων δεν την έχει κοιτάξει. Είναι φανταστική, πολύ τεχνική και πατημένη.
Δυσκολία: 5.5/10
Ποιότητα ασφάλτου: 7/10
Φυσική ομορφιά: 7/10Θα σας πω κι άλλες στη συνέχεια. Εν τω μεταξύ, τι κάθεστε; Αρχίστε!
-
Νομίζω ότι η όλη ιστορία με τα Λιμανάκια παραπήρε έκταση, το θέμα συζητήθηκε μέχρι θανάτου, κηδείας, σήψεως, εκταφής και εναπόθεσης των οστών του στο οστεοφυλάκιο.
Κατά τη γνώμη μου, όποιος περιορίζει την οδηγική του εμπειρία στα Λιμανάκια και στη Βούτα είναι φλώρακας του κερατά. Εκεί που πραγματικά λέει είναι στα στροφιλίκια.
Γι'αυτό και ξεκινώ θέμα για στροφιλίκια που ξέρουμε κοντά στις πόλεις που μένουμε. Διαδρομές προκλητικές, όμορφες, που να χαίρεσαι να τις κουτρουβαλάς. Ό,τι ξέρετε, ρίχτε το.
Ως Κρητίκαρος πια (Εμμανουήλ, πάρε τηλέφωνο στο κινητό να σου πω νέα), αρχίζω από διαδρομές στο νομό Χανίων.
- Χανιά-Μεγάλα Χωράφια-Μαλάξα-Ξυλοκαμάρα (η ραλλίστικη διαδρομή). Στρίβετε δεξιά για Μεγάλα Χωράφια από εθνική Χανίων-Ρεθύμνου. Τίποτα το τρομερό από φυσική ομορφιά, αλλά αρκετά προκλητική και στενή. Έχετε τ'αμέντε σας όμως για τα ωζά καθώς θα κουτρουβαλάτε από Μαλάξα.
Φυσική ομορφιά: 6/10- Χανιά-Ομαλός. Ωραίο στροφιλίκι. Προσοχή μόνο σε κάτι ύπουλες φουρκέτες, μπορεί να φύγετε με μούτρα στην κατεβασιά (επιστρέφοντας). Έχει επίσης κάτι διαπλατυσμένα τμήματα με πιο ομαλή και καλή άσφαλτο, τα οποία είναι, κατά τη γνώμη μου, τελείως φλώρικα. Όσο πλησιάζετε όμως προς Ομαλό, αρχίζουν τα προβλήματα, με άσχημες λακούβες που μπορεί να σας διαλύσουν τα ζαντολάστιχα, γι'αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ. Επίσης στο Φουρνέ (στην αρχή της διαδρομής) παίζουν κάτι λακούβες και θέλει προσοχή. Τη νύχτα, έχετε τ'αμέντε σας για στρουμφ, κάνουν περιπολίες με τα τζιπ τους για να βρουν όπλα και ναρκωτικά. Για να επιστρέψετε στα Χανιά, κάνετε μεταβολή στον Ομαλό κι αρχίζετε το κουτρουβάλημα. Αν συνεχίσετε παραπέρα, φτάνετε εκεί που παρκάρουν όλοι και συνεχίζουν ποδαρόδρομο στο Φαράγγι τση Σαμαριάς.
Αν εξαιρέσουμε την ελεεινή σήμανση, είναι φοβερή διαδρομή. Στα πιο πολλά σημεία της στενή, έχει πολύ λίγα σημεία με κακή άσφαλτο, αλλά έχει αρκετές ζόρικες στροφές. Ό,τι πρέπει για ράλλυ και κρίμα που η ΑΛΑ Χανίων δεν την έχει κοιτάξει. Είναι φανταστική, πολύ τεχνική και πατημένη.
Φυσική ομορφιά: 7/10Θα σας πω κι άλλες στη συνέχεια. Εν τω μεταξύ, τι κάθεστε; Αρχίστε!
-
-
(Νομός Αττικής)
Λαύριο - Πόρτο Ράφτη μέσω Κουβαρά (ή και αντίστροφη φορά )
Πανέμορφος δρόμος, σχετικά μικρή απόσταση, αλλά περνάει μέσα από δάσος με πυκνή βλάστηση. Εχει δύο εκπληκτικές φουρκέτες, αν και με σαθρή άσφαλτο, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα του ο δρόμος έχει καλό στρώμα. Μειώστε σε 15-20 (και πολλά λέω) περνώντας μέσα από το χωριό του Κουβαρά, κυκλοφορούν παιδιά και γέροι. Επίσης παρατηρήστε πώς έχει διατηρηθεί η γραφικότητα του χωριού (θυμίζει χωριό στον Παρνασσό).
Κατηφορίστε με άνεση, δεν έχει πολύ κίνηση (ειδικά το χειμώνα). Προσοχή στην 'Πηγή', έχει δεξιά στροφή 90 μοιρών και σχετικά γρήγορο Sάκι, αλλά έχει 4 σπίτια οπότε καλό είναι να φυλάγεστε. Μετά από εκεί γκαζώστε και απολαύστε!
Εχει και κάποιες πολύ όμορφες εκκλησίτσες και μοναστήρια στην περιοχή (χαρακτηριστικό γενικά των Μεσογείων).
Με μεγάλη προσοχή και γρήγορα αντανακλαστικά γενικώς.
Δυσκολία: 3,5/10
Ποιότητα ασφάλτου: 4/10
Φυσική ομορφιά: 6/10ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ!!!
Επίσης, καλό είναι να ακολουθείτε τους ντόπιους που ξέρουν το δρόμο, αλλά όταν τους βλέπετε να φρενάρουν, μη νομίζετε ότι πρέπει να τους φτάσετε ή και να τους προσπεράσετε. Φρενάρουν για κάποιο λόγο που εσείς δεν ξέρετε, αλλά αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά (πχ στένεμα δρόμου, κλαδιά στο δρόμο, ζώα παντός είδους κλπ).
-
Πολύ ωραίο thread scullone (πώς τα λες έτσι ρε!)
Νομός Αττικής,
Νέα Μάκρη μέσω Πεντέλης.
Καθώς διασχίζεις τη λεωφόρο Δημοκρατίας στα Μελίσσια, στρίβεις αριστερά, για το κρυφό σχολειό/αστεροσκοπείο κλπ και ανηφορίζοντας ακολουθείς τις πινακίδες για Μαραθώνα/Νέα Μάκρη.
Η διαδρομή ανεβαίνει το όρος Πεντέλη, περνάει από την Πηγή και τη σπηλιά του Νταβέλλη. Μπορείς να σταματήσεις να πιείς νερό (δροσερό και γάργαρο) ή να θαυμάσεις την απεριόριστη θέα της Αθήνας στα πόδια σου από κάποιο πλάτωμα. Συνεχίζεις και αρχίζεις να νοιώθεις πως το αυτοκίνητο τσουλάει σε κατηφόρα, ενω εσύ βλέπεις ανηφόρα μπροστά σου (το παράδοξο της Πεντέλης). Μετά όντως αρχίζεις την κατηφόρα, με πιό έντονες στροφές αυτή τη φορά, από την άλλη πλευρά του βουνού (προς το Διόνυσο). Σε κάποιο σημείο ο δρόμος διασταυρώνεται και συνεχίζει ο ένας για Μπάλλα, Δροσιά κλπ και ο άλλος για Νέα Μάκρη. Και οι δύο ωραίοι, με αρκετές στροφές, αλλά και εύκολοι παράλληλα. Προσοχή μόνο, κοντά σε αυτή τη διασταύρωση υπάρχουν δύο φουρκέτες αρκετά στενές. Περάστε τις προσεκτικά γιατί ο δρόμος είναι διπλής κατευθύνσεως, προφανώς!Δυσκολία: 4.5/10
Φυσική Ομορφιά: 8.5/10
Ποιότητα Ασφάλτου: 7/10 (στο βουνό πολύ καλή, μετά στη Ν. Μάκρη μας τα χαλάει λίγο, έργα! )
-
Με την ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ πως οι διαδρομές που αναφέρονται είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ
δρόμοι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ , θα επανέλθω !!!!!Θέλω όμως τα παραπάνω να τα κάνουν edit στα posts τους οι προλαλήσαντες !!!!!!!!!!!!!!
Αποστόλης.
-
skulonneeeeeee???ποτε θα σε παω μια βολτα??
κανονισουμε να παμε κανενα tour εμεις οι δυτικοι -
Καλή ιδέα nickred. Να φέρουμε και τους μουρλούς τον Fiestapower και τον Dourou.
-
Έχουμε και λεμε:
Άγιος Μερκούρης, δηστυχώς οι ποιότητα του δρόμου πάει απ' το κακό στο χειρότερο.
Πάρνηθα χωρίς σχόλια.
Δερβενοχώρια που ήταν η αγαπημένη μου πέρσι το καλοκαίρι. Ανεβαίνουμε Χασιά και ακολουθούμε τον δρόμο για Δερβενοχώρια ο οποίος είναι η ειδική Φυλή που στο τέλος έχει μια τεράστια ευθεία και καταλήγει στην διασταύρωση που αριστερά πάει για Στεφάνη κι απο εκεί για Ελευσίνα αλλά προσοχη γλυστράει περισσότερο απ' τη Φυλή και έχει αρκετή κίνηση. Δεξιά ειναι το χωριό Σκούρτα και από αυτό μέχρι το Κλειδί έχει ένα πολύ ωραίο κομμάτι που με μέτρια άσφαλτο και ελάχιστη κίνηση. Εγώ αφού κάνω κανα δυο φορές αυτό το κομμάτι κατηφορίζω προς Οινόφυτα μέσω Αγ Θωμά από ένα στριφτερό αλλά πολύ γλιστερό και στενό δρόμο και κατεβαίνω για καφέ Ωροπό και ανηφορίζω από Μαρκόπουλο για Μαλακάσα περνάω χαλάρα τον Μερκούρη που έχει γίνει σπαστήρι κι από εκεί σπίτι -
Βρε παιδιά, το ξέρουμε ότι οι δρόμοι είναι δημόσιοι... Ήμαρτον πια! έχουμε φλωρέψει τελείως ή νομίζουμε ότι απευθυνόμαστε σε ηλίθιους και πρέπει να τους αρχίσουμε απ'το ΒΟΥ-ΑΒΑ;
-
-Αχλαδοκαμπος (Κολοσουρτης για τους γνωριζοντες).Πολλα πεταλα ,καλο οδοστρωμα,ομορφη θεα οταν κατεβαινεις .Αυτη την εποχη εχει λιγη κινηση αλλα το καλοκαιρι αρκετη.Προσοχη στους τουριστες και σε αυτους που πηγενουν πρωτη φορα ,σταματουν να δουν την θεα ΠΑΝΩ στα πεταλα.Οι στροφες του δεν συνχωρουν ,αν κανεις λαθος δεν αγοραζεις οικοπεδο αλλα γκρεμο.
-Μυλοι-Αστρος-Λεωνιδιο. Πολλες στροφες ,διπλα στη θαλασσα,με αρκετα καλο οδοστρωμα(μου το εχουν πει δεν εχω περασει τα 2 τελευταια χρονια).
-Αστρος -Μελιγου-Καστρι-Τριπολη.Περασα περυσι το καλοκαιρι μεσημερι, μια καταπληκτικη διαδρομη μεσα σε δεντρα ,και εκανε κρυο !!!!!-Αν και οι Αθηναιοι θα την ξερετε καλλυτερα Παρνηθα, μεχρι πανω ομως οχι μεχρι το καζινο.Την πρωτη φορα που ανεβηκα ηταν Ιανουαριος (λιγο χιονι και αρκετη ομιχλη πανω απο το καζινο)με λεωφορειο της Π.Α.(εγω οδηγουσα).Οταν ηρθα παλι Αθηνα μετα απο 2 μηνες ανεβηκα με την JULIA .Απλα υπεροχη διαδρομη.
Προσοχη θελει αυτη την εποχη στους επαρχιακους δρομους γιατι πολλοι σταματουν οπου βρουν για να μαζεψουν χορτα!!Μην γελατε ,ξερεις τι ειναι να περνεις τυφλη στροφη και να ερχεσαι φατσα-μπατσα με παρκαρισμενο YARIS μεσα στην μεση του δρομου του οποιουι η οδηγος μαζευει χορτα στο βουνο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Προσοχη θελει αυτη την εποχη στους επαρχιακους δρομους γιατι πολλοι σταματουν οπου βρουν για να μαζεψουν χορτα!!Μην γελατε ,ξερεις τι ειναι να περνεις τυφλη στροφη και να ερχεσαι φατσα-μπατσα με παρκαρισμενο YARIS μεσα στην μεση του δρομου του οποιουι η οδηγος μαζευει χορτα στο βουνο;Θυμάμαι ένα άρθρο του ΚΚ που έλεγε για κάτι αντίστοιχο... 'Κι αν νομίζετε ότι εσείς μπορείτε να αποτρέψετε ένα MGF (πισωκίνητο με κινητήρα στη μέση) από το να κάνει τετακέ όταν ακριβώς επάνω στη στροφή βρίσκεστε αντιμέτωποι με φορτηγό που έχει κλείσει το δρόμο, γελιέστε!'
-
skullone: τι λες?να το κανονισουμε???
θα ηταν ενδιαφερουσα συναντηση -
Apo Xalkida pros Ag.Ioannh Rosso.....
Fantastiki diadromi/asfaltos/strofes/tavernes.... -
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Apo Xalkida pros Ag.Ioannh Rosso.....
Fantastiki diadromi/asfaltos/strofes/tavernes....Πραγματικά καλή την έχω κάνει και μάλιστα άνοιξη τέτοια εποχή περίπου.
Φαντάζομαι είναι η καλύτερη εποχή. -
Η αγαπημένη μου είναι η παλιά Εθνική οδός Αθηνών-Θήβας.
Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια όλο και αυξάνεται η κίνηση σε αυτό το δρόμο, οπότε κάποια νταλίκα θα σε πάει καροτσάκι όλη τη διαδρομή.
Επίσης δέν είναι φωτισμένος ο δρόμος, οπότε δεν ενδείκνεται για νύχτα, εκτός αν θυμάσαι απ έξω όλες τις στροφές.
-
Ο χρήστης nickred έγραψε:
skullone: τι λες?να το κανονισουμε???
θα ηταν ενδιαφερουσα συναντησηΚαλή ιδέα. Στείλε pm.
-
Η παλιά εθνική οδός Χανίων-Ρεθύμνου είναι πολύ καλή επίσης (τώρα βγάζει κάπου πριν απ'τη Γεωργιούπολη) και σχετικά πατημένη και εύκολη.
Δυσκολία: 2.5/10
Φυσική ομορφιά: 7/10 -
Έδεσσα - Καστοριά.
Εντάξει, δεν είναι 'κοντά μου' αλλά είναι από τις ομορφότερες διαδρομές που έχω κάνει στην Ελλάδα. Δύο ώρες στροφιλίκι με φαρδύ δρόμο, μέτρια προς καλή άσφαλτο, στροφές όλων των ειδών, καλή ορατότητα στις στροφές και ελάχιστη κίνηση. Περνά μέσα από αρκετά δάση. Θα συναντήσετε πολλά αυτοκίνητα με αλβανικές πινακίδες και τζιπ με αγριωπούς συνοριακούς φρουρούς, οι οποίοι προφανώς δεν θα ασχοληθούν με εσάς.
Δυσκολία: 6/10
Ποιότητα ασφάλτου: 6/10
Φυσική ομορφιά: 8/10 -
Δελφοι-Αντιρριο οπως και Αραχωβα-Αντιρριο.
Σαφως καλυτερο οδοστρωμα απο Δελφους.
Κλασσικη διαδρομη κυριως για βραδυ ομως να μην εχει κινηση με ποικιλια στροφων, κλισεων κλπ. Δεν συγχωρει λαθη και ιδιαιτερα μετα την Ιτεα η ασφαλτος ειναι γυαλι οσο και αν νομιζεις οτι μολις στρωθηκε.
Με βροχη το σκηνικο ειναι τελειως φρικη και τα ορια ισχυουν σωστα!!!
Αν μαθεις τις στροφες ειναι αψογα. Τα λαθη πληρωνονται ακριβα.Δυσκολια 7/10
Ασφαλτος 3/10
Τέλειες Διαδρομές κοντά μας