-
Οι επιφυλαξεις μου για το RX-8 είναι γνωστές σε όσους παρακολουθούν το συγκεκριμένο thread. Παρόλαυτα και επειδή τελικά πολλοί απ όσους αγαπάμε τα αυτοκίνητα αποφασίζουμε περισσότερο με την καρδιά και λιγότερο με το μυαλό μας, θα θελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες (απολύτως υποκειμενικές) εντυπώσεις μου από μια μικρή βόλτα με το RX-8.
Ξεκινώντας από μέσα … Το αυτοκίνητο αποπνέει έναν αέρα πολυτέλειας και ποιότητας που δύσκολα συναντά κανείς. Η παραμικρή λεπτομέρεια δείχνει να έχει προσεχθεί στο μέγιστο βαθμό, και το όμορφο εσωτερικό του σου μεταφέρει μια πολύ ζεστή αίσθηση hitech εργονομικής “φωλιάς”. Τριγμοί και κραδασμοί από τον κινητήρα είναι πρακτικά ανύπαρκτοι ενώ πλήρεις σχεδόν είναι και η απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους. Οι χώροι επιβατών είναι αρκετοί για τέσσερα μεσαίου αναστήματος άτομα, αλλά ο χώρος αποσκευών είναι μέτριος και καθόλου πρακτικός (μικρό άνοιγμα και ψηλό κατώφλι φόρτωσης).
Η ανάρτηση του είναι απροσδόκητα άνετη, μάλλον μαλακή θα την χαρακτήριζα, και οι κλίσεις του, πολύ καλά ζυγισμένου αμαξώματος, ακόμα και με μικρές ταχύτητες είναι εμφανείς.
Το τιμόνι του δείχνει πολύ καλό και πληροφοριακό, ενώ πολύ θετικός και ακριβείς δείχνει να είναι και ο επιλογέας ταχυτήτων (σε νορμάλ χρήση όλα αυτά)
Ο κινητήρας του ξενίζει με την ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του, την ελαστικότητα και την γραμμικότητα του, όμως η έλλειψη δύναμης χαμηλά είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς (προφανώς δεν τον ξέσκισα, για να ξέρω τι γίνεται ψηλά).
Τα φρένα του σε κανονική χρήση μου φάνηκαν καλά αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Το προσωρινό (εν αναμονή ενός πληρέστερου test drive) και πολύ παράξενο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι το εξής:
Το αυτοκίνητο είναι με μια κουβέντα αξιαγάπητο. Μου έδωσε μια τόσο γλυκιά και τρυφερή αίσθηση που νομίζω ότι οδηγώντας το θα με άφηνε παγερά αδιάφορο αν το Civic Type-R μου έριχνε καρότσες στις ρεπρίζ ή αν το S2000 είναι 2 φορές πιο γρήγορο στον περιφερειακό του Σουνίου. Αν λειτουργούσα τελείως συναισθηματικά θα το είχα ήδη παραγγείλει.
Τελικά με ένα παράξενο και μαγικό τρόπο, το ίδιο το αυτοκίνητο κάνει τις ορθολογικές ενστάσεις να υποχωρούν, σε κάνει να ξεχνάς την πιθανή αναξιοπιστία και τα τερτίπια του wankel, την υψηλή κατανάλωση, και την έλλειψη τεχνογνωσίας συντήρησης του συγκεκριμένου κινητήρα στην Ελλάδα και απλά σε αναγκάζει να παραδοθείς στο μουρμουρητό του κινητήρα του και τις νωχελικές κινήσεις του αμαξώματος.
Δε μου λέτε φίλοι συνφορουμιστές, μπας και έχω αρχίσει και τα χάνω ή μήπως έχει συμβεί και σε εσάς κάτι αντίστοιχο (όχι κατ ανάγκην με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο)?
Ευτύχης
-
Ευτύχη...
Νομίζω δεν θα μπορούσε να περιγραφτεί καλύτερα η αύρα ενός αυτοκινήτου !!!
Και τελικά αυτή η αύρα είναι που κάνει ένα αυτοκίνητο να σου μιλάει στη ψυχή , να είναι ξεχωριστό !
Δεν είσαι ο μόνος
Και το τρελλό ξέρεις ποιό είναι ; ότι όταν με ρωτάει κάποιος φίλος τη γνώμη μου γιά το αυτοκίνητο που σκέφτεται να αγοράσει , του απαντώ με ορθολογικά και τεχνοκρατικά κριτήρια , εγώ όμως περιέργως κάθε άλλο παρά σε αυτά βασίστηκα στις μέχρι τώρα αγορές μου -
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Δε μου λέτε φίλοι συνφορουμιστές, μπας και έχω αρχίσει και τα χάνω ή μήπως έχει συμβεί και σε εσάς κάτι αντίστοιχο (όχι κατ ανάγκην με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο)?
Ευτύχης
Με το συγκεκριμένο, με το συγκεκριμένο!
Που να το σκιζες κι όλας και ν'ακουγες τους ρότορες στις 8+
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Που να το σκιζες κι όλας και ν'ακουγες τους ρότορες στις 8+
Πάνω στο θέμα, ήμουν χθες το βράδυ στην Αργυρούπολη και κάποια στιγμή πέρασε ένα RX-7 κόκκινο με εξάτμιση σεβαστών διαστάσεων (βλ. μπουρί), φορτώνοντας 2η-3η-4η-5η (μεγάλη ευθεία, σε παράλληλη της Βουλιαγμένης)... 4 άτομα μείναμε έτσι και κοιτάζαμε:
Σαν jet ακουγόταν! (πώς ήταν εκείνο το Evo VI makkinen edition στο τελευταίο track day? Αλλά στο πιο άγριο...)
-
kai telika...paei to rx8 gia mena oristika...prin 4 meres pariggeila 330coupe...me kerdise i beba kai o exakilindros....s ayto epaixe poli megalo rolo enas tipas pou parkare to rx8 exw apo tin bmw spanos kai to poulouse meta apo 2 mines opws elege logw ekneyristikotatis katanalwsis kai anaxiopistias twn sinergeiwn kai ithele na paraggeilei z4 2.5...gia allous ekana kala ,gia allous oxi...makari na eixa ta fraga na valw kai smg epanw...tha itan to apolito...
pantws eimai fan tou rx8 kai epimenw na ftiaxoume to fanclub... -
Kαλορίζικη η μπέμπα !
Πολύ πολύ καλή επιλογή.
Να τη χαρείς και να την...καθαρίζεις συχνά -
Επίσης να μας πεις όταν κάνεις το πρώτο service αν έχει αλλάξει κάτι στη BMW στην Ελλάδα από τότε που ήρθε η BMW Ελλάς Α.Ε. και ποιο συνεργείο - αντιπροσωπεία αξίζει. Εγώ πάντως 2 έχω δοκιμάσει και τα 2 ήταν του Golum. Έχω επισκεφτεί 4-5 αντιπροσωπείες-service της Opel στην Αθήνα και οι 2 της BMW δε συγκρίνονται ούτε με τη χειρότερη της Opel. Κρίμα και πάλι κρίμα γιατί το αμάξι πετάει (μια 520) !!!
-
Και εγω ειχα κανει προ καιρου ενα test drive,γενικά εμεινα πολυ ικανοποιημένος γιατι περίμενα να δω άλλα πράγματα,
Περίμενα να δω ένα αμάξι με αναρτήσεις-βάσανο,ήταν ανετοτατο.(+)
Περίμενα θόρυβο κινητήρα αντάξιο των επιδόσεων,αυτός γουργούριζε!(+)
Περίμενα μηδενικές κλίσεις,είχε κλίσεις επιβατικού σχεδόν.(-)
Τα φρένα του δεν με εντυπωσιασαν,ούτε με απογοήτευσαν (ο)
Το εσωτερικό του απλώς τέλειο,αψογο κτλ (+) -
No rotor, NO motor.-
-
Kalorizikh h BMW!!Oso gia to fanclub na doume ti mporei na kanoume twra pou eimai ellada.
Ο χρήστης treloagori έγραψε:
kai telika...paei to rx8 gia mena oristika...prin 4 meres pariggeila 330coupe...me kerdise i beba kai o exakilindros....s ayto epaixe poli megalo rolo enas tipas pou parkare to rx8 exw apo tin bmw spanos kai to poulouse meta apo 2 mines opws elege logw ekneyristikotatis katanalwsis kai anaxiopistias twn sinergeiwn kai ithele na paraggeilei z4 2.5...gia allous ekana kala ,gia allous oxi...makari na eixa ta fraga na valw kai smg epanw...tha itan to apolito...
pantws eimai fan tou rx8 kai epimenw na ftiaxoume to fanclub... -
Όλοι οι κάτοχοι βάνκελ εδώ γρήγορα:
http://www.rx7club.com/showthread.php?s ... did=276711
Eτοιμάζεται πανελλήνια συγκέντρωση στα καμένα βούρλα !!!
-
Ο χρήστης treloagori έγραψε:
pantws eimai fan tou rx8 kai epimenw na ftiaxoume to fanclub...στο ειχα πει οτι οταν εμπαινες στι μαγαζι και δοκιμαζες κιολας την 330 θα κολαγες σε αυτη.
Χαιρομαι για την επιλογη σου, ειναι ενα undercover οπλο που θα το διαπιστωσεις συντομα. Με το καλο.
το 350Ζ ως δευτερη επιλογη, αλλα γιατι να μην παρεις το τελειο αφου υπαρχει??
Αν και απορω, γιατι δε πηρες Αλφα GT?
Δε διαβαζεις το φορουμ συχνα? -
Αισθητικα και μονο,το RX-8 μου θυμιζει αποτυχημενο concept δεκαετιας '80...
-
Ο χρήστης tsoukas77 έγραψε:
Αισθητικα και μονο,το RX-8 μου θυμιζει αποτυχημενο concept δεκαετιας '80...Δεν έχεις άδικο..... όντως, κι εμένα!
Το RX8 πάντως σαν αυτοκίνητο παραγωγής το θεωρώ πετυχημένο αισθητικά για την εποχή του. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αισθητικα και μονο,το RX-8 μου θυμιζει αποτυχημενο concept δεκαετιας '80...
Δεν έχεις άδικο..... όντως, κι εμένα!
Το RX8 πάντως σαν αυτοκίνητο παραγωγής το θεωρώ πετυχημένο αισθητικά για την εποχή του.Αυτοκίνητα σαν το RX-8 πάντως πρέπει να είναι άσχημα αισθητικά για να μην τα αγοράζουν για την εμφάνισή τους ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ορισμένοι φυσικά)
-
Αλήθεια και συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί αυτό αλλά πώς πρέπει να στρώνεται ένας βάνκελ κινητήρας??
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλήθεια και συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί αυτό αλλά πώς πρέπει να στρώνεται ένας βάνκελ κινητήρας??Στον κόφτη
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αλήθεια και συγχωρέστε με αν έχει αναφερθεί αυτό αλλά πώς πρέπει να στρώνεται ένας βάνκελ κινητήρας??
Στον κόφτη
πολυ μαρεσε αυτο το τελευταιο
-
H periodos strwsimatos exei teleiwsei kai to autokinhto oso paei kai me pwrwnei perissotero!!Eidika o hxos tou meta tis 6.000 strofes einai anepanalhptos.
Hthela na rwthsw tous katoxous Rx-8 an tous exei parousiastei estw kai to paramikro provlhma.Pantws egw meta apo 3,5 mhnes pou to exw sta xeria mou den exw antimetwpisei kati. -
Giovanni,αν και μη-ιδιοκτήτης rx-8 ξέρω υπήρχε ένα recall για κιβώτιο ταχυτήτων,για περίπου 7 άτομα απο όλη την Ελλάδα
Χαίρομαι που όλα σου πανε καλά,το αμάξι είναι πολύ ωραίο και πολύ δυνατό.
Παρουσίαση και test drive Mazda RX-8