-
Υποτίθεται ότι στο data log του εγκεφάλου μπορεί να βρεθεί εάν 'έγραψε' υψηλές στροφές εξαιτίας κακού κατεβάσματος. Ούτως ή άλλως σε αυτή τη περίπτωση το πιστόνι θα έχει τα σημάδια από τις βαλβίδες επάνω του.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Υποτίθεται ότι στο data log του εγκεφάλου μπορεί να βρεθεί εάν 'έγραψε' υψηλές στροφές εξαιτίας κακού κατεβάσματος. Ούτως ή άλλως σε αυτή τη περίπτωση το πιστόνι θα έχει τα σημάδια από τις βαλβίδες επάνω του.Δεν είναι κακή σκέψη αν μπορεί να αποδειχτεί.
Ίσως , να μπορείς να χτίσεις μία υπόθεση πάνω σε τέτοια δεδομένα.
Πάντως , αν μπορείς να το λύσεις με κάποιου είδους εξωδικαστικό συμβιβασμό μάλλον θα είναι καλύτερα.
Με το 50 % (δεν ξέρω αν στο έχουν ήδη πει) θα έπρεπε αν συμφωνήσεις (δεν το βλέπω) να είναι σε τιμή κόστους και όχι σε εμπορική τιμή ώστε να είναι πραγματικά 50 % . Φυσικά δεν θα πρέπει να χρεώσει εργατικά. -
-
Στον εγκεφαλο του αυτοκινητου η αποτυπωση των στροφων ειναι σιγουρη? δεν θα επρεπε να το ελεγξουν πριν μας πουν το τελικο πορισμα τους? και πως μπορω να το ζητησω? δεν ξεκαθαρισαν με σιγουρια αν προκειται να χρεωσουν και τα εργατικα αλλα η τιμη δεν τα εχει μεσα, γιατι αρχικα ειχαν πει οτι σε περιπτωση που εχει προβλημα το μοτερ το κοστος ειναι 9χιλιαδες (8 το μοτερ + 1εργατικα). Αρχικα δεν κρυβω οτι δεν δεχομαι τετοιο συμβιβασμο, νομιζω οτι θελουν να το κλεισουν γρηγορα και χωρις πολλα πολλα... Επισης δεν κρυβω οτι απο τη μαμα Volvo περιμενα καλυτερη αντιμετωπιση...
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
έχει ενδιαφέρον να δούμε το aftersales της Volvo. Μπορείς να βρεις τι τύπο λαδιού του έβαζαν και αν είναι εντός των προδιαγραφών του manual ?.....δεν ξερω τι εβαζαν... αλλα φανταζομαι μπορω να βρω!
-
o 1.8 του S40/V50 (B4184s11) έχει
- υδραυλικές βαλβίδες ?
- καδένα ή ιμάντα εκκεντροφόρων ?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Τα δύο τελευταία που λες, τα έχω κάνει ήδη (επαναπρογραμματισμό και steering limiters). Μην σου πω χρειάζεται και στους πίσω τροχούς bump rubbers (προαιρετικά). Είμαι έτοιμος, μόνον τα ελαστικά μένουν. Οντως, κι εγώ δεν θέλω να ξεφύγω από 215/45/18. Αλλα πολύ σπάνια διάσταση. Θα πάω για kumho ecsta spt ku-31.
Βγαίνει σ'αυτη την διάσταση, έχω διαβάσει καλές κριτικές, και η τιμή του άριστη: με τα μεταφορικά, 580 ευρώ (απο Γερμανία), με φρέσκο dot (4008) σχετικά.Εντάξει, δεν είναι και τόσο σπάνια διάσταση, όσο είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ !!
Δες και εδώ για κάποιες επιπλέον επιλογές και εδώ για πολύ καλύτερη τιμή (τουλάχιστον για τα Kumho που επέλεξες...) .
Αλήθεια, τι πλάτος έχουν οι ζάντες σου ;To δευτερο site που αναφέρεις φίλε Govus έχει πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές, σχεδόν απίστευτες. Για τα kumho ku31 τα φθηνότερα που βρήκα (με μεταφορικά) ήταν από Γερμανία (4 sites) γύρω στα 550 ευρώ. Απ'αυτό το (αγγλικό) site τα βρίσκω 395 ευρώ (κατευθείαν εδώ). Μεγάλη διαφορά. Δεν ξέρω αν τρέχει κάτι το ύποπτο, αν και δεν νομίζω, διότι απ'ότι καταλαβαίνω είναι κέντρο-αποθήκη ελαστικών. Μόνο που δεν μου αναφέρουν το D.O.T. των ελαστικών. Να είσαι καλα.
-
o 1.8 του S40/V50 (B4184s11) έχει- υδραυλικές βαλβίδες ?
- καδένα ή ιμάντα εκκεντροφόρων ?
'The double overhead cams are driven by a silent chain drive, actuating the valves via mechanical tappets.
Unlike previous-generation engines, the tappets are precision-fit during assembly and require no shimming.' -
Τα διπλά υπερυψωμένα έκκεντρα οδηγούνται από μια σιωπηλή κίνηση αλυσίδων, που ωθεί τις βαλβίδες μέσω μηχανικά tappets.
Αντίθεση με προηγούμενη γενιά κινητήρων, η ακρίβεια είναι tappets τοποθέτησης κατά τη συναρμολόγηση και δεν απαιτούν shimming.άρα έχει καδένα .. μηχανικές βαλβίδες και δεν θέλουν ρύθμιση. , δεν κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να πει ο ποιητής ....
-
Τα διπλά υπερυψωμένα έκκεντρα οδηγούνται από μια σιωπηλή κίνηση αλυσίδων, που ωθεί τις βαλβίδες μέσω μηχανικά tappets.
Αντίθεση με προηγούμενη γενιά κινητήρων, η ακρίβεια είναι tappets τοποθέτησης κατά τη συναρμολόγηση και δεν απαιτούν shimming.άρα έχει καδένα .. μηχανικές βαλβίδες και δεν θέλουν ρύθμιση. , δεν κατάλαβα ακριβώς τι ήθελε να πει ο ποιητής ....
Και γαμω τις μεταφρασεις!!
Τσεκαρε το mail σου -
thanks ...
The chain drive requires no maintenance over the life of the engine.
During scheduled maintenance, the valve lash no longer requires inspection. This has been accomplished through the reduction of actuating forces through weight optimization of such elements as the valves and tappets; optimized cam contouring to avoid excessive contact forces, and the selection of optimal geometry and materials for moving parts and valve seat rings. Such
attention to detail helps to bring down the lifetime maintenance cost for the owner.Η κίνηση αλυσίδων δεν απαιτεί καμία συντήρηση κατά τη διάρκεια της ζωής της μηχανής. Κατά τη διάρκεια της σχεδιασμένης συντήρησης, το μαστίγιο βαλβίδων δεν απαιτεί πλέον την επιθεώρηση. Αυτό έχει ολοκληρωθεί μέσω της μείωσης της ώθησης των δυνάμεων μέσω της βελτιστοποίησης βάρους τέτοιων στοιχείων όπως τις βαλβίδες και tappets βελτιστοποιημένο έκκεντρο που περιγράφουν για να αποφύγει τις υπερβολικές δυνάμεις επαφών, και η επιλογή της βέλτιστης γεωμετρίας και των υλικών για τα δαχτυλίδια κινούμενων μερών και καθισμάτων βαλβίδων. Τέτοια η προσοχή στη λεπτομέρεια βοηθά να ρίξει το κόστος συντήρησης διάρκειας ζωής για τον ιδιοκτήτη.
http://www.cosworthusa.com/store/pc/vie ... ategory=20
http://home.att.net/~biker16/Duratec_HE.html
http://home.att.net/~biker16/duratec_HE_pics.html
http://video.google.com/videoplay?docid ... 0391245642εδώ ...βλέπω καθαρά ότι ο duratec, έχει καδένα
κάνω αυτές τις ερωτήσεις .... γιατί όταν είχα πάει να δω το αυτοκίνητο, ο πωλητής μου έδωσε γραπτά κιόλας, τι εργασίες κάνουν στο service .... και έλεγε ότι στα 140.000χλμ ή 7χρόνια, αλλάζουν τον ιμάντα των εκκεντροφόρων ..... τι να πω ρε παιδιά ....
επ ευκαιρίας, ξέρουμε κάποιο αξιόπιστο / δοκιμασμένο, ειδικευμένο συνεργείο για volvo ?
-
κάνω αυτές τις ερωτήσεις .... γιατί όταν είχα πάει να δω το αυτοκίνητο, ο πωλητής μου έδωσε γραπτά κιόλας, τι εργασίες κάνουν στο service .... και έλεγε ότι στα 140.000χλμ ή 7χρόνια, αλλάζουν τον ιμάντα των εκκεντροφόρων ..... τι να πω ρε παιδιά ....επ ευκαιρίας, ξέρουμε κάποιο αξιόπιστο / δοκιμασμένο, ειδικευμένο συνεργείο για volvo ?
Μηπως εννοουσε ελεγχο? Το Τ5 που δεν εχει καδενα αλλα ιμαντα τον αλλαζει στα 220000Km!! Τα διαστηματα αλλαγης δεν εχουν να κανουν απολυτα με το υλικο. Τα υπολοιπα με pm...μην κανουμε και διαφημιση..
-
τώρα που ξανα-βλέπω το χαρτί της autopoint, σχετικά με τα free-service 10 χρόνια, οι εργασίες που μου έχουν δώσει είναι για το S40/V50 1,6 . Αυτό έχει ιμάντα ....
-
τώρα που ξανα-βλέπω το χαρτί της autopoint, σχετικά με τα free-service 10 χρόνια, οι εργασίες που μου έχουν δώσει είναι για το S40/V50 1,6 . Αυτό έχει ιμάντα ....Kαι το 1.8 ιμάντα δεν έχει;Νομίζω ότι έχει ιμάντα...
-
O 1.6 ειναι ο παλιος της Ford γι αυτο και αποδιδει μονο 100 αλογα. Αυτος ισως να εχει ιμαντα. Ο 1.8 και 2.0 εχουν καδενα. Οι 5κυλινδροι εχουν ιμαντα.
Edit: Αν δειτε την γκαμα των κινητηρων βενζινης, η χρηση του νεου 1.6 της Ford θα εμπλεκε με τον 1.8. Οι προσφερομενες ιπποδυναμης καλυπτουν ολες τις αναγκες:
1.6 - 100hp
1.8 - 125hp
2.0 - 145hp
2.4i - 170hp (για καποιο λογο στο ελλαντα εφερναν μονο τον 2.4 με 140hp )
Τ5 - 230hpΒεβαια ολα αυτα ηταν καλα το 2004. Ο σημερινος ανταγωνισμος εχει κανει ολα τα ατμοσφαιρικα μη ελκυστικα (πλην παραδοσιακων εταιριων BMW/Honda), γι αυτο και εχουν πεσει οι πωλησεις παγκοσμιως. Δεν αγοραζει κανεις 1.8 με αποδοση μικροτερη ενως 1.4 τουρμπο οσο καλος κι αν ειναι. Αργησε πολυ το γκρουπ να παρει χαμπαρι τι παιζει με τα μικρα υπερτροφοδοτουμενα και να εμπλακει (τα πρωτα δειγματα αναμενοντε στην καλυτερη το σεπτεμβρη), ενω βαση της παραδοσης τους στα τουρμπο θα επρεπε να ειναι πρωτοποροι. Η κατασταση ειναι λιγο καλυτερη με τα diesel αλλα αυτα δεν ειναι διαθεσιμα στην μεγαλυτερη αγορα της Volvo, την αμερικη.
-
VolvoZeus, τι λαδάκια και με τι προδιαγαφές σου βάζουν στο service ?.... , κάθε χρόνο τα αλλάζεις ?
-
VolvoZeus, τι λαδάκια και με τι προδιαγαφές σου βάζουν στο service ?.... , κάθε χρόνο τα αλλάζεις ?Βασικα δεν ακολουθω κατα γραμμα τα σερβις της Volvo. Λαδια αλλαζω καθε 10000-15000χμ αντι για 30000 μαζι με φιλτρο (ισως και 2 φορες το χρονο) και μπουζι και φιλτρα αερα, βενζινης καθε μεγαλο σερβις (καθε χρονο) και οχι καθε 60000χμ. Βαζω castrol edge 5-30 ή magnatec 5-40 και τους τα παω εγω. Η αντιπροσωπεια φαντασου εβαζε 10-40 αν και δεν προτινεται απο την Volvo!! Καπου ειχα διαβασει οτι η εξελιξη του Τ5 εγινε χρησιμοποιοντας τα λαδια της castrol.
-
Αν κρατάνε ΜΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ 10W40 για 30.000 χλμ, δεν είναι απίθανο να σπάνε κάποιοι κινητήρες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν κρατάνε ΜΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ 10W40 για 30.000 χλμ, δεν είναι απίθανο να σπάνε κάποιοι κινητήρες.Καλα αν ειναι τοσο γκαου...παντως το 10-40 magnatec της castrol συνθετικο ειναι οπως φανταζομαι και αντιστοιχα προιοντα αλλων εταιρειων....εγω παω το λαδακι μου παντως και ειμαι (πιο) ησυχος!
Ο αδελφος πηρε τη Skoda και ρωτησε κοστος service λεγοντας οτι θα φερει εκεινος τα λαδια για να παρει την κορυφαια απαντηση οτι σε αυτη την περιπτωση θα βγει εκτος εγγυησης Κορυφαιο?
-
Στην Ελλάδα δεν φέρνουν τον 2.4i με τα 170 άλογα για να αφήσουν χώρο στο S60 2.0t με τα 180 άλογα...Τον 2.4 με τα 140 τον φέρνουν για αυτούς που θέλουν αυτόματο...πάντως θα έπρεπε εδώ και 1-2 χρόνια να έχουν φέρει και στην Ελλάδα τον 2.4 με τα 170...μια μέρα είχα δει στην Πάτρα S40 2.0Τ!!!Είανι δυνατόν;Το είχα δει πεντακάθαρα...
VOLVO FORUM