-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οκ ρε συ dstou αν ειναι να δωσεις πανω απο 30Κ για να μπαινεις στο δακτυλιο και να καις 2 λιτρα λιγοτερο, μπορεις να ρισκαρεις να φας μια φορα κληση,την οποια θα πληρωσεις απο τα λεφτα που θα σου μεινουν αγοραζοντας ενα πιο προσιτο αυτοκινητο (και αν,γιατι εγω τοσα χρονια που μπαινω δακτυλιο οποτε να ναι, κανεις δε νοιαστηκε να με γραψει)το ιδιο παει και για τις βενζινες,ειδικα αν επαιρνε picanto
δε ξερω αν εχετε παρατηρησει οτι παρα πολλοι συμπολιτες σας δε νοιαζομαστε καθολου για το δακτυλιο
αν και πλεον παιρνω μετρο!
Πολύ σωστός
-
@QsisVTS
Θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρη.
Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία δε με πείθει κι εμένα. Όπως είπε άλλος φίλος όμως είναι καλή για την πόλη όπου αποθηκεύεις την ενέργεια του φρεναρίσματος. Θέλω να πιστεύω πάντως πως σε 10 χρόνια θα υπάρχουν μικρότερες, ελαφρύτερες μπαταρίες και πιο απλά συστήματα τα οποία θα μπουν πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα, είτε αυτά είναι ντίζελ, ατμοσφαιρικά, τούρμπο.Καλα Νόντα, το link είναι ύμνος στον σαλίγκαρο σκρουτζ! Με τέτοια οδήγηση θα δεις τρομερές καταναλώσεις και με το δικό μου το φιέστα 1.4!!! Ο τύπος δεν έχει πάει ποτέ του πάνω από 60 μίλια και προβληματίζεται πως θα βγει έξω στην κίνηση!!!
Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα η κατανάλωση θυμάμαι στο ταξίδι που έκανα προπερσυ με το ίδιο αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη-Ζάκυνθο (εκεί το άφησα σβηστό) και πίσω που μου έβγαλε κατανάλωση 6.1!!! Και μιλάω για διαδρομή εθνική μέχρι Λαμία (120χλμ/ώρα μέση) κι από εκεί στα βουνά από Μπράλλο-Ιτέα κτλ. Στο γυρισμό ήμουνα και σβέλτος γιατί βιαζόμουνα να γυρίσω σπίτι (140 χλμ/ώρα μέση στην εθνική). Με λίγη λογική (λίγο πάτημα στο γκάζι, αξιοποίηση της ορμής χωρίς χαζοφρεναρίσματα και οδήγηση κοιτώντας 100 μέτρα μπροστά κι όχι 10) νομίζω πως μπορείς να επιτύχεις πολύ καλές καταναλώσεις και με συμβατικά αυτοκίνητα. -
παντως εκει που ειχα μπει σε σκεψεις ηταν οταν εβλεπα ενα ρεπορταζ με ταξιτζηδες..
καποιοι απο αυτους ειπαν οτι το γυρισαν στα prius τωρα που ανεβηκε το diesel και οτι τους συμφερει πιο πολυ απο το ντιζελ.
δε μπορεις ευκολα να αμφισβητησεις ανθρωπους που μετρανε το κοστος του καθε μετρου που διανυουν,απο την αλλη δε βλεπουμε και 'μαζικη στροφη' των ταξιτζηδων στα υβριδικα..το ντιζελ αν δε κανω λαθος ανεβηκε γιατι επαψε να επιδοτειται και τους ταξιτζηδες σιγουρα το τελευταιο που τους νοιαζει ειναι οι επιδοσεις και η οδηγικη απολαυση
ασχετο, εχει δει κανεις το επεισoδιο του south park με τιτλο 'smug alert' το οποιο σατυριζει τα υβριδικα και τους κατοχους τους πολυ καλο..
http://www.southparkstudios.com/search/ ... ug&x=0&y=0 -
γειας σας μαγκες. εχω διαβασει τα διαφορα ποστ ολων των φιλων και βλεπω διαφορετικες .εχω ενα πριους και μπορω να μιλησω με ποιο ακριβεια . στο εικονικο προσπερασμα των 4 τροχων με την νταλικα το πριους εχει τα ιδια ακριβως νουμερα με την bmw 320 του τευχους ιουλιος 2005.το αυτοκινητο στο προσπερασμα ειναι εξερετικο, ως αυτοματο εχεις το καλυτερο δυνατο παντα προσπερασμα.σε αλλο τεστ το πριους ειναι ποιο γρηγορο απο το αδελφο avensis 1.8 .ας μην λεμε οτι δεν εχει επιδοσεις.για το 26100 Εuro μολις το ακους λες πολλα ειναι, οταν ομως τα βαλεις κατω με δεδομενο τα ποιο πολλα 1.8 της αγορας εχουν 23000 με 25000 και οχι αυτοματα δεν ειναι τοσα πολλα τα λεφτα. να καψω. και ξεχασατε το βασικοτερο, κοστος σερβις.τα μικρα των 15000 κ.μ. με -10% δινω 107 ευρω στα 30000κ.μ. και στα 60000κ.μ.με -10%145 ευρω.μονο το σερβις των 90000κ.μ. εχει 300 ευρω λογο αλαγης των μπουζι.στα + ακομα το αθοριβο ταξιδι λογο χαμηλων στροφων κινητηρα και χαμηλου cd0.26,χωρις τελη , 8 χρονια .
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Συμπέρασμά μου: Η παραγωγή υβριδικών οικογενειακών αυτ/των είναι τελείως άχρηστη. Μεγέθους αυτ/των πόλης μόνο δικαιολογείται, για τον 'φυσικό τους χώρο' και μόνο εκεί κάνουν δουλειά.
Δεν μπορούν όλοι να συντηρήσουν 2 αυτοκίνητα, και δεν έχουν όλοι ώς μέλημα τις επιδόσεις.
Αν σκεφτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν το αμάξι κυρίως για δουλειά σπίτι, έχουν οικογένεια και άντε να βγούν εκτός των τειχών 2 φορές το χρόνο, έχεις βρεί το προφίλ του αγοραστήΠοιος μίλησε για επιδόσεις Πάνο?? Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα....απλά είναι επικίνδυνο να κουβαλάς 4 άτομα & αποσκευές με 115 υβριδικά 'άλογα'...
Οι 'άνθρωποι των τειχών' μήπως είναι από χωριά πέριξ της πρωτευούσης οι οποίοι ξεχύνονται κάθε Σαβ/κο εις τα χωρία των καθιστώντας εαυτούς 'κινούμενους χάρους' καθόσον εκκινούνται με τα κάθε λογής 'σαράβαλα' 20ετίας με μηδενική συντήρηση??
Δεν ξέρω αν είναι τόσο χάρος τα υβριδικά ρε Μάριε Δεν έχω οδηγήσει, ούτε κάν άδειο.
Προφανώς αν κάποιος το χρησιμοποιεί κάθε ΣΚ, θα πρέπει να τα βάλει κάτω και να δεί τί τον συμφέρει.
Για μένα αυτά τα αυτοκίνητα είναι απλά άσκηση εργασίας των εταιριών και δημιουργία κλίματος στους καταναλωτές.
Ευτυχώς δεν χρειάζεται να τα αγοράσω -
Ο χρήστης orestissaratsis έγραψε:
γειας σας μαγκες. εχω διαβασει τα διαφορα ποστ ολων των φιλων και βλεπω διαφορετικες .Καλώς τον κι άς άργησε... Τη δημοσίευσή σου έκανα αρκετή ώρα να τη διαβάσω ένεκα πρωτοφανούς σύμπτυξης.....
εχω ενα πριους και μπορω να μιλησω με ποιο ακριβεια . στο εικονικο προσπερασμα των 4 τροχων με την νταλικα το πριους εχει τα ιδια ακριβως νουμερα με την bmw 320 του τευχους ιουλιος 2005.το αυτοκινητο στο προσπερασμα ειναι εξερετικο, ως αυτοματο εχεις το καλυτερο δυνατο παντα προσπερασμα.
Ξεκινάμε λοιπόν, στο τεστ Ιουλίου 2005 - στο οποίο αναφέρεσαι, η BMW 320i 'για τις επιταχύνσεις 30-50 με 3η, 40-60 με 4η και 50-70 με 5η, η 320i χρειάζεται αντίστοιχα 3,6, 5 και 6,1 δλ' και για 'τα 80-110 και 120-140 με 4η και 5η σχέση και στις δύο περιπτώσεις, η 320i χρειάζεται 7,5/6,4 και 9,7/7,9 δλ.'. Δυστυχώς δεν στάθηκα τυχερός στην αναζήτησή μου για τις αντίστοιχες επιδόσεις του Prius 1.5l , δεν έχουν εμφανιστεί σε κανένα περιοδικό Ελληνικού Τύπου (με επιφύλαξη πάντα ), παρά μόνο στο τεύχος Ιαν 2004 όπου και πάλι δεν αναγράφονται ώς νούμερα, μόνο την εξής φράση: 'το υβριδικό Toyota επιταχύνει στην πράξη από τα 50 ως τα 80 χλμ./ώρα σχεδόν 2 δλ. πιο γρήγορα, ενώ
αποδεικνύεται και 4 δέκατα γρηγορότερο από το Avensis από τα 80 ως τα 110 χλμ./ώρα'. Μπορείς να βρείς - εάν υπάρχει πουθενά - και να παραθέσεις ένα link για να δούμε επιταχύνσεις εν κινήσει του Prius?σε αλλο τεστ το πριους ειναι ποιο γρηγορο απο το αδελφο avensis 1.8 .ας μην λεμε οτι δεν εχει επιδοσεις.για το 26100 Εuro μολις το ακους λες πολλα ειναι, οταν ομως τα βαλεις κατω με δεδομενο τα ποιο πολλα 1.8 της αγορας εχουν 23000 με 25000 και οχι αυτοματα δεν ειναι τοσα πολλα τα λεφτα.το μεταξονιο 2700, μεγαλη καμπινα πορπαγκαζ στο κατω οριο 408 λιτ. υπαρχουν αυτοκινητα της κατηγοριας ποιο τεραστια και ποιο χλιδατα, το πριους ειναι αυτοκινητο ποιο ουσιωδες.
.....άφωνος με τα επιχειρήματα....
απο καταναλωσεις οποιος γραφει οτι στο ταξιδι καιει το ιδιο ας κανει πρωτα δοκιμη και μετα ας καταθεσει αποψη. ειμαι γιαννενα οχι το ιδανικο σεναριο, μεσα στην πολη 5,4 εως 6,2.το χειμωνα λιγο παραπανω λογο του ψυχους,καλοριφερ=κινητηρας σε λειτουργια ποιο πολυ.εκτος πολης το αυτοκινητο το εχω παει και με 80 και με 180. λοιπον με 80-90 4,5 λιτ., εως 120 5,0 λιτ. θεσσαλονικη γιαννενα 2,5 ωρες αρκετα γρηγορα 80% του δρομου ειναι εγνατια με τερμα σχεδον γκαζι 160 - 180 στο υπολοιπο 20% οδικο δικτιο νορμαλ ταχτητες 100 - 130 μεση κατ.7,1 και ειναι το μεγαλυτερο που εχω> να καψω.
Κοίτα αδικία ρε φίλε μου, παντού καίει περισσότερο από ένα πετρελαιοκίνητο 2Λ 180ΗΡ......αλήθεια, τα περιοδικά εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ ψεύδονται μάλλον όταν αναφέρουν καταναλώσεις από 5,9λ/100ΚΜ(με 80Κμ/ω) έως 10,1λ/100ΚΜ (με 180Κμ/ω), δίδοντας ώς Μ.Ο τα 6,5-7 λ/100ΚΜ.....ε??
και ξεχασατε το βασικοτερο, κοστος σερβις.τα μικρα των 15000 κ.μ. με -10% δινω 107 ευρω στα 30000κ.μ. και στα 60000κ.μ.με -10%145 ευρω.μονο το σερβις των 90000κ.μ. εχει 300 ευρω λογο αλαγης των μπουζι.στα + ακομα το αθοριβο ταξιδι λογο χαμηλων στροφων κινητηρα και χαμηλου cd0.26,χωρις τελη , 8 χρονια .
Εδώ 'έδωσες ρέστα', δηλαδή στα 30.000χλμ (που θέλει μόνο λάδια το δικό μου για παράδειγμα) χρειάζεται να αποχωριστείς 107+145 = 252 Ευρώ, όταν το δικό μου (για παράδειγμα) χρειάζεται 150 Ευρώ μόνο......
Υστερόγραφο: Μεταξύ μας τώρα, είσαι ιδιοκτήτης Prius που θέλεις να το πουλήσεις και ψάχνεις αγοραστή εδώ μέσα έτσι??
Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε με μεγάλες δόσεις χιούμορ.......δια να ευθυμήσουμε λιγάκι.
-
καλα βρε PuntoLord πρωτο του ποστ ηταν...και δεν τον αφησες να παρει ανασα....
πωπωωωωω......
οπως και να εχει σεβομαι απεριοριστα τα υβριδικα αλλα 30χιλιαρικα για οχημα με 120αλογατα δεν δινω...
ειδικα σημερα.ουτε καν αυτο με τα 26 χιλιαρικα....
αν ηθελα οικονομια ενα ντιζελακι Τζεττα η Γκολφακι και ημουν τζιτζι...
με πιανεις; -
από QsisVTS » 04/02/09 0:15
παντως εκει που ειχα μπει σε σκεψεις ηταν οταν εβλεπα ενα ρεπορταζ με ταξιτζηδες..
καποιοι απο αυτους ειπαν οτι το γυρισαν στα prius τωρα που ανεβηκε το diesel και οτι τους συμφερει πιο πολυ απο το ντιζελ.
δε μπορεις ευκολα να αμφισβητησεις ανθρωπους που μετρανε το κοστος του καθε μετρου που διανυουν,απο την αλλη δε βλεπουμε και 'μαζικη στροφη' των ταξιτζηδων στα υβριδικα..Και εγώ απορώ με τους ταξιτζήδες που μετράνε και το κάθε πενηνταράκι.
Με δεδομένο μάλιστα ότι ένα ταξί με δύο βάρδιες κάνει έως και 180.000 χλμ. το χρόνο, σημαίνει ότι σε 1,5 χρόνο θα θέλει αλλαγή του σετ μπαταριών το οποίο δεν θα είναι και φθηνό. Έχουν βρει θύματα ή τους έχει κάνει καμμιά ξεγυρισμένη προσφορά για να ξεστοκάρει κιόλας εν όψει της 3ης γενιάς του μοντέλου? -
Ο χρήστης nodasz έγραψε:
Υπαρχει μια κατηγορια οδηγων που ενδιαφερεται για τις επιδοσεις και μια αλλη που δεν ενδιαφερεται ,αλλα ενδιαφερεται για αλλα πραγματα στο τιμονι. Μετα απο 45 μερες και 2500 χμ στο τιμονι ενος HCHII (Honda Civic Hybrid ) και με μεση καταναλωση 5,7 λτ/100 χμ ( με αρκετη εθνικη μεν , αλλα κι αυτη στα βουνα προς και απο Καλαματα ) ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αυτοκινητο. Η αληθεια ειναι οτι τα υβριδικα αυτοκινητα οδηγουνται τελειως διαφορερτικα απο τα κλασικα και εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις. Θελουν μελετη και μερακι απο τον κατοχο τους για να αποδωσουν σωστα , και δεν ειναι ολοι οι οδηγοι προθυμοι να ασχοληθουν . Για οσους ειναι ομως αξιζουν πραγματικα την ωρα που θα ασχοληθεις και η δυνατοτητα να κινεισαι στην εθνικη με 100 χμ/ωρα με καταναλωση 0 (μηδεν) λτ/100χμ ειναι απολαυση ...Φιλε christos.dimou
Το cruise control αντενδεικνυται απολυτως στον καλο οδηγο του HCH. Για πληροφοριες και tips για το αυτοκινητο διαβασε το εκπληκτικο αρθρο
Adapting Basic Hypermiling Techniques to the HCH-II
http://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?t=1306στο φορουμ
http://www.cleanmpg.com/forums/Συμφωνώ τόσο για το πρώτο όσο και για το θέμα του CC. Το CC σε χώρες όπως η Γερμανία (με κλίσεις στις Autobann σχεδόν ίσες με το μηδέν) προσφέρει και άνεση και οικονομία (το όχημα ηρεμεί σε μία κατάσταση σταθερή και ο i-DSi έχει και προφίλ λειτουργίας βελτιστοποιημένο εκεί στις 1600 με 2300 στροφές). Στην Ελλάδα με κλίσεις που φτάνουν και τα 8% (απαράδεκτο νούμερο για Εθνική) πρέπει να έχεις το νου σου στο γκάζι.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
**Ποιος μίλησε για επιδόσεις Πάνο?? Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα....απλά είναι επικίνδυνο να κουβαλάς 4 άτομα & αποσκευές με 115 υβριδικά 'άλογα'...
**Όχι ακριβώς. Με 4 άτομα λοιπόν (τα δύο εκ των οποίων ήταν πρακτικά 3 σε βάρος εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν είχα απόλυτως κανένα πρόβλημα για μία γρήγορη βόλτα στους πρόποδες του Πηλείου και για προσπεράσματα σε φορτηγά στο δρόμο προς Άφυσσο. Το ΙΜΑ είναι βαρύ από τη μαμά του (1370 κιλά) και με μένα μόνον (συν λίγα καύσιμα πόσα δεν λέω ) φτάνει τα 1500 κιλά. Τα 1800 κιλά λοιπόν (πλήρες φορτίο) είναι μόλις 20% παραπάνω οπότε και οι επιδόσεις παραμένουν ασφαλείς.
Λάβει υπόψη ότι πατώντας το γκάζι τέρμα το CVT δεν κάθεται να χαζέψει στα 3000 αλλά σκαρφαλώνει ψηλά στα 5500 (εκεί που ο i-DSi έχει το 2ο pick) οπότε είναι πρακτικά σαν να κατεβάζεις 2α σε ένα συμβατικό. Γνωρίζοντας τι συνήθως συμβαίνει ειδικά με άτομα μεγάλης ηλικίας (που στα μηχανικά ξεχνούν τι σχέση έχουν στο κιβώτιο) αυτό το χαρακτηριστικό (όπως και το kickdown στα συμβατικά αυτόματα) προσφέρει ουσιαστικά στην ενεργητική ασφάλεια.
Μόνος μου πάντως το 50-80 το έχω χρονομετρήσει σε κάτω από 4 sec. Το να γίνει 5 sec με κόσμο μέσα είναι πρακτικά πολύ καλύτερο από την επίδοση του μέσου bajatai με τα 80~110 ατμοσφαιρικά άλογα (χωρίς την ηλεκτρική υποβοήθηση που προσομοιάζει τη κίνηση με έναν καλό ντίζελ) των 13~14 κιλών ροπής και με βάρος στα 1700 κιλά και 4η στο κιβώτιο (με τη ροπή δηλαδή να μην ξεπερνά τα 10 κιλά).
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
καλα βρε PuntoLord πρωτο του ποστ ηταν...και δεν τον αφησες να παρει ανασα....πωπωωωωω......
οπως και να εχει σεβομαι απεριοριστα τα υβριδικα αλλα 30χιλιαρικα για οχημα με 120αλογατα δεν δινω...
ειδικα σημερα.ουτε καν αυτο με τα 26 χιλιαρικα....
αν ηθελα οικονομια ενα ντιζελακι Τζεττα η Γκολφακι και ημουν τζιτζι...
με πιανεις;23k τα 115 αλόγατα. Το Prius δεν μπορεί να κριθεί λόγω της διάταξης της μετάδοσης.
Περί ταξιδιού. Εκεί το Prius σε σχέση με το ΙΜΑ ΙΙ παρουσίαζε μειονέκτημα λόγω της μικρής απόδοσης του βενζινοκινητήρα (κύκλος Άτκινσον). Στην ΙΙΙ έκδοση η Toyota εστιάσε εκεί και με 100 αλόγατα κατά DIN (98 για το BHP) και αυτό το μειονέκτημα θα εξαλιφθεί.
Περί κατανάλωσης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μεταξύ Ι και ΙΙ η μείωση της κατανάλωσης ήταν περί το 20% μία μείωση κατά 10% (τόσο το insideline όσο και το Autoblog αναφέρουν μειώσεις της τάξης του 15%) θα είναι αρκετή ώστε να ξαναβρεθεί το PRIUS ανάμεσα στα πιο οικονομικά και στο ταξίδι. Σε ένα με δύο χρόνια δε, η HONDA θα παρουσιάσει (πρώτα στο CR-Z μετά στο νέο CIVIC) την 3η γενεά του ΙΜΑ με κινητήρα 120 ίππων DIN και ηλεκτροκινητήρα 30 ίππων για συνδυασμένη ιπποδύναμη στα 150 άλογα.
Περί τιμής. Στην Αμερική η Toyota θα συνεχίσει να πουλά το ΙΙ σε τιμή ανάλογη του Insight (ίσως με premium περί τα 2k) και με το ΙΙΙ θα προσπαθήσει να σκοτώσει τους Αμερικάνους. Στην Ελλάδα το ΙΙΙ θα έρθει πρακτικά στην ίδια τιμή και το Insight στα 20k. Εδώ είναι το κέρδος. Με 20k παίρνω είτε 2 μεταχειρισμένα είτε 2 κουβάδες και το κόστος των τελών κυκλοφορίας είναι το λιγότερο διπλάσιο (μετά την παύση της επιδότησης), πρέπει να πληρώνω επί 2 το πάρκινγκ την ασφάλεια τη συντήρηση. Για την Αθήνα λοιπόν του δακτυλίου it makes economic sense. Από εκεί και πέρα καθώς λόγω βενζίνης έχω πιο καθαρή εξάτμιση (και ειδικά στην Ευρώπη πολύ πιο καθαρή) έχω και την ηθική ικανοποίηση ότι σκοτώνω λιγότερο από τους άλλους.
-
Νομίζω οτι τα πετρελαιοκίνητα είναι πιο σωστή επιλογή.Πλέον συναγωνίζονται και σε ρύπους και σε κατανάλωση τα υβριδικά ,αν όχι τα ξεπερνούν.
Βρίσκω την αγορά υβριδικού,σχεδόν λανθασμένη σε σχέση με ένα diesel. -
από kostis20 » 04/02/09 10:07
Νομίζω οτι τα πετρελαιοκίνητα είναι πιο σωστή επιλογή.Πλέον συναγωνίζονται και σε ρύπους και σε κατανάλωση τα υβριδικά ,αν όχι τα ξεπερνούν.
Όταν λες συναγωνίζονται σε ρύπους τα υβριδικά τι ακριβώς εννοείς?
Eίμαι απολύτως σίγουρος, από την βεβαιότητα με την οποία το γράφεις αυτό, ότι δεν γνωρίζεις την ΤΡΑΓΙΚΗ εικόνα που παρουσιάζουν οι ντιζελομηχανές στις εκπομπές ΝΟχ και αιωρούμενων μικροσωματιδίων καθώς επίσης και το τι σημαίνουν αυτοί οι ρύποι για το μικροκλίμα και την ανθρώπινη υγεία.
Ενας μέσος κινητήρας Euro 5 που καίει πετρέλαιο κίνησης χαμηλού θείου έχει 3 φορές πάνω εκπομπές οξειδίων του αζώτου και 5 φορές αιωρούμενα μικροσωματίδια από τον αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Είναι καλά?
http://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standardsΤι σημαίνει υψηλά NOx? Είναι ο πρόδρομος ρύπος του φωτοχημικού νέφους, αυτού που ταλανίζει το μικροκλίμα των ελληνικών πόλεων εδώ και 3 δεκαετίες τουλάχιστον.Αρκεί να αναφερθεί ότι στα καινούργια υβριδικά ορισμένες παλαιότερες συσκευές ανάλυσης καυσαερίων δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τα NOx γιατί είναι πολύ λίγα.
Το σημαίνουν υψηλά μικροσωματίδια? Δες αυτό το λινκ για τις επιπτώσεις τους από τον πρωτοπόρο φορέα CARB (California Air Resource Board), αυτόν που επέβαλε με τους κανονισμούς του τους καταλύτες στα αυτοκίνητα πριν από πολλές δεκαετίες όταν όλοι κοιμόντουσαν στον ύπνο του δικαίου.
http://www.arb.ca.gov/research/diesel/dpm_health_fs.pdfΣτο αδρανές αέριο διοξείδιο του άνθρακα η κατάσταση είναι μάλλον ισόπαλη. Όταν βγουν πετρελαιοκίνητα υβριδικά ,μάλλον εντός του έτους από VW και GM Opel, τότε να δεις τι θα γίνει και εκεί. Έχουν προαναγγελθεί καταναλώσεις 3l/100km
Και για επίλογο να πούμε ότι οι προαναφερθέντες ρύποι δεν είναι οι μόνοι επικίνδυνοι ρύποι που τα πετρελαιοκίνητα δεν τα πάνε καλά, υπάρχουν κι' άλλοι. Συν το ανεκτίμητο προσόν των υδριδικών αυτοκινήτων ότι μειώνουν τις εκπομπές στις πόλεις εκεί δηλαδή που ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα οχήματα με κινητήρα εσωτ. καύσης τις αυξάνουν καθώς αυξάνεται η κατανάλωσή τους.
-
Ο χρήστης orestissaratsis έγραψε:
γειας σας μαγκες. εχω διαβασει τα διαφορα ποστ ολων των φιλων και βλεπω διαφορετικες .εχω ενα πριους και μπορω να μιλησω με ποιο ακριβεια . στο εικονικο προσπερασμα των 4 τροχων με την νταλικα το πριους εχει τα ιδια ακριβως νουμερα με την bmw 320 του τευχους ιουλιος 2005.το αυτοκινητο στο προσπερασμα ειναι εξερετικο, ως αυτοματο εχεις το καλυτερο δυνατο παντα προσπερασμα.σε αλλο τεστ το πριους ειναι ποιο γρηγορο απο το αδελφο avensis 1.8 .ας μην λεμε οτι δεν εχει επιδοσεις.για το 26100 Εuro μολις το ακους λες πολλα ειναι, οταν ομως τα βαλεις κατω με δεδομενο τα ποιο πολλα 1.8 της αγορας εχουν 23000 με 25000 και οχι αυτοματα δεν ειναι τοσα πολλα τα λεφτα. να καψω. και ξεχασατε το βασικοτερο, κοστος σερβις.τα μικρα των 15000 κ.μ. με -10% δινω 107 ευρω στα 30000κ.μ. και στα 60000κ.μ.με -10%145 ευρω.μονο το σερβις των 90000κ.μ. εχει 300 ευρω λογο αλαγης των μπουζι.στα + ακομα το αθοριβο ταξιδι λογο χαμηλων στροφων κινητηρα και χαμηλου cd0.26,χωρις τελη , 8 χρονια .ολες αυτες τις καταναλωσεις που αναφερεις μπορεις να τις πιασεις και με ενα οποιοδηποτε συγχρονο diesel...
-
από spiros » 04/02/09 11:08
ολες αυτες τις καταναλωσεις που αναφερεις μπορεις να τις πιασεις και με ενα οποιοδηποτε συγχρονο diesel......το οποίο απαγορεύεται να κυκλοφορεί παντού, κοστίζει περισσότερο σαν καύσιμο από την 95άρα βενζίνη, κοστίζει το ίδιο ακριβά σαν όχημα πάνωκάτω, μπαίνει στον δακτύλιο τις μισές ημέρες μόνο, δεν κερδίζει τίποτε στα τέλη κυκλοφορίας, ρυπαίνει πολύ περισσότερο και ακούγεται και λίγο παραπάνω είναι η όλη πρόταση.
Νομίζω... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Υπαρχει μια κατηγορια οδηγων που ενδιαφερεται για τις επιδοσεις και μια αλλη που δεν ενδιαφερεται ,αλλα ενδιαφερεται για αλλα πραγματα στο τιμονι. Μετα απο 45 μερες και 2500 χμ στο τιμονι ενος HCHII (Honda Civic Hybrid ) και με μεση καταναλωση 5,7 λτ/100 χμ ( με αρκετη εθνικη μεν , αλλα κι αυτη στα βουνα προς και απο Καλαματα ) ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αυτοκινητο. Η αληθεια ειναι οτι τα υβριδικα αυτοκινητα οδηγουνται τελειως διαφορερτικα απο τα κλασικα και εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις. Θελουν μελετη και μερακι απο τον κατοχο τους για να αποδωσουν σωστα , και δεν ειναι ολοι οι οδηγοι προθυμοι να ασχοληθουν . Για οσους ειναι ομως αξιζουν πραγματικα την ωρα που θα ασχοληθεις και η δυνατοτητα να κινεισαι στην εθνικη με 100 χμ/ωρα με καταναλωση 0 (μηδεν) λτ/100χμ ειναι απολαυση ...
Φιλε christos.dimou
Το cruise control αντενδεικνυται απολυτως στον καλο οδηγο του HCH. Για πληροφοριες και tips για το αυτοκινητο διαβασε το εκπληκτικο αρθρο
Adapting Basic Hypermiling Techniques to the HCH-II
http://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?t=1306στο φορουμ
http://www.cleanmpg.com/forums/Συμφωνώ τόσο για το πρώτο όσο και για το θέμα του CC. Το CC σε χώρες όπως η Γερμανία (με κλίσεις στις Autobann σχεδόν ίσες με το μηδέν) προσφέρει και άνεση και οικονομία (το όχημα ηρεμεί σε μία κατάσταση σταθερή και ο i-DSi έχει και προφίλ λειτουργίας βελτιστοποιημένο εκεί στις 1600 με 2300 στροφές). Στην Ελλάδα με κλίσεις που φτάνουν και τα 8% (απαράδεκτο νούμερο για Εθνική) πρέπει να έχεις το νου σου στο γκάζι.
Kαλημέρα,
Τι σχέση έχει η κλίση του δρόμου με το CC?? Και 10% να έχει το αμάξι θα πηγαίνει όσο το ρυθμίσεις να πηγαίνει....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
**Ποιος μίλησε για επιδόσεις Πάνο?? Δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα....απλά είναι επικίνδυνο να κουβαλάς 4 άτομα & αποσκευές με 115 υβριδικά 'άλογα'...
**Όχι ακριβώς. Με 4 άτομα λοιπόν (τα δύο εκ των οποίων ήταν πρακτικά 3 σε βάρος εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν είχα απόλυτως κανένα πρόβλημα για μία γρήγορη βόλτα στους πρόποδες του Πηλείου και για προσπεράσματα σε φορτηγά στο δρόμο προς Άφυσσο. Το ΙΜΑ είναι βαρύ από τη μαμά του (1370 κιλά) και με μένα μόνον (συν λίγα καύσιμα πόσα δεν λέω ) φτάνει τα 1500 κιλά. Τα 1800 κιλά λοιπόν (πλήρες φορτίο) είναι μόλις 20% παραπάνω οπότε και οι επιδόσεις παραμένουν ασφαλείς.
Λάβει υπόψη ότι πατώντας το γκάζι τέρμα το CVT δεν κάθεται να χαζέψει στα 3000 αλλά σκαρφαλώνει ψηλά στα 5500 (εκεί που ο i-DSi έχει το 2ο pick) οπότε είναι πρακτικά σαν να κατεβάζεις 2α σε ένα συμβατικό. Γνωρίζοντας τι συνήθως συμβαίνει ειδικά με άτομα μεγάλης ηλικίας (που στα μηχανικά ξεχνούν τι σχέση έχουν στο κιβώτιο) αυτό το χαρακτηριστικό (όπως και το kickdown στα συμβατικά αυτόματα) προσφέρει ουσιαστικά στην ενεργητική ασφάλεια.
Μόνος μου πάντως το 50-80 το έχω χρονομετρήσει σε κάτω από 4 sec. Το να γίνει 5 sec με κόσμο μέσα είναι πρακτικά πολύ καλύτερο από την επίδοση του μέσου bajatai με τα 80~110 ατμοσφαιρικά άλογα (χωρίς την ηλεκτρική υποβοήθηση που προσομοιάζει τη κίνηση με έναν καλό ντίζελ) των 13~14 κιλών ροπής και με βάρος στα 1700 κιλά και 4η στο κιβώτιο (με τη ροπή δηλαδή να μην ξεπερνά τα 10 κιλά).
Αγαπητέ, μάλλον αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά από τον κοινό νου την έννοια 'αξιοπρεπείς επιδόσεις & ενεργητική ασφάλεια', δεν εξηγείται αλλιώς πως 1800Kg για ένα όχημα 115 ίππων θεωρείται για σένα ασφαλές...
-
An i klisi einai megali to amaksi tha patisei perissotero gkazi gia na diatirisei tin idia taxitita = auksisi katanalwsis
I klisi 8% thewreitai oriaki me vasi tous neous kanonismous gia tin odopoiia ( pou sintaxthikan me germaniki voitheia ) an den me apata i mnimi mou giati den tous exw edw
Ta diesel nai men kaine oso ena ivridiko alla to ivridiko den ekpempei (karkinogona) swmatidia.
Prospathisa na eimai sintomos logw greeklish -
WARN. Μας έβγαλε τα μάτια η δημοσίευσή σου φίλε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Prospathisa na eimai sintomos logw greeklishΕπί της ευκαιρίας, χωρίς να θέλω να σε θίξω ή να γίνουμε τραγικοί με τα greeklish (υπάρχει περίπτωση ρε παιδί μου άλλος να μπορεί να γράψει ελληνικά εκεί που είναι!και να θέλει δε γίνεται!) ή απλά μπορεί κάποιος που βαριέται τη ζωή του (δεν αναφέρομαι σε σένα προφανώς )ή γιατί απλά με greeklish γράφει πολύ πιο γρήγορα να χρησιμοποιεί αυτό:
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.aspΔεν ξέρω πόσο σωστό είναι ή πόσο σωστά μεταφράζει αυτό που γράφεις σε greeklish...
(δεν γράφω greeklish και δεν το έχω χρειαστεί ποτέ να πω την αλήθεια μου.Απλώς μου έπεσε στα χέρια το link και είπα να το γράψω )Nα κάνω και μία σχετική ερώτηξη πάνω στο θέμα:
Η ιπποδύναμη που ανακοινώνει η toyota για το prius είναι μαζί με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα ή μόνο του βενζινοκινητήρα?
Στη ροπή έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει διαχωρισμός (με ηλεκτροκινητήρα και χωρίς).
Ακούγεται χαζή-αφελής η ερώτηση όμως ένας γνωστός μου ψάχνει πληροφορίες για το prius και μία από αυτές είναι και αυτή.
Υβριδικά: Αξίζουν τελικά ή είναι ακόμα νωρίς;